HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 20. 14:00

Idézet: ssjzsir - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 11:42

Táp: Chieftec 500W DT500A2.
Nem próbálkoztam más VGA-val.

Akkor már biztos, hogy nem táp probléma lesz, win. újrahúzása sem segít?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#452 Felhasználó inaktív   ssjzsir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 20. 14:49

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 15:00

Akkor már biztos, hogy nem táp probléma lesz, win. újrahúzása sem segít?

Nem segit, ez már a sokadik win. a gépen,és mindig ez van :s
Gigabyte EP45 DS3, Core 2 Duo E8400, Gigabyte GTX 260 768MB, 2x2GB DDR2 1066Mhz,Chieftec 500W DT500A2

#453 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 15:15

Nekem is lenne egy X-aktám:

Nos a jelenség a következő:

Ma crysis mp-n vettem észre, hogy a quarry IA pályán, egy ponton ilyen furcsa karakterek jellennek meg, de nem mindig, azon a ponton, "keresgélnem" kell őket, azaz körbe-körbe nézelődni lassan le-fel..stb.

A hibát eddig nem vettem észre, illetve eddig más játékban sem jelent meg semmi furcsaság.  :confused:
Ilyenekre gondolok, és ezek maguktól "mozognak", ha én nem mozgatom az egeret akkor is.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Remélem nem memória vagy gpu, esetleg vram memória hiba lesz.
Crysisban néhány pályán vannak még furcsa jelenségek. :smoker:

A vga drivert újraraktam, a 9.8-as van fenn.

*egy másik jelenség, bár, nemtudom köze lehet-e ehhez, hogy a FRAPS nevű progi nem működik, nem mutatja az fps-t, semelyik sarokban, pedig be van állítva. A hibát azután vettem észre, hogy bekapcsoltam a frapsot+crysis-t, és ez lett belőle, ilyen lilás, izék.
:think:

Illetve a fraps egyik 3D-s alkalmazásban sem működik, már újraraktam, de semmi.

Tuning nincs a kártyán.

Várom az ötleteket.
:up:

*Illetve tudtok valami más progit, ami mutatja az fps-t, D3Dgear-t szedtem le, de valamiért nem jó, mert gtaiv-ben 300-400fps-t mutat?

*Megnéztem ezeket, és nem találtam/láttam hibát sehol:

cod4/5
gta4
nfs: mw

Vagy már azon is gondolkodtam, hogy lehet ez nem is hiba? Csupán a crysis "motorja" lenne ilyen? Vagy eddig is ott volt, csak nem vettem észre? Nem tudom.

Most néztem meg egy video ram stress progit, és nem talált hibát:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Trebron09 2009. 08. 21. 16:14 -kor

.-= Vasak =-.

#454 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 18:47

Kb 2 hónapja elkezdte a gép azt játszani, hogy ő a bootlogo után nem ad képet(pedig Windows betölt rendesen, hallani), én meg jól elindítom VGA módban és újratelepítem a drivert. Ezt pár hetente eljátsszuk most már, talán 3-szor volt.

Viszont van egy olyan is, hogy boot, képernyőn kezdettől semmi, még BIOS se. Mivel rakosgattam a monitort máshova, gondoltam, hogy a kábel szakadt meg, megigazítom, semmi, egy reboot után viszont már jön kép rendesen. Ma ebből a játékból is megvolt a második felvonás.

A kettő nem tudom, összefügghet-e, meg érdemes-e egy oprencert újrahúzni még(nincs sok kedvem hozzá, meg nincs is időm, eddig a drivertelepítés sokkal gyorsabb, ha nem lesz túl gyakran, hagyom), vagy a VGA haldoklik, és ha igen, mennyi lehet neki hátra... :think:

Szerkesztette: spidey 2009. 08. 21. 19:06 -kor

#455 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 19:07

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 16:15

Nekem is lenne egy X-aktám

1. ott volt, peccselni kell a cuccost
2. ott volt, más driver verzió kell neki
így elsőre

#456 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:10

Idézet: spidey - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:07

1. ott volt, peccselni kell a cuccost
2. ott volt, más driver verzió kell neki
így elsőre

1. a legújabb patch van fenn
2. a hibát csak tegnap vettem észre
.-= Vasak =-.

#457 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:36

Na szevasztok srácok, visszatértem....Warrior, megnyugodhatsz, új memóriakártyát vettem, most nincs semmi probléma vele, sőt, rászabadítottam a gépre a c-cleanert is, minden frankó, csak épp a játék nem változott :D ....szóval.....ööö...passz... :D  :D  :D

#458 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:55

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:36

Na szevasztok srácok, visszatértem....Warrior, megnyugodhatsz, új memóriakártyát vettem, most nincs semmi probléma vele, sőt, rászabadítottam a gépre a c-cleanert is, minden frankó, csak épp a játék nem változott :D ....szóval.....ööö...passz... :D  :D  :D

megmaradt a "felbontás" probléma  :eek: , akkor nem ram hiba volt  :D
:think:

biztos nincs valami elállítva a biosban?

Itt neked mi hogy van beállítva?

Kép
.-= Vasak =-.

#459 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:07

hát, össze-vissza  próbálkoztam mindennel, most így néz ki : a puffer 24 bit, s3tc textúra be, a másik kikapcsolva, a memóriaigény nagy, a színmélység 32 bit, az aniztoróp szűrés pedig be van kapcsolva....ami a bios-t illeti, ahhoz sajna nem tudok hozzászólni, viszont, ami kicsit furcsa, hogy valami video controllert ( vga kompatibilis) nem tudok installálni, de gondolom az helyett van az intel chipset...persze, lehet, ez hülyeség...nemtom.....

#460 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:33

ööö, elfelejtettem megkérdezni Trebron, hogy mi lehet elállítva a bios-ban ? mert arra még nem sikerült rájönnöm ( gondolom fölösleges hozzátennem , hogy még nem találtam semmilyen megoldást)... :Đ

#461 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 19:47

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 17:33

ööö, elfelejtettem megkérdezni Trebron, hogy mi lehet elállítva a bios-ban ? mert arra még nem sikerült rájönnöm ( gondolom fölösleges hozzátennem , hogy még nem találtam semmilyen megoldást)... :Đ

Üdv. Még BIOS előtt próbáld meg ezt a VGA drivert: Intel winxp_14324.zip

Tömörítsd ki egy könyvtárba, s onnan futtasd a setup.exe-t.

S még azt nézd meg, hogy a Vezérlőpult -> Megjelenítés -> Beállítások fül -> Speciális-ra kattintva megjelenő füleken valahol, nincs-e a hardvergyorsítás csuszka lehúzva?!
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#462 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 20:15

Helló megint, no, a csúszkával minden oké, a max-on van, az inteles drivert nem lehet telepíteni mert  : ' the driver being installed is not validated for this computer '. gondolom csak a hp oldalról lehet ehhez letölteni, ott meg csak az az egy van, amit jelenleg is használok.... :confused:
szerintem egyszerűen 'elfáradt' a kártya és nem akar helyrejönni....semmi más nem működött...már csak a BIOS van hátra:-D

#463 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 20:40

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 21:15

Helló megint, no, a csúszkával minden oké, a max-on van, az inteles drivert nem lehet telepíteni mert  : ' the driver being installed is not validated for this computer '. gondolom csak a hp oldalról lehet ehhez letölteni, ott meg csak az az egy van, amit jelenleg is használok.... :confused:
szerintem egyszerűen 'elfáradt' a kártya és nem akar helyrejönni....semmi más nem működött...már csak a BIOS van hátra:-D

Azért tedd vissza alap beállításokra a VGA drivert... 
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#464 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 14:18

Sziasztok!

Pár hete raktam össze egy gépet gigabyte lappal és asus passziv videókártyával. Minden jól működött kb 2 hétig, majd a monitoron a kép kockásodott és teljesen halvány lett. Mivel ati fan vagyok, ezért a kártáyt kicseréltem gariban egy zafir 3450-re, amire a legfrissebb drivert tettem. A gép gond nélkül ment a munkahelyemen, de amikor otthon bekapcsoltam, az alaplap bejelentkező képe után a nincs jel üzenetet írta ki. A munkahelyen ismét jól, hiba működött.
Dobjam ki a monitort?

Az ötleteket, válaszokat köszönöm előre is!

#465 Felhasználó inaktív   pappgaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 12:11

Nekem az a problémám hogy néhány játékban egy kis idő eltelik és egyszerűen fekete lesz a képernyő a hang beakad és csak a reset gomb segít. Win7 est használok ati 4850-el. Próbáltam a legújabb drivet és régebbieket is de a helyzet nem változott. Nem melegszik túl a VGA most tettem rá új hűtőt, így max csak 60 fokos. Valaki tudja mi lehet a probléma?

Szerkesztette: pappgaba 2009. 09. 03. 12:12 -kor

#466 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 08:40

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 21:15

Ezt próbáld ki:

Intel GMA Booster

hátha van valamilyen opció amivel jó lesz ;)
.-= Vasak =-.

#467 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 16:48

köszi Trebron09, kipróbáltam, semmi hatás....lehet, hogy azért, mert nekem 945-ös kártya van, ez meg 950-esnek szól...de nem is itt van a gond, hanem ott, hogy eddig sem kellett ilyesmi... :D ...szerintem két lehetőség van : vagy valami piszkosul triviális ( ezt azért kizárnám, mert egy hónapja keresem az okot ) , vagy feltaláltam egy újfajta, eddig ismeretlen vga / monitor problémát :D  :D 

#468 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 17:05

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 17:48

köszi Trebron09, kipróbáltam, semmi hatás....lehet, hogy azért, mert nekem 945-ös kártya van, ez meg 950-esnek szól...de nem is itt van a gond, hanem ott, hogy eddig sem kellett ilyesmi... :D ...szerintem két lehetőség van : vagy valami piszkosul triviális ( ezt azért kizárnám, mert egy hónapja keresem az okot ) , vagy feltaláltam egy újfajta, eddig ismeretlen vga / monitor problémát :D  :D 

A monitorról jut eszembe...az nem lehet, hogy a noti kijelzőjének a beállításaiban állítódott el v.mi? :think:
Más nem jut eszembe, ez egy igazi x-akta :D .
.-= Vasak =-.

#469 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 12:11

öööö, mi is az a noti? a control panelben minden a megszokott, az intel panelben szintén nem találtam semmi újat... :think:

#470 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 12:12

jaj, ugye nem a notebook rövidítése ???? :D

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23