HWSW Informatikai Kerekasztal: Debian Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debian Linux

#3021 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:43

OFF
Jellemző: nekem Win alatt volt olyan, hogy suspendből nem állt fel mondjuk, minden ötödikre, meg voltam róla győződve, hogy memóriabaj, erre a Jetico tűzfal uninstallja után egyszer csak megjavult.

Azért sztem az ACPI az dokumentált meg szabványos. Vagy ez alaplapos dolog, minden alaplap másképp csinálja?

#3022 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 05:33

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:44

OFF Egy kolléga használ itt HP hordozható erőművet  (n800w, nw8440, 8710w vonalon) és csak akkor támadt zavar az energiatakarékos módokkal win alatt ha valami driverrel/szoftverrel sikerült elbénáznia. Érdekes módon a 8710w-vel van a legkevesebb ilyen baja, pedig ezen Vista van meg hybridsleep meg trükkös santa rosa power saving. (eddig csak egy USB patch kellett)

Kb 150 orszagban osztogatjak nekunk ezeket a gepeket mind standard power desktopot, en semmi drivereset nem csesztetek rajta tobbnyire, a problemam nem egyedi, tudnak rola, hogy valami szar van a palacsinataban, es dolgoznak is rajta. Ja igen, es nekunk kozvetlen a HP adja a supportot, szoval a gyartora is nehezen tud mutogatni :)

(Persze azert a dvd iro olyan lazan PIO modban jon mindenkinek, hogy kulon orom nezni, ezzel egyutt azert en elhiszem, hogy ertenek a dologhoz :D)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#3023 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 05:34

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 0:43

OFF
Jellemző: nekem Win alatt volt olyan, hogy suspendből nem állt fel mondjuk, minden ötödikre, meg voltam róla győződve, hogy memóriabaj, erre a Jetico tűzfal uninstallja után egyszer csak megjavult.

Azért sztem az ACPI az dokumentált meg szabványos. Vagy ez alaplapos dolog, minden alaplap másképp csinálja?

Amennyire en tudom, szabvanyos, csak valahogy mindenki szarul implementalja. Nem ertem en se, komolyan...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#3024 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 21:17

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 21:40

Ez nekem egyébként nem teljesen világos, létezik az, hogy valami a Windowson jó 10 éve pöccre megy, a Linuxon meg valami extrémitásnak számít? Én azt gondoltam, hogy vannak ugye, a winmodememek, az egy speciális eset, de a többi hardver az megy.

Előszőr is végül is linux alatt is megy, csak be kell lőni, a macerás meghajtóprogramok modulját ki kell tölteni a kernelből, és így le lehet biztonsággal hibernálni.(hibernálás után meg vissza). powersave rulez.

/ még időveszteség sincs, nálam vagy 30 (?) modult tölt vissza 3 msp-n belül , és az adsl pppoe kapcsolat visszaállítása veszi igénybe a további 4-5msp-t (de a gép ilyenkor már használható), de az (pppoe) mindenképpen összedől mondjuk egy este hibernálok, másnap reggel élesztek műsorral, OS-től függetlenül, tehát célszerűbb  a "halálraítéltet" eleve leállítani./

Lehet hogy a windows is hasonlóképpen hibernál, és LEHET meg sem próbálja a meghajtóprogram /szolgáltatás felfüggesztését, ha ki tudja tölteni a drivert a kernelből (itt is van lehetőség driverek leállítására újraindítására, lásd eszközkezelő Non_PnP szekció pl) / élesztés után meg vissza /, csak mivel zárt forráskódú, nem lehetünk biztosak benne. hibernálás alatt meg naplózás nincs... ;-)

És azért azt se felejtsük el, hogy a windows alá a HW gyártók készítenek saját zártkódú drivereket, és azért általában tisztában vannak a saját gyengeséggükkel, amire esetleg hajlandók egy zárt kódú "workaround"ot csinálni, de nyílt kód alá ezt már vagy nem osztanák meg, vagy egyáltalán nem foglalkoznak a nyílt kód támogatásával.

#3025 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 21:20

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 0:43

OFF

Az implementációk rosszak.

Pl. nálam is, az ACPI DSDT tábla "kicsomagolása+újrafordítása" mindjárt hibával dőlt ki.
(warningokon felül).

Az _NVRAIDABUS() helyett a "sima" NVRAIDABUS() cuccot kellett használni, és akkor már lefordult (azért a warningokat is "kiírtottam, ha már arra jártam). elírták a típust. (gépelési hiba?)

#3026 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 06:49

Idézet: dash - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 22:39

Figy, lemented az MBR-t aztán kész.

dd if=/dev/device of=mbr.bin bs=512 count=1

device=hda vagy sda
           hdb vagy sdb   stb. Attól függ melyik lemez & milyen vinyód van.

Köszi, ez is egy megoldás. :) Bármilyen live cd-vel bebootolva ugyanígy vissza is írhatom?
"Légy szerény mint én..."

#3027 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 07:26

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 7:49

Köszi, ez is egy megoldás. :) Bármilyen live cd-vel bebootolva ugyanígy vissza is írhatom?

Igen. A dd minden linuxban benne van. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3028 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 07:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:26

Igen. A dd minden linuxban benne van. :smoker:

Arra figyelj, hogy ez - ha így írod vissza - a partíciós táblát is visszaírja, akkor is, ha az közben esetleg módosult. Az MBR kódrészlete a blokk első 446 byte-ján foglal helyet, utána jön a partíciós tábla adata. Vagyis ha biztos akarsz lenni benne, hogy a partíciós táblát nem vágod agyon, akkor a visszaállítás

dd if=mbr.bin of=/dev/hda bs=446 count=1

az mbr.bin illetve /dev/hda értelemszerűen változhat.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#3029 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 08:16

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:55

Arra figyelj, hogy ez - ha így írod vissza - a partíciós táblát is visszaírja, akkor is, ha az közben esetleg módosult. Az MBR kódrészlete a blokk első 446 byte-ján foglal helyet, utána jön a partíciós tábla adata. Vagyis ha biztos akarsz lenni benne, hogy a partíciós táblát nem vágod agyon, akkor a visszaállítás

dd if=mbr.bin of=/dev/hda bs=446 count=1

az mbr.bin illetve /dev/hda értelemszerűen változhat.

Hoppá, korrekt. Köszy! Nem figyelek már... A dec. 446 megfelel a $1be-nek, azaz a 0. byte-tól a 445. byte-ig fog dolgozni (így jön ki a 446 DARAB byte), a 446. pedig ($1be) már valóban a partíciós tábla.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3030 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 19:53

Köszi a válaszokat. :) Közben találtam pár erre vonatkozó jó oldalt.
http://mirror.href.com/thestarman/asm/mbr/...Refs.htm#MBRWiz
http://mirror.href.c...sm/mbr/GRUB.htm
http://mirror.href.c...br/Win2kmbr.htm

#3031 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 02:32

Használ valaki Debian Live cd-t? Mik http://debian-live.alioth.debian.org/a tapaszalatok ezzel a projekttel?

#3032 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 02:48

Folytatás itt.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150