HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:06

az elsőt installáltam,
a másodikat nem tudom telepíteni :

"A telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez. Szerezze be a megfelelő illesztőprogramot a számítógép gyártójától."

#442 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:38

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:06

az elsőt installáltam,
a másodikat nem tudom telepíteni :

"A telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez. Szerezze be a megfelelő illesztőprogramot a számítógép gyártójától."

Valami rendszerkezelő szoftver van telepítve, az nem engedi? Vagy csak figyelmeztet? Mert jó volna ha települne:

http://downloadmirro...elnotes_gfx.htm
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#443 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:44

nem csak figyelmeztet, a telepítés le is állt... nincs rendszerkezelő szoftver a gépen, gondolom a powerstrip nem az...mi az a rendszerkezelő szoftver pontosan? mert lehet, hogy van és nem tudok róla, de én semmi ilyesmit nem installáltam...

#444 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:17

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:44

nem csak figyelmeztet, a telepítés le is állt... nincs rendszerkezelő szoftver a gépen, gondolom a powerstrip nem az...mi az a rendszerkezelő szoftver pontosan? mert lehet, hogy van és nem tudok róla, de én semmi ilyesmit nem installáltam...

Idézet

The package provides the HP SoftPaq Download Manager for the supported notebook models and operating systems. The HP SoftPaq Download Manager provides a simple, powerful way to download software updates for HP Business Client PC Models.

Akkor lehet hogy be kell érned a HP támogatással.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#445 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:51

letöltöttem a softpaq-ot, de pontosan nem tudom mit csináljak...eddig a drivert meg chipsetet a hp oldaláról töltöttem le, ugyanazok...vagy van itt olyan is,, amit le kellene töltenem és installálnom? van ennek köze a memória teszt hibajelentéséhez?

#446 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 06:36

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 22:51

letöltöttem a softpaq-ot, de pontosan nem tudom mit csináljak...eddig a drivert meg chipsetet a hp oldaláról töltöttem le, ugyanazok...vagy van itt olyan is,, amit le kellene töltenem és installálnom? van ennek köze a memória teszt hibajelentéséhez?

Nem kell telepíteni a softpaq-ot, csak azért kérdeztem rá, hogy az nem engedi-e a fejlettebb drivert...

Sok esetben az alkatrészgyártóhoz (nálad ebben az esetben az Intel) kell fordulni friss driverért, mert a rendszergyártó (nálad a HP) régebbiekkel dolgozik... Ha azonban gond van, a frissebb nem megy, nem telepszik, stb. akkor marad a régebbi driver...

Nem tudom, hogy van-e köze, én javasoltam egy metódust a hiba elhárítására, ami szoftver jellegű volt. Ha közben kiderül, hogy hardver jellegű az ok, akkor így jártunk...
"Mindörökké! Enter."

#447 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 09:15

rendben van, köszönöm a segítséget , rászolgáltál a St. -re a neved előtt :respect:  :respect:  :respect:

kiderítem, hogy ezzel a memóriahibával mi a teendő, szerviz, stb....aztán ideszólok, hátha Warrior betartja szavát :cool: ....mindenkinek köszönöm a segítséget és a ráfordított időt :up:

#448 Felhasználó inaktív   ssjzsir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 08:57

Sziasztok,
Lenne 1 problémám at ATI Radeon HD 4850-es videokártyámmal. Elég régóta fenáll ez a gond, és már új VGA vásárlásán töröm a fejemet, mert nem találok erre megoldást sehol.
A probléma a következő: gép elinditása után minden nap kb. pár percen belül, függetlenül attól,h. mit csinálok, a gép fixen lefagy, különböző módokon:
- kék halál, ati2dvag.dll végtelen ciklusba került,stb.
- simán merevre fagy a kép
- fekete lesz a képernyő.
Ez így megy minden nap,néha elég 2x resetelni a gépet,de néha csak 4x-i reset után megy a gép fagyás nélkül egész nap. Ez 1 ideig igy ment, de 2 hete most már pár órás játék után is képes merevre fagyni a gép, néha csak a játék fagy le,de általában az egész gép.
Windows XP SP3 Hun az op.rendszer (de próbáltam már angolt is,meg sp1 és sp2-őt is,ugyanez a gond mindig), Core 2 Duo E8400 3Ghz proci, 2GB ram, Gigabyte EP45 DS3 lap.
A gyári CDs Catalyst drivertől a létező legújabbig már mindent kipróbáltam.

Szerkesztette: ssjzsir 2009. 08. 20. 08:58 -kor

Gigabyte EP45 DS3, Core 2 Duo E8400, Gigabyte GTX 260 768MB, 2x2GB DDR2 1066Mhz,Chieftec 500W DT500A2

#449 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 10:37

Idézet: ssjzsir - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 9:57

Sziasztok,
Lenne 1 problémám at ATI Radeon HD 4850-es videokártyámmal. Elég régóta fenáll ez a gond, és már új VGA vásárlásán töröm a fejemet, mert nem találok erre megoldást sehol.
A probléma a következő: gép elinditása után minden nap kb. pár percen belül, függetlenül attól,h. mit csinálok, a gép fixen lefagy, különböző módokon:
- kék halál, ati2dvag.dll végtelen ciklusba került,stb.
- simán merevre fagy a kép
- fekete lesz a képernyő.
Ez így megy minden nap,néha elég 2x resetelni a gépet,de néha csak 4x-i reset után megy a gép fagyás nélkül egész nap. Ez 1 ideig igy ment, de 2 hete most már pár órás játék után is képes merevre fagyni a gép, néha csak a játék fagy le,de általában az egész gép.
Windows XP SP3 Hun az op.rendszer (de próbáltam már angolt is,meg sp1 és sp2-őt is,ugyanez a gond mindig), Core 2 Duo E8400 3Ghz proci, 2GB ram, Gigabyte EP45 DS3 lap.
A gyári CDs Catalyst drivertől a létező legújabbig már mindent kipróbáltam.

Az örök kérdés: A táp vajon mi'!?

Más VGA-val próbálkoztál-e?
"Mindörökké! Enter."

#450 Felhasználó inaktív   ssjzsir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 10:42

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 11:37

Az örök kérdés: A táp vajon mi'!?

Más VGA-val próbálkoztál-e?

Táp: Chieftec 500W DT500A2.
Nem próbálkoztam más VGA-val.
Gigabyte EP45 DS3, Core 2 Duo E8400, Gigabyte GTX 260 768MB, 2x2GB DDR2 1066Mhz,Chieftec 500W DT500A2

#451 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 14:00

Idézet: ssjzsir - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 11:42

Táp: Chieftec 500W DT500A2.
Nem próbálkoztam más VGA-val.

Akkor már biztos, hogy nem táp probléma lesz, win. újrahúzása sem segít?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#452 Felhasználó inaktív   ssjzsir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 14:49

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 15:00

Akkor már biztos, hogy nem táp probléma lesz, win. újrahúzása sem segít?

Nem segit, ez már a sokadik win. a gépen,és mindig ez van :s

#453 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 15:15

Nekem is lenne egy X-aktám:

Nos a jelenség a következő:

Ma crysis mp-n vettem észre, hogy a quarry IA pályán, egy ponton ilyen furcsa karakterek jellennek meg, de nem mindig, azon a ponton, "keresgélnem" kell őket, azaz körbe-körbe nézelődni lassan le-fel..stb.

A hibát eddig nem vettem észre, illetve eddig más játékban sem jelent meg semmi furcsaság.  :confused:
Ilyenekre gondolok, és ezek maguktól "mozognak", ha én nem mozgatom az egeret akkor is.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Remélem nem memória vagy gpu, esetleg vram memória hiba lesz.
Crysisban néhány pályán vannak még furcsa jelenségek. :smoker:

A vga drivert újraraktam, a 9.8-as van fenn.

*egy másik jelenség, bár, nemtudom köze lehet-e ehhez, hogy a FRAPS nevű progi nem működik, nem mutatja az fps-t, semelyik sarokban, pedig be van állítva. A hibát azután vettem észre, hogy bekapcsoltam a frapsot+crysis-t, és ez lett belőle, ilyen lilás, izék.
:think:

Illetve a fraps egyik 3D-s alkalmazásban sem működik, már újraraktam, de semmi.

Tuning nincs a kártyán.

Várom az ötleteket.
:up:

*Illetve tudtok valami más progit, ami mutatja az fps-t, D3Dgear-t szedtem le, de valamiért nem jó, mert gtaiv-ben 300-400fps-t mutat?

*Megnéztem ezeket, és nem találtam/láttam hibát sehol:

cod4/5
gta4
nfs: mw

Vagy már azon is gondolkodtam, hogy lehet ez nem is hiba? Csupán a crysis "motorja" lenne ilyen? Vagy eddig is ott volt, csak nem vettem észre? Nem tudom.

Most néztem meg egy video ram stress progit, és nem talált hibát:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Trebron09 2009. 08. 21. 16:14 -kor

.-= Vasak =-.

#454 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 18:47

Kb 2 hónapja elkezdte a gép azt játszani, hogy ő a bootlogo után nem ad képet(pedig Windows betölt rendesen, hallani), én meg jól elindítom VGA módban és újratelepítem a drivert. Ezt pár hetente eljátsszuk most már, talán 3-szor volt.

Viszont van egy olyan is, hogy boot, képernyőn kezdettől semmi, még BIOS se. Mivel rakosgattam a monitort máshova, gondoltam, hogy a kábel szakadt meg, megigazítom, semmi, egy reboot után viszont már jön kép rendesen. Ma ebből a játékból is megvolt a második felvonás.

A kettő nem tudom, összefügghet-e, meg érdemes-e egy oprencert újrahúzni még(nincs sok kedvem hozzá, meg nincs is időm, eddig a drivertelepítés sokkal gyorsabb, ha nem lesz túl gyakran, hagyom), vagy a VGA haldoklik, és ha igen, mennyi lehet neki hátra... :think:

Szerkesztette: spidey 2009. 08. 21. 19:06 -kor

#455 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 19:07

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 16:15

Nekem is lenne egy X-aktám

1. ott volt, peccselni kell a cuccost
2. ott volt, más driver verzió kell neki
így elsőre

#456 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:10

Idézet: spidey - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:07

1. ott volt, peccselni kell a cuccost
2. ott volt, más driver verzió kell neki
így elsőre

1. a legújabb patch van fenn
2. a hibát csak tegnap vettem észre
.-= Vasak =-.

#457 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:36

Na szevasztok srácok, visszatértem....Warrior, megnyugodhatsz, új memóriakártyát vettem, most nincs semmi probléma vele, sőt, rászabadítottam a gépre a c-cleanert is, minden frankó, csak épp a játék nem változott :D ....szóval.....ööö...passz... :D  :D  :D

#458 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:55

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:36

Na szevasztok srácok, visszatértem....Warrior, megnyugodhatsz, új memóriakártyát vettem, most nincs semmi probléma vele, sőt, rászabadítottam a gépre a c-cleanert is, minden frankó, csak épp a játék nem változott :D ....szóval.....ööö...passz... :D  :D  :D

megmaradt a "felbontás" probléma  :eek: , akkor nem ram hiba volt  :D
:think:

biztos nincs valami elállítva a biosban?

Itt neked mi hogy van beállítva?

Kép
.-= Vasak =-.

#459 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:07

hát, össze-vissza  próbálkoztam mindennel, most így néz ki : a puffer 24 bit, s3tc textúra be, a másik kikapcsolva, a memóriaigény nagy, a színmélység 32 bit, az aniztoróp szűrés pedig be van kapcsolva....ami a bios-t illeti, ahhoz sajna nem tudok hozzászólni, viszont, ami kicsit furcsa, hogy valami video controllert ( vga kompatibilis) nem tudok installálni, de gondolom az helyett van az intel chipset...persze, lehet, ez hülyeség...nemtom.....

#460 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:33

ööö, elfelejtettem megkérdezni Trebron, hogy mi lehet elállítva a bios-ban ? mert arra még nem sikerült rájönnöm ( gondolom fölösleges hozzátennem , hogy még nem találtam semmilyen megoldást)... :Đ

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.