HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6581 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 02. 11:30

Sziasztok!

Youtube-ban és jogban jártas emberek segítségét kérem!

Tegnap este, amikor a Youtube-ot megnyitottam, egy piros hátterű üzenet fogadott, miszerint egy Kft. szerzői jogi panasza érzekett a Youtube felé két "általam közzétett" videoval kapcsolatban. Leírják a két dal előadóját, címét és feltöltőjének Youtube nevét. Megadják a videókhoz a linket is, amelyek természetesen már nem élnek.

A dolog erős szépséghibái:

1. A megnevezett feltöltő, azaz a videót közzétevő személy nem én vagyok!!!

2. Eddig egyetlen videót töltöttem/tettem közzé Youtube-on, az pedig saját tulajdon. Ezen kívül soha, egyetlen videót nem tettem közzé.

3. A megnevezett két dal előadója egy általam eddig teljesen ismeretlen rapper, a két dal pedig rap dal.
Én pedig a két dalt még soha csak meg sem néztem, mert nem is ismertem, ráadásul soha nem hallgatnék rap "zenét". Jellemzően rock és metal zenét hallgatok, amit a "kedvenceim", a "feliratkozásaim", és a "videomegtekintési" listám is bizonyítanak.

Az ominózus üzenetben írják ezt is:

"Ha az egyik videódat helytelenül ítélték jogsértőnek, akkor benyújthatsz egy viszontbejelentést. Erről a folyamatról a Súgóban tájékozódhatsz.

Ne feledd, hogy hamis, vagy rosszhiszemű értesítés benyújtásának súlyos következményei lehetnek."

A kérdésem az, hogy mit tehetek az ügyben? A "Súgó"-t elolvastam, de nem lettem okosabb.

Ráadásul én nem azt szeretném a Youtube üzemeltetőjével közölni, hogy az "egyik videómat" ítélték helytelenül jogsértőnek, hanem azt, hogy nem értem ezt az egészet, mert azok nem az én videóim voltak.

Nem is ismerem az előadót, a figyelmeztetésben maga a Youtube is megnevezi a feltöltőt, aki nem én vagyok...

Tehát mire véljem mindezt? Talán az előadó jogi képviselője azzal szórakozik, hogy "találomra" feljelentget embereket, hogy ezzel népszerűsítse a saját alkotását? Vagy milyen más okból kaptam figyelmeztetést? Én másra nem tudok gondolni.

Summa summarum:

- Mit tehetek, hogy a Youtube visszavonja és törölje a figyelmeztetésemet?

- Tudom valahogyan bizonyítani, hogy a kifogásolt két video-t én soha az életben nem töltötem fel, tehát nem tettem közzé? A Youtube admin-ok utána tudnak nézni egy-egy account "életének"? Meg tudják nézni a videófeltöltési előzményeimet?

Szóval mi a megoldás szerintetek?

A Youtube account-om nagyon rég óta megvan, 99%-ban online zenék hallgatására használom. Nem lenne jó, ha megszüntetnék ilyen jogtalan figyelmeztetések miatt.

Szóval nem hagynám annyiban a dolgot, de egyelőre tanácstalan vagyok.

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv: Piftuka

Szerkesztette: Piftuka 2013. 02. 02. 11:32 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6582 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 11:49

Ha feltoltesz egy videot, es alazenenek odaraksz valamit, amire nincs engedelyed, akkor kaphatsz ilyet. Magyarul megnezed elejetol vegeig azt az egyetlen feltoltott videodat amit feltoltottel, hogy abban szerepel-e ilyen (azt nem feledve, hogy veled az eredeti jogtulajdonos akasztja ossze a bajszat, tehat ha x muveszur szerzemenyet y muveszur feldolgozza es te y muveszur feldolgozasat hasznaltad fel, az ugyanugy jogserto ha jol tippelek), ha megall, akkor torlod azt az egy videot/uj hangod toltesz fel ala, ha nem, akkor meg anyazol a youtube-nal.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6583 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2013. 02. 02. 11:49

Ha feltoltesz egy videot, es alazenenek odaraksz valamit, amire nincs engedelyed, akkor kaphatsz ilyet. Magyarul megnezed elejetol vegeig azt az egyetlen feltoltott videodat amit feltoltottel, hogy abban szerepel-e ilyen (azt nem feledve, hogy veled az eredeti jogtulajdonos akasztja ossze a bajszat, tehat ha x muveszur szerzemenyet y muveszur feldolgozza es te y muveszur feldolgozasat hasznaltad fel, az ugyanugy jogserto ha jol tippelek), ha megall, akkor torlod azt az egy videot/uj hangod toltesz fel ala, ha nem, akkor meg anyazol a youtube-nal.

Köszi a választ! A félreértések elkerülése végett elmondom, hogy az egyetlen saját videóm néma, nincsen alatta sem hang, sem zene, és köze sincsen más zenéjéhez. A jelen történet szempontjából irreleváns. (Csak azért említettem meg, hogy azon kívül mást soha eddig nem töltöttem fel.)

Ismétlem még egyszer: két olyan video feltöltését, avagy közzétételét kérik rajtam számon, amit nem én töltöttem fel, és még csak nem is láttam/hallottam. Sem az említett dalok előadóját, sem az említett dalokat nem ismerem.

Szerk.: Zenész vagyok. Jelent meg nagylemezünk szerzői kiadásban, beszéltem sokat az artisjus részéről az illetékesekkel, ezzel kapcsolatos előadást is hallgattam, így szerencsére a szerzői jog mikéntjével nagy mértékben tisztában vagyok.

A Youtube fent említett "furmányosságaival" nem vagyok tisztában. Hogyan kaphatok olyasmi miatt figyelmeztetést, amit nem követtem el? (És hogyan tudom azt "semmissé" teteni?
"A hálózat csapdájában (The Net)" című film megtekintése óta nem vagyok nyugodt.

Szerkesztette: Piftuka 2013. 02. 02. 12:28 -kor

#6584 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 12:27

de ahelyett, hogy ezen stresszeled magad, akár írhatnál is nekik, hogy kedves jútúb, eztmegezt kaptam, semmi közöm hozzá, mostmilesz. ők valószínűleg jobb választ tudnak adni, mint mi.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6585 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 02. 02. 12:27

de ahelyett, hogy ezen stresszeled magad, akár írhatnál is nekik, hogy kedves jútúb, eztmegezt kaptam, semmi közöm hozzá, mostmilesz. ők valószínűleg jobb választ tudnak adni, mint mi.

Arra én is gondoltam. (Egyébként nem "stresszelem magam", hanem bosszant a dolog.)

Csakhogy az itt megadott elérhetőségek egyike sem foglalkozik ilyen jellegű panaszbejelentéssel. Végigolvastam az összes kontakt információt, és a fenti link alapján nem tudom a Youtubr részéről kihez fordulhatnék.

A másik (és ezért szeretném egy büntetőjogász véleményét is olvasni), hogy a fenti hozzászólásomban olvasható idézet ("súlyos következmények...") elbizonytalanít. Mert mi van, ha az egyszerű "érdeklődöm/segítsenek nekem, mert valami nem stimmel" jellegű levelet is "ellenkeresetnek" tekintik, és a végén nem találják megalapozottnak, majd bíróság elé citálnak engem?

Hangsúlyozom: én tudom, hogy igazam van, de mi van akkor, ha ők azt hozzák ki a végén: "Márpedig azokat a videókat te töltötted fel! Hamisan vádaskodsz." (Nem véletlenül említettem az ominózus filmet.)

#6586 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 13:05

nem fognak bíróságra rángatni... ha azt is akarnák tenni, először megnéznék a pontos helyzetet. ha látják, hogy nem a tied a videó, nyilván nem fognak beperelni.

a copyright infringement notice környékén valószínűleg van olyan, ahol bejelentheted, miért nem jogos a dolog, ott leírod hogy ezmegez van, nem hiszem hogy probléma lenne belőle.

#6587 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 15:04

Egyesült a Messenger és a Skype ami nagyon szuper, de eltűnt az összes Skype beszélgetésem és kapcsolatom.
Hogy lehet visszaállítani legalább a kapcsolatokat?

Most látom, hogy nem mindegy, hogy jelentkezem be.
Olyat nem lehet, hogy mind a kettőt lássam?

Szerkesztette: Lipton 2013. 02. 02. 15:17 -kor

#6588 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 02. 02. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2013. 02. 02. 15:04

Egyesült a Messenger és a Skype ami nagyon szuper, de eltűnt az összes Skype beszélgetésem és kapcsolatom.
Hogy lehet visszaállítani legalább a kapcsolatokat?

Most látom, hogy nem mindegy, hogy jelentkezem be.
Olyat nem lehet, hogy mind a kettőt lássam?

Amikor a liveID azonosítóval léptem be, akkor megkérdezte a Skype kliens, hogy a liveID fiókomat össze akarom-e kapcsolni már meglévő Skype fiókkal.
(Én akartam, sőt, Isten őrizz, nem véletlenül voltak/vannak szétválasztva... :laugh:)
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#6589 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 16:26

Szerintem én is azt választottam, de valahogy mégse jó.
Az elején vagy mint messener lépek be, vagy mint skype. Az kéne, hogy mondjuk skype alá beimportálja a messenger kapcsolatokat is, de ezt még nem találtam meg.

#6590 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 16:55

összeragasztottam a kettőt, most ha skype accounttal lépek be, akkor csak skype ismerősök vannak, ha live id-vel, akkor mindkettő.

mondjuk a fájlküldést igazán megoldhatták volna a két rendszer között...

#6591 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 21:31

nekem valamiért nem megy.
Ha belépek a Skype nevemmel, akkor csak a Skype kapcsolatokat látom.
Ha a messenger névvel lépek be, akkor csak a messengert. Ki tudom választani, hogy mutassa a Skype kapcsolatakoat is, de összesen csak 4 van, a többit nem látja.

#6592 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 21:40

Eladó jáccós Bömösök. :-Đ

#6593 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2013. 02. 02. 12:58

Arra én is gondoltam. (Egyébként nem "stresszelem magam", hanem bosszant a dolog.)

Csakhogy az itt megadott elérhetőségek egyike sem foglalkozik ilyen jellegű panaszbejelentéssel. Végigolvastam az összes kontakt információt, és a fenti link alapján nem tudom a Youtubr részéről kihez fordulhatnék.

A másik (és ezért szeretném egy büntetőjogász véleményét is olvasni), hogy a fenti hozzászólásomban olvasható idézet ("súlyos következmények...") elbizonytalanít. Mert mi van, ha az egyszerű "érdeklődöm/segítsenek nekem, mert valami nem stimmel" jellegű levelet is "ellenkeresetnek" tekintik, és a végén nem találják megalapozottnak, majd bíróság elé citálnak engem?

Hangsúlyozom: én tudom, hogy igazam van, de mi van akkor, ha ők azt hozzák ki a végén: "Márpedig azokat a videókat te töltötted fel! Hamisan vádaskodsz." (Nem véletlenül említettem az ominózus filmet.)

Nem lehet hogy valahol beléptél gmail azonosítóval,oszt úgy maradt - valaki lenyúlta, vagy csak simán alóla tube-ozott és neki sikerült megvalósítani a "jogsértést".

Ártatlanság vélelme, amíg te NEM bizonyulsz bűnösnek, márpedig az IP-d használhatta valaki a gépedet köcsönadhattad 20 percre és nem emlékszel rá, mert házibuli volt és csak a 10 darab rókafoltra emlékszel, a vendégek teljes listája meg nincs meg.

Jó látni, hogy megvan még a fórum. Az első oldalon még kérdeztem is van e olcsón étolaj, most azt kérdezem, hogy mennyi volt akkor az étolaj, a benzin, kenyér, tej.
Ma mennyi... ja tudom nem poltopik, arra való index, faxabook de ott sem mert jön a tek.

Szerkesztette: WEbshark 2013. 02. 03. 12:19 -kor

#6594 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 19:49

Esetleg szokott valaki a kispesti sport pályára járni? Lenne egy keresztkérdésem.

#6595 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 19:18

Sziasztok!

Sajna úgy néz ki, hogy memóriahibás a laptopom. :-( Milyen lehetőségeim vannak? És mennyibe fáj ez majd nekem? A gari nagy valószínűséggel nem játszik, bár érdekes, mert megkerestem a jótállási papírját, és nincsen rajta, hogy meddig van garancia, csak az eladás dátuma szerepel rajta. 1 év már eltelt, de kettő még nem... szóval most igazából nem tudom, hogy tudom-e még garanciában szervizeltetni. :s
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6596 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 02. 17. 19:18

Sziasztok!

Sajna úgy néz ki, hogy memóriahibás a laptopom. :-( Milyen lehetőségeim vannak? És mennyibe fáj ez majd nekem? A gari nagy valószínűséggel nem játszik, bár érdekes, mert megkerestem a jótállási papírját, és nincsen rajta, hogy meddig van garancia, csak az eladás dátuma szerepel rajta. 1 év már eltelt, de kettő még nem... szóval most igazából nem tudom, hogy tudom-e még garanciában szervizeltetni. :s

Milyen márka és melyik széria? Nézz utána, soknál gyári gari van, és attól függően, hogy melyik kategória 1-3 év.

Amúgy ha DDR3, akkor nem vészes, ha DDR2, akkor annyira nem olcsó. Veszel használtat, oszt' jóvan.

#6597 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 02. 17. 19:46

Milyen márka és melyik széria? Nézz utána, soknál gyári gari van, és attól függően, hogy melyik kategória 1-3 év.

Amúgy ha DDR3, akkor nem vészes, ha DDR2, akkor annyira nem olcsó. Veszel használtat, oszt' jóvan.

De ha nincs rajta a jótállási jegyen, akkor hol tudok utánanézni?
Egyébként Packard Bell EasyNote TK81, és DDR3 van benne.

#6598 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 02. 17. 19:51

De ha nincs rajta a jótállási jegyen, akkor hol tudok utánanézni?
Egyébként Packard Bell EasyNote TK81, és DDR3 van benne.

Google? :) Linkjeim

#6599 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 02. 17. 20:04

Google? :) Linkjeim

Ja értem már! :omg: Tehát gyárilag ennyi garancia van, vagyis a bolt valószínűleg direkt nem is írt semmit emiatt. Köszi, akkor viszont az enyémet még szervizelniük kell, ha minden igaz. Illetve... az nem tudom gáz-e, hogy már nem az az op. rendszer van rajta, mint ami a vásárláskor volt. :s

#6600 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 02. 17. 20:23

Ja értem már! :omg: Tehát gyárilag ennyi garancia van, vagyis a bolt valószínűleg direkt nem is írt semmit emiatt. Köszi, akkor viszont az enyémet még szervizelniük kell, ha minden igaz. Illetve... az nem tudom gáz-e, hogy már nem az az op. rendszer van rajta, mint ami a vásárláskor volt. :s

Nem, az oprendszer ritkán tesz kárt magában a gépben (kivéve, ha Linux és Samsung készülékről van szó :))

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.