HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2531 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 18:54

Találtam még egy érdekes procit amivel nem tudok mit kezdeni.
( Nem tervezem ilyen tokozású procik gyűjtését. )

Kép

#2532 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 19:44

Idézet: akosf - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 19:54

Találtam még egy érdekes procit amivel nem tudok mit kezdeni.
( Nem tervezem ilyen tokozású procik gyűjtését. )

Kép

Ezt én kérem, és ha Jocinak nem kell, akkor a TI486SXLC2-G50-PQ-t is. :)
... a trip back in time is all I need ...

#2533 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 20:03

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 20:44

Ezt én kérem, és ha Jocinak nem kell, akkor a TI486SXLC2-G50-PQ-t is. :)

Csak egy kérdés...  :D

A Green MATH 4C87SLC-40, TI486SXLC2-G50-PQ és egy Cyrix 486S-33 Fascache processzorért cserébe sem adnád az UMC U5SD 486-40-ost?  :rolleyes:

#2534 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 20:16

Jajj mán nehogymá összetessenek veszni a cépéjúkon! :D :D :)

Nekem annyira nem égető... ha valamelyikőtőknek égetően kéne, én készségesen átadom a lehetőséget! Alap helyzetben szeretném birtokolni őket, de ha nem sikerál, nem dőlök a kardomba.

Amúgy egész nap programolok, átköltöztettem a weblapomon a hírek szekciót PHP+SQL rendszerbe, mert baromira kínos és fárasztó és unalmas és... szar volt a manuális hírbevitel. Most egy űrlappal másodpercek alatt tudom felvinni RSS feedekből a híreket.

Itten valahol.

Egyébként támadt egy ötletem a nagy weblap szerkesztgetés közepette: arra gondoltam, hogy csinálok egy "Gyűjtőtársak" vagy hasonló nevezetű almenüt, ahol megpróbálom összegyűjteni a magyar gyűjtőkollégákat, és az ő saját kis gyűjteményüket is bemutatni. Nem titkolom, amolyan "CPU múzeum központot" szeretnék létrehozni, ha már a hírekkel ezt megtettem.

Vélemény? Ötlet? Jelentkezési szándék valakitől?

Én örülnék, ha lenne jelentkező...

Joci

#2535 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 20:36

Idézet: Joci - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 21:16

Egyébként támadt egy ötletem a nagy weblap szerkesztgetés közepette: arra gondoltam, hogy csinálok egy "Gyűjtőtársak" vagy hasonló nevezetű almenüt, ahol megpróbálom összegyűjteni a magyar gyűjtőkollégákat, és az ő saját kis gyűjteményüket is bemutatni. Nem titkolom, amolyan "CPU múzeum központot" szeretnék létrehozni, ha már a hírekkel ezt megtettem.

Én meg örömmel jelentkeznék.

Hátha akad még valaki akivel lehet csereberélni.  :D

#2536 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 21:11

Nah, a Greenről is lemaradtam, szép nap ez a mai.  :reklamacio:  :p
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2537 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 00:19

Idézet: akosf - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 21:03

Csak egy kérdés...  :D

A Green MATH 4C87SLC-40, TI486SXLC2-G50-PQ és egy Cyrix 486S-33 Fascache processzorért cserébe sem adnád az UMC U5SD 486-40-ost?  :rolleyes:

Szerintem sejted a választ. :)

#2538 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 00:24

Idézet: Joci - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 21:16

Jajj mán nehogymá összetessenek veszni a cépéjúkon! :D :D :)

Nekem annyira nem égető... ha valamelyikőtőknek égetően kéne, én készségesen átadom a lehetőséget! Alap helyzetben szeretném birtokolni őket, de ha nem sikerál, nem dőlök a kardomba.

Amúgy egész nap programolok, átköltöztettem a weblapomon a hírek szekciót PHP+SQL rendszerbe, mert baromira kínos és fárasztó és unalmas és... szar volt a manuális hírbevitel. Most egy űrlappal másodpercek alatt tudom felvinni RSS feedekből a híreket.

Itten valahol.

Joci

Összeveszésről szó sincs. :) Csak és csupán bejelentkeztünk Picurral másodiknak. Te voltál a leggyorsabb, tied az elsőség.

Én szíves-örömest jelentkezem a Magyar CPU Múzeum Központba. Saját site-ot nemigen van időm szerkesztgetni, nomeg a hozzáértésnek is híján vagyok.

#2539 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 04:37

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 1:19

Szerintem sejted a választ. :)

Mivel a határozott igen most is hiányzik a válaszodból, így nem. :confused:

szerk.: Egyébként lenne valami amire elcserélnéd? :rolleyes:

Szerkesztette: akosf 2009. 11. 21. 05:35 -kor

#2540 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 10:29

Na örülök, hogy egyen ketten jelentkeztek!

Majd akkor visszatérünk rá, ha eljutok odáig, hogy belevágjak.

Nem kell persze nagy dologra gondolni, csak arra gondoltam, hogy csinálok egy almenüt, és ott lista szerűen lennének a gyűjtők (pl. Ti :)), és aki szeretné, annak akár teljes egészében bemutatásra kerülhetne a gyűjteménye, ahogyan az én procijaim is vannak.

De lehet, hogy egy egyszerű CPU lista is elegendő, bár én örülnék egy ugyanolyan képes-információs leírásnak, mint ahogy az én procijaimnál is vannak.

Na, majd meglátjuk... egyelőre még mindig a híres izén dolgozok.

#2541 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 11:01

Idézet: akosf - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 5:37

szerk.: Egyébként lenne valami amire elcserélnéd? :rolleyes:

Hogyne! Intel C4004 gray trace-re. :)

#2542 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 12:06

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 12:01

Hogyne! Intel C4004 gray trace-re. :)

Ha lenne nálam, elcserélném. :D

De attól tartok ilyen proci sem lesz a gyűjteményemben egy darabig... :(

#2543 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:50

Na megjött a két 600-as proci ingyér. Természetesen döglöttek.Illetve mivel 9-vel kéne szorozni, nem egyértelmű, mert csak egyik alapom tudja, az sem dokumentáltan. Mindenesetre feszt se kapnak, mert nem melegszenek, gondolom a szorzótól függetlenül kéne lennie. Lista eladó vagy cserealap, mind rossz:
-celeron(p2) SL3BA malay PPGA 433/128/66 (core/kess/bus)
-celeron(p3) SL4PB malay FCPGA 600/128/66 - hideg
-celeron(p3) SL4PB Costa Rica FCPGA 600/128/66 - hideg
-celeron(p3) SL46U malay FCPGA 600/128/66/1.5v - törött lábú (1 láb van tőből kiszakdva, a másik visszaforraszt6ó), hideg
-celeron(p3) SL5EB malay FCPGA 800/128/100 - hideg
-Pentium3 SL3XY malay FCPGA 733/256/133 - sarkazott, de láttam működni, utolsó próbákkor már semmit sem csinált, de melegszik.

A p3-at sajnálom, mivel ppga-s a hűtő nem fexik fel rendesen az fcpga-ra, az is lehet, hogy megsütöttem. Nem kellene már ezekben lennie túlhővédő zárnak?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2544 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:54

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 19:50

Lista eladó vagy cserealap, mind rossz:
-celeron(p2) SL3BA malay PPGA 433/128/66 (core/kess/bus)
-celeron(p3) SL4PB malay FCPGA 600/128/66 - hideg
-celeron(p3) SL4PB Costa Rica FCPGA 600/128/66 - hideg
-celeron(p3) SL46U malay FCPGA 600/128/66/1.5v - törött lábú (1 láb van tőből kiszakdva, a másik visszaforraszt6ó), hideg
-celeron(p3) SL5EB malay FCPGA 800/128/100 - hideg
-Pentium3 SL3XY malay FCPGA 733/256/133 - sarkazott, de láttam működni, utolsó próbákkor már semmit sem csinált, de melegszik.

Engem az SL4PB Costa Rica és SL5EB Malay érdekelne...
Ezek biztosan rosszak vagy van esély rá, hogy működőképesek?
( Különösképp az SL5EB működőképességének valószínűsége érdekel. )

Szerkesztette: akosf 2009. 11. 22. 18:55 -kor

#2545 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 19:11

Az biztos, hogy rossz, még újonnan vettem, csak az abitom magával együtt a sirba rántotta, persze előtte még sokezerér biost irattam bele. Anyáztam rendesen. Most is kipróbáltam, de jég hideg, tápot se kap. Az athlonok feltámadása óta újra és újra bepróbálom a többit is, de az intelek juszt se akarnak bibliai útra térni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2546 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 23. 17:34

na pupákok! ezt kapjátok ki! Természetesen eladó - nehéz szívvel  :( - mint az egész világ. Legjobb lenne így kompletten, mint esetleg leforrasztani róla a cpu-t, az fpu kivehető, de ez így egyben szép. Az is lehet, hogy valakinek csak az fpu kell, másnak meg cpu lappal, ... majd elválik (vagyis remélem nem)

#2547 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:36

Ha nehezen lenne olvas6ó:
fpu: IIT  XC87SLC-33
cpu: 50G6950 IBM 14 1N14L29P5

#2548 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:38

butul is a drága! Kiderült, hogy ez egy 486os cucc  :eek: , pedig 386-osnak hittem.
4 megás ramokkal próbáltam (de azok nem járnak mellé). Igény szerint 1 megásokkal telepakolhatom.

#2549 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:51

Ja, kézikönyv nincs hozzá, azt se lelem, milyen gyártó, jumper beállítások nincsenek rászitálva, ahogy találtam, úgy hagytam és megy. Ja, illetve a matricán ott is van: Leopard LX (rev D) 486 SLC2 - alaris. El se olvastam eddig.

Továbbá eladó 1 pci486os lap - amit 2 lappal korábban mutattam. Immár 2 működő van, így az egyik felesleg. A kézikönyvből továbbra is egy van, de beszkennelem, nyomtatom igény szerint. Kábeleket is adok mellé. 4x8Mb rammal is teletömhetem, 1600ft felárral 4x32Mb kingston (samsung chipes) 36 modulokat is tudok bele szerezni, és tudja is kezelni.

Meg van mindenféle 16 bit isa, hálókártya, modem, multi io vezérlő, pci háló, isdn kártya, s3 trio - bár ez nem túl ritka. Tehát ha kell a lapokhoz periféria, mert valaki gépet építene belőle, tudok adni.

Szereztem egy működő kerámia amd K5 PR 100-at is, állítólag ritka és drága, bár ez forintos tétel volt. Nekünk ez volt az első pentiumos gépünk, csak eladtam. Ez nem eladó, csak büszkélkedek.

szerk: van sok WD, quantum vinyó 1Gb, 2Gb, 4Gb. Érdekel valakit? Milyen árfekvésben?

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 23. 17:52 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 19:11

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 18:38

butul is a drága! Kiderült, hogy ez egy 486os cucc  :eek: , pedig 386-osnak hittem.
4 megás ramokkal próbáltam (de azok nem járnak mellé). Igény szerint 1 megásokkal telepakolhatom.

És tényleg 386-os, mégpedig 386SX - na jó, tartalmaz egy csomó fejlesztést az eredeti 386SX-hez képest, de a 486-osok legfontosabb újításait (on-die cache, on-die FPU) nem.

Ha kézikönyvet nem is, de információkat lehet lelni hozzá a neten, legalábbis bő egy éve nekem még sikerült az én Leopard LX-em kézhezvételekor találni ezt-azt.

Meg is találtam az egyik ilyen helyet: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/A...LX-486SLC2.html

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.