HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6481 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 21. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 11. 20. 20:51

Az az U3 szörnyű, én is leszedtem a Kingstonomról. Ez nem jó neked: http://portableapps.com/ ?

Ez a portableapps cucc pontosan hogyan mukodik? Atneztem a weboldalt, de nem egeszen ertem. Minden gepre telepiteni kell valami apro segedprogit vagy ez a program csak osszegyujti az osszes portable programot es kivalaszthatom, ami kell? Van valami bovebb leiras rola, mint a sajat oldaluk? :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6482 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 21. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 11. 21. 17:57

Van valami bovebb leiras rola, mint a sajat oldaluk? :D

:blink: :)

Pont az a lényege a portable progiknak, hogy nem kell mindenhova telepíteni. Ez amúgy azt csinálja, hogy van egy start menü-szerű felület, ami a systray-be ül bele, és onnan lehet indítani a portable progikat. Van saját elgondolása, hogy hogy néz ki egy rendes portable progi, amit ő kezel, de ettől függetlenül egy akármilyen exe-t is be lehet tenni, illetve a külön csomagokat a kezelő program nélkül is lehet használni.

Próbáld ki, nem vesztesz semmit :)

#6483 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 00:17

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 11. 21. 17:57

Ez a portableapps cucc pontosan hogyan mukodik? Atneztem a weboldalt, de nem egeszen ertem. Minden gepre telepiteni kell valami apro segedprogit vagy ez a program csak osszegyujti az osszes portable programot es kivalaszthatom, ami kell? Van valami bovebb leiras rola, mint a sajat oldaluk? :D

Én nagyjából úgy használok egy hasonszőrűt, hogy usb-s okosság, rajta Truecrypt összegyúrva egy "start menü"-vel. 8GB-os titkosított file, értelemszerűen Truecrypt-tel. Jelszó beír, file tartalma külön meghajtóként látszik - ott elindul a "start menü", abból meg az összes portable progi elérhető, ami bele van pakolva. Nagy jóság, már évek óta így bóklászkodok.

szerk: a screen miatt indítottam egy portable GIMP-et, ez jól sikerült példány, gyorsan frissítette a bővítményeket induláskor - hónapok óta nem használtam, de valamiért mindig friss marad a jószág...

Kép

Ezeket tudja: your webpage.

Innen tölthető: your webpage.

Itt meg néhány portable progi: your webpage, your webpage,, your webpage.

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 11. 22. 00:22 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#6484 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 10:24

Nem is tudtam, hogy Igwángyíkember ilyen portable gyerek. Ha.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6485 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 10:28

Koszi az infokat! :) Adobe CS5 termekeket hogyan lehet ilyenre felrakni? Nekem az a csomag van meg legalisan, neha jol jonne az Acrobat ill. PS ut kozben is.
Kép

#6486 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 11. 22. 10:28

Koszi az infokat! :) Adobe CS5 termekeket hogyan lehet ilyenre felrakni? Nekem az a csomag van meg legalisan, neha jol jonne az Acrobat ill. PS ut kozben is.

Csak be kell másolni a többi közé, aztán Options környékén van lehetőség láthatóvá/elérhetővé tenni az új cuccokat.
A portable verzió külön állatfaj, vannak szakik akik erre szakosodtak, és megcsinálják helyettem. :) Amúgy nem nagy ördöngösség az sem: your webpage

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 11. 22. 11:19 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#6487 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 22. 10:24

Éppen 4 éve vettem a Samsung S1 Mini-t, azóta azt - és ily módon - hurcibálom magammal mindenhova.

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 11. 22. 11:22 -kor

#6488 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 12:51

Olyan lehetőségről tud-e valaki, hogy Windowsos gépre telnettel (pl. putty) be tudjak jelentkezni és kapjak egy CMD promptot? A remote desktop nem játszik. :blink: Egy gépen kellene több helyről futtatni egy console applikációt. Linuxban van ilyen lehetőség, telnet eléréssel lehet shell promptot szerezni, de winre a gugli barátom nem talált megoldást.

#6489 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 11. 22. 10:28

Portable progi készítésre a Cameyo-t ajánlom, elég jó és teljesen ingyenes. És vannak elkészült csomagok, amiket az oldalukról le tudsz tölteni, de aztán hogy ki mennyire bízik bennük...

Meg máshonnan is le lehet ilyen-olyan portable programokat tölteni.
Csak rá kell gugizni, hogy "portables". Egyesek e mellé a szó elé azt is odaírják, hogy "fc", hátha úgy érdekesebb dolgokat találnak. :unsure:

#6490 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2012. 11. 22. 12:51

Olyan lehetőségről tud-e valaki, hogy Windowsos gépre telnettel (pl. putty) be tudjak jelentkezni és kapjak egy CMD promptot? A remote desktop nem játszik. :blink: Egy gépen kellene több helyről futtatni egy console applikációt. Linuxban van ilyen lehetőség, telnet eléréssel lehet shell promptot szerezni, de winre a gugli barátom nem talált megoldást.

Control Panel - Programs - Turn Windows features on or off - Telnet Server pipa.

Ha TÉNYLEG ezt akarod. Telnet... De inkább tegyél fel egy SSH szervert, van ingyenes. Asszem, OpenSSH Windows port is van.

#6491 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 11. 22. 15:45

Control Panel - Programs - Turn Windows features on or off - Telnet Server pipa.

Ha TÉNYLEG ezt akarod. Telnet... De inkább tegyél fel egy SSH szervert, van ingyenes. Asszem, OpenSSH Windows port is van.

Köszi, az SSH jó ötlet. Azért nem jutott az eszembe, mert a KEA! progit és régi PowerTermet használunk, és egyikben sincs. (Bár az új PowerTermben már van.)
Sőt a PUTTY alapból is tudja! :)

A telnetes résszel én is idáig jutottam, beállítottam a servert, sőt a klienset is bepipáltam, de "Unable to connect to host..."
Kétféle Windowsal is próbáltam, TCPIP, ping ment, telnet nem... Gondoltam kell még valami bűvészkedés. :omg:

#6492 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2012. 11. 23. 13:05

Köszi, az SSH jó ötlet. Azért nem jutott az eszembe, mert a KEA! progit és régi PowerTermet használunk, és egyikben sincs. (Bár az új PowerTermben már van.)
Sőt a PUTTY alapból is tudja! :)

A telnetes résszel én is idáig jutottam, beállítottam a servert, sőt a klienset is bepipáltam, de "Unable to connect to host..."
Kétféle Windowsal is próbáltam, TCPIP, ping ment, telnet nem... Gondoltam kell még valami bűvészkedés. :omg:

Tüzifal?

#6493 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 11. 23. 14:25

Tüzifal?

Kikapcsoltam. Lokális hálón próbálkoztam, két gépet összekötve. Még lokálhoszton se nyikkant meg. De az SSH jó lesz (remélem azzal boldogulok). Sőt, ha lesz igény a biztonságos átvitelre (tuti lesz), akkor már ez is letudva.

#6494 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 15:49

Routeren is be van allitva a port (vagy ki van kapcsolva a tuzfal)?
Kép

#6495 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 22. 11:24

Nem csak portébl ember, hanem falcgyalúval is tud bánni, persze az is hordozható :]
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#6496 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 22:10

Jó tudni.

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 11. 23. 18:39

portébl
Ennél kevesebbért is vettem már fejet :reklamacio:
Spoiler

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 23. 22:29

Húúú, Ryanair törölte a járatom, 1 nappal később menne. Persze pont lekésném a becsatlakozást, ellenben a visszaútra igényt tartanék. Vettem előző napokra csak egyirányú jegyet, és akkor megtartanám a visszautat (ha egyben vettem volna, akkor elég nagy a különbség, 8ezer pénz helyett 67ezer, oszt 3 jegyről van szó).

Levélben küldtek 2 linket, elfogadom a módosítást vagy nem fogadom el a módosítást, valamit az oldalukon is van törölt/módosított járatra visszaigénylés. Meg lehet nyomni, hogy csak az odautat (amit módosítottak) azt mondom vissza?
Make love not Wor.

#6498 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 23:12

Ha jol ertem: volt egy oda-vissza jegyed, ennek oda datumat eltoltak egy nappal, ez neked nem jo, emiatt vettel elotte par nappal csak oda iranyban jegyet? Mert akkor a valtozast elfogadod, az eloszor vasarolt returjegy oda reszet nem utazod le hanem bebuktad odafele (mivel fapad, ok leszarjak, hogy nem utaztad le, nem ugy, mint a nevesebbek, akik bannolnak visszautra), a kulon vasarolt masodik jeggyel utazol es keszen vagyunk (es amugy telefonon lehet, hogy a kiindulasi idot at tudtad volna rakni korabbra, de ez nem tuti, es lehet, hogy csak a draga emeltdijason ment volna, az olcson nem). De amugy index forum ryanair topikban mondjak meg neked a tutit szerintem, vagy a low cost offtopikban.
Ha arra vonatkozik a kerdes, hogy a returjegynek csak oda reszet nem fogadod el, es csak arra kernel visszateritest es azt lehet-e, szerintem nem, de a szaktopikban majd megmondjak.

Szerkesztette: asdf 2012. 11. 23. 23:14 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6499 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 11. 23. 23:12

az eloszor vasarolt returjegy oda reszet nem utazod le hanem bebuktad odafele

Eddig rendben, de ha már ők módosítottak, akkor itt egy link, amivel le lehet mondani. Kérdés meg merjem-e nyomni, mert a visszaút kellene erősen, az occsó volt. Ha meg lehet, akkor az odautat sem ártana visszakapni, odakint kb. 100 korsó sört mérnek az árán :-)
Make love not Wor.

#6500 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 01:40

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 11. 23. 23:12

Mert akkor a valtozast elfogadod, az eloszor vasarolt returjegy oda reszet nem utazod le hanem bebuktad odafele (mivel fapad, ok leszarjak, hogy nem utaztad le, nem ugy, mint a nevesebbek, akik bannolnak visszautra), a kulon vasarolt masodik jeggyel utazol es keszen vagyunk

Ne, megnyomtam a nem fogadom el linket a levélben. Tök korrekt volt, ki lehetett választani csak az odafelé utat, így ollé. Lesz +1 napon átszállásnál Madridban, soha rosszabbat :-)

"Foglalási szám: *****
Köszönjük, visszatéritési igényét megkaptuk. Jóváhagyást követő 7 munkanapon belül visszautaljuk az öszeget a fizetéskor használt számlaszámra. A bankja ettől számított 5-7 nap múlva teljesíti az átutalást."

Már csak azt nem tudom, hogy én vettem és melyik kártyával, vagy havertól kértem kőccsön a számokat. Majd akinél csipog a bank, az fizeti a sört.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.