HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2491 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:22

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:14

Na, hülyeséget írtam. A felezés nem a bank kiosztáson múlik (illetve azon is múlhat talán). A vesa486-om azért felez és csak a 32 megás modult felezi 16-ra, mert egyel kevesebb adat vezeték van kihuzalozva, lekezelve.  Az sdramok felezése, amik tényleg feleznek (bár vajmi kevés találkozásom volt ilyennel) valszeg télleg a bank kiosztástól, bár itt sem az oldal számít, az csak véletlen egybeesés.

van egy ida alaplapom, az NEGYEDELI a sdramot!
256 MB-osat 64-nek látja, a 32 MB-at 8-nak..
annyira utálom, hogy már szeretem  :D
benne lohol egy Cx6x86 166  :D
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2492 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:23

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:20

TeleCard

Szerk: Telecard V2.0 / made in hungary / Albacomp 1999. A 9-es csati: external video is egyben.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2493 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:26

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 21:22

NEGYEDELI

KINEDOBD!!!! Különleges kiállítási darab! Bár ez a 1/4 furcsa.  :think: Merthogy elvileg az sdramban 2 banknyi 32bites ram van benne. Na majd átnézem az srdam lábkiosztását.
szerk: rakj bele egy 4 megás sdramot! :D

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 16. 20:28 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2494 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:29

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:50

Telcontar: mennyit adtál volna max a 286 fpu-ért? Vagyis mekkora volt a max licited. - ha szabad a gazda.

Nem szabad. :)
... a trip back in time is all I need ...

#2495 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:16

Én meg egy l2 cache nélküli celeron 266 os szörnyedelem gépet hozok épp rendbe ,win98 megy fel rá egy quantum 6 gigásra.Dos-os dolgok végre előkerülhetnek.Jó lesz nosztalgiázni egyet.Egy alig régi 1992 gyártású mitsubishi svga monitor adja majd a képet/egyik haver hozta olyan szinten volt hogy mikor szétszedtem 3 lapátnyi homok meg por ugrott ki belőle/.At-s táp felélesztése visszakötése művelet van épp ,p8/p9 es csatik visszaforrasztása. :Đ
Még azt nem tudom milyen hangkártya kéne bele?Van valami izás aristó soundpro ht1869v+  szerintem azt kipróbálom drivert nyomozok hozzá.
Ez a l2 cache nélküli celeron amugy mennyire gyenge?Ha még valaki emlékszik rá mert én nem:)

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 16. 21:22 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2496 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:26

Nem rossz az. Nekem volt ilyen 266-os. Pl a Might and Magic 6-nál szájtátva nézte a haveri kör olyan folyamatosan ment, mindenkinek sima pentium I volt még akkoriban. Én mondjuk mmx 166-ról váltottam, ami 233-on szaladt. Szerintem az SD rammal verte igazán a cerka, nem a processzor teljesítménnyel :)

Vagy már az mmx-ben is sd ram volt. Ki emléxik már ilyenekre :)

Szerkesztette: JonesC 2009. 11. 16. 21:28 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2497 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 22:26

Nem rossz az. Nekem volt ilyen 266-os. Pl a Might and Magic 6-nál szájtátva nézte a haveri kör olyan folyamatosan ment, mindenkinek sima pentium I volt még akkoriban. Én mondjuk mmx 166-ról váltottam, ami 233-on szaladt. Szerintem az SD rammal verte igazán a cerka, nem a processzor teljesítménnyel :)

Én is erre leszek kiváncsi, van itthon egy classic p1 200 as ahoz képest mennyit tud a kavinton celeron :D
Hádédész..

#2498 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:51

Volt is aristo isa soundpro-m. Voltam olyan hülye, hogy beadtam a boltba bagóér. Volt nekije egy plusz végfokja, amit ki-be lehetett kapcsolni (loudness).
Az mitől van, hogy a WD winyók önmagukba nem tudnak menni? Mindig kell melléjük rakni valamit. (ide 100megás-gigás kategória: caviar). A bios ha fel is ismeri, oprendszer, fdisk már nem látja.

#2499 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:55

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:26

KINEDOBD!!!! Különleges kiállítási darab! Bár ez a 1/4 furcsa.  :think: Merthogy elvileg az sdramban 2 banknyi 32bites ram van benne. Na majd átnézem az srdam lábkiosztását.
szerk: rakj bele egy 4 megás sdramot! :D

dehogy dobom..
volt egy haver, aki egy nagy cégnél volt szervízes és ő is találkozott ilyen alaplapokkal..
azt mondta, hogy csak a saját gyártmányú ramjaival mennek.. utánanéztem a neten, de veszett drága volt... most edo és sd megy egyszerre
filmet azért nem konvertálok vele, mert sajna 586 class létére csak 611 mb-ig látja a hdd-ket az meg ugye kevés 2-3 óra DV-hez..  :D
..bár linux alatt összeraidelhetnék pár gigát  :cool:
..csak bírja táppal  :D 

#2500 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 22:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 21:26

nekem van néhány TX-es alaplapom (azok szerették az MMX-et) és bennük vagy vegyesen edo-sd vagy csak sd.
emléxem, amikor filmkészítés c. szemináriumon egyik tanár a umatic vagy svhs (már nemtom) vágása közben áradozott, hogy amerikában a menők már szg-el vágják a filmeket, de azokban már MMX proci van  :D

#2501 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 22:08

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 21:51

Volt is aristo isa soundpro-m. Voltam olyan hülye, hogy beadtam a boltba bagóér. Volt nekije egy plusz végfokja, amit ki-be lehetett kapcsolni (loudness).
Az mitől van, hogy a WD winyók önmagukba nem tudnak menni? Mindig kell melléjük rakni valamit. (ide 100megás-gigás kategória: caviar). A bios ha fel is ismeri, oprendszer, fdisk már nem látja.

:confused: Régebbi WD vinyót CS-re kell jumperelni, ha egyedül van. :think:

#2502 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 23:47

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 22:51

Ja gyanus is volt megnéztem ez figyel rajta:http://www.hestore.h...k_10021990.html
Wd vinyó ügyébe meg cable selektbe kell tenni tényleg,p1 esembe lévő wd is magába csak akkor látszik:)

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 16. 23:52 -kor

Hádédész..

#2503 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 13:05

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 23:08

WD vinyót CS-re

Próbáltam ezt is, de úgyse. Illetve nagyon nem mentem bele a próbálgatásba, párba oszt jó. Közbe rájöttem, hogy alaplap függő is lehet, mert a gigabájtos SS7-vel soloban is megy, vagyis az oprendszer is kezelni tudja. Volt régen 2db 200megás wd-m is, azok meg csak úgy mentek párba, ha CS-re raktam mind (ha jól emléxem) és érdekes nem volt gond, hogy azonosan voltak bekábelezve (nem csavart kábel). Némelyik szines csatis IDE kábel pedig olyan, hogy a csatikon belül a megfelelő 2 tüske össze egybe van kötve (adott jel leföldelve), ezzel valósitva meg a kábel szelektet. Aztán olyan probléma is volt, hogy kiterjesztett particó (cd,miegymás) nem állhatott elöl, primary mester-elsődleges particióval kellett kezdődni. Ezek miatt álltam át szkázira, de annál is jöttek a gondok: ilyen csatlakozó, olyan átalakitó, széles, keskeny, külső... uhh.

#2504 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 18:46

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 23:08

:confused: Régebbi WD vinyót CS-re kell jumperelni, ha egyedül van.   :think:

Nekem még az jutott eszembe, hogy egyes vinyóknál az sem volt mindegy, hogy Master with Slave vagy Single drive beállításra volt-e jumperelve. De hogy ezek WD-k voltak-e... :think:

A pártucat-párszáz MB-os vinyóknál voltak hírhedett inkompatibilitások. Egyik márka vinyója nem volt hajlandó együttműködni egy másikéval. Olykor a sajáttal sem... :reklamacio: :)  Emlékeim szerint a Connerek különösen jeleskedtek az ilyesmiben, de mintha keringtek volna kósza hírek más márkákról is.

#2505 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 13:55

Próbálta már valaki a hűtőbordás Cyrix 486/5x86 processzorokról eltávolítani a hűtőbordát?
Van rá valami bevett módszer? ( Roncsolásmentes, ha lehet... :D )

#2506 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 16:38

Idézet: akosf - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 14:55

Próbálta már valaki a hűtőbordás Cyrix 486/5x86 processzorokról eltávolítani a hűtőbordát?
Van rá valami bevett módszer? ( Roncsolásmentes, ha lehet... :D )

Én szedtem már le egyszer. Simán lefeszegettem egy laposfejű műszerész csavarhúzóval. Alatta pont olyan volt a procc, mint a hűtőborda nélküli társai. :)

Ha ennél szakszerűbb akarsz lenni, akkor mélyhűtő, majd gumikalapács. :D

#2507 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 18:08

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 17:38

Én szedtem már le egyszer. Simán lefeszegettem egy laposfejű műszerész csavarhúzóval. Alatta pont olyan volt a procc, mint a hűtőborda nélküli társai. :)

Ha ennél szakszerűbb akarsz lenni, akkor mélyhűtő, majd gumikalapács. :D

Köszönöm a tippet!  :respect:

Bátorkodtam egy késpengét a borda alá nyomni a saroknál. Egy kis feszítés és már le is ugrott a borda, rajta a teljes felületén azzal a fehér kétoldalas ragasztóval.

szerk.: Nahát... az IBM 5x86C bordája alatt a kerámián nincs semmi felirat!  :eek:

Szerkesztette: akosf 2009. 11. 18. 18:10 -kor

#2508 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 19:32

Napi hírek.
Bekukkantottam a 4M-be. Sokat most sem csalódtam. Elborult árakon adnak mindent. Ennél a hegedűs gyulai M-hardwer még merészebb: csillagászati áron adják a szemetet. 4M-ben van rahedli 5-600as celeron működő (300ft) és törött lábú 100asér. Vaterán most nyertem 2 ilyet ingyen (elvben működik, és remélem a postát is megúszom) és egy működő 733-as p3-at 200ft-ért. 486osok is eltűntek már - szaki aszondja, azonnal viszik, ahogy felbukkan egy -, csak penyótól vannak procik, pár darabot elhoztam. Bontókban lapokat is 400 ft--tól adják és ezek inkább rosszak, bolhán meg ingyen-től párszáz ft-ig kapni működőt (p2-p3). 4M-ben rakás ÚJ AT-s- P3 lap is van, amint amiket mutattam, sajnos az enyimek nem működnek. Többféle típus, némelyik dobozos. 600ft. Megkérdeztem a dvd olvasót is, mert azokból nagyon kéne már vagy tucatnyi, hát nem 2000ft-ért adja a használt sima olvasóját? Bár csak 1 darab volt belőle és másból eléggé kifogytak (a rendes bolt részlegük).
Elkeserítő... Még az ebayről is jobb áron hozom a cuccokat félvilágot kerülő szállítással együtt.

van 2 darab ibm 16 bit isa token ring (elvileg) kártyám (ez nem ethernet lan), ha valakit érdekel. Kipróbálni nem tudom, drivert, leírást nem találtam. Chipek: 04H8297 és 04h8243

#2509 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 20:26

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 20:32

486osok is eltűntek már - szaki aszondja, azonnal viszik, ahogy felbukkan egy -, csak penyótól vannak procik, pár darabot elhoztam.

Bakker... alig ismerek rajtatok kívül még pár embert akik idehaza gyűjtik a processzorokat, pedig igyekszem körbeszimatolni, hátha lehet valakivel csereberélni is és nem csak itt-ott egy-egy hírdetés alapján beszerezni egy-egy érdekesebb, ritkább processzort. A 486-osokat vajon kik viszik el? Viszik dísznek meg játszadozni?  :rolleyes:

#2510 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 21:31

Idézet: akosf - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 20:26

A 486-osokat vajon kik viszik el? Viszik dísznek meg játszadozni?  :rolleyes:

aham.. kulcstartódísznek!

égen-földön kerestem 9 bites ramot, és egy szervízesnek meg ott fityegett a nadrágövén..  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.