HWSW Informatikai Kerekasztal: Egy bútorvásárlás története - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egy bútorvásárlás története Hátha tanulsz belőle Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:55

Szerintem semmit nem számít az, hogy mennyiért adják, amíg rá van írva, hogy pótágy. :)

Ertem en, de az egyszeri vasarlo honnan a francbol tudna, hogy mi a kulonbseg a potagy, meg a rendes kozott?

Kivulrol ranezesre, meretre stimmel.

#22 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:05

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 15:01

Ertem en, de az egyszeri vasarlo honnan a francbol tudna, hogy mi a kulonbseg a potagy, meg a rendes kozott?

Kivulrol ranezesre, meretre stimmel.

Megnézi a mintadarabot.

Mondom, a logikát értem, hogy ugyan, nem verjenek már át, de nekem sem tiltja meg senki, hogy akár egy picit is gondolkodjam. :)

#23 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:12

nagy nehezen végigrágtam magam rajta, lehet pár dolgot rosszul értelmezve (ami bocsánatos, mert a szorgalmi olvasás nem kis teljesítmény tőlem, tekintve, h épp az évvégi, kifulladásig olvasószerkesztőzz már nekem, mert csúszásban vagyunkot játszok kedvenc fordítómmal és heveny, kétoldali szövegundorom van).
-  az egészet óhajtaná a totyikindító visszaadni 900k-ért? mert annak már a gondolatát is elbukta...
-  sőt, az egész egy tipikusan fejest ugrunk valamibe, és meglepődünk jól, mert nem tájékozódtunk ügynek látszik. egy része iskolapéldája, hogyan nem szabad szereld magad bútort rendelni/venni. másik része meg persze a tipikus, lehúzós, slendrián kereskedői magatartás.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 28. 16:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#24 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:35

Szerintem ki kéne velük alkudni egy baráti összeszerelési dijat [3-4-5%, igy ők is érdekelve vannak, hogy kijöjjenek], összeszereltetni velük, persze végig nagyitóval nézni, hogy mit miért/hogyan csinálnak, majd átvenni. Ha valami nem tetszik [karc itt/ott] akkor kőkeményen reklamálni, immár konkrét problémával, fényképpel, jegyzőkönyvvel....

Ez a fa/farost dolog elég halott ügy szerintem. Ha nincs leirva a megrendelőben, hogy minden eleme fa a bútornak, akkor ezt úgy lehet nyújtani, ahogy akarod.

Nekem is volt egy képlékeny ügyem egy ajtóval kapcsolatban, a vége az lett, hogy a fogyasztóvédelemnél azt mondták ugyan [mondjuk nem hivatalosan], hogy igazam van, a hivatalos vélemény az lett, hogy  menjünk békéltető testület elé, ahol egy elég nevetséges eredmény született, és itt kb abbahagytam a reklamálást, mivel a köv. lépcső polgári per lett volna, és ott már a perköltséget is buktam volna. Igy 30k-t buktam, amit szerintem a cégnek kellett volna fizetnie.

900k-nál nincs az a cég szerintem, aki szó nélkül visszafizeti neked a kp-t.
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#25 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:00

Szép hosszú sztori. A kereskedő abszolút nem volt korrekt, a kedves vevőnek meg jobban oda kellett volna figyelnie. 900K nemkis pénz. Én már 80-100K környékékn is árgus szemekkel átnézem az árumat amit veszek. Nomeg szvsz fizetni csak utólag, amíg nem az lesz amiben megegyeztem a kivitelezővel/kereskedővel.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 28. 17:01 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:06

ez a faanyagú nem faanyagú már a psotban is zavart.
van ügye a tömörFA. ezt nem kell magyarázni. árban az aranyé.
aztán vannak a bútorlapok, melyek préselt FAforgács alapanyagúak (ez él pozdorjaként a köztudatban, de ha jól tudom, már adalékanyag sincs mindben, újabban valamilyen nedves hőeljárással préselik össze), ezek kapnak egy laminált felületet, vmi hőre keményedő műgyanta alapanyaggal vegyített FAalapanyagút. nagyjából a bútorok 90%-a ilyen.
aztán van még a furnér. ott a bútorlap kap a laminálás helyett egy vékony tömörfa felületet.
igazából, ha nem kötötte ki valaki, h tömörfát akar, vagy legalább furnért, és a mintadarabot sem tekintette meg tüzetesen (simán látható a 3 féle alapanyag közti különbség), akkor felesleges ezen vergődnie, hogy fa vagy nem fa, mert fa mind.
meg persze van a rétegelt fa (én már évek óta nem láttam), és rakják hátlapnak a préselt faforgácsot laminálás nélkül szinte mindenhol.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 28. 17:15 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#27 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:07

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:00

Nomeg szvsz fizetni csak utólag, amíg nem az lesz amiben megegyeztem a kivitelezővel/kereskedővel.

De ezt a gyakorlatban hogyan teszed meg?
Egyedül talán ikeában lehet akkor fizetni, mikor kiszállították a rendelést. Általában mindenhol előre fizetsz.

Szerkesztette: pgyafi 2007. 12. 28. 17:09 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:11

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 16:00

Nomeg szvsz fizetni csak utólag, amíg nem az lesz amiben megegyeztem a kivitelezővel/kereskedővel.

Mondj már egy olyan kereskedelmi egységet ahol elég csak utólag fizetni?? :D

(asztalosnál, mesternél persze csak akkor fizetsz amikor kész van..)

#29 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:15

Idézet: Capri - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:11

(asztalosnál, mesternél persze csak akkor fizetsz amikor kész van..)

Pontosan náluk. Az utólag fizetést nem mindenre értettem pusztán építőipari és lakásberendezési dolgokra, mert normálisabb helyeken beállítás/összeszerelés után fizetsz, vagy neadjisten nagyobb cumó esetén akkor, amikor leellenőrizted, hogy minden stimmel-e a szállítólevélen vagy számlán vagy akármin. Műszaki dolgoknál és mondjuk élelmiszernél elég nehéz lenne kivitelezni.

Szerk: Részemről ha lenne 900K-m bútorra, csak olyan helyről vennék, ahol csak azután fizetem ki, hogy házhozszállították, összerakták és valóban olyan amilyet megrendeltem.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 28. 17:19 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#30 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:20

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 17:07

De ezt a gyakorlatban hogyan teszed meg?
Egyedül talán ikeában lehet akkor fizetni, mikor kiszállították a rendelést. Általában mindenhol előre fizetsz.

Azért vannak olyan üzletek, ahol rendeléskor elöleget fizetsz, és a kiszállitáskor fizeted ki a fennmaradó összeget.
Persze ilyenkor is lehetnek gondok, megveszel lapra szerelve több bútort nem állsz neki az összeset kibontogatni, hogy megnézed, hogy mindenbenne van. Csak összeszerelésnél derül ki, hogy nem koser valami. ( szvsz. a legtöbb ember sk. szereli össze a bútorait.)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#31 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:32

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 16:15

Pontosan náluk. Az utólag fizetést nem mindenre értettem pusztán építőipari és lakásberendezési dolgokra, mert normálisabb helyeken beállítás/összeszerelés után fizetsz, vagy neadjisten nagyobb cumó esetén akkor, amikor leellenőrizted, hogy minden stimmel-e a szállítólevélen vagy számlán vagy akármin. Műszaki dolgoknál és mondjuk élelmiszernél elég nehéz lenne kivitelezni.

Szerk: Részemről ha lenne 900K-m bútorra, csak olyan helyről vennék, ahol csak azután fizetem ki, hogy házhozszállították, összerakták és valóban olyan amilyet megrendeltem.

Értem én amit mondasz. De ennél a boltnál a termék az az összeszerelhető bútor, nem pedig az összeszerelt a szobádban felállított kész szekrény/ágy stb. Ezért is "kell" kifizetned, hiszen amint ők kivitték neked végeztek is. A többi már csak garanciális ügy.

Mondjuk 900e forintért már én is olyat vennék, amit nem nekem kellene összeraknom.. (annak ellenére, hogy szeretek barfácsolni  ;) )

#32 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:34

Ez így van ahogy mondod!

Én amúgy ritka lusta ember vagyok és azt vallom, hogy hadd ne nekem kelljen más munkáját megcsinálnom, amiért ráadásul fizetek is  :o  :Đ Nomeg cipőt a cipőboltból és készen, nem ám külön a talpat a cérnát a cipőfűzőt meg a bőrt :)
Az ügyfeleinknek is megcsinálunk mindent amit kérnek, de el is kérjük érte a pénzt.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 28. 18:37 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#33 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:20

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 1:49

Történt mindez a Balla Bútor debreceni telephelyén, egészen a mai napig. Ill már tegnapig :)
...
Lazarevics

Ha összefoglalnád rövidebben, mondjuk 10 sorban, akkor többen elolvasnák.
Ahogy megláttam mennyi, el sem olvastam  :oops:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#34 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 20:11

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:34

Ez így van ahogy mondod!

Én amúgy ritka lusta ember vagyok és azt vallom, hogy hadd ne nekem kelljen más munkáját megcsinálnom, amiért ráadásul fizetek is  :o  :Đ

gyanítom ez a cumó asztalossal, helyszínre szabva, összeszerelve, vastagon milla felett van. a bútorlapok meg meglehet ugyanattól a gyártótól valók, mert manapság ők sem csinálnak mást, mint megrendelik a kész anyagot, méretezve, de sokszor szabvány méreteket használnak, szépen összehozzák, te meg csengethetsz, telefonálhatsz, h készen vannak-e, úgyis lesz amit félreért, saját feje után megy, elmér, elméretez, meg akkor még ez nem lett beleszámolva, stb.
ajánlatkérés tálalószekrényre 120k, metróból összeszerelve 50k. igaz, nem másodosztályú anyag, hanem vmi harmadosztályú fenyő, de a célnak az is megteszi. jah, h mikor a konyhabútort összehozta, méretre szabva, előtte tripla anyaggal négyszerannyi munkával duplaannyiért, mert még induló cég volt, azóta felvitte az isten a dolgát. hogy megsértődött, mikor kiröhögtem az árajánlatát...  :Đ
mondjuk, ha rászánnék ilyenre 900k-t (de soha nem fogok), 54k-ért én simán összerakattam volna velük...

Szerkesztette: avman 2007. 12. 28. 20:15 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 20:23

- Utólagos fizetésre sehol sincs bútor, legalábbis Debrecen és környékén, pedig nem éppen egy falu. Előre fizetsz előleget, kiszállítás előtt pedig a teljes summát. Tehát semmit nem látsz

- 900k igen, sok pénz valóban. De bútort nem 1 évre vesz az ember. Az előző 25 éves volt...

- Azért vettem ezt, mert az eladónak mondtam hogy tartós, valódi fa alapanyagból (deszkákból ha úgytetszik) szeretnék bútort venni, ami tartósabb mint a mostani csodapozdorja lapok. Így a kinézett ~400k bútor helyett ezt ajánlotta: elegáns, minden része fából van és nem műanyagból és pozdorjából. Ránézésre én meg nem értek a fához. A fémhez inkább de az nehéz lenne ottholra  :]

- persze hogy ugyis ez a bútor fog maradni, inkább csak keserű tanulságként írtam le az egész történetet. Naív sem vagyok, tudom hogy ezt a pénzt soha nem fogom látni

- Szerettem mindíg barkácsolni, a bútor összerakása pedig biztos minőségibb lett -de legalább olyan- mintha a szakemberek rakták volna össze  :p

- annak a ki végigolvasta köszönet, aki meg nem, attól nem várok kritikát.

- És még: nem megoldást vártam, nézzétek meg a Topic nevét: Egy bútorvásárlás története, Hátha tanulsz belőle
Köszi,
L. :respect:

Szerkesztette: Lazarevics 2007. 12. 28. 20:29 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:57

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 20:23

...

Ez így kellemesen korrektre sikeredett. :up:

(Leszámítva, hogy az első post reklamációs levélként is funkcionált.)

#37 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 29. 00:26

Idézet: Capri - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 17:11

Informatika, 90 napos utalás, 8 napos letagadás.
Make love not Wor.

#38 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:57

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 2:49

.... Elszakad a cérna, telefon elő tárcsázom a 197-et. Kérem a debreceni Balla Bútort. ....

Nem akarok kötözködni,de ez az erősen!! emeltdíjas szolgáltatás helyett bőven elég lett volna az alapdíjas 198 belföldi tudakozó felhívása is ennek az információnak megszerzéséhez.

Bár ~1M-ás projektnél ez már nem oszt nem szoroz. :rolleyes:
Meg hát ugye !nem véletlenül! van az hogy csak ezt a számot reklámozza ez a minden szempontból "drága" és kedves szolgáltató!!

#39 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 14:47

A fogyasztóvédelmen túl meg lehet próbálni az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) helyi képviselőjét megkeresni:

Hajdú-Bihar megye:
Szabó Péter (Kela 2000 Bt.) 4033 Debrecen, Kard u 57.
Tel.: 20/946-2169, fax: 52/4288-332

http://www.oafsz.hu/

Nem tudom hogy ez a Balla franchise éppen mennyire tagja a szövetségnek, de az biztos hogy kínos helyzetbe hozhatod őket a szaktársak előtt. A papírjaidat előtte szedd össze, mert csak azt érdemes előadni amit bizonyítani is tudsz.

#40 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 17:05

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 15:47

A fogyasztóvédelmen túl meg lehet próbálni az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) helyi képviselőjét megkeresni:

Hajdú-Bihar megye:
Szabó Péter (Kela 2000 Bt.) 4033 Debrecen, Kard u 57.
Tel.: 20/946-2169, fax: 52/4288-332

http://www.oafsz.hu/

Nem tudom hogy ez a Balla franchise éppen mennyire tagja a szövetségnek, de az biztos hogy kínos helyzetbe hozhatod őket a szaktársak előtt. A papírjaidat előtte szedd össze, mert csak azt érdemes előadni amit bizonyítani is tudsz.

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsot  :respect:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó