HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   MasterFUN 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:57

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:25

Mercury 450W, egyébként 2 éve már volt egy tápcsere, de akkor nem ez volt a gond, hanem zümmögött a táp. Őszintén szólva én még nem találkoztam olyan hibával, hogy nem tudok belépni a BIOS-ba, és egy végtelen ciklusban újraindul a gép a memória tesztet követően. Rákerestem és rengeteg hasonló problémát találtam, de konkrét megoldást senki sem mondott, csak azt, hogy lehet RAM, alaplap, CPU, vagy CMOS probléma. Tápot még nem cseréltem, de holnap megpróbálom.

hali!

Ha nem memória és nem videokártya, akkor a legnyilvánvalóbb nekem az alaplap lenne.
Ha nem képes leszámolni a fizikálisan jó memóriát és nem képes betölteni a BIOS-t sem,akkor az az alaplap nekem gyanús. Ritkán dobja fel a talpát,de megteheti.

#312 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 19:24

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:36

cpu tipusa    Unknown,1800 Mhz

Alaplapi lapkészlet Via K8M800/K8N800,AMD Hammer

Bios tipus Award (01/25/07)

operácios rendszer Microsoft windows XP Professional

Szervizcsomag2

Háttértár

IDE vezélo     VIA Bus Master IDE Controller -0571

Alaplap

Termek

Ms-7312

SPD memoria tulajdonságokDIMM1 512 Mb DDR2-667DDR SDRAM

Gép:

AMD Sempron™Processor 3200+1.80GHz,448MB RAM (512)

Valakinek ötlet?

#313 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:49

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 19:24

Valakinek ötlet?

Az a 9550 es tuti működik?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#314 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:27

Egyik percről a másikra jelentkezett a képen látható izé. A gép nem volt se kikapcsolva se újraindítva, simán csak kiléptem a játékból, majd újra elindítottam. Csak ez a mocsok Far Cry 2 csinálja, más játékoknak semmi bajuk. Ez mi a rák, és hogyan lehet helyretenni? ATT-ben állítgattam ezt-azt, de nem segített, ahogy a gép újraindítása sem. Ha vkit érdekel, konfig az adatlapomon (VGA nincs húzva).

Kép

Sajna a gépnek ehhez a részéhez hülye vagyok, mi kuszálódhatott össze ennyire?

#315 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:59

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 20:27

Egyik percről a másikra jelentkezett a képen látható izé. A gép nem volt se kikapcsolva se újraindítva, simán csak kiléptem a játékból, majd újra elindítottam. Csak ez a mocsok Far Cry 2 csinálja, más játékoknak semmi bajuk. Ez mi a rák, és hogyan lehet helyretenni? ATT-ben állítgattam ezt-azt, de nem segített, ahogy a gép újraindítása sem. Ha vkit érdekel, konfig az adatlapomon (VGA nincs húzva).

Kép

Sajna a gépnek ehhez a részéhez hülye vagyok, mi kuszálódhatott össze ennyire?

Nem biztos, hogy van, de felraktad hozzá a hotfixet? :think:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#316 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 21:39

Eddig jó volt hotfix nélkül is, de utánanézek. :Đ

#317 Felhasználó inaktív   romero28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 19:28

hali . következő problémám támadt .van egy asus amd am2 m2 crosshair 2-es lap . teljesen új . be lett tolva mellé egy asus gtx280-as vga . 4-5 féle nvidia driverrel ki lett próbálva (177.xx-182.xx-ig) de folyamatos fagyások és kékhalál.
változó időközönként . van hogy 2-3 órán keresztül semmi , de valamikor 10-15 percig bírja csak .volt amikor 2 furmark végigment és a 3-nál fagyott ki . a vga elméletileg hibátlan . memóriák le lettek tesztelve , ki lettek véve , cserélgetve . egyik kékhalálnál sikerült ezt a hibaüzit elcsípni:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFA6000567000
BCP2: 0000000000000001
BCP3: FFFFFA6002A76EB0
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini031509-01.dmp
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER-76362-0.sysdata.xml
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER69F8.tmp.version.txt
Read our privacy statement:
http://go.microsoft....63&clcid=0x0409
mi lehet a baj? esetleg kompatibilitási probléma lehet?

#318 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 15:46

Sziasztok!

Különös problémám van, erre varrjatok gombot!
Tegnap délután, hazaérve, egyik pillanatról a másikra a Samsung 2233BW 22" TFT monitoromon sok-sok pixel, totál random előfordulásban, elkezdett piros színben világítani-villogni, mint egy karácsonyfa. Volt, hogy csak 1-2-3 pixel villogott-világított, de volt, hogy a képernyő (főleg) bal felén szinte piroslott a kép, ráadásul a képernyő alsó harmadában, mint egy trinitron képcsöves CRT-nél, egy merevítőszálhoz hasonló ívű és formájú alakzatban pixelek sokasága villogott pirosan. Próbáltam printscreen-t nyomni a látványról, de az elkészült kép is totál másképp nézett ki, tovább basztatta a képet, ami így megint másképp, máshol villogott pirosan (a rengeteg pixel, bent a paint-ben).

Ma reggel behoztam melóhelyre, kipróbáltuk analóg és DVI kábelen, és a monitornak semmi baja (!!), szép, hibátlan képet ad.

Megpróbálom összefoglalni a tegnap tapasztaltakat vázlatosan, hogy minél könnyebb legyen a téma:
- otthon DVI kábelen volt a monitor, de úgy tűnik, ez nem számít, mert ma bent melóhelyen mindkét kábellel hibátlan képet adott!
- úgy vettem észre, hogy csak a 16-bit és felette, 32-bites színmélységen csinálja ezt, pl. windows boot-olásakor, BIOS-ban semmi gond
- sőt, ha pl. windowsban a hátteret beállítom valami 256 színű akármilyen, beépített bmp-re, semmi baj. Ha kiválasztok egy pl. szintén xp-be beépített képet (lanka, sivatag stb.), egyből szemetel a kép
- tehát pl. ha 32-bites színmélység alatt beállítok egy 256 színű hátteret, minden Ok, persze csak a háttérrel, a start menü és társainál ugyanúgy megjelennek piros pixelek, de totál random ez is
- felbontástól független, tehát 800x600 @32-biten ugyanúgy villognak pirosan a pixelek, a start menü szinte teljesen piros, amíg meg nem nyomom (!), mert ugye ekkor átvált más színűre (Royal Noir színsémát használok), és így is pirosas, de a szín váltásnál váltanak a pixelek is, mások kezdenek villogni
- újrapakoltam a Catalyst-ot, semmi eredmény, Catalyst nélkül - tehát első reboot után is csinálja (ugye ilyenkor átvált kb. az alap 800x600 @32-bitre), és a Catalyst újrapakolása, a 2. reboot után is szar a kép.
- Asus Radeon HD 3870-em van, ezt kivettem, és rákötöttem az alaplapi VGA, ami Radeon X1250-es, ugyanazt csinálja. Az alaplapom típusa: Gigabyte GA-MA69GM-S2H. Kizártnak tartom, hogy mind2 VGA egyszerre egy időben ugynazt a hibát produkálja...
- ha jól emlékszem, csökkentett módban nem csinálta

HELP!
Windows-os hiba lehet? vagy valami más hardver? Egy biztos, a monitor tökéletesen üzemel, ez is már valami...
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#319 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 21. 18:08

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 21:39

Eddig jó volt hotfix nélkül is, de utánanézek. :Đ

Nah, ez vicces volt. Felraktam az ősrégi driveremhez a FarCry2 hotfixet. Ettől megjavult a grafika, cserébe véletlen időközönként kicsit kivilágosodott a kép, egyúttal megállt a játék 5 másodpercre, aztán ment tovább. :Đ
Szóval driver uninstall, feltettem a legfrissebbet, most probléma nélkül fut minden, úgy néz ki... :think: :)

Szerkesztette: NeoPampalini 2009. 03. 21. 18:11 -kor

#320 Felhasználó inaktív   pappagee 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 28. 16:13

Sziasztok!

Egy érdekes problémám lenne és nem találok rá megoldást. Egy Gigybyte EG43M-S2H rev 1.1 lapom van,új integrált grafikával (X4500)  Amikor indítom a gépet, a win XP  indulásáig  általában előjön egy csíkos teljesen összeomlott képernyő, volt,hogy a monitort ki kellett húzni, mert nem tért magához (nem állt át off ba). Aztán amikor a win bejelentkezési képernyő előjön, mostanában ott már jó kép, ott már nem látok semmi problémát. Legújabb driver van fent, legújabb bios  (F7A) 

A jelenségről ide tettem fel egy videót:  IGP probléma 

#321 Felhasználó inaktív   Macarkiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 20:28

Sziasztok!

Elnézést, h ebbe a topikba írom a problémám, de nem igazán találtam erre megfelő helyet. :)
Lenovo N100 laptopom van. Pár hete jelentkezett a következő "jelenség", h amikor bekapcsoltam a gépem, a normál fény helyett pár másodpercig a monitor fénye kissé pirosas volt. Akkor nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, de pár napja, géphasználat közben esötétült a monitor.  Én a kijelzőre gyanakszom, bár nem értek hozzá. Jelen pillanatban úgy használom a gépem, h egy asztali lámpával megvilágítom a monitort :D tehát minden oké rajta, csak olyan, mintha a világítást lekapcsoltam volna :) Ha valaki tudna segíteni, h mi lehet a bibi, megköszönném. :)

Anna

#322 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 17:21

Érdekes problémába futottam bele:
Egy FSC Amilo Xi 2550 laptopom van, amiben egy Mobility Radeon HD2600XT csücsül. Felraktam a 9.3-as Catalyst-ot (Vista 64 bitre Mobility Modderrel) és azóta a CCC el sem indul (MOM.Implementation, Version=2.0.3343.28330, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e a hibaüzenet), illetve a DX9-es játékok csak ablakban hajlandóak futni (már amelyik támogatja - amelyik nem, az levágódik a tálcára). Mit tegyek? Akármilyen más drivert próbálok használni (régebbit), egyszerűen ez a hiba megmarad.

#323 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 23:10

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 17:21

Érdekes problémába futottam bele:
Egy FSC Amilo Xi 2550 laptopom van, amiben egy Mobility Radeon HD2600XT csücsül. Felraktam a 9.3-as Catalyst-ot (Vista 64 bitre Mobility Modderrel) és azóta a CCC el sem indul (MOM.Implementation, Version=2.0.3343.28330, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e a hibaüzenet), illetve a DX9-es játékok csak ablakban hajlandóak futni (már amelyik támogatja - amelyik nem, az levágódik a tálcára). Mit tegyek? Akármilyen más drivert próbálok használni (régebbit), egyszerűen ez a hiba megmarad.

A DX9-es játékok problémája megoldva: A Gizmo csomag tett be. Viszont a CCC továbbra sem megy. :(

#324 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 23:23

A CC-nek elviekben hiányzik a .netframeworks ( habár nem tudom hogy Vistánál kell e telepíteni mondjuk)

#325 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 10:16

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 23:23

A CC-nek elviekben hiányzik a .netframeworks ( habár nem tudom hogy Vistánál kell e telepíteni mondjuk)

Hát ez az! Elvileg a CCC-nek a .NET 2.0 kell, az meg már integrálódva vagyon a Vistába. Valami disznóság történhetett a nagy drivercserebere közben, de hogy ezt most hogy állítom vissza, nem tudom...

#326 Felhasználó inaktív   rbalint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 21:48

Hali! Az ismerősöm gépén olyan hiba jelentkezett Hogy elszineződőtt a kép(lilásra) egy régi CRT monitoron. Gondoltuk megadta magát a monitor, kicseréltük egy TFT-re. Első bekapcsolásnál tökéletes, monitordriver telepítés, beállítás, netbeállítás, mivel 20" Wide monitor, stb. Eddig minden ok, aztán első game próba, kifagyás, reset. Betölt minden ok az asztalnál, másik game indítás, menünél ok, játékbetöltés egyből elszíneződés, de a TFT-n már csak kis kockák-pontok szineződés, meg persze kifagyás. Reset, és már a betöltő képek a Winbetöltés elött is kis csíkozódás, a betűk sem teljesek, aztán a Windows felirat függőleges csíkozással jelenik meg, aztán az asztal is lilás-kékes, néha pirosra váltós, olyan pikszelszintű szineződéses. De a hátérkép nem minden része olyan, van pár bizonyos szín amiben nincs színeződés. És persze iszonyatos belassulás, kb 1 perc után monitor kikapcsol, csak resetelni lehet. Ezután sokszori reset után, újból tökéletes minden, net, zene, msn, stb megy. Aztán egy kiba régi játék indítás, ami 800-600 ban kb 5 percig tesztelve hiba nélkül ment, aztán feltettük 1024-768-ra (ez volt a max a játékban), és 10mp és szintén szineződve kifagyás. Reset és kezdte előlről már az alaplap logónál is a szineződés-csíkozódást, stb.... Aztán sokszori reset után ismét jó minden, egészen az újabb gameig, és így tovább...... A sok reset közben egyszer gép szétszed, portalanít, porszívó stb., de semmi eredmény. A gép ebben a formában kb 1.5 éve gond nélül üzemelt. A jelenségről képet, a fagyás, és a monitor kikapcs miatt nem tudtam csinálni, mert olyan lassú volt, hogy még a start menüt sem lehetett felhozni. A config lényegesebb része az asszem ilyen:
VGA  saphire 7800GT v. 7600GT 256 Mbit PCIE
CPU AMD Athlon 3000+ venice
Alaplap: abit AN8 Ultra
Táp az 350W Deluxe házban gyári, nemtom mi lehet a márkája.
ram: 2×512 kingstone
Mi a szösz lelhette a gépezetet?

Szerkesztette: rbalint 2009. 04. 10. 21:49 -kor

#327 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 18:51

Idézet: rbalint - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 22:48

Hali! Az ismerősöm gépén olyan hiba jelentkezett Hogy elszineződőtt a kép(lilásra) egy régi CRT monitoron. Gondoltuk megadta magát a monitor, kicseréltük egy TFT-re. Első bekapcsolásnál tökéletes, monitordriver telepítés, beállítás, netbeállítás, mivel 20" Wide monitor, stb. Eddig minden ok, aztán első game próba, kifagyás, reset. Betölt minden ok az asztalnál, másik game indítás, menünél ok, játékbetöltés egyből elszíneződés, de a TFT-n már csak kis kockák-pontok szineződés, meg persze kifagyás. Reset, és már a betöltő képek a Winbetöltés elött is kis csíkozódás, a betűk sem teljesek, aztán a Windows felirat függőleges csíkozással jelenik meg, aztán az asztal is lilás-kékes, néha pirosra váltós, olyan pikszelszintű szineződéses. De a hátérkép nem minden része olyan, van pár bizonyos szín amiben nincs színeződés. És persze iszonyatos belassulás, kb 1 perc után monitor kikapcsol, csak resetelni lehet. Ezután sokszori reset után, újból tökéletes minden, net, zene, msn, stb megy. Aztán egy kiba régi játék indítás, ami 800-600 ban kb 5 percig tesztelve hiba nélkül ment, aztán feltettük 1024-768-ra (ez volt a max a játékban), és 10mp és szintén szineződve kifagyás. Reset és kezdte előlről már az alaplap logónál is a szineződés-csíkozódást, stb.... Aztán sokszori reset után ismét jó minden, egészen az újabb gameig, és így tovább...... A sok reset közben egyszer gép szétszed, portalanít, porszívó stb., de semmi eredmény. A gép ebben a formában kb 1.5 éve gond nélül üzemelt. A jelenségről képet, a fagyás, és a monitor kikapcs miatt nem tudtam csinálni, mert olyan lassú volt, hogy még a start menüt sem lehetett felhozni. A config lényegesebb része az asszem ilyen:
VGA  saphire 7800GT v. 7600GT 256 Mbit PCIE
CPU AMD Athlon 3000+ venice
Alaplap: abit AN8 Ultra
Táp az 350W Deluxe házban gyári, nemtom mi lehet a márkája.
ram: 2×512 kingstone
Mi a szösz lelhette a gépezetet?

Én a videokártya környékén kezdeném el keresni a problémát. Érdemes lenne egy másik kártyával is kipróbálni.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#328 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 16. 16:11

Azt hiszem rossz helyre írtam az imént, talán itt hatékonyabb leszek.
Friss GTX260 OC-m azt műveli, hogy nagyobb terhelésre leállítja a gépet. Az egyik hatlábú közvetlenül a tápból jön, a másik Y-nal két külön ágról, amiket más eszköz nem terhel. A kártyán kívül csak két házventi, egy 10ezret forgó hdd és egy dvd eszik az alaplapi cuccokon túl. Jól sejtem, hogy a rendszer kinőtte a Thermaltake PurePower 460-at?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#329 Felhasználó inaktív   scarabeus86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 19:31

Sziasztok!
Az gondom a következő:
Kb. 2 hónapja vettem egy új gépet, ASUS EAH 4830-as videokártyával.
Az első hetekbe semmi gond nem volt vele, de mostanába bekapcsolás után a ventilátorának olyan hangja van, mint egy kávédarálónak, és olyankor szinte teljesen leáll a venti forgása.
Ekkor ugyebár nem elégséges a hűtés, és a videokártya hőfoka alapjáraton 65-70 fokra is felkúszik. 10-15 perc múlva elhalkul, és hűt rendesen, ekkor lecsökken a hőmérséklet a normál 50-55 fok környékére.
Boltba nem nagyon akarom még visszavinni, mert ha pont akkor jól működne a ventilátora, akkor valószínűleg azt mondanák hogy nincs semmi baja. Valaki tud erre megoldást?
A segítséget előre is köszönöm!

#330 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 00:21

Idézet: scarabeus86 - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 20:31

Sziasztok!
Az gondom a következő:
Kb. 2 hónapja vettem egy új gépet, ASUS EAH 4830-as videokártyával.
Az első hetekbe semmi gond nem volt vele, de mostanába bekapcsolás után a ventilátorának olyan hangja van, mint egy kávédarálónak, és olyankor szinte teljesen leáll a venti forgása.
Ekkor ugyebár nem elégséges a hűtés, és a videokártya hőfoka alapjáraton 65-70 fokra is felkúszik. 10-15 perc múlva elhalkul, és hűt rendesen, ekkor lecsökken a hőmérséklet a normál 50-55 fok környékére.
Boltba nem nagyon akarom még visszavinni, mert ha pont akkor jól működne a ventilátora, akkor valószínűleg azt mondanák hogy nincs semmi baja. Valaki tud erre megoldást?
A segítséget előre is köszönöm!

Nekem is volt hasonló gondom nemrég gyári vga ventivel... ez valószínű, hogy csapágyas dolog lesz, ha márpedig csapágyas (kikapcsolva kézzel megpörgetve is zörög, akárhogy tartod a kártyát, leáll), akkor a boltban kötelesek cserélni, ha garanciás.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.