Debian Linux
Elküldve: 2007. 11. 05. 00:43
Jellemző: nekem Win alatt volt olyan, hogy suspendből nem állt fel mondjuk, minden ötödikre, meg voltam róla győződve, hogy memóriabaj, erre a Jetico tűzfal uninstallja után egyszer csak megjavult.
Azért sztem az ACPI az dokumentált meg szabványos. Vagy ez alaplapos dolog, minden alaplap másképp csinálja?
Elküldve: 2007. 11. 05. 05:33
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:44
Kb 150 orszagban osztogatjak nekunk ezeket a gepeket mind standard power desktopot, en semmi drivereset nem csesztetek rajta tobbnyire, a problemam nem egyedi, tudnak rola, hogy valami szar van a palacsinataban, es dolgoznak is rajta. Ja igen, es nekunk kozvetlen a HP adja a supportot, szoval a gyartora is nehezen tud mutogatni
(Persze azert a dvd iro olyan lazan PIO modban jon mindenkinek, hogy kulon orom nezni, ezzel egyutt azert en elhiszem, hogy ertenek a dologhoz
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 11. 05. 05:34
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 0:43
Jellemző: nekem Win alatt volt olyan, hogy suspendből nem állt fel mondjuk, minden ötödikre, meg voltam róla győződve, hogy memóriabaj, erre a Jetico tűzfal uninstallja után egyszer csak megjavult.
Azért sztem az ACPI az dokumentált meg szabványos. Vagy ez alaplapos dolog, minden alaplap másképp csinálja?
Amennyire en tudom, szabvanyos, csak valahogy mindenki szarul implementalja. Nem ertem en se, komolyan...
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 11. 05. 21:17
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 21:40
Előszőr is végül is linux alatt is megy, csak be kell lőni, a macerás meghajtóprogramok modulját ki kell tölteni a kernelből, és így le lehet biztonsággal hibernálni.(hibernálás után meg vissza). powersave rulez.
/ még időveszteség sincs, nálam vagy 30 (?) modult tölt vissza 3 msp-n belül , és az adsl pppoe kapcsolat visszaállítása veszi igénybe a további 4-5msp-t (de a gép ilyenkor már használható), de az (pppoe) mindenképpen összedől mondjuk egy este hibernálok, másnap reggel élesztek műsorral, OS-től függetlenül, tehát célszerűbb a "halálraítéltet" eleve leállítani./
Lehet hogy a windows is hasonlóképpen hibernál, és LEHET meg sem próbálja a meghajtóprogram /szolgáltatás felfüggesztését, ha ki tudja tölteni a drivert a kernelből (itt is van lehetőség driverek leállítására újraindítására, lásd eszközkezelő Non_PnP szekció pl) / élesztés után meg vissza /, csak mivel zárt forráskódú, nem lehetünk biztosak benne. hibernálás alatt meg naplózás nincs...
És azért azt se felejtsük el, hogy a windows alá a HW gyártók készítenek saját zártkódú drivereket, és azért általában tisztában vannak a saját gyengeséggükkel, amire esetleg hajlandók egy zárt kódú "workaround"ot csinálni, de nyílt kód alá ezt már vagy nem osztanák meg, vagy egyáltalán nem foglalkoznak a nyílt kód támogatásával.
Elküldve: 2007. 11. 05. 21:20
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 0:43
Az implementációk rosszak.
Pl. nálam is, az ACPI DSDT tábla "kicsomagolása+újrafordítása" mindjárt hibával dőlt ki.
(warningokon felül).
Az _NVRAIDABUS() helyett a "sima" NVRAIDABUS() cuccot kellett használni, és akkor már lefordult (azért a warningokat is "kiírtottam, ha már arra jártam). elírták a típust. (gépelési hiba?)
Elküldve: 2007. 11. 07. 06:49
Idézet: dash - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 22:39
dd if=/dev/device of=mbr.bin bs=512 count=1
device=hda vagy sda
hdb vagy sdb stb. Attól függ melyik lemez & milyen vinyód van.
Köszi, ez is egy megoldás.
Elküldve: 2007. 11. 07. 07:26
Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 7:49
Igen. A dd minden linuxban benne van.
Elküldve: 2007. 11. 07. 07:55
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:26
Arra figyelj, hogy ez - ha így írod vissza - a partíciós táblát is visszaírja, akkor is, ha az közben esetleg módosult. Az MBR kódrészlete a blokk első 446 byte-ján foglal helyet, utána jön a partíciós tábla adata. Vagyis ha biztos akarsz lenni benne, hogy a partíciós táblát nem vágod agyon, akkor a visszaállítás
dd if=mbr.bin of=/dev/hda bs=446 count=1
az mbr.bin illetve /dev/hda értelemszerűen változhat.
Elküldve: 2007. 11. 07. 08:16
Idézet: Friczy - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:55
dd if=mbr.bin of=/dev/hda bs=446 count=1
az mbr.bin illetve /dev/hda értelemszerűen változhat.
Hoppá, korrekt. Köszy! Nem figyelek már... A dec. 446 megfelel a $1be-nek, azaz a 0. byte-tól a 445. byte-ig fog dolgozni (így jön ki a 446 DARAB byte), a 446. pedig ($1be) már valóban a partíciós tábla.
Elküldve: 2007. 11. 07. 19:53
http://mirror.href.com/thestarman/asm/mbr/...Refs.htm#MBRWiz
http://mirror.href.c...sm/mbr/GRUB.htm
http://mirror.href.c...br/Win2kmbr.htm
Elküldve: 2007. 11. 15. 02:32

Súgó
A téma zárva.