HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:35

Idézet: Christoph - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:16

Hát én a BIOS úgy állok, hogy fingot nem merek állítgatni, ha segítenél egy kicsit az jó volna. :Đ  Pl: magyarul h mit csináljak :D  A 8.4-et meg megnézem.

Jelen esetben ne neagyon állítgass semmit a biosban(mindennek auto-n, gyárin kell lennie): egyelőre C-mos clear, majd ha ekkor sem nem javult, akkor bios-frissítés.
És egy gép-kipucolás sem árt így nyáron.

A régi kártyával jó a gép? De azért a fesz. értékeket is ellenőrizd le a tápon, az everest progival, mert lehet, hogy kevés feszt kap a kártya.

Ha túl sok ilyen benchmark progi van, akkor azokat le kell törölni (nem mindet), mert ez is okozhat újraindulást.
A vinyó sata/ide kábeljét is megnézheted, hogy jó-e. De újraindulhat a memók miatt is, ha valamelyik rossz, ezt a memtest86_progival tudod megnézni.

programok:
Memtest86-free
everest UE 4.50 Vagy erre jó más ispl: nextsensor.
Catalyst 8.4

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 05. 20:43 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#202 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:40

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 20:35

Jelen esetben ne neagyon állítgass semmit a biosban(mindennek auto-n, gyárin kell lennie): egyelőre C-mos clear, majd ha ekkor sem nem javult, akkor bios-frissítés.
És egy gép-kipucolás sem árt így nyáron.

A régi kártyával jó a gép? De azért a fesz. értékeket is ellenőrizd le a tápon, az everest progival, mert lehet, hogy kevés feszt kap a kártya.

Ha túl sok ilyen benchmark progi van, akkor azokat le kell törölni (nem mindet), mert ez is okozhat újraindulást.
A vinyó sata/ide kábeljét is megnézheted, hogy jó-e. De újraindulhat a memók miatt is, ha valamelyik rossz, ezt a memtest86_progival tudod megnézni.

programok:
Memtest86-free
everest UE 4.50 Vagy erre jó más ispl: nextsensor.
Catalyst 8.4

A 8.4-es is ugyanazt írja ki, CMOS-t még nem csináltam, a memtestet futtatom. Azt nem értem, hogy reggel elindítom a gépet és minden perfekt, de ahogy újraindítom azonnal szarakszik. És mivel nyár van és gyakoriak a villámlásos viharok, ezé kikell lőni. Szerintem a feszültséggel nincs gond. A másik, hogy azt írja, hogy 2 OP rendszer van a gépen. Választahtok, hogy Windows XP Professional Magyar vagy Windows XP Professional Magyar. De csak egy van fent mert amikor 2 particióbol csináltam egyet, formáztam(máskép nem is lehet), szal nem értem mért írja és ha a 2.-at indítom akkor hibát ír ki. De ez biztos nem befolyásol semmit mert a forma előtt is szarakodott a gép. Nem hiszem, hogy a gép túlmelekszik,  a por szerintem ilyet nem csinál, vírus nem lehet mert honnan? CMOS-nál meg vegyem ki az akksit vagy elemet vagy akarmit, vagy elég ha CMOS Clear Jumpert átrakom, de hova? 5mp-re aztán visszarakom.

#203 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 08:36

Sziasztok!

Nem találtam nagyon megfelelő topicot,remélem nem baj,hogy itt teszem fel a kérdést.Adott egy laptop illetve egy crt monitor.A VGA egy Intel GMA 950-es integrált csoda :)

A probléma a következő lenne: Beszeretném állítani a monitort elsődleges kijelzőnek,de az Inteles kezelőfelületen nem lehet,csak a laptop kijelzőjét választani.A sima XP-s beállításoknál pedig ha átrakom a monitort elsődlegesnek,akkor egyszerűen lelövi a monitort és visszarakja a képet a laptopra.  :reklamacio:

Valakinak van valami ötlete,hogy ezt hogy lehetne megoldani ?
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#204 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:33

Idézet: freesman - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 13:01

Próbáltam állígatni de nem nagyon értek hozzá :( A direkt3D az ment simán  :D Semmi hiba.Már elindul majdnem minden de csak nagyon rossz minőségben  :( PL :
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_2__www...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_3__www...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_4__www...ltoltes.hu_.jpg
ezek a képek 1024*768 -as felbontáson készültek.Medium beállítással.
Az előző kártyámon meg ment 1600*1200 on fullon.

Hali!

Szerintem nagy valószínűséggel kezd meghalni a vid.karin. valamelyik memória. Amennyiben 2D ben is
szét fog esni a kép, akkor kakukk. A csíkozódás ennek a jele, hogy már rossz a memóriacímzés. Én is jártam már így. Másik kártya  :o
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#205 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:41

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 18:33

Hali!

Szerintem nagy valószínűséggel kezd meghalni a vid.karin. valamelyik memória. Amennyiben 2D ben is
szét fog esni a kép, akkor kakukk. A csíkozódás ennek a jele, hogy már rossz a memóriacímzés. Én is jártam már így. Másik kártya  :o

Ez már kb. egy fél éve volt :omg: .
:D 

(ez meg így nembiztos, lehet, hogy csak driver vagy egy takarítás megoldotta).
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#206 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 18:49

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 17:41

Ez már kb. egy fél éve volt :omg: .
:D 

(ez meg így nembiztos, lehet, hogy csak driver vagy egy takarítás megoldotta).

Az igaz!  :D ,de nálam sem egyik napról a másikra kezdődőtt, hanem egy szép hosszú folyamat volt. Az ATI-k amúgy is szeretnek melegedni főleg,ha nincs a memon hűtés :o
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#207 Felhasználó inaktív   Decado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 13:41

Igazából két külön problémám is lenne.

konfig: Abit AB9 Pro alaplap, Intel DC 6300as CPU, ATI radeon 1950 Pro (256MB), 3 GB Geil Black Dragon RAM

1. probléma: 3Ds játékokban egy idő után remeg, szétesik a kép (fehér vonalak tömkelege mindenütt), gondolom azért nagyon melegszik a kártya, eddig még soha nem fordult elő de tegnap levágta a  gépet a GPU hővédelme PVP közben :( 
Kérdés: milyen processzorhűtőt érdemes venni, ami felmegy az utódra (4850es karit tervezgetek) is?

2. probléma  Monitorom egy Samsung 32 BD86R LCD TV, amit DVI-HDMI-n keresztül hajtok meg. Namost az átvezető animációknál csomó játéknál kék  a képernyő - gondolom a nem szabványos felbontás miatt. Az érdekes az hogy ha D-SUBról hajtottam a TVt, akkor ez a probléma nem jött elő (sajna az a kábel már nincs meg). Mi lehet a megoldás?

Szerkesztette: Decado 2008. 07. 30. 13:41 -kor

Never fade away!

#208 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:51

Idézet: Decado - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 14:41

1. probléma: 3Ds játékokban egy idő után remeg, szétesik a kép (fehér vonalak tömkelege mindenütt), gondolom azért nagyon melegszik a kártya, eddig még soha nem fordult elő de tegnap levágta a  gépet a GPU hővédelme PVP közben :( 
Kérdés: milyen processzorhűtőt érdemes venni, ami felmegy az utódra (4850es karit tervezgetek) is?

Én az Arctic Cooling Accelero S1-t venném a helyedben, mert nem túl drága (~5k), jól hűt és az általad említett újabb kártyákra is felszerelhető.

Szerkesztette: cs0nt1ka 2008. 07. 30. 21:51 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#209 Felhasználó inaktív   Sogi555 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 11:08

na olyan gondom van, hogy olyan 99%, h meghalt a vga, de nem akarok hiába venni ujat, ezért kell a segitségetek. na szóval amikor indítom a gépet, csíkos a kép, minden baja van, alig látszik valami (az alaplap képe), majd amikor a szöveges rész jön, minden fasza. elkezdi tölteni a windows-t, megint csíkos kép, kijön a kurzor, eltünik a kép, a monitor villogni kezd, h analog-digital, majd kikapcsol. nem hallom a win üdvözlö hangját se... na most elindítom újra a gépet, de csökkentett müdban, ott megy minden, dehát az csökentett. ja és a kép ott is rossz. most vga módban van, ott is megy, csak ugye vga mód, és a kép így is egy hányás.
Itt egy link, hogy miről is beszélek:
http://kepfeltoltes.hu/080811/P1000364_www...ltoltes.hu_.jpg

#210 Felhasználó inaktív   bvince 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:42

sziasztok!

Van egy p2-es gépem, amit használtan vettem pár éve. Van benne egy NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro videokártya (EVEREST info alapján). Olcsón jutottam hozzá és netezésre tökéletes gép. Az előző tulaja annyit mondott róla, hogy ha mozgatva van a gép, akkor előfordul, hogy nem ismeri fel a kártyát (asszem hármat sípol az alaplapi hangszóró ilyenkor és se kép se hang).
Nos, amikor hazavittem a gépet, akkor nekem is jelentkezett a hiba, de beletettem egy régi p1-esből a videokártyát, elindítottam a windows, majd kikapcsoltam, eredeti kártyát visszatettem és minden ment csodásan. A kérdésem az, hogy ez a probléma a videokártya problémája, vagy pedig az alaplapon van kikopva a foglalat (sajna csak 1db van belőle), mert elég lazán lehet belecsúsztatni a kártyát.
Ha a foglalat hibája, akkor lehet-e valahogy javítani alaplapcsere nélkül?
Ha a kártya hibája, akkor mit lehet tenni? Kuka?

Azért vált aktuálissá ez a kérdés, mert ismét meg kellett mozgatnom a gépet és az eddig bevált recept nem működött. Köszi a segítséget.

Szerkesztette: bvince 2008. 08. 13. 21:44 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Eragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 13:37

Hello! Az a problémám hogy több játéknál (eredetinél is) feltelepítés és beindítás után kb 1 perccel kockákkal, csíkokkal vagy csak egyszerűen no signallal lefagy. Viszont sok más játék működik. Próbáltam patchelni semmi változás. Mi lehet a probléma?

u.i.: Konfigom kb 2 hetes.

Szerkesztette: Eragon 2008. 08. 16. 13:38 -kor

#212 Felhasználó inaktív   Eragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 15:23

Ja és a videokártyám Ati Radeon HD4850.

#213 Felhasználó inaktív   Eragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 16:12

Válaszoljon valaki légyszi.

#214 Felhasználó inaktív   Udin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 00:37

Sziasztok

Van egy VIA/S3G Unichrome videokártyám a laptopomba bármilyen játékot indítok rajta kifagy és a resetből is csak a durvább működik. Kerestem fórumokon, neten hozzá frissítést, ugyanaz a probléma. Olvastam valahol hogy a gondot az is okozhatja, hogy nincs rendesen chipsetelve az alaplap és emiatt nem működik a video driver sem. Felmentem VIA oldalára frissítettem alaplap drivert és semmi változás. Kérdés. Van egy olyan az Eszközkezelőben hogy PCI flash memoria és kérdőjel van mellette, ennek van valami köze esetleg a problémához vagy teljesen rossz irányba keresem a megoldást.

#215 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 19:36

Sziasztok!

Egy 1950Pro-m van. Nem nagyon szoktam erőigényesbb játékokkal játszani, inkább régebbi sdtratégiák, de azért néha-néha megpróbálok 1-2-t. Ilyenkor egy idő után azt tapasztalom, h elsötétül a kép. Ez ugye azért van mert túlmelegszik a kártya (legalábbis én erre gonoltam). Na már most egy ASUS kártyám van, aminek elég jó ahűtése, de jűték közben nem nagyon akar felpörögni... Az lenne a klérdésem, hogy ezt be tudom-e állítani valahol, vagy csak ATT-vel?

#216 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 23:44

Közben tovább súlyosbodott a problémám...
Kikapcsolt a monitor játék közben, ekkor kikapcsoltam a gépet a gomb hosszú lenyomásával, és visszakapcsoláskor 640x480-as, 4 bites kép fogadott... Azóta hiába próbálkozom visszaállítani, párszor újraindítottam, kihúztam a tápot is, semmi...

Valami ötletetek esetleg lenne?

#217 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 05:14

Szvsz annak a vganak vége, tipikusan vram hibára utal a jelenség.
Post-nál nem szemetel?

#218 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 09:22

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 5:14

Szvsz annak a vganak vége, tipikusan vram hibára utal a jelenség.
Post-nál nem szemetel?

Nem vettem észre, hogy szemetlene.
Megpróbálom azért, hogy ha ATT beállítom a ventilátort, akkor is csinálja-e...

#219 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:12

Idézet: petyus_ - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 9:22

Nem vettem észre, hogy szemetlene.
Megpróbálom azért, hogy ha ATT beállítom a ventilátort, akkor is csinálja-e...

ATT-vel beállítottam a forulatszám-szinteket, így működik szerencsére. Azért köszi

#220 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 16:05

:up:
Akkor szerencséd volt :)

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9