HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 14:25

Hi

Nem kell messzire menni a 3dmark topic listáján én is fenn vagyok tuningos eredménnyel.
Tavaly ősszel értem el, ennél többet nem tudott igy tovább nem erőltettem.

Az underclock-ot azért kiprobálom, kiváncsi vagyok illetve a vga csere-bere is segíthet.

Ha jól értem reset hatására a táp nem veszi el az áramot a vga-tól ezért marad úgy?

Hajlok arra a véleményre, hogy ezeket a kártyákat ekkora üzemi hőfok mellett nem tartós üzemre tervezik.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#182 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 22:24

Warrior:
A fenti probléma összesen 4 játéknál jelentkezett 1 év alatt(nem, nem csak négy játékkal játszottam :) ), VGA ram tesztet is futtattam rajta tegnap éjjel, persze semmi hiba, nvidia stabilitás teszt:semmi. Régebben is csinálta, de amikor már kezdett idegesíteni, egyszerűen megszűnt :confused:
4 napja megy underclockolva, a 4 játék közül egyik sem okoz problémat neki :think:
Meg az is baj hogy hűtőt cseréltem rajta, és ha visszacserélem a régit, biztos észreveszik+ a hiba sem biztos hogy jelentkezne náluk(és ugye szeretnek rajta ülni 2-3 hétig :D )
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#183 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 06:55

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 23:24

Warrior:
A fenti probléma összesen 4 játéknál jelentkezett 1 év alatt(nem, nem csak négy játékkal játszottam :) ), VGA ram tesztet is futtattam rajta tegnap éjjel, persze semmi hiba, nvidia stabilitás teszt:semmi. Régebben is csinálta, de amikor már kezdett idegesíteni, egyszerűen megszűnt :confused:
4 napja megy underclockolva, a 4 játék közül egyik sem okoz problémat neki :think:
Meg az is baj hogy hűtőt cseréltem rajta, és ha visszacserélem a régit, biztos észreveszik+ a hiba sem biztos hogy jelentkezne náluk(és ugye szeretnek rajta ülni 2-3 hétig :D )

Igen, ebben az esetben valóban necces, mert nem tudni, hogyan veszik a hűtő cseréjét, gari érvényes-e még ilyenkor. De az a saját jóindulatodon múlik, hogy underclockolod.

Nekem is ültek rajt' 3 hetet, bár igaz, utána cserélték. Nem tudtam, hogy előjön-e majd a hiba a tesztgépben náluk.
Meg attól is féltem, hogy otthon nyitott házban nem mindig jött elő a hiba, tesztgépek meg sokszor direkt nyitottak, szóval leírtam nekik pontosan, milyen üzemi körülmények között hibázik. Ebben az esetben - mivel dokumentummal is bizonyítható az eset - talán még jobb eséllyel lehet beadni garira a kártyát. De tényleg kell 1 adag elszántság hozzá.

S nekem is működött underclockolva, mondjuk még csak 3 napos volt...

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 24. 06:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#184 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:02

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 23:24

... a hiba sem biztos hogy jelentkezne náluk ...

Ha a ram nem teljesíti a specifikációt (más szóval a gyári órajeleket), akkor egy normális szervízben 100%-ra ki fog derülni.

Mondom ezt azért, mert ha jól emlékszek, olyan képeket is raktál be, amin maga a windows asztal volt "szemetes". Ez abszolúte videoRAM-hiba, főleg, ha mondjuk nem csak játékból kilépve, hanem mondjuk rendszerindítás után is látható.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#185 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 15:39

Hi

Ez az underclock dolog müködik.
Hétfőn a szokásos venti felpörög monitor kikpacs után telepítettem az ati tray tools-t és visszavettem az órajeleket amennyire engedte igy 580/700MHz helyett 460/560MHz üzemel a kártya.
Ehhez párosítva csökkentettem a gpu és a memória feszültségét is.
Ezek után már nem volt "venti felpörög monitor kikpacs" leállásom.
Kedden kiprobáltam alapon megint kikészült a gép aktiváltam az ATT-t utána müködött.
Ma már alapon meg sem probáltam egyből ATT csökkentett értékekkel.
Eddig nem volt "venti felpörög monitor kikpacs".

Azt hiszem ezzel sikerült meghatározni a hibát.
Szerintetek mi legyen a kártyával, mivel nem bír a gyári értékeken müködni?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#186 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 18:01

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:02

Ha a ram nem teljesíti a specifikációt (más szóval a gyári órajeleket), akkor egy normális szervízben 100%-ra ki fog derülni.

Mondom ezt azért, mert ha jól emlékszek, olyan képeket is raktál be, amin maga a windows asztal volt "szemetes". Ez abszolúte videoRAM-hiba, főleg, ha mondjuk nem csak játékból kilépve, hanem mondjuk rendszerindítás után is látható.

A GPU 675-ről 720-ra volt tuningolva, de a RAM az 1000Mhz maradt(alap Galaxy beállítással). Megnézem majd alapórajelen is, vagy esetleg kitapasztalok egy olyan beállítást, ami nekem is, meg a VGA-nak is jó. Szervizbe vinni nem akarom, annyira nem nagy veszteség annál a kevés játéknál a kisebb órajel, a többire meg visszaállítom a "Galaxy" órajelet.

A szemetes windows asztal csak játékból kilépve jelentkezett összesen 2x(igazából maga a windows lépett ki, gondolom alt+tab-ot nyomott magára :) ), a többi esetben csutkára fagyott a gép.
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#187 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 14:08

hali! van egy gf fx 5500-as 128mb-os agp8x-os karim. beszart a ventilátora és valszeg ezért akadnak a játékok (még kis gépigényű játéknál is akad). kipróbáltam 6200-ast azzal ment minden simán.
vettem egy ventit az 5500-ashoz, de nagyobb volt mint a régi venti, ezért nem a helyére, hanem a hűtőborda tetejére ragasztottam fel. semmi változás nem volt. lehet olyat h leveszem a hűtőbordát és rárakom a procira a ventit?
amugy mx440-essel is próbáltam (régi játékot) és az is akadt.

#188 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 14:13

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 15:08

lehet olyat h leveszem a hűtőbordát és rárakom a procira a ventit?
amugy mx440-essel is próbáltam (régi játékot) és az is akadt.

Szerintem úgy simán nem lehet, mert kell 'v.mi' a gpu és a hűtő közé, az mx-széria pedig nem kimondottan játékra lett tervezve, még szép, hogy akad.
Próbáld a háznak a szellőzését ventikkel megoldani és így talán nem lesz gond.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#189 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:29

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 15:08

... lehet olyat h leveszem a hűtőbordát és rárakom a procira a ventit?...

Akkor rosszabb lesz a hűtése, kisebb felületen hűl majd, s ha a venti leáll 1 pillanatra, azonnal túlmegelszik, s megsülhet simán. A borda kell.

#190 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 06:49

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ATI videókártyám, és a topic címében leírt hibákat generálja. Új driver telepítés, szétszedés-összerakás, megtisztítás stb. megvolt.

Aztán észrevettem egy másik vga kimenetet az ASRock alaplapomon, tehát van egy integrált videókártya is, amit használni tudnék, amíg ki nem derül, hogy mi a nyomora a másiknak.

A kérdésem a kövi lenne. Hogyan tudnám az integráltat használni? Gondolom valahogy engedélyezni kell, mert ha csak simán csatlakoztatom a monitort, úgy nem működik.

Köszi a segítséget előre is.

aNgoLna

#191 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 10:01

Idézet: angolna - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 7:49

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ATI videókártyám, és a topic címében leírt hibákat generálja. Új driver telepítés, szétszedés-összerakás, megtisztítás stb. megvolt.

Aztán észrevettem egy másik vga kimenetet az ASRock alaplapomon, tehát van egy integrált videókártya is, amit használni tudnék, amíg ki nem derül, hogy mi a nyomora a másiknak.

A kérdésem a kövi lenne. Hogyan tudnám az integráltat használni? Gondolom valahogy engedélyezni kell, mert ha csak simán csatlakoztatom a monitort, úgy nem működik.

Köszi a segítséget előre is.

aNgoLna

A biosban:
Azért nemtudod használni, mert nem az az elsődleges vga-kimenet és a gép így nemoda küldi a videojelet, az integráltat kell engedélyezni.
Így: Keresd meg az "Advanced chipset features" menüt:-ebbe az "Onboard vga-selection-t" majd itt kell Enabled-re állítani.
Kép
Gondolom, hogy neked is ilyen a biosod.
Milyen lapod van?
Próbáltad már a gépet másik tápról megnézni, hogy nem-e az a baja?
Milyen vga-d van?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 30. 10:04 -kor

.-= Vasak =-.

#192 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:25

Trebron09! Köszi szépen! Holnap az lesz az első, hogy kipróbálom. A gép most nincs nálam. Egyébként az alaplap 775i65G. A vidikártya meg ATI radeon 9550-es.

Nincs tartalék tápom, de ha az integrált karival sem működik rendesen, az lesz a kövi lépés. Köszi még1szer.

Egyébként milyenek ezek az integrált kártyák? Nem kell majd hozzá valami driver? Az alaplap driverje fent van, gondolom az elég. :D

Thx!

#193 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 18:24

Idézet: angolna - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 18:25

Trebron09! Köszi szépen! Holnap az lesz az első, hogy kipróbálom. A gép most nincs nálam. Egyébként az alaplap 775i65G. A vidikártya meg ATI radeon 9550-es.

Nincs tartalék tápom, de ha az integrált karival sem működik rendesen, az lesz a kövi lépés. Köszi még1szer.

Egyébként milyenek ezek az integrált kártyák? Nem kell majd hozzá valami driver? Az alaplap driverje fent van, gondolom az elég. :D

Thx!

De kell hozzá külön driver, amit itt van: :up:
link
(Játékok terén ne számíts szinte semmire csak a régiek futnak, de azok is silányan :( , bár az extreme graphics 2 támogatja az agp_mintázatgyorsítást.)
.-= Vasak =-.

#194 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 18:34

Próbálkozom. Lehet, hogy lesznek még kérdéseim holnap.

Köszi!

#195 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 18:43

Nincs ilyen beállítási lehetőség. v2.54-es bios van rajta, és mindössze annyit lehet választani az advanced menüben, hogy mi legyen az elsődleges: AGP/PCI vagy fordítva. Nem tudom, mit csináljak... :(

#196 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:06

Idézet: angolna - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 19:43

Nincs ilyen beállítási lehetőség. v2.54-es bios van rajta, és mindössze annyit lehet választani az advanced menüben, hogy mi legyen az elsődleges: AGP/PCI vagy fordítva. Nem tudom, mit csináljak... :(

Pedig biztos van valami ilyen beállítás a biosban, az integrated vagy v.mi hasonló menüben lesz az integrált vga.
.-= Vasak =-.

#197 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:43

tedd defaultra a biost akkor a pci/agp lesz az alap és mennie kell a itegráltnak is.
Exit képernyőn a load optimal defaults.Az ati ne legyen benne a gépbe.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 01. 19:44 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#198 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 21:19

Segítség kéne, de nagyon!!! Most cseréltem le régi karimat egy Sapphire Radeon HD3650 512mb AGP-ra. Itt is az volna a gond, hogy a gép időnként újra indul, ha újraindul nincs kép, ha van kép bármikor újraindul, vagy egyszerűen meghal a kép és semmit nemtudok kezdeni. Azóta csinálja, amióta beraktam a kártyát. Elvittem egyik szervízbe, megnézték, aszonták, hogy csináljak több helyet a vinyómon Maxtor 80GB(Tudom, hogy kevés...), vagy vegyek egy jobbat. Most csináltam 2 particiót, D-re rakta a Windowst (XP SP2) 31,5GB szabad hely, de ugyanúgy szarakszik a gép. Táppal szerintem nem lehet gond mert amikor berakták(2 hónapja azt mondták bőven elég lesz a videókártyhoz), másik helyen nem szóltak, hogy kevés lenne, úgyhogy azzal szerintem nincs gond, vagy 2 boltban is hülyék a népek. Próbáltam újabb drivert felrakni (ATI 8.6 Display Driver), de ezt írta ki: SETUP DID NOT FIND COMPATIBLE WITH YOUR HARDWER OR OPERATION SYSTEM  :confused: Letöltésnél kiválasztottam: Windows XP [B] Professional/Home ---> [B]Radeon ---> HD3600 Series Mi itt a gond? Pls. HELP!!!

Gép: ASRock P4i65G Alaplap
        Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
        430W HKC 12cm Táp
        Maxtor 80GB
        1GB DDR RAM (Még...)
        SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
        Toshiba DVD-Rom SD-M1912
        HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író :Đ)               

Régi kártya: Radeon 9600 128mb

Bocs a regényért :D       

#199 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 16:04

Idézet: Christoph - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 22:19

Segítség kéne, de nagyon!!! Most cseréltem le régi karimat egy Sapphire Radeon HD3650 512mb AGP-ra. Itt is az volna a gond, hogy a gép időnként újra indul, ha újraindul nincs kép, ha van kép bármikor újraindul, vagy egyszerűen meghal a kép és semmit nemtudok kezdeni. Azóta csinálja, amióta beraktam a kártyát. Elvittem egyik szervízbe, megnézték, aszonták, hogy csináljak több helyet a vinyómon Maxtor 80GB(Tudom, hogy kevés...), vagy vegyek egy jobbat. Most csináltam 2 particiót, D-re rakta a Windowst (XP SP2) 31,5GB szabad hely, de ugyanúgy szarakszik a gép. Táppal szerintem nem lehet gond mert amikor berakták(2 hónapja azt mondták bőven elég lesz a videókártyhoz), másik helyen nem szóltak, hogy kevés lenne, úgyhogy azzal szerintem nincs gond, vagy 2 boltban is hülyék a népek. Próbáltam újabb drivert felrakni (ATI 8.6 Display Driver), de ezt írta ki: SETUP DID NOT FIND COMPATIBLE WITH YOUR HARDWER OR OPERATION SYSTEM  :confused: Letöltésnél kiválasztottam: Windows XP [B] Professional/Home ---> [B]Radeon ---> HD3600 Series Mi itt a gond? Pls. HELP!!!

Gép: ASRock P4i65G Alaplap
        Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
        430W HKC 12cm Táp
        Maxtor 80GB
        1GB DDR RAM (Még...)
        SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
        Toshiba DVD-Rom SD-M1912
        HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író :Đ)               

Régi kártya: Radeon 9600 128mb

Bocs a regényért :D         

Próbáld felrakni a 8.4-es drivert, bios-sal hogy állsz, friss, c_mos clear?
A táp bírja a konfigot nem az a gond. Nemhiszem, hogy a kevés hely miatt xszarakszana.
A memóriák rendben vannak, csinálj egy memtestet, hátha talál hibát.
.-= Vasak =-.

#200 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:16

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 16:04

Próbáld felrakni a 8.4-es drivert, bios-sal hogy állsz, friss, c_mos clear?
A táp bírja a konfigot nem az a gond. Nemhiszem, hogy a kevés hely miatt xszarakszana.
A memóriák rendben vannak, csinálj egy memtestet, hátha talál hibát.

Hát én a BIOS úgy állok, hogy fingot nem merek állítgatni, ha segítenél egy kicsit az jó volna. :Đ  Pl: magyarul h mit csináljak :D  A 8.4-et meg megnézem.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.