HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 18. 09:47

Na, ma boot-kor is előjött ez a szivárványozás + képeltünés. :( Próbáltam lefényképezni, de alig bírtam, és így se lett valami szép. :rolleyes: A képet eredetiben hagytam (EXIF infőval együtt), így csak linkelném a mérete miatt (2,5MB), KATT! Talán látszik, hogy milyen szivárványos a kép és csak pillanatokra tűnik fel. :reklamacio:

Szerkesztette: Csokis 2009. 09. 18. 09:47 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#482 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 11:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 9:47

Na, ma boot-kor is előjött ez a szivárványozás + képeltünés. :( Próbáltam lefényképezni, de alig bírtam, és így se lett valami szép. :rolleyes: A képet eredetiben hagytam (EXIF infőval együtt), így csak linkelném a mérete miatt (2,5MB), KATT! Talán látszik, hogy milyen szivárványos a kép és csak pillanatokra tűnik fel. :reklamacio:

Kicsit hasonlít az enyémhez.  :think: Szerintem visszaviheted, ha beteszik tesztelni akkor előbb-utóbb csak dobja a hibát. Persze ha nincs valami tartalék vga-d ez nem a legkényelmesebb megoldás.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#483 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 11:43

Hát igen, vagy addig szerez egy PCI-os egyszerű megjelenítőt, és beledobja a lapba.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#484 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 12:02

Na igen, de még PCI-os vezérlőt se tudok szerezni. :( Felhívtam a boltot és ők is azt mondták, hogy ha a nagykernél nem jön elő a hiba (ami előfordulhat), akkor visszaküldik, hogy jó. :rolleyes: Ilyenkor az egyetlen lehetőség, hogy közvetlenül a gyártónak visszaküldik, de az legalább egy fél év, mire lesz új! :eek: :omg: Szóval azt tanácsolta, hogy várjak addig, míg jobban (sűrűbben) elő nem jön és akkor visszaküldeni a nagykernek. Ha nem akar így se nagyon előjönni, akkor gari lejárta előtt mindenképpen visszaküldik és lesz ami lesz. Szóval, egyelőre várok. :down:

Szerkesztette: Csokis 2009. 09. 18. 12:03 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#485 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 18:03

uhh bazz..  :omg:
Ez így nehéz :(

#486 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 19:11

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 18:03

uhh bazz..  :omg:
Ez így nehéz :(

Itt a megoldás!  :Đ
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#487 Felhasználó inaktív   hoe046 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 22. 23:24

Kérnék egy kis segítséget valakitől!

Need for Speed Shift elindításánál akadt némi problémám.
Minden egyes pontjában egyezik a játék gépigénye az én gépem paramétereivel /ACER eMachines E720 342G25Mi/. A játék indulása után szétcsúszik a kép,atom pixeles lesz. Tud-e valaki valamiféle illesztő programot amivel végre már futna rendesen a játék?
A videókártyám tudja directx 10 és az SM4.0-t.
Előre is köszi.

#488 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 21:01

Nekem olyan problémám van, hogy a monitor nem kapcsol be amíg be nem tölt a bejelentkező képernyő ubuntun-n vagy az xp eljut az autobejelentkezésig. Nem vagyok teljesen biztos hogy videokártya probléma, de itt mintha ugyanilyen problémáról írnának. (Persze megoldás nincs, meg az ati-s link is halott) Nálam az a különbség, hogy egyszer csak előjött a probléma, korábban nem volt ilyen. Amennyire emlékszem a hiba első észlelése előtti napon ubuntu alatt a "startup-manager"-rel álítgattam dolgokat. De akkor még nem volt semmi baja, csak másnap (vagy több nappal utána ha rosszul emlékszem). Bár nem tudom, hogy lehetne hatással ilyenre a startup manager.
Más problémám is van a kártyával. De az mindig is jelen volt szerintem. Az a szakadás (tearing). Ubuntu alatt az amd zárt driverével minden videó szakad. De windows alatt is vannak helyek ahol nem hinném, hogy kéne szakadnia. Pl weboldalak görgetésénél a böngészőben, vagy képek görgetésénél a képnézegetőben.

Szerkesztette: mzso 2009. 09. 27. 21:02 -kor

#489 Felhasználó inaktív   perzsah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:24

Hali!

Összekötöttem tv-t a gépemmel, nem működött, nem találtam az adót, ezért hagytam a fenébe, a lényeg nem ez, hanem hogy a gépet újraindítottam és a képernyő kockás lett, játék, videó minden, egy idő után teljesen összeomlik a kép, és nekem úgy tűnt, hogy a gép se tud semmit csinálni. 8600gts-em van, átcseréltem egy 7300gs-re, most normális a kép, de mikor először indítottam a gépet 7300gs-el háromszor kikapcsolt, majd újra be a gép, még csipogás előtt. Ez miért volt? Lehet, hogy nem is a videókártyával van a hiba, hanem a táppal?

#490 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:33

Idézet: perzsah - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 12:24

Hali!

Összekötöttem tv-t a gépemmel, nem működött, nem találtam az adót, ezért hagytam a fenébe, a lényeg nem ez, hanem hogy a gépet újraindítottam és a képernyő kockás lett, játék, videó minden, egy idő után teljesen összeomlik a kép, és nekem úgy tűnt, hogy a gép se tud semmit csinálni. 8600gts-em van, átcseréltem egy 7300gs-re, most normális a kép, de mikor először indítottam a gépet 7300gs-el háromszor kikapcsolt, majd újra be a gép, még csipogás előtt. Ez miért volt? Lehet, hogy nem is a videókártyával van a hiba, hanem a táppal?

Az meglehet, vagy lehet, hogy a 8600GTS döglődik...milyen a psu-d?
.-= Vasak =-.

#491 Felhasználó inaktív   perzsah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 13:32

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 11:33

Az meglehet, vagy lehet, hogy a 8600GTS döglődik...milyen a psu-d?

330W-os tápom van, 3 éves, a 8600gts se mai darab már, de lassan egy éve tökéletesen megy

#492 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 13:55

Idézet: perzsah - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 14:32

330W-os tápom van

Milyen?

Idézet

noname

Azért valami csak van ráírva... :Đ

Ez lehet a probléma forrása, próbáld ki a gépet egy minőségi (350W elég) táppal. pl. FSP, chieftec

Szerkesztette: Trebron09 2009. 10. 21. 14:27 -kor

.-= Vasak =-.

#493 Felhasználó inaktív   perzsah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 14:03

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 13:55

Milyen?

noname

#494 Felhasználó inaktív   szaharin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:29

Sziasztok

XFX GTX 280 Videokarimmal lenne hiba, es ebben kernem segitsegeteket.Ilyen dolgokat csinal: http://img406.images.../i/mentett.jpg/ http://img5.imagesha.../dsc00064mq.jpg
Hiaba kuldtem vissza gariztatni iponhoz, 2 nap mulva visszaszoltak, hogy semmi baja.. majd bevittem hozzajuk a gepem, es kb 5 oran keresztul teszteltem, de hat persze, hogy nem jott elo a gond az uzletben sem ... Majd amikor hazajottem masnap igen.
Altalaban akkor jon elo, amikor valamilyen 3ds alkalmazasba belepek, pl amikor elinditom wowot, es bejon a login screen, vagyis bejonne, de helyette igy szetesik a kep..vagy Miutan TF2 betolti a mapot, es belepne akkoris..De neha jatek kozben is elojon, de volt mar olyan is, hogy rogton windows welcome screen utan.. Windowst mar ujratelepitettem, kizarolag windows update segitsegevel tettem fel a drivereket.. Elozo winre en toltottem le gyarto honlapjarol.. Altalaban ilyenkor befagy az egesz, megall a hang is..De ma pl miutan igy szetesett a kep vartam vele legalabb 3 percet, es egy ujabb "szunes kep jelent meg" aminek a tetejen mar mozogtak is a dolgok.. Kerdesem az lenne, hogy mit tudnek csinalni? homerseklete a VGAmnak egyaltalan nem magas..van hogy napokig jo, van olyanis, hogy windowst is keptelen vagyok elinditani..Gepem egyebkent kb 1 eves, eddig hibatlanul mukodott.  Ja es meg nem mondtam, hogy amig bent volt iponnal a karim addig egy ATI 4550es karit hasznaltam, azzal tokeletesen mukodott a gep.

Szerkesztette: szaharin 2009. 11. 08. 20:32 -kor

#495 Felhasználó inaktív   birois 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 17. 22:05

Idézet: szaharin - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:29

Sziasztok

XFX GTX 280 Videokarimmal lenne hiba, es ebben kernem segitsegeteket.Ilyen dolgokat csinal: http://img406.images.../i/mentett.jpg/   http://img5.imagesha.../dsc00064mq.jpg
Hiaba kuldtem vissza gariztatni iponhoz, 2 nap mulva visszaszoltak, hogy semmi baja.. majd bevittem hozzajuk a gepem, es kb 5 oran keresztul teszteltem, de hat persze, hogy nem jott elo a gond az uzletben sem ... Majd amikor hazajottem masnap igen.
Altalaban akkor jon elo, amikor valamilyen 3ds alkalmazasba belepek, pl amikor elinditom wowot, es bejon a login screen, vagyis bejonne, de helyette igy szetesik a kep..vagy Miutan TF2 betolti a mapot, es belepne akkoris..De neha jatek kozben is elojon, de volt mar olyan is, hogy rogton windows welcome screen utan.. Windowst mar ujratelepitettem, kizarolag windows update segitsegevel tettem fel a drivereket.. Elozo winre en toltottem le gyarto honlapjarol.. Altalaban ilyenkor befagy az egesz, megall a hang is..De ma pl miutan igy szetesett a kep vartam vele legalabb 3 percet, es egy ujabb "szunes kep jelent meg" aminek a tetejen mar mozogtak is a dolgok.. Kerdesem az lenne, hogy mit tudnek csinalni? homerseklete a VGAmnak egyaltalan nem magas..van hogy napokig jo, van olyanis, hogy windowst is keptelen vagyok elinditani..Gepem egyebkent kb 1 eves, eddig hibatlanul mukodott.  Ja es meg nem mondtam, hogy amig bent volt iponnal a karim addig egy ATI 4550es karit hasznaltam, azzal tokeletesen mukodott a gep.

Másik monitorral prbáltad már? (potenciálkülönbség,kompatibilitási probléma)

#496 Felhasználó inaktív   birois 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 17. 22:19

Nekem is segítsen valaki. Problémám a következő: Az Alaplapba (Asrock 775i65g)most próbáltam bele egy ATI hd 4650 512MB -ot és windóz nem akar elindulni vele. A bejelentkező képernyőnél teljesen belassul,megáll az egér még éppen mozog nem fagy meg, de semmit nem lehet vele kezdeni.Még a feladatkezelő sem jön elő. Már Bios-t is frissítettem. Windóz-t is raktam újat. Mintha valamivel összeakadna. Az ATI hd 4650 1Gb-al is ugyanezt produkálja.  Az alaplapi vga-val, AGP Nvidia 5200-al működik a windóz. Nem t.om mi lehet a baj ha valaki tud v.mit írjon

#497 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 22:41

Idézet: birois - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 23:19

Nekem is segítsen valaki. Problémám a következő: Az Alaplapba (Asrock 775i65g)most próbáltam bele egy ATI hd 4650 512MB -ot és windóz nem akar elindulni vele. A bejelentkező képernyőnél teljesen belassul,megáll az egér még éppen mozog nem fagy meg, de semmit nem lehet vele kezdeni.Még a feladatkezelő sem jön elő. Már Bios-t is frissítettem. Windóz-t is raktam újat. Mintha valamivel összeakadna. Az ATI hd 4650 1Gb-al is ugyanezt produkálja.  Az alaplapi vga-val, AGP Nvidia 5200-al működik a windóz. Nem t.om mi lehet a baj ha valaki tud v.mit írjon

Talán azért mert azon a lapon egy buherált agp slot van /agi/ és csak bizonyos vga val működik.
Szerk utána néztem az csak a gv-s végűnél volt,rosszul emlékeztem.Bár az asrocktól kitelik hogy ezen lévő se sima netán nemtud elegendő áramot adni egy újabb agp-s vga nak.

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 17. 22:49 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#498 Felhasználó inaktív   Gugab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 09:55

Sziasztok!
Remélem találtok megoldást az alábbi problémára:

előszöris a vas:
Asus M3A23 MPW Wifi deluxe
AMD Athlon X2 5400
Gigabyte Radeon HD 3870 (512 mb GDDR3, 256bit,
4 Gb Kingstone Ram (2 X 2 Gb) (3,25 Gb használatban)

OP: Windows 7 Ultimate 32bit.

A hiba:
A játékok többsége egy idő után, (vagy egy pályán) kifagynak az alábbi tünettel:
Hirtelen fekete képernyő, a billentyűzet nem reagál semmire (nincs win key, se CTR ALT DEL!).
Játékok amik rendetlenkednek, pl.: NFS Carbon, NFS Shift , Flat Out Ultimata Carnage, COD Modern Warfare 2, (szal elég sok).

Driverekkel variáltam már,de nem segített.
Remélem, hogy lesz megoldás a problémámra:)

Köszi élőre is.

Gugab

#499 Felhasználó inaktív   birois 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 22:46

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 22:41

Talán azért mert azon a lapon egy buherált agp slot van /agi/ és csak bizonyos vga val működik.
Szerk utána néztem az csak a gv-s végűnél volt,rosszul emlékeztem.Bár az asrocktól kitelik hogy ezen lévő se sima netán nemtud elegendő áramot adni egy újabb agp-s vga nak.

Azóta kiprobáltam egy S478 Asrock  lappal (AGI) Ezzel el sem indítja a vidkarit. Nem is érzékeli ,hogy benne van. Simán megy az alaplapi akárhogy állítom BIOS-ban,resetelem. Pedig ezen a karin +tápcsati is van. Vagy csak az Asrock nem megy az XFX-ekkel. :respect:

#500 Felhasználó inaktív   birois 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 22:58

Idézet: Gugab - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 9:55

Sziasztok!
Remélem találtok megoldást az alábbi problémára:

előszöris a vas:
Asus M3A23 MPW Wifi deluxe
AMD Athlon X2 5400
Gigabyte Radeon HD 3870 (512 mb GDDR3, 256bit,
4 Gb Kingstone Ram (2 X 2 Gb) (3,25 Gb használatban)

OP: Windows 7 Ultimate 32bit.

A hiba:
A játékok többsége egy idő után, (vagy egy pályán) kifagynak az alábbi tünettel:
Hirtelen fekete képernyő, a billentyűzet nem reagál semmire (nincs win key, se CTR ALT DEL!).
Játékok amik rendetlenkednek, pl.: NFS Carbon, NFS Shift , Flat Out Ultimata Carnage, COD Modern Warfare 2, (szal elég sok).

Driverekkel variáltam már,de nem segített.
Remélem, hogy lesz megoldás a problémámra:)

Köszi élőre is.

Gugab

Van két tippem:
-1.Ezzel az alaplappal nem lehet PS2-es billentyűvel játszani mert állandóan kifagy.(ha ilyened van, csere USB-re)
-2.A Windóz7 bug-jai
:eek:

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »