"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden!
Elküldve: 2011. 11. 30. 23:00
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2011. 12. 01. 00:52
viszont a zte meg a htc színei is csúnyán el vannak mászva, lehetne valami megoldás legalább valami nagyjábóli kalibrálásra
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2011. 12. 01. 11:44
Viszont valaki csinált ott képeket korizó emberekről, pár napja.
Elküldve: 2011. 12. 01. 11:51
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 11:44
Állítólag szeretnék, hogy karácsonykor már a nagyközönség is korizhasson... No comment.
Elküldve: 2011. 12. 01. 11:55
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 11:44
http://index.hu/belf...t_a_mujegpalya/
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2011. 12. 01. 12:22
Elküldve: 2011. 12. 01. 23:06
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 30. 22:56
De amúgy ha leírtad volna, hogy hol akadsz el, az segített volna
Köszönöm a segítséget! Az IMAP elérést nem használom. A POP3-ast viszont így állítottam be, ahogyan le van írva. Sőt, mindegyik port variációval kipróbáltam. Úgy is próbáltam, hogy a küldést és/vagy fogadást TLS-re, vagy STARTTLS-re állítottam. Felváltva, és egyszerre is próbáltam mindkét variációt.
Mégis mindig ezt kapom hibaüzenetnek:
Idézet
(Egyébként a "The Bat!" a 4.2.9.1-es verziót használom.)
Amikor a "TLS" helyett "Regular"-ra állítom mindkettőt, akkor olyan, mintha kapcsolódna a szerverre, de 1 percig nem történik semmi, azt követően pedig a "Connection failed" hibaüzenet bukkan fel.
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 30. 22:56
Ha két faktoros hitelesítést használsz, akkor pedig külön jelszót kell kérni.
Nem tudom, mi az a "két faktoros hitelesítés"; biztosan nem használok olyat.
A Gmail netes felületén viszont nem találom a POP3 engedélyezését. Ezek szerint ez lehet a probléma? Hol tudom ezt a beállítást elvégezni?
Segíts ebben, kérlek!
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2011. 12. 01. 23:34
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 01. 23:06
Hát, akkor talán az lesz a probléma, hogy nincs engedélyezve a POP3 hozzáférés. A jobb felső sarokban a kis fogaskerékre kell kattintani, ott van a Mail Settings. Az után pedig középtájt van a Forwarding and POP/IMAP fül. Ebben lehet átirányítani a leveleket, illetve itt lehet a POP3 hozzáférést engedélyezni is. Be lehet úgy állítani, hogy minden levelet, illetve úgy is, hogy csak a beállítástól számítva érkezőket listázza (sok régi levélnél érdemes ezt használni).
Az instrukciókban leírt beállításoknak menniük kell, én is használtam már POP3-at is, IMAP-ot is.
A két faktoros hitelesítés azt jelenti, hogy mikor be akarsz lépni, akkor küld a rendszer egy kódot SMS-ben, és csak ezt beírva (vagy az előre generált 10 egyszer használatos kódot beírva) tudsz belépni. Szerintem érdemes használni! Kicsit kellemetlen néha, de sokkal nagyobb kellemetlenségtől tud megkímélni...
Elküldve: 2011. 12. 02. 00:43
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:34
Be van, és be volt kapcsolva a Gmail netes felületén, a beállításoknál a POP3 protokoll engedélyezése. (Most újból engedélyeztem, hátha...) Mégsem akarja az igazságot.
Most azt csinálja, hogy 1 percen keresztül töltené le a leveleket, de végül nem tölti. Az egy perc letelte után a "connection failed" hibaüzenet fogad.
Mi lehet a probléma?
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:34
Miért érdemes ezt a fajta azonosítást alkalmazni? (No és mi van, ha én nem szeretném a telefonszámomat megadni nekik? Anélkül nem megy?)
Elküldve: 2011. 12. 02. 01:10
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 00:43
Valahol ezt írják, kifejezetten a Bat!-hoz:
Make sure that you did not select "Secure password authentication (SPA)".
Azért jó az sms-es dolog, mint a több faktoros hitelesítés általában. Ha valaki megszerzi a jelszavad valahonnan, akkor sem tud belépni, mert kell hozzá a telefonod. Persze muszáj megadni a számot, máshogy nem megy... De nem hiszem, hogy gond lenne ezzel, én megadtam nekik az angol és a magyar számom is (kettőt lehet, biztos ami biztos).
Elküldve: 2011. 12. 02. 10:13
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 01:10
Azért jó az sms-es dolog, mint a több faktoros hitelesítés általában. Ha valaki megszerzi a jelszavad valahonnan, akkor sem tud belépni, mert kell hozzá a telefonod. Persze muszáj megadni a számot, máshogy nem megy... De nem hiszem, hogy gond lenne ezzel, én megadtam nekik az angol és a magyar számom is (kettőt lehet, biztos ami biztos).
Nem muszáj sms, van app IOS-re, illetve BB-re is. Én speciel így használom. Hasonlóan működik, ahogy a Battle.net Mobile Authenticator is.
Az alkalmazásokhoz tudsz plusz jelszót generáltatni és így beéllítani. Paranoiásoknak must have...
Elküldve: 2011. 12. 02. 10:55
Idézet: Jcage - Dátum: 2011. 12. 02. 10:13
Az alkalmazásokhoz tudsz plusz jelszót generáltatni és így beéllítani. Paranoiásoknak must have...
Ja, tényleg
Elküldve: 2011. 12. 02. 16:16
Nálam ez nincsen beállítva.
Tényleg fogalmam sincsen, hogy miért nem működik, pedig fontos lenne, hogy a Gmail-es postafiókom is működjön a "denevér" alatt.
Nem gondolod, hogy ha valaki a Gmail-től meg tudja szerezni a jelszavamat, akkor annyi erővel az adatbázisból a telefonszámomat is? Azt pedig inkább nem szeretném, ha egy mód van rá.
Szóval maradok a "hagyományos" azonosításnál. Egyébként ez a két faktoros hitelesítés egyébként nem "kavar be" a levelezőprogramos használatba? Mert ha jól értem, akkor minden egyes postafiók lekérdezés esetében egy új, "második" jelszót kér a levelezés lekérdezéséhez?
Ha pedig minden alkalommal új jelszót generál... ilyet be sem lehet állítani egyetlen levelezőprogramban sem, nemde?
Elküldve: 2011. 12. 02. 16:22
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:16
Tényleg fogalmam sincsen, hogy miért nem működik, pedig fontos lenne, hogy a Gmail-es postafiókom is működjön a "denevér" alatt.
Nem gondolod, hogy ha valaki a Gmail-től meg tudja szerezni a jelszavamat, akkor annyi erővel az adatbázisból a telefonszámomat is? Azt pedig inkább nem szeretném, ha egy mód van rá.
Szóval maradok a "hagyományos" azonosításnál. Egyébként ez a két faktoros hitelesítés egyébként nem "kavar be" a levelezőprogramos használatba? Mert ha jól értem, akkor minden egyes postafiók lekérdezés esetében egy új, "második" jelszót kér a levelezés lekérdezéséhez?
Ha pedig minden alkalommal új jelszót generál... ilyet be sem lehet állítani egyetlen levelezőprogramban sem, nemde?
Szerintem próbáld ki egy másik levelezőprogrammal ugyan azt a fiókot, abból látszódna, hogy a fiókbeállításokkal, vagy a levelezőprogrammal van-e a baj.
Szerintem egy jelszót a felhasználó gépéről / telefonjáról stb. könnyebb ellopni, mint a gugli adatbázisába betörni
És lehet generáltatni alkalmazásokhoz külön jelszót, amivel csak limitált hozzáférés van a rendszerhez (pl. POP3). Webes felületre nem lehet vele belépni, és akármikor törölhető.
Nem véletlenül használnak ilyet a normálisabb bankok, nem úgy, mint az angol HSBC, amelyik kiküldött egy mini számológépszerű cuccot, amivel lehet jelszavakat generálni. Ergo cipelheted mindig magaddal, vagy nincs netbank...
Szerkesztette: szucsati 2011. 12. 02. 16:24 -kor
Elküldve: 2011. 12. 02. 16:33
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:22
Rendben. Melyik levelezőprogramot javasolod?
Ebben annyira nem vagyok biztos. Persze, könnyen lehet, hogy igazad van.
Csak arra gondolok, hogy a közelmúltban két online szolgáltatásokkal foglalkozó "multicég" adatbázisába is betörtek... (Idén májusban a Sonly Online Entertainment játékosokra vonatkozó adatbázisát törték fel, pár hete pedig a Steam teljes adatbázisát... ráadásul utóbbiak még azt sem tudják, hogy a bankkártyákra vonatkozó adatokat egyáltalán megszerezték/felhasználták-e a behatolók.)
Ezek után miért lenne biztonságosabb éppen a Google szerverparkja?
Hmmm... Elnézést kérek, ha "núb" vagyok, de azt hiszem, ebben az esetben mégsem értettem meg ennek a két faktoros hitelesítésnek a lényegét! (A gyakorlati alkalmazásra, ill. működésre vonatkozóan.)
Elküldve: 2011. 12. 02. 16:40
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:33
A Thunderbirddel biztosan működik, azzal próbálnám. Sőt, azt hiszem, automatikusan be is állítja magát, ha gmailes címet adsz meg, bár IMAP-ra, nem POP3-ra.
Van belőle portable verzió is, ha nem akarod telepíteni, bár nem szutykoli a gépet.
Persze, nincs biztos megoldás, de a több faktornak pont az a lényege, hogy többszörösen megnehezíti a behatolást. Mondjuk publikus / félpublikus gépen lépek be, azért megnyugtat, hogy még ha van is keylogger a gépen, nem érnek vele semmit. Amúgy azt hiszem, Facebookhoz is van ilyen, csak egyrészt a facebookos profilom nem nagyon izgat, másrészt meg nekik aztán tényleg nem adnám ki a telefonszámom.
Elküldve: 2011. 12. 03. 09:12
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40
Mi a különbség?
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Súgó
A téma zárva.