HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#291 Felhasználó inaktív   egypeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:57

Hello!

A gépemben új vinyóra telepítettem az XP-t . Az lcd (LG L1982U) monitorhoz kapott programot (Forte Manager) sikerül feltelepíteni, de amikor el akarom indítani a következő hibaüzenet jelenik meg:"dthtml.exe -Belépési pont nem található, Az eljárás belépési pontja (_iob_func) nem található a DLL-ben(MSVCR70.dll). " Korábban a régi vinyón és XP-n  tökéletesen működött a program. Ha valakin tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm!

#292 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:48

Érdekesség: haver gépében elhalálozott egy alaplap, be lett szerezve az új, kicseréltem neki. Gép bekapcs, biosban állítgatok, minden ok. Kikapcs, cigiszünet, utána vissza, oldallapokat is felrakom, rádugok minden mást is nem csak a szükségeseket erre csipog aztán se kép se hang :)
Oldallap nélkül tökéletesen megy, a csipogáshoz nem találtam kódot, ez vajon mi lehet? :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#293 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:50

Idézet: kroenen - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 18:23

igen, aztán ugrott be, hogy neked ati-d va nem geforce...de a lényeg ugyanaz, nem szabad a legújabb drivert feltenni, csak miután eltelt 1-2 hónap, mert az gyakorlatilag béta...

Ez mit jelentsen? 2 hónap után CSATT! és már nem béta hirtelen? :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#294 Felhasználó inaktív   tartarov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:48

Hello.
ati hd4850 vga-m van. barmilyen 3d-s alkalmazast futtatok elkezd kockasodni. utana elsotetul a kepernyo jo esetben ujraindul a driver es megy minden tokeletesen (az ujabb kockasodasig), vagy ott helyben lefagy az egesz. egyre gyakrabban tortenik. ugyanugy csinalja uj driverrel es azzal is amit gyarilag adtak hozza. ami elbizonytalanit hogy utana siman tud tovabbfutni az egesz. probaltam screenshotot csinalni viszont azon nem latszodik a kockasodas (teljesen normalis kep keszul). vistat hasznalok. barmi otlet?

edit: homreseklet nem megy 60 fok fole

Szerkesztette: tartarov 2009. 02. 15. 15:52 -kor

#295 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:56

Idézet: tartarov - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 16:48

Hello.
ati hd4850 vga-m van. barmilyen 3d-s alkalmazast futtatok elkezd kockasodni. utana elsotetul a kepernyo jo esetben ujraindul a driver es megy minden tokeletesen (az ujabb kockasodasig), vagy ott helyben lefagy az egesz. egyre gyakrabban tortenik. ugyanugy csinalja uj driverrel es azzal is amit gyarilag adtak hozza. ami elbizonytalanit hogy utana siman tud tovabbfutni az egesz. probaltam screenshotot csinalni viszont azon nem latszodik a kockasodas (teljesen normalis kep keszul). vistat hasznalok. barmi otlet?

edit: homreseklet nem megy 60 fok fole

a monitor működik rendesen?, milyen táppal hajtod a gépet?

esetleg win reinstall/driver frissítések megvoltak?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#296 Felhasználó inaktív   tartarov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:52

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:56

a monitor működik rendesen?, milyen táppal hajtod a gépet?

esetleg win reinstall/driver frissítések megvoltak?

igen. 500w. igen/igen.

#297 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:57

Idézet: tartarov - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:52

igen. 500w. igen/igen.

az addig oké, hogy 500W, de mi a márkája ;)

Idézet

utana siman tud tovabbfutni az egesz

ezt most mi után érted?
.-= Vasak =-.

#298 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 19:13

Nah belefutottam én is valamibe amit nem tudok hova tenni perpill.

Egy régi gépemet akarom feltámasztani servernek. Röviden paraméterek: Abit TH7II, P4 2.66, 768 RD Ram, 420-as Chieftech táp.

Régebben próbáltam a gépet szépen ment is a régi kártyával, de azt átflasheltem Apple-nek való bios-al és a powermacemben használom. Most szereztem egy ati radeon 9000-es kártyát.
Hibajelenség: Szépen indul xp telepítést elindítom, viszont újraindítás után amikor "grafikus" felületre váltana csak sötétség van. Vista telepítő el sem indul csak sötétség. Ubuntu lemez berak indul szintén sötétség. Mármint itt a lista sem jelenik meg. Mindezt d-sub-on produkálja. DVI-on megnyikkan ugyan a gép de pl a félig telepített windowsos winyón már az xp logo töltésnél is hibásan jelenik meg. Holnap van lehetőségem másik gépben kipróbálni, de addig gondoltam rákérdezek hátha találkozott már valaki hasonlóval és tudja merre érdemes nézelődni. Ha kell a dvi hibáról lövök képet (kb mintha memoria hiba lenne).

A tippeket előre is köszi!

szerk: ubuntu live cd-vel dvi-on csak kapcsolgatja a kijelzőt ofokorsz feketeség. A monitor amugy viewsonic vx2025wm és használom dvi-on és d-subon is hibátlanul.
szerk2: vistanal is csak kapcsolgatja magát dvi-on

Szerkesztette: Xero 2009. 02. 16. 19:53 -kor

#299 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 15:19

GeForce 6600 LE 256MB VRAM videokártyával kalcsolatban lenne egy kérdésem. A hibajelenség: bekapcsolás után a PC nem bootol be, hanem végigfut a RAM teszt, majd resetel, és egy végtelen ciklusban teszi ugyanezt, ha nem nyúlok semmihez.
Ha megnyomom a BIOS setup gombját az indulás közben, akkor természetesen megszakad a memória teszt futása, egyet villan a monitor, de nem tölti be a setupot, hanem felvillan, hogy "no signal", majd visszatér az elejére, és utána ismét indul a meleg reset, majd elkezdi a memória tesztet futtatni.
Mindeközben halvány vibráló sávok futnak a monitoron. Winchestert már lehúztam, a 2 db 512-es memóriamódult egyesével és párban is betettem, kivettem, azzal nem látszik probléma, legalábbis a jelenség pontosan ugyanaz.
CMOS-t reseteltem az elem eltávolításával, és az alaplapi jumper resetelésével.
Lehet ez videokártya gond, vagy most már inkább alaplap hibára gondoljak?
Az egész úgy indult, hogy egy HDD újrapartícionálás és XP telepítése után hiába próbáltam a ViewSonic monitor driverét telepíteni, nem sikerült, és csak standard VGA monitorként ismerte fel a rendszer a monitort.
Aztán később megjelentek a monitoron a vibráló sávok, majd amikor kivettem, betettem a Geforce kártyát, azóta be sem bootol a gép.

#300 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 16:17

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...50#entry5862081
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#301 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 16:28

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 16:19

GeForce 6600 LE 256MB VRAM videokártyával kalcsolatban lenne egy kérdésem. A hibajelenség: bekapcsolás után a PC nem bootol be, hanem végigfut a RAM teszt, majd resetel, és egy végtelen ciklusban teszi ugyanezt, ha nem nyúlok semmihez.
Ha megnyomom a BIOS setup gombját az indulás közben, akkor természetesen megszakad a memória teszt futása, egyet villan a monitor, de nem tölti be a setupot, hanem felvillan, hogy "no signal", majd visszatér az elejére, és utána ismét indul a meleg reset, majd elkezdi a memória tesztet futtatni.
Mindeközben halvány vibráló sávok futnak a monitoron. Winchestert már lehúztam, a 2 db 512-es memóriamódult egyesével és párban is betettem, kivettem, azzal nem látszik probléma, legalábbis a jelenség pontosan ugyanaz.
CMOS-t reseteltem az elem eltávolításával, és az alaplapi jumper resetelésével.
Lehet ez videokártya gond, vagy most már inkább alaplap hibára gondoljak?
Az egész úgy indult, hogy egy HDD újrapartícionálás és XP telepítése után hiába próbáltam a ViewSonic monitor driverét telepíteni, nem sikerült, és csak standard VGA monitorként ismerte fel a rendszer a monitort.
Aztán később megjelentek a monitoron a vibráló sávok, majd amikor kivettem, betettem a Geforce kártyát, azóta be sem bootol a gép.

szerintem tuti a videokártya, próbáld ki másik gépen, ha van erre lehetőséged, esetleg beraksz egy pci-s vga-t és azzal megnézed (vga kivesz), hogy mit csinál ;)
.-= Vasak =-.

#302 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 17:28

Szerintem a táp mibenléte nélkül korai kijelentés :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#303 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:03

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 17:28

Szerintem a táp mibenléte nélkül korai kijelentés :) .

Cseréltem a videokártyát egy ugyancsak Geforce, de 7-es sorozatú PCI Express kártyára, és tök ugyanaz a hibajelenség. Nem tudok belépni a BIOS setupba, és folyamasan újra indul a memória teszt, ha nem nyúlok hozzá. Amikor belépne a BIOS-ba, akkor az újraindulás előtt egy No Signal/Analog felirat tűnik fel egy pillanatra. Memóriát már teszteltem, CMOS RAM-ot szintén úgy, ahogy az alaplap leírásában szerepelt (elem ki, jumper átvált, majd vissza, és elem vissza). Winyót lehúztam, de minden ugyanaz. A tápont csak cserélni tudnám.

#304 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:06

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:03

Cseréltem a videokártyát egy ugyancsak Geforce, de 7-es sorozatú PCI Express kártyára, és tök ugyanaz a hibajelenség. Nem tudok belépni a BIOS setupba, és folyamasan újra indul a memória teszt, ha nem nyúlok hozzá. Amikor belépne a BIOS-ba, akkor az újraindulás előtt egy No Signal/Analog felirat tűnik fel egy pillanatra. Memóriát már teszteltem, CMOS RAM-ot szintén úgy, ahogy az alaplap leírásában szerepelt (elem ki, jumper átvált, majd vissza, és elem vissza). Winyót lehúztam, de minden ugyanaz. A tápont csak cserélni tudnám.

Idézet

a táp mibenléte?

Ha leírod a típusát, akkor okosabbat tudunk mondani, de már valószínű, hogy táphiba, másikkal lett próbálva a gép?
.-= Vasak =-.

#305 Felhasználó inaktív   nzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:44

Sziasztok,
Sempron 2800+, Asus KV8VM "alaplap" 1,5 giga ram, 2 vinyó + dvdíró mellé most vettem egy sapphire HD4670 PCIx kártyát, és sok játék (Overlord, Spore, Drakensang) rendszeresen újraindítja a gépet, amikor elindul a 3D rész. Okozhatja ezt a táp gyengesége (335W Mercury)?
előre is köszi a segítséget.
nz

#306 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:12

Sziasztok!

Egy barátomnak 32mb-os alaplapba épített grafikus kártyája van a gépben. Ideiglenesen beraktam neki egy 64eset, amivel játék közben szaggatott neki. Ma probálkoztam egy 128-as radeon 9550-et belerakni, de monitor nem érzekelt jelet, és a bios is sipolt egy hosszut majd 2 rövidet.
AGP-s kártyáról van szó, BIOS-ban annyi beállítást csináltam h AGP-re állítottam. Próbálkoztam vissszaállítani 64eset, de azzal sem indult.
Most csak az alaplapos kártyával megy.
Szerintetek mi lehet a hiba, valamit nem állitottam be BIOSba, segitsetet kérlek.

üdv. Andris

#307 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:26

Idézet: nzo - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:44

Sziasztok,
Sempron 2800+, Asus KV8VM "alaplap" 1,5 giga ram, 2 vinyó + dvdíró mellé most vettem egy sapphire HD4670 PCIx kártyát, és sok játék (Overlord, Spore, Drakensang) rendszeresen újraindítja a gépet, amikor elindul a 3D rész. Okozhatja ezt a táp gyengesége (335W Mercury)?
előre is köszi a segítséget.
nz

Esélyes, hogy a tápod lesz a probléma forrása.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#308 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:49

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:12

Sziasztok!

Egy barátomnak 32mb-os alaplapba épített grafikus kártyája van a gépben. Ideiglenesen beraktam neki egy 64eset, amivel játék közben szaggatott neki. Ma probálkoztam egy 128-as radeon 9550-et belerakni, de monitor nem érzekelt jelet, és a bios is sipolt egy hosszut majd 2 rövidet.
AGP-s kártyáról van szó, BIOS-ban annyi beállítást csináltam h AGP-re állítottam. Próbálkoztam vissszaállítani 64eset, de azzal sem indult.
Most csak az alaplapos kártyával megy.
Szerintetek mi lehet a hiba, valamit nem állitottam be BIOSba, segitsetet kérlek.

üdv. Andris

Alaplap típusa, processzor, táp ... stb. ?  :think:

Nem biztos, hogy a lap eszi a 4x-8x es AGP-s VGA kártyákat. Sőőőőőőőt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#309 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:36

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:49

Alaplap típusa, processzor, táp ... stb. ?  :think:

Nem biztos, hogy a lap eszi a 4x-8x es AGP-s VGA kártyákat. Sőőőőőőőt.

cpu tipusa    Unknown,1800 Mhz

Alaplapi lapkészlet Via K8M800/K8N800,AMD Hammer

Bios tipus Award (01/25/07)

operácios rendszer Microsoft windows XP Professional

Szervizcsomag2

Háttértár

IDE vezélo  VIA Bus Master IDE Controller -0571

Alaplap

Termek

Ms-7312

SPD memoria tulajdonságokDIMM1 512 Mb DDR2-667DDR SDRAM

Gép:

AMD Sempron™Processor 3200+1.80GHz,448MB RAM (512)

#310 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:25

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:06

Ha leírod a típusát, akkor okosabbat tudunk mondani, de már valószínű, hogy táphiba, másikkal lett próbálva a gép?

Mercury 450W, egyébként 2 éve már volt egy tápcsere, de akkor nem ez volt a gond, hanem zümmögött a táp. Őszintén szólva én még nem találkoztam olyan hibával, hogy nem tudok belépni a BIOS-ba, és egy végtelen ciklusban újraindul a gép a memória tesztet követően. Rákerestem és rengeteg hasonló problémát találtam, de konkrét megoldást senki sem mondott, csak azt, hogy lehet RAM, alaplap, CPU, vagy CMOS probléma. Tápot még nem cseréltem, de holnap megpróbálom.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.