Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 05. 28. 17:02
Konfig "A":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, GF4Ti4800, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.
Konfig "B":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, X1950 Pro, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.
Max. stabil proci/RAM beállítások alapfeszen: 11x209 + szinkron 418MHz Turbo mód (ezeknek még lesz jelentősége). Bármilyen tesztprogram - legyen az CPU, vagy kombinált 3D-s - ezeken a beállításokon hibamentes.
Időrendben a történések:
Két hete elkezdett nem indulni elsőre a gép ("A" konfig) , majd az utolsó stádiumban már tízperceket töltöttünk a reset gomb nyomkodásával, mire elkapta. A videókártya gyakorlatilag elhalálozott. Belekerült egy új, "ha már" alapon a majdnem legjobb AGP-s kártya ("B" konfig).
Ennek örömére (is) kapott egy XP reinstallt, hogy ne legyen ebből kérdés. Legújabb driverek, SP3 stb. Kíváncsi voltam a fejlődésre, jobb híján a 3DMark különböző évjáratainak eredményei tükrében. Újabb verziók gond nélkül lefutnak, nem úgy a 2001. Itt az utolsó előtti tesztig (Advanced Pixel Shader) OK, majd kékhalál. Mindig, minden próbálkozáskor (csak ezt a tesztet beikszelve is) ugyanez, ezt kiikszelve pedig sikeresen lefut az egész.
Itt jön a csavar. Legyen a proci alapon (11x166), és láss csodát, ott a csónak a vízen, hibátlanul.
1, A RAM-ok semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (333, 400, akár 418 MHz, Optimal, Turbo vagy bármilyen beállítás, 2,6V-2,9V stb.)
2, A feszültségszintek semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (CPU, Chipset, RAM, AGP).
3, Max stabil FSB jelenleg 170 (340) a lehetséges 209 (418) helyett. Soha, semmilyen VGA kártyával még gond nem volt a teszteken, egy kölcsönkapott R9250-nel is szó nélkül megy akár a 209Mhz is (amúgy 200-on használom évek óta).
Miért allergiás az "Advanced Pixel Shader" tesztre?
Elküldve: 2008. 05. 28. 20:16
Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:02
Konfig "A":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, GF4Ti4800, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.
Konfig "B":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, X1950 Pro, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.
Max. stabil proci/RAM beállítások alapfeszen: 11x209 + szinkron 418MHz Turbo mód (ezeknek még lesz jelentősége). Bármilyen tesztprogram - legyen az CPU, vagy kombinált 3D-s - ezeken a beállításokon hibamentes.
Időrendben a történések:
Két hete elkezdett nem indulni elsőre a gép ("A" konfig) , majd az utolsó stádiumban már tízperceket töltöttünk a reset gomb nyomkodásával, mire elkapta. A videókártya gyakorlatilag elhalálozott. Belekerült egy új, "ha már" alapon a majdnem legjobb AGP-s kártya ("B" konfig).
Ennek örömére (is) kapott egy XP reinstallt, hogy ne legyen ebből kérdés. Legújabb driverek, SP3 stb. Kíváncsi voltam a fejlődésre, jobb híján a 3DMark különböző évjáratainak eredményei tükrében. Újabb verziók gond nélkül lefutnak, nem úgy a 2001. Itt az utolsó előtti tesztig (Advanced Pixel Shader) OK, majd kékhalál. Mindig, minden próbálkozáskor (csak ezt a tesztet beikszelve is) ugyanez, ezt kiikszelve pedig sikeresen lefut az egész.
Itt jön a csavar. Legyen a proci alapon (11x166), és láss csodát, ott a csónak a vízen, hibátlanul.
1, A RAM-ok semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (333, 400, akár 418 MHz, Optimal, Turbo vagy bármilyen beállítás, 2,6V-2,9V stb.)
2, A feszültségszintek semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (CPU, Chipset, RAM, AGP).
3, Max stabil FSB jelenleg 170 (340) a lehetséges 209 (418) helyett. Soha, semmilyen VGA kártyával még gond nem volt a teszteken, egy kölcsönkapott R9250-nel is szó nélkül megy akár a 209Mhz is (amúgy 200-on használom évek óta).
Miért allergiás az "Advanced Pixel Shader" tesztre?
Hát mivel ez egy Rialto chipes zsuga, ajánlom, hogy először is frissítsd az alaplap biosát.
Szoktak bajok lenni vele...
Elküldve: 2008. 05. 28. 21:16
Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:02
A BIOS-ban az AGP Frequency manuálisan 66Mhz-re van állítva?
Szintén a BIOS-ban az AGP Fast Write Capability-t kikapcsolva is?
Elküldve: 2008. 05. 28. 22:02
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2008. 05. 29. 10:34
dababa: Ez jó ötlet, de minden lehetőséget végigzongoráztam már. AGP 66, auto, BIOS shadow-k, write back stb. összes lineárkombinációja...
Kondik kiszáradása gondolom, nem nekem szólt. Mivel pl. egy 3DMark05 képes hibátlanul lefutni ennél húzósabb beállítások mellett is, továbbá a 2001-ben is csak az advanced pixel shader okoz problémát. Más videókártyákkal pedig mindig minden hibátlan volt/van.
A táp is túlteljesíti a kártya követelményeit - meg úgy az egész konfigét. Továbbá nem is melegedés, vagy hasonló okozza (lásd: csak az ominózus teszt "hidegen" való lefuttatása).
A topik címéből rám úgy tűnik, az X-akta vonatkozik leginkább
Nincs esetleg valami nem kézenfekvő ötletetek?
Elküldve: 2008. 05. 29. 19:26
Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:32
Kockásodás mint memória vagy kockásodás mint gpu hiba? (sakktábla szerű cak sűrűbb az utóbbi, elöbbi meg színes kicsit össze-vissza)
Köszi a segítséget!
Nem mondtak semmit a pcboltban, én pedig nem mertem megmondani, nehogy elveszítsem a garit!Kitudja mit találnak ki.Inkább ráfizettem egy kis pénzt és elhoztam helyette egy 9600gt Gainward Bliss-t, ami gyárilag húzott kártya és 1024 RAMos.
Remélem ezzel már nem lesz bajom, mert akkor veszek egy XBOX360-at és ágyő PC!
Elküldve: 2008. 05. 30. 11:29
A 8.5-ös Catalyst, mint legújabb driver nem volt jó ötlet, a saját telepítő CD-jét használva most minden fut a max. túlhajtás mellett is. Érdekes és tanulságos.
Elküldve: 2008. 05. 30. 21:23
Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29
A 8.5-ös Catalyst, mint legújabb driver nem volt jó ötlet, a saját telepítő CD-jét használva most minden fut a max. túlhajtás mellett is. Érdekes és tanulságos.
igen érdekes...én is tapasztaltam már nem 1 hardverrel, hogy a frissítés nem működött jól(de a program jól volt megírva), ilyen volt pl.: a Catalyst, leszedtem a 8.2, majd 8.4_es drivereket és elkezdett hülyén viselkedni a gép game közben....kiderült, hogy driver problem, (és persze támogatta a kártyát a driver).
Rakhattam fel gyári lemezről a cuccot...azóta minden rendben müxik.
Elküldve: 2008. 06. 01. 19:10
Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 10:50
Termék
Windows
Probléma
Video hardware error
Dátum
2008.05.12. 16:47
Állapot
Nincs bejelentve
Leírás
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.
...
Na mivel senki sem tudott erre megoldást, leírom azt amit én találtam, hátha valakinek segíthetek. Szóval a probléma adott, a vista különböző 3d-s alkalmazások alatt (nálam csak H:L, de másnál más alatt), a fentebb részben idézett problémát jelezte különböző játékidő után. Driver frissítés az esetek többségében nem segített (nálam sem), de (!) találtam egy meglepő és egyszerű megoldást erre a problémára! Az Aero kikapcsolása! :Đ
Nem tudom, hogy az Aero mennyiben befolyásolja egy játék futását, de amióta játék előtt kikapcsolom, ez a probléma nem jelenik meg 2-2,5 óra játékidő után sem.
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:07
Ezzel a hibával kell nap mint nap szembesülnöm (Most is.) :

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A csíkok ablakváltásnál eltünnek. Pár másodpercen belül megjelenek, majd egyre többen lesznek. Memória melegedésre tippelek, mert azóta vannak, amióta jó idő van. A VGAn nincs hőérzékelő (az Everestben nem volt ).
Kérlek segítsetek, mert majd megörülök tőlük.
Esetleg hasonló tapasztalat?
Goodb
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:32
Idézet: Goodb - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 21:07
Ezzel a hibával kell nap mint nap szembesülnöm (Most is.)
A csíkok ablakváltásnál eltünnek. Pár másodpercen belül megjelenek, majd egyre többen lesznek. Memória melegedésre tippelek, mert azóta vannak, amióta jó idő van. A VGAn nincs hőérzékelő (az Everestben nem volt ).
Goodb
Milyen kártya? Hány éves? Gyári hűtő? A bekapcsolás után alapból ezt csinálja, vagy csak egy pár óra múlva?
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:32
Idézet: Goodb - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 22:07
Ezzel a hibával kell nap mint nap szembesülnöm (Most is.) :

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Goodb
Először is csinálj egy driver_frissítést.
Ez még nem biztos, hogy a memória miatt van, lehet a monitor-vga is , de a cpu is "kacérkodhat", bár ez nem valoszínű.
A memóriára (ha nincs) lehet venni hűtőt(én a réz hűtőt ajánlom).
Futassd le a Memtest progit, ha az nemtalál hibát, akkor jó a ramod.
Milyen: VGA/CPU/RAM van a gépben, ja és a tápod milyen?
szerk.: ha megkérdezed MC Pitét, akkor biztosan tud segíteni.(ő ebben a nagy Expert
(hasonló gondja volt nemrég v.kinek is.)
Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 03. 21:37 -kor
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:44
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 20:32
Ez még nem biztos, hogy a memória miatt van, lehet a moonitor-vga is , de a cpu is "kacérkodhat".
A memóriára (ha nincs) lehet venni hűtőt(én a rezet ajánlom).
Futassd le a Memtest progit, ha az nemtalál hibát, akkor jó a ramod.
Milyen: VGA/CPU/RAM van a gépben, ja és a tápod milyen?
szerk.: ha megkérdezed MC Pitét, akkor biztosan tud segíteni.(ő ebben a nagy Expert
(hasonló gondja volt nemrég v.kinek is.)
Igaz, itt lemaradt a vga tipusa. Egy 9800SE-ről van szó. kb 2-3 éves Gyári hűtő van rajta.
A hiba jellemzően bekapcsolás után jelentkezik és pár óra múlva megszünik.
Ahogy most megnéztem a vga ramok és a hűtő alatti borda is meglehetősen meleg. Rákötök egy 8cmes hűtőt. Aztán meglátom mi lesz.
Szerintem a gép többi része jelen esetben lényegtelen.
Köszönöm, h segíteni probáltok.
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:46
Idézet: Goodb - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 22:44
Ahogy most megnéztem a vga ramok és a hűtő alatti borda is meglehetősen meleg. Rákötök egy 8cmes hűtőt. Aztán meglátom mi lesz.
Idézet
ez lehet, hogy nemigaz. az a hűtő jó ötlet.
Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 03. 21:47 -kor
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:48
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 22:46
Szerintem meg igaza van. Tipikus VGA hiba. Lehetséges, hogy az elégtelen hűtés miatt hibázik a GPU vagy a memória a VGA-n.
Elküldve: 2008. 06. 03. 21:51
Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 22:48
akkor igaz, a hűtőket kell leellenőrizni.
Elküldve: 2008. 06. 03. 22:51
Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 21:48
Szerintem is a hűtés viszont az érdekes, hogy bekapcsolás után jelentkezik, pár óra múlva pedig megszűnik. Ez olyan mintha nem az lenne a baja, hogy meleg, hanem, hogy hideg.
Elküldve: 2008. 06. 04. 14:04
Idézet: Goodb - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 22:44
az alaplap is aktív hűtéses?
Elküldve: 2008. 06. 06. 11:32
Elküldve: 2008. 06. 09. 15:47
(Hamarosan) A leírásomban szereplő konfigon miért lehet az, hogy egyes játékok simán elmennek, míg mások úgy szaggatnak, mintha egy P2 400MHz-es gépen próbálnék velük játszani?
Amik futottak (javarészt demók voltak csak a kiváncsiság kedvéért):
Quake4, Perfect World, Prey (minden fullon és simán elfutott), Tomb Raider Anniversary és a 3DMark06 háromszor egymás után és ezalatt egyszer se úgy lassult be, mint ahogy a játékoknál.
Ahol akadt (ez úgy néz ki, hogy már indulásnál a logóknál is szaggat, mint a fene és ha esélyt adok neki, a menünél se javul és ha betölt, akkor is 2 lépés és megáll, majd 15-20 mp múlva megint megáll és így tovább):
Mass Effect (pedig annyira kiváncsi vagyok rá, de minden low és úgy sem
Mindenből a legfrissebb driver van fenn, de a játék motorja miatt lenne ez? Bár ennek a VGA-nak meg se kellene kottyania ezeknél. Ha minden jól megy ma még a Pandást is meglesem.

Súgó
A téma zárva.