HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 07. 12:02

Idézet: akosf - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 15:26

részletes adatlapok az Intel honlapján

én akárhogy kerestem, nem találtam. Gugliba is, intel keresőben is. Olyan honlap volt, ahol az intelről vannak belinkelve, de azok is döglöttek, mivel nincs fájl. Láb kiosztás, regiszter készlet pdf-ben, erre gondolok.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2582 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 12:24

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 13:02

én akárhogy kerestem, nem találtam. Gugliba is, intel keresőben is. Olyan honlap volt, ahol az intelről vannak belinkelve, de azok is döglöttek, mivel nincs fájl. Láb kiosztás, regiszter készlet pdf-ben, erre gondolok.

Hm... Beírtam a Google-ba, hogy "Intel 430TX datasheet"
Majd az első linkről (intel.com) letöltöttem ezt: INTEL 430TX PCISET: 82439TX SYSTEM
Regiszterek leírása a 18.oldaltól, lábkiosztás a 71. oldaltól.
Ez így nem jó? :think:

#2583 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 19:13

Nofene... Az AMD 486DE2-66V8TGC ismeri a CPUID utasítást.
Az EAX=1-re visszaadott válasz: EAX=00000434  :)

Szerkesztette: akosf 2009. 12. 07. 19:26 -kor

#2584 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 20:44

Idézet: akosf - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 13:24

Beírtam a Google-ba, letöltöttem

nofene. Akkor viszont visszatöltöttek ezt azt, mert amikor én néztem csak a pciset könyvtárban volt egy update fájl, a chipsets könyvtár pedig tök üres volt. Vagy teknika szünet volt. Mellesleg: eftépéről könnyebben
De lehet, hogy csak szimplán elmentem mellette. Viszont nemcsak a TX kéne, hanem a VX is, meg úgy a többi, szeretném látni a különbségeket regiszter szinten is, nemcsak vikipédiás táblázatba. VX(-pro) pqfp--ben van meg, azt könnyebb forrasztgatni is. Most letöltök mindent amit érek, aztán majd szemezgetek.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2585 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 20:51

nincs-e valakinek fölös s462-es procija, akár több darab is? Minél egyszerűbb, olcsóbb megfelel. Duron, régebbi athlon. Párszáz forintér. Működő. Tesztelésre lesznek, nem a bartont akarom megsütni.

#2586 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 10:06

Valaki most ajánlott egy 600-as duront és a egy 700-as celeront egy ezresért (benne a posta is). Nekem mindkettő van, így nem kellett. Adjam az elérhetőségét?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2587 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 19:56

Idézet: Picur - Dátum: 2009. dec. 8., kedd - 11:06

Adjam az elérhetőségét?

megköszönöm, bár jó volna, ha tuti működnének, illetve a megbizhatóság kérdéses.

#2588 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 08:08

Idézet: akosf - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 20:13

Nofene... Az AMD 486DE2-66V8TGC ismeri a CPUID utasítást.
Az EAX=1-re visszaadott válasz: EAX=00000434  :)

Az UMC U5S-SUPER40 is adott vissza CPUID kódot.  :eek:
00000423 Nocsak, eddig ez a legkisebb érték.  :cool:

#2589 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 08:54

Van itt nekem ez a kovulet mar nehany eve valaki tudna mondani egy arat hozza?Nem is gondoltam hogy regi CPU-kat is gyujtenek emberek. :)

i166
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#2590 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 11:23

Idézet: GerBeGurGya - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 9:54

Van itt nekem ez a kovulet mar nehany eve valaki tudna mondani egy arat hozza?Nem is gondoltam hogy regi CPU-kat is gyujtenek emberek. :)

i166

A processzorod kb. 150 Ft-ot ér. Tucatdarab.
... a trip back in time is all I need ...

#2591 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 15:54

Srácok, mondjatok véleményt a (CPU-s) weblapommal kapcsolatban.

Bizonyára nem szoktátok nézegetni :), de ha még is, láthatjátok, hogy híreket rakosgatok fel rendszeresen (napi szinten).

Az volna a kérdésem, hogy Ti, mint CPU oldalra ellátogató, híreket olvasgató emberek szívesen olvassátok/olvasnátok a kicsit OFF híreket is, vagy szorítkozzak csak a CPU hírekre?

Mert jelenleg 90%-ban csak CPU-s híreket rakok ki, de előfordul 1-2 OFF hír is a gyártókkal kapcsolatban.

És most arra gondoltam, hogy beveszem a kalapba az alaplap híreket is, amennyiben az kimondottan egy adott CPU típushoz jött létre (valami újdonsággal, vagy ilyesmi), vagy említenek a hírben CPU-s dolgokat is.

Szerintetek? Elférnek az ilyen hírek, vagy legyen csak CPU hír?

Köszi a segítséget! :)

#2592 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 17:40

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 21:42

Még mindig érdekes. :respect:

Iszonyat lassan szánja rá magát az eladó a C8008-1 és a többi proci postázására. Még van egy rakás szanálásra váró procija amit el akar adni. Ha végig böngészte a procijait, csak utána hajlandó postázni.  :reklamacio: Úgyhogy, egy kis türelmedet kérem még. ( Engem bosszant a dolog, hogy lassan már egy hónapja húzza az emberünk a tranzakciót. )

#2593 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 17:53

Idézet: Joci - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 16:54

Srácok, mondjatok véleményt a (CPU-s) weblapommal kapcsolatban.

Bizonyára nem szoktátok nézegetni :), de ha még is, láthatjátok, hogy híreket rakosgatok fel rendszeresen (napi szinten).

Az volna a kérdésem, hogy Ti, mint CPU oldalra ellátogató, híreket olvasgató emberek szívesen olvassátok/olvasnátok a kicsit OFF híreket is, vagy szorítkozzak csak a CPU hírekre?

Mert jelenleg 90%-ban csak CPU-s híreket rakok ki, de előfordul 1-2 OFF hír is a gyártókkal kapcsolatban.

És most arra gondoltam, hogy beveszem a kalapba az alaplap híreket is, amennyiben az kimondottan egy adott CPU típushoz jött létre (valami újdonsággal, vagy ilyesmi), vagy említenek a hírben CPU-s dolgokat is.

Szerintetek? Elférnek az ilyen hírek, vagy legyen csak CPU hír?

Köszi a segítséget! :)

Minél többféle hírt teszel fel, annál szélesebb körű érdeklődésre számíthatsz. Szerintem.

#2594 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 17:53

Idézet: akosf - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 18:40

Iszonyat lassan szánja rá magát az eladó a C8008-1 és a többi proci postázására. Még van egy rakás szanálásra váró procija amit el akar adni. Ha végig böngészte a procijait, csak utána hajlandó postázni.  :reklamacio: Úgyhogy, egy kis türelmedet kérem még. ( Engem bosszant a dolog, hogy lassan már egy hónapja húzza az emberünk a tranzakciót. )

Akkor várunk.

#2595 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 21:57

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. Nov. 16., Monday - 19:20

Ezt rögtön tunernak nézné az avatatlan szem, ha nem tűnne fel aa 8bit isa mivolta. Jó,akkor videokártya. 9-es tüskéje alapján lehetne cga vagy ega is. Az alaplap viszont kifütyüli. Rá is van írva, hogy external power a csoatlakozóhoz, tehát nem videokártya. Ami még rá van írva, hogy TeleCard 2.0V, Data Broadcast Decoder. Esetleg mégis tuner (szerű). Na majd mingyá jól rákeresek a neten. Van rajta mindenféle chip. pl philips SAA525OP, Siemens SDA5231, Temic TSC80C31. Itt-ott forrasztga volt, de talán csak ráforrasztás, mintsem gányolós cserebere.

Ez egy olyan kartya, ami az FM sav x csatornajanak (asszem nem volt kulon vivoje, hanem valamelyik kozszolgalati ado frekvenciajan mukodott) akarhany kHz-es segedvivojen sigarzott max. nehany kbps (nem emlekszem pontosan) szimplex adatfolyamot volt kepes fogni (ehhez kell a tuner), demodulalni es dekodolni. Kb. olyan, mint az RDS, csak az szabvany 57kHz-es segedvivot hasznal, ez meg valami egyedi cucc.
A telex mellett (helyett) csucstechnikanak szamitott:D

A kulso tapcsatlakozo meg a DB9 csati nem tudom mi lehet, a tapcsati esetleg lehet az antennaerosito tapja (van egy regebbi videokonferencia kartyam, tulajdonkeppen standard fapad lowcost digitalizalokartya, csak specko sw-t adtak hozza, es van rajta egy kulso 9V-os tapcsati, amirol a kamera megy).

A 'raforrasztasra' nem kell ennyire racsodalkozni: Albacomp. Sok csoda tortent am Szfvaron:D
Van egy Albacomp AC90 tipusu ARCnet halokartyam, az is Albacomp gyartmany. Az egy dolog, hogy kulonbul forrasztok, de pl. a vonali trafo, meg a hozza tartozo dolgok is igen erdekesen neznek ki rajta:> A vonali cuccok egy rendes ARCnet kartyan valami vekonyreteg-hibrid szeru lapkan vannak (szepen impregnalva, stb), Albacompeknal nem, a vonali trafo egy sima toroid magra feltekert ize, aztan raforrasztottak a kartyara, es az egeszet leontottek viasszal... Baze...

A TSC80C31 esetleg erdekes lehet a topic szempontjabol, ugyanis ez egy elfajzott 80C51 (8bites mikrovezerlo, tud mindenfele csodat, erdemes megnezni az adatlapjat, a 80C51 es 80C31 kozott amugy kb. annyi a kulonbseg, hogy elobbiben van 4kB ROM)

#2596 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 22:24

Kicsit OFF ha nem baj.
NEUROFiRE !
Talán emlékszel rá hogy pár éve adtam neked mindenféle régi kártyákat. Köztük volt ez is:
Képet adott amikor kipróbáltuk :)  katt a képre
Kép
Sikerült beazonosítani hogy mi is ez valójában ? (remélem a NASA nem követelte vissza :D)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2597 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 08:46

De, erdeklodtek, mondtak, hogy erre lattak utoljara, de letagadtam:D
Amugy tul sok nem derult ki rola azota sem (az MCA-s gepemet is kivagtam, mert sehogy sem sikerult rendesen eletrekelteni, foleg a nem eppen szabvanyos csatlakozoju doglott ESDI vinyo miatt... turtam bele SCSI meg IDE kartyakat is, le se xarta, flokirol sem bootolt, meg semmi, ugyhogy igy jart(am)), valami ozonviz elotti VGA kartya video (es hang? nem emlekszem hirtelen) ki es bemenetekkel, haromlabu kondenzatorokkal, soha senki altalan nem latott chipekkel:)

Itt van rola egy kis info.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 12. 19. 08:48 -kor

#2598 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 19:56

na, mégis műxik a k7550mtr51b c procim
én azért örülök neki  :D
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2599 Felhasználó inaktív   Cheese 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:51

Joci: a Pentium Pro vonal miért maradt ki az oldaladról?
A munka eddigi jelképei megváltoztak. A sarlót és a kalapácsot felváltotta a fagyi és  a galamb.
Aki nem nyal az repül!

#2600 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 17:18

Idézet: Cheese - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 16:51

Joci: a Pentium Pro vonal miért maradt ki az oldaladról?

Mert sajnos csak 1db PPro procim van (egy 200-as), az viszont egy komplett gépben, így még valahogy nem jutottam el odáig, hogy "múzuemosítsam" :) Használatban volt a gép sokáig. De jó is, hogy szóltál, valamikor a napokban (talán holnap?) ismét nagy nagy dolog fog történni: néhány új (régi) procit sikerült szereznem, így majd azokkal együtt felviszem.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.