HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#131 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 06:44

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 22:10

Amúgy gondolom, hogy a régi 7300GT-d DDR3as volt.
Most ez a 8600GT is az? :)

jaja...
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#132 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 10:50

Sziasztok! Ezzel a problémával mit kezdjek? A videókártya nincs egy hónapos (MSI NX8800GT OC) driver frissítés nem segít. Játék (Hellgate: London 1.2es patchel) alatt csinálja ezt kb. fél óra után és csak ez alatt.

Termék
Windows

Probléma
Video hardware error

Dátum
2008.05.12. 16:47

Állapot
Nincs bejelentve

Leírás
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.

Probléma-aláírás
Problémaesemény neve:  LiveKernelEvent
OS Version:    6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID:    1038

A probléma leírását segítő fájlok
WD-20080512-1646.dmp
sysdata.xml
Version.txt

További adatok a problémáról
BCCode:    117
BCP1:    FFFFFA80081B1010
BCP2:    FFFFFA600340A5F0
BCP3:    0000000000000000
BCP4:    0000000000000000
OS Version:    6_0_6001
Service Pack:    1_0
Product:    256_1

#133 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 14:29

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 7:44

jaja...

Akkor nem szabadna lassabnak lennie, a 7300GT-nél :confused:  :confused: .
Sőt sokkal gyorsabbnak. :think:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#134 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 23:32

Sziasztok!

Adott egy AGP-s Inno3d 6800-as kártya, plusz két pipe aktiválva Rivatunerrel (kvázi 6800GT). Így működött kb 2 évig, tegnapig. Nem nagyon játszottam vele, mondhatni soha az elmúlt egy évben. Tegnap fölraktam egy csicsás képernyővédőt (Zodiac 3D). Elmentem otthonról, mire hazaérek, a gépem kikapcsolva fogad. Lakótársam szerint kb 5 percig ment a képernyővédő, s a gép magától lekapcsolt. A gép nem indul, ha a kártya benne van - pontosabban egy pillanatra a ventik felpörögnek, de azonnal le is állnak. Ezt követően a Power gomb nem csinál semmit, áramtalanítós akció után ismét a pár pillanatig történő felpörgés. Olyan, mintha a kártya rövidre zárna, és erre a táp lekapcsolna. Egy ideig tartott, míg kiderítettem, hogy a kártya a xar... Tápcsere, másik gépben próba az alaplap és AGP miatt stb. De már egyértelmű, hogy a videokártya. Egy képernyővédő ki tud nyírni egy videokártyát? Annyit azért hozzátennék, hogy a képernyővédő Direct3D-t használ, alaplapi integrálttal nem indul el, valamint egy Ati kártyával vizsgálva a procihasználat 50% HT-s Intelen. Érdekes. Ezt Process Explorerben néztem a cpu usage grafikonon, az "előzményeket" vizsgálva (mivel a képernyővédő futása közben nem látni a feladatkezelőt vagy a ProcExp-t).
Most mit kezdjek a kártyával? Valami tipp valakinek? Esetleg egy műszerész vagy hasonló szaki meg tudná állapítani, hogy tényleg zárlatot okoz-em vagy mi baja (pl. didyman)?  :think:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#135 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:33

Gigabyte 8400-as kartya, gigabyte  p35 alaplapban. Annyit csinal, hogy az _elso_ bekapcsolas utan ad kepet rendesen (mind dos, mind win), majd resetet nyomva, vagy ujrainditast kerve rebootnal lemegy arra a par secre standbyba a monitor, es tobbet nem jon fel belole, a tovabbiakban nem ad kepet a kartya, sot a POST utan kapom is a -gondolom nincs videozsuga- beepet. Mas gepben ellenben hibatlanul mukodik. Na nekem viszont ebben kene, hogy menjen :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#136 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:30

Idézet: asdf - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 12:33

Gigabyte 8400-as kartya, gigabyte  p35 alaplapban. Annyit csinal, hogy az _elso_ bekapcsolas utan ad kepet rendesen (mind dos, mind win), majd resetet nyomva, vagy ujrainditast kerve rebootnal lemegy arra a par secre standbyba a monitor, es tobbet nem jon fel belole, a tovabbiakban nem ad kepet a kartya, sot a POST utan kapom is a -gondolom nincs videozsuga- beepet. Mas gepben ellenben hibatlanul mukodik. Na nekem viszont ebben kene, hogy menjen :)

A tápod okés?
Nézzél szét a biosban, ha engedi.
A monitorod milyen? De nem gondolom, hogy ezzel lenne a gond.
Vedd ki a kártyát a slotból és tisztogast meg a kártyát és a slotot is, ellenőrizz le minden kábelt a gépben, legvégsőben csinálj egy CMOS clear-t, ha mindent rendbe találtál.
Magától indul újra 5-6 másodpercenként, vagy te indítod újra?
Ellenőrizd a hűtőket, a CPU/GPU-kat különösen.
Ha 2 ram van a gépben, akkor próbált csak az egyikről indítani a gépet.
.-= Vasak =-.

#137 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:35

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 0:32

Sziasztok!

Adott egy AGP-s Inno3d 6800-as kártya, plusz két pipe aktiválva Rivatunerrel (kvázi 6800GT). Így működött kb 2 évig, tegnapig. Nem nagyon játszottam vele, mondhatni soha az elmúlt egy évben. Tegnap fölraktam egy csicsás képernyővédőt (Zodiac 3D). Elmentem otthonról, mire hazaérek, a gépem kikapcsolva fogad. Lakótársam szerint kb 5 percig ment a képernyővédő, s a gép magától lekapcsolt. A gép nem indul, ha a kártya benne van - pontosabban egy pillanatra a ventik felpörögnek, de azonnal le is állnak. Ezt követően a Power gomb nem csinál semmit, áramtalanítós akció után ismét a pár pillanatig történő felpörgés. Olyan, mintha a kártya rövidre zárna, és erre a táp lekapcsolna. Egy ideig tartott, míg kiderítettem, hogy a kártya a xar... Tápcsere, másik gépben próba az alaplap és AGP miatt stb. De már egyértelmű, hogy a videokártya. Egy képernyővédő ki tud nyírni egy videokártyát? Annyit azért hozzátennék, hogy a képernyővédő Direct3D-t használ, alaplapi integrálttal nem indul el, valamint egy Ati kártyával vizsgálva a procihasználat 50% HT-s Intelen. Érdekes. Ezt Process Explorerben néztem a cpu usage grafikonon, az "előzményeket" vizsgálva (mivel a képernyővédő futása közben nem látni a feladatkezelőt vagy a ProcExp-t).
Most mit kezdjek a kártyával? Valami tipp valakinek? Esetleg egy műszerész vagy hasonló szaki meg tudná állapítani, hogy tényleg zárlatot okoz-em vagy mi baja (pl. didyman)?  :think:

Hűtések?
Egy képernyővédőtől nem szabadna elxaródnia a kártyának. :confused: .
Van alaplapi VGA a gépben?
De ez valószínű kékhalál, vagy a táp adta be a kulcsot.
Keress a kártyán égés-nyomokat, felpúpozódott kondit, lehet elszállt róla v.mi., de ha igen az biztos nem a képernyővédőtől van.
.-= Vasak =-.

#138 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:06

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 14:30

A tápod okés?
Nézzél szét a biosban, ha engedi.
A monitorod milyen? De nem gondolom, hogy ezzel lenne a gond.
Vedd ki a kártyát a slotból és tisztogast meg a kártyát és a slotot is, ellenőrizz le minden kábelt a gépben, legvégsőben csinálj egy CMOS clear-t, ha mindent rendbe találtál.
Magától indul újra 5-6 másodpercenként, vagy te indítod újra?
Ellenőrizd a hűtőket, a CPU/GPU-kat különösen.
Ha 2 ram van a gépben, akkor próbált csak az egyikről indítani a gépet.

Tap: majd megnezem masikkal, de halal semmi extra nincs a gepben, tuti nem tap problem.
Monitor crt, de bill atkapcsoloval uzemel mar jopar eve, birja, semmi baj vele (kiprobaltam amugy direktben kotve is, akkor is ugyanezt csinalja).
Nem indul ujra magatol, tehat elso bekapcs utan elmegy akar egy teljes napot is, de ha ujrainditok/resetelek es akkor nem ad kepet egy ideig a legelejen, onnantol fogva tobbet mar sosem. Csak poweroff, es utana ujra bekapcsolni, utana ad ismet kepet.
A hutokon nincs mit csekkolni, cpu (meg az egesz gep, amibe kerult a -hasznalt- kartya) zsiruj, a gpu meg passziv.
Ramokat kiprobalom, bar ennek sem adnek eselyt ;)
thx
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#139 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:43

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 13:35

Hűtések?
Egy képernyővédőtől nem szabadna elxaródnia a kártyának. :confused: .
Van alaplapi VGA a gépben?
De ez valószínű kékhalál, vagy a táp adta be a kulcsot.
Keress a kártyán égés-nyomokat, felpúpozódott kondit, lehet elszállt róla v.mi., de ha igen az biztos nem a képernyővédőtől van.

Szia!

Egy Silencer van rajta - igaz elég koszos volt, a hatékonysága biztosan a béka segge alá ment. Kipucoltam, így utólag... Kondik okésak, se púp, se folyás. Égésnyomot sem látok. Ezért nem értem én sem, hogy mi a fakk van... :(
A tápot azért nem hiszem, mert másik, vadiúj kölcsöntáppal is ugyanezt produkálja a kártya (nem indul a gép), valamint a régi tápot használom azóta is, csak egy Ati 9600xt-vel - s nem haldoklik/fagy/resetel/blá. Kezdem azt hinni, hogy tényleg létezik ez az Inno3d szopófaktor...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#140 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:47

Idézet: asdf - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:06

Tap: majd megnezem masikkal, de halal semmi extra nincs a gepben, tuti nem tap problem.
Monitor crt, de bill atkapcsoloval uzemel mar jopar eve, birja, semmi baj vele (kiprobaltam amugy direktben kotve is, akkor is ugyanezt csinalja).
Nem indul ujra magatol, tehat elso bekapcs utan elmegy akar egy teljes napot is, de ha ujrainditok/resetelek es akkor nem ad kepet egy ideig a legelejen, onnantol fogva tobbet mar sosem. Csak poweroff, es utana ujra bekapcsolni, utana ad ismet kepet.
A hutokon nincs mit csekkolni, cpu (meg az egesz gep, amibe kerult a -hasznalt- kartya) zsiruj, a gpu meg passziv.
Ramokat kiprobalom, bar ennek sem adnek eselyt ;)
thx

Driver_frissítést csináltál?A passzív GPU -ra tegyél ventit, ezzel jobb esetben -6-10°C hűlhet a kártya.
A biosban minden rendben? CMOS_clear megvolt? a gombelem még bírja az alaplapban.?
.-= Vasak =-.

#141 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:43

Szia!

Egy Silencer van rajta - igaz elég koszos volt, a hatékonysága biztosan a béka segge alá ment. Kipucoltam, így utólag... Kondik okésak, se púp, se folyás. Égésnyomot sem látok. Ezért nem értem én sem, hogy mi a fakk van... :(
A tápot azért nem hiszem, mert másik, vadiúj kölcsöntáppal is ugyanezt produkálja a kártya (nem indul a gép), valamint a régi tápot használom azóta is, csak egy Ati 9600xt-vel - s nem haldoklik/fagy/resetel/blá. Kezdem azt hinni, hogy tényleg létezik ez az Inno3d szopófaktor...

Akkor ezekszerint a kártyának nincs baja, ellenőrizd a ramokat.
Alaplapod milyen?
Az AGP 6800-on van kiegészítő tápcsatlakozó? És rá van dugva a kártyára?
De ha már próbáltad a kártyát 2-3gépben és nem müxik, akkor valszeg a kártyának már annyi sajnos. :(
.-= Vasak =-.

#142 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:33

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:53

Akkor ezekszerint a kártyának nincs baja, ellenőrizd a ramokat.
Alaplapod milyen?
Az AGP 6800-on van kiegészítő tápcsatlakozó? És rá van dugva a kártyára?
De ha már próbáltad a kártyát 2-3gépben és nem müxik, akkor valszeg a kártyának már annyi sajnos. :(

Szia!

Az alaplapom Abit IC7, a 6800-on van plusz tápcsati, s természetesen be volt dugva.
Hogy érted, hogy ellenőrizzem a ramokat? A "sima" ramjaim - amik a gépben vannak - működnek - de nekieshetek egy Memtest-tel. Ha a videokártyán levő ramokra gondoltál, akkor azok szemre jónak tűnnek, viszont tesztelni/ellenőrizni nem tudom, mivel nem indul be a kártyával egy gép sem...

A tápok bekapcs után akkor állnak le, ha zárlat következik be, ugye? Ki lehetne tesztelni valahol, hogy a videokártyám hol okoz ilyet?

#143 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:48

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:33

Szia!

Az alaplapom Abit IC7, a 6800-on van plusz tápcsati, s természetesen be volt dugva.
Hogy érted, hogy ellenőrizzem a ramokat? A "sima" ramjaim - amik a gépben vannak - működnek - de nekieshetek egy Memtest-tel. Ha a videokártyán levő ramokra gondoltál, akkor azok szemre jónak tűnnek, viszont tesztelni/ellenőrizni nem tudom, mivel nem indul be a kártyával egy gép sem...

A tápok bekapcs után akkor állnak le, ha zárlat következik be, ugye? Ki lehetne tesztelni valahol, hogy a videokártyám hol okoz ilyet?

igen akkor álnak le a tápok, valszeg az a kártya tényleg sz@r lett. :(  :(
akkor ugyanolyan az alaplapod,mint a havernak :D , neki egy 9800XT müxik benne már 4éve .
nem azzal van a gond, igen a gépben lévő ramokra gondoltam, de ha okésak akkor az is kizárva., hirtelen most ennyi jutott eszembe... :think:
Lehet, hogy ki lehet vizsgálni, hogy mi okozza ezt, de nemtudom mivel.
de a kártyának lőttek szerintem :(  :rolleyes:
, de azért majd mondanak tippeket a többiek is! ;)

szerk.: most jut eszembe a VGA-n lévő venti forog? kipróbáltad már más ventivel?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 05. 27. 13:50 -kor

.-= Vasak =-.

#144 Felhasználó inaktív   djballas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 27. 18:46

Sziasztok!

Hónapokkal  ezelőtt vettem egy Gigabyte 8600gts vidkártyát. Már másodszorra kellett visszavinnem, mert 1-2 hónap múlva bekockásodott a kép.
Miért lehet ez?
450watt-os táp a minimum, amit ír a gyártó az oldalán
Egyébként Silent Pipe3-as hütő van rajta alapból, de már kapott egy ventit rá.,de nekem 400wattoson müxik. Létezhet, hogy a tápom miatt halnka meg a kártyák?

PLEASE HELP ME!!!

#145 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:51

Idézet: djballas - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:46

Sziasztok!

Hónapokkal  ezelőtt vettem egy Gigabyte 8600gts vidkártyát. Már másodszorra kellett visszavinnem, mert 1-2 hónap múlva bekockásodott a kép.
Miért lehet ez?
Egyébként Silent Pipe3-as hütő van rajta alapból, de már kapott egy ventit rá.,de nekem 400wattoson müxik. Létezhet, hogy a tápom miatt halnka meg a kártyák?

PLEASE HELP ME!!!

Jó, bőven elég neki a 400-as táp is  csak az JÓ legyen!
Ezt úgy tudod meg hogyha egy másik gépbe beledobod a kártyát  ;) .
De számos ok miatt kockásodhat a kép.
Driver_frissítés volt?

És ha már 2x visszavitted, akkor a boltban nemmondtak semmit???
:think:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 05. 27. 19:58 -kor

.-= Vasak =-.

#146 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:32

Idézet: djballas - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:46

Sziasztok!

Miért lehet ez?

PLEASE HELP ME!!!

Külső tápcsatisnál lehetne; itt max lap miatt lehet ilyen ha vmelyik FETek feladják a küzdelmet. Vagy szimplán silány széria. Egy normális 300as táp is bőven elég neki.

Kockásodás mint memória vagy kockásodás mint gpu hiba? (sakktábla szerű cak sűrűbb az utóbbi, elöbbi meg színes kicsit össze-vissza)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#147 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:43

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:43

Szia!

Szerintem a hűtőventi beállhatott a sok kosztól és közbe ment a 3d képernyő, szépen megfőtt a chip.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#148 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 21:43

Szerintem a hűtőventi beállhatott a sok kosztól és közbe ment a 3d képernyő, szépen megfőtt a chip.

igen hirtelen én is gondoltam rá, de már írtam ,hogy nézze meg Misi_D, hogy mi a helyzet a kari ezen részével.
.-= Vasak =-.

#149 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:09

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:33

Szia!

BIOS -frissítést próbáltad már (persze másik kártyával)?
.-= Vasak =-.

#150 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 23:25

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:43

A ventit nem hiszem, hogy leállt - nyitott házzal üzemelt a gép az asztalon, láttam a ventit forogni, éreztem is a kezemen mindig a levegőt, ahogy az egérrel közelítettem. De persze ettől még megállhatott, amíg nem voltam ott.
A chip első pillantásra nem tűnt égettnek, de majd leveszem a Silencert megint, s alaposabban megvizsgálom.
Köszi azért, srácok! :)

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.