HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6901 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 08. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 08. 14:05

Ahogy a The Big Bang Theoryban is mindig halljuk Howard anyjának a hangját, de még egyszer sem láthatta a néző.

Season 6, Episode 15
Kép

#6902 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 08. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 08. 14:05

Ha már sitcom, akkor nem is kell messzire menni, a How I Met Your Motherben sem láttuk még soha Ted feleségét (legalábbis azokban a részekben, amiket én eddig láttam).

akkor le vagy maradva :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6903 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 10:20

Segítség, pontosabban ötlet, tipp kellene nekem.

Ha 2 napja kapom meg ugyanazt az SMS-t ugyanattól a személytől (aki persze csak egyszer küldte ezt el) nagyjából óránként, annak mi lehet az oka?

#6904 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2013. 09. 28. 11:20

Ha 2 napja kapom meg ugyanazt az SMS-t ugyanattól a személytől (aki persze csak egyszer küldte ezt el) nagyjából óránként, annak mi lehet az oka?

Milyen telefon, próbáltad-e már újraindítani, mástól kaptál-e SMS-t, utaztál-e az elmúlt két napban, vagy valószínűleg ugyanazon a tornyon voltál mindvégig? Tippre vagy az lehet, hogy vagy a telefonod nem nyugtázza az SMS érkezését, vagy a toronyban mászott el valami, amihez csatlakozol, ezért a szolgáltató rendszere folyamatosan újrapróbálja a kézbesítést.

#6905 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2013. 09. 28. 11:20

Segítség, pontosabban ötlet, tipp kellene nekem.

Nekem Xperia X10i csinálta azt egy időben, hogy duplán kaptam meg az sms-eket egy ideig. Aztán volt, hogy triplán, vagy még többször. Szoftver hiba volt, azt hiszem factory resetet csináltam a telón, és meggyógyult. De lehet, hogy segített egy rakat SMS kitörlése is.

#6906 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 09. 28. 12:30

Milyen telefon, próbáltad-e már újraindítani, mástól kaptál-e SMS-t, utaztál-e az elmúlt két napban, vagy valószínűleg ugyanazon a tornyon voltál mindvégig? Tippre vagy az lehet, hogy vagy a telefonod nem nyugtázza az SMS érkezését, vagy a toronyban mászott el valami, amihez csatlakozol, ezért a szolgáltató rendszere folyamatosan újrapróbálja a kézbesítést.

Az enyém egy LG Nexus 4, akitől kapom, az egy régebbi Nokia. Igen, utaztam eleget, toronyhibát kétlem. Mástól még nem kaptam SMS-t, ez miért számít? Már mindkét telefon újra lett indítva, de nem használt.
Én is arra gondoltam, hogy valamiért nem megy a nyugtázás, de az SMS-eknek is van timeoutja (1-2 nap tán), szóval illene már elmúlnia a hibának, nemde? Egyébként azért aggaszt, mert én külföldön vagyok, O2-nál, a másik teló meg magyar Vodás, és 50 SMS külföldre már nem olcsó, ha kiszámlázzák.

Szerkesztette: Taranis 2013. 09. 28. 16:41 -kor

#6907 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2013. 09. 28. 17:40

Mástól még nem kaptam SMS-t, ez miért számít?

Azért, hogy azzal az egy számmal van-e baj, vagy az összes SMS meggajdult. Lehet, hogy az ő telefonja küldözgeti folyamatosan, lehet, hogy a tied nem nyugtáz, ha kaptál volna más SMS-t, akkor le tudnánk szűkíteni, hogy kinél van a hiba.

Idézet

de az SMS-eknek is van timeoutja (1-2 nap tán), szóval illene már elmúlnia a hibának, nemde?

Ha nem állítottad át kevesebbre, akkor 7 nap a default.

Érdemes megpróbálni egy adatmentést és egy factory resetet, ahogy Rstudi írta, másra nem tudok gondolni. Esetleg ha roamingolsz, a két szolgáltató között is elveszhet a nyugta, de ez nem túl valószínű.

Szerkesztette: debaj 2013. 09. 28. 21:50 -kor

#6908 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 09. 28. 22:49

Azért, hogy azzal az egy számmal van-e baj, vagy az összes SMS meggajdult. Lehet, hogy az ő telefonja küldözgeti folyamatosan, lehet, hogy a tied nem nyugtáz, ha kaptál volna más SMS-t, akkor le tudnánk szűkíteni, hogy kinél van a hiba.

Ha nem állítottad át kevesebbre, akkor 7 nap a default.

Érdemes megpróbálni egy adatmentést és egy factory resetet, ahogy Rstudi írta, másra nem tudok gondolni. Esetleg ha roamingolsz, a két szolgáltató között is elveszhet a nyugta, de ez nem túl valószínű.

Közben küldtem magamnak a párom telefonjáról egy SMS-t, az csak egyszer jött meg, szóval valószínű, hogy a másik telefonnál van valami gond. Illetve beszéltem mindkét szolgáltatóval, ahol szintén erre a lehetőségre gyanakodnak. Köszi a segítséget, szóltam, hogy nézessék meg a telefont és a SIM-et.

#6909 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2013. 09. 29. 11:12

Közben küldtem magamnak a párom telefonjáról egy SMS-t, az csak egyszer jött meg, szóval valószínű, hogy a másik telefonnál van valami gond. Illetve beszéltem mindkét szolgáltatóval, ahol szintén erre a lehetőségre gyanakodnak. Köszi a segítséget, szóltam, hogy nézessék meg a telefont és a SIM-et.

Á, ezért kár szólni, majd észreveszi a baromja, hogy egy hónapban miért ment ki 1000-2000 SMS, aztán okul belőle.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6910 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 17:56

Azért fasza a problémamegoldó képességed.

#6911 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 29. 16:59

Á, ezért kár szólni, majd észreveszi a baromja, hogy egy hónapban miért ment ki 1000-2000 SMS, aztán okul belőle.

Csípom ezt a ragyogó probléma megoldó kreativitást.

#6912 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 09. 29. 18:56

Azért fasza a problémamegoldó képességed.

Miért? Ne legyél már Gyula! Most az anyja vagy, hogy a kezét fogd minden telefonos hülyének? Majd legközelebb ránéz a telefonjára, meg nem tol fel rá főzött romot, meg ruszki warezalkalmazásokat, meg amúgy is ésszel telepítget. Egyáltalán nem tudom sajnálni, aki műszaki antitalentum, az szívjon szépen ezerrel, ez a világ rendje.

Jó, persze ebben az esetben a fogadónak is érdeke, hogy ne bombázzák SMS-sel, ez egy másik dolog. Attól is függ, mennyire jó ismerős.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6913 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 30. 14:43

Miért? Ne legyél már Gyula! Most az anyja vagy, hogy a kezét fogd minden telefonos hülyének? Majd legközelebb ránéz a telefonjára, meg nem tol fel rá főzött romot, meg ruszki warezalkalmazásokat, meg amúgy is ésszel telepítget. Egyáltalán nem tudom sajnálni, aki műszaki antitalentum, az szívjon szépen ezerrel, ez a világ rendje.

Akkor szerintem vegyél egy mély levegőt, üljél vissza a kedvenc, általam választott foteledbe, és olvasd el az eredeti problémát.

#6914 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 30. 14:43

Jó, persze ebben az esetben a fogadónak is érdeke, hogy ne bombázzák SMS-sel, ez egy másik dolog. Attól is függ, mennyire jó ismerős.

Történetesen az édesapám telefonja, és SIM kártya csere után a hiba megszűnni látszik. Semmi főzött ROM vagy ilyesmi nem volt, mondtam hogy egy régebbi (nem okos) Nokia telóról van szó. Mellesleg az SMS naplóban k.-ra nem látszott, hogy elküldi ezeket az SMS-eket. Sokkal inkább tűnt valamilyen szolgáltatói hibának, mint user errornak.

#6915 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 08. 15:36

Androidos kérdésem lenne. Adott egy tab, amiről microHDMI kimeneten át menne a TV. De ez a kombó piszok messze van az ágytól, így kéne egy olyan video app, amivel mondjuk wifin/bt-n keresztül tudnám egy másik Android eszközzel (mondjuk telefonnal) irányítani a lejátszót. Ismertek valami appot, ami tudná ezt?

Köszi!

#6916 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 08. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Rstudi - Dátum: 2013. 10. 08. 16:36

Androidos kérdésem lenne. Adott egy tab, amiről microHDMI kimeneten át menne a TV. De ez a kombó piszok messze van az ágytól, így kéne egy olyan video app, amivel mondjuk wifin/bt-n keresztül tudnám egy másik Android eszközzel (mondjuk telefonnal) irányítani a lejátszót. Ismertek valami appot, ami tudná ezt?

VLC-t lehet droidról irányítani, ha PCről fut. Tán lehet akkor is, ha droidról nézel.
Make love not Wor.

#6917 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 08. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 08. 16:54

Tán lehet akkor is, ha droidról nézel.

Droidosat sajnos nem lehet távirányítani, a desktopos lő magának egy webszervert, amin keresztül terelgetni lehet, ehhez csatlakoznak a távirányító appok.

#6918 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 10. 08. 17:02

Droidosat sajnos nem lehet távirányítani, a desktopos lő magának egy webszervert, amin keresztül terelgetni lehet, ehhez csatlakoznak a távirányító appok.
Inkább azt mondd már, hogy fotelod/led van-e már, vagy segítsünk keresni?

Üzenet megtekintéseIdézet: SuMMeR - Dátum: 2013. 09. 08. 14:16

Valóban, nemrég néztem meg az epizódot.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 09. 08. 19:58

akkor le vagy maradva :)
Itt még nem tartok a Hogy nem jártam anyátokkallal (How I didn't meet your mother - HIDNMYM), bár nem hiányzik sok, hogy behozzam Az Elmaradást. Sajnos ezt a spoilert meg amúgy is beszoptam már külföldi oldalakon.

Szerkesztette: Raynes 2013. 10. 10. 11:50 -kor

#6919 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 10. 12:46

Inkább azt mondd már, hogy fotelod/led van-e már, vagy segítsünk keresni?

Te egyébként mi a picsáról szövegelsz?

#6920 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 10. 10. 13:23

Te egyébként mi a picsáról szövegelsz?

Látom, hogy fotel nélkül nagyon agresszív kismalacos stílusban tolja itt valaki. Ezért is kéne egy fotel, akut, látens phothelonemia/hypophothelonia kezelésére. Persze csakis a gyógyszerész és szakorvos tájékoztatása mellett, mert nem lenne jó a fotel túloldaláratámlájára esni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 10. 10. 12:59 -kor

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.