Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről
Elküldve: 2010. 01. 04. 19:01
BÚjjÉK mindenkinek!
Elküldve: 2010. 01. 04. 20:25
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:01
BÚjjÉK mindenkinek!
65 ezer! :Đ
Elküldve: 2010. 01. 05. 12:00
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:01
BÚjjÉK mindenkinek!
Nekem 8"-os floppim is van, bibibííí!
És volt két MŰKÖDŐ meghajtóm is... de mindkettőt szétbarmoltam még gyerekkorban
Sőt, volt hozzá komplett működő MO8X gépem is, ha valakinek mond ez valamit... kb. 84-es, magyar fejlesztés, komplett íróasztal + szekrény méretű volt. Az is működött, de mivel nem volt hozzá "oprendszerem", így az is LEGO kiegészítővé vált...
Hát igen, rossz gyerek voltam úgy 8-10 évesen
De a floppylemezt megtartottam. De sajnos már csak 1db-om maradt, volt egy komplett PARROT (vagy milyen) dobozzal, de azt eladtam...
Elküldve: 2010. 01. 05. 12:04
Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:00
Sőt, volt hozzá komplett működő MO8X gépem is, ha valakinek mond ez valamit... kb. 84-es, magyar fejlesztés, komplett íróasztal + szekrény méretű volt. ...
Link: HT 1080-Z, az iskolaszámítógép
Elküldve: 2010. 01. 05. 14:57
Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:04
A fenti képen látható gép már szinte kéziszámítógépnek minősül ahhoz képest, ami nekem volt
Így persze "felnőtt" fejjel verem magam, hogy szétbarmoltam a gépet, de hát most már ez van...
Akkoriban nem láttam értéket benne, sokkal nagyobb érték és érdekesség volt akkor számomra a szétszedése, és az összerakás folyamata, ami végül nem volt sikeres, így lettek játékszerré...
Elküldve: 2010. 01. 05. 18:09
Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:00
Hagytál valamit Cheese kínálatából, vagy kitapétáztad a szobád falát a procijaival?
A Xeon, amit kínálgattam neked, nem kell?
Elküldve: 2010. 01. 05. 19:36
Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 19:09
A Xeon, amit kínálgattam neked, nem kell?
Egyelőre várok én is, még nem jelentkezett/válaszolt a kis listámra. De írta is, hogy picit el van havazva, szóval nem sürgetem.
Szólok, amint alakult valami.
Hmm.. Miről is volt szó?
Köszi.
Elküldve: 2010. 01. 06. 08:04
Haver megcsinálta a képeket a procikról, csak várom hogy eljusson hozzám, mert a hurcolászos winyom persze elköltözött az örök bitmezőkre, és azon voltak a képek
Aki nem nyal az repül!
Elküldve: 2010. 01. 06. 10:41
Idézet: Cheese - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 9:04
Haver megcsinálta a képeket a procikról, csak várom hogy eljusson hozzám, mert a hurcolászos winyom persze elköltözött az örök bitmezőkre, és azon voltak a képek
Az emailomat megkaptad? Nekem kép nem igazán kell azokról, mert tutira nincsenek még meg
Elküldve: 2010. 01. 09. 20:11
Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 15:57
Ezzel a problémával sokan - én is - meg kellett küzdenünk. De rájöttem, anélkül nem lehet megtanulni jól összeszerelni, hogy előbb az ember tönkre ne tenné a dolgokat. Persze ez sovány vigasz. Tanuló pénz. Én is ilyen szétszedős-összerakós - főleg inkább az előbbi - gyerek voltam, oszt tolom ugyanezt felnőttként is. fiúk, fiúk...
Lehet már mondtam, de az ismétlés a nagybácsi, törött lábú proccokat ne dobáljatok ki, főleg régi DIL tokosat, aminek csak a vékonykája jött le, de a töve még ép; illetve sarkazott procikat, ami még működik. Elsősorban Telcontar honfitársra utalok.
Elküldve: 2010. 01. 09. 23:45
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 21:11
Lehet már mondtam, de az ismétlés a nagybácsi, törött lábú proccokat ne dobáljatok ki, főleg régi DIL tokosat, aminek csak a vékonykája jött le, de a töve még ép; illetve sarkazott procikat, ami még működik. Elsősorban Telcontar honfitársra utalok.
A sarkazott proci már a Felajánlásoknál van, és köszöni szépen, remekül érzi magát.
A törött lábú meg marad, amíg nem lesz helyett ép (és működőképes). Akkor meg cserealap lesz belőle.
Jut eszembe: most már hamarosan rászánom magam a cserealapom fellistázására. Szép hosszú lesz.
Elküldve: 2010. 01. 10. 08:35
kaptam egy számítógépes Kft-s ismerősömtől mindenféle régi holmit: jó alaplapok procikkal (500-800mhz között), meg csak procikat is külön, p1-p2 kategóriában.
De volt köztük egy P4 celeron 2.4GHz-s, 478as tokozású darab is, ami rettenetes állapotban volt... lábai görbén elhajolva, némelyik hurokban. Az egész tele pasztával, fél óra pucolgatás után derült csak ki, hogy milyen proci is valójában
Még ott a helyszínen kérdeztem a srácot, hogy "ez ugye rossz?". Amolyan vicc kérdésként. Erre ő persze rávágta, hogy biztosan rossz...
Itthon fogtam, megpucoltam rendesen, lábait vissza egyenesítgettem, aztán félreraktam. Valamelyik nap viszont gondoltam bátor leszek: beraktam a 478as alaplappal szerelt itthoni szerverembe, amit befogtam rendes használatra is. Gondoltam lesz ami lesz... kevésnek bizonyult már a benne lévő 1.7es proci, ezért gondoltam, valamivel csak jobb lenne egy 2.4es proci.
Gépet bekapcsoltam, és azóta remekül dolgozik benne a halálra ítélt proci
Pedig a srác a kukába akarta dobni, megjegyzem, én sem gondoltam először még arra sem, hogy egyáltalán a gyűjteménybe van értelme elrakni... annyira szanakész volt minden egyes lába.
Hát, ilyen is van...
Elküldve: 2010. 01. 10. 12:13
Ilyen, vagy hasonló élménye szerintem mindegyikünknek volt. Halottnak hitt, vagy akként vásárolt CPU egyszercsak elindul, és megy hibátlanul. Egérrágta Duronok, Athlonok, Athlon XP-k, péhármasok, Celeronok okoztak már kellemes meglepetéseket.
Most már csak nekem is kéne találnom egy ilyen adakozó kedvű számítógépes káeftés ismerőst...
Elküldve: 2010. 01. 10. 17:37
Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 13:13
Hát ja, ő adott már sok minden régi cuccot. Rajta keresztül voltak egy időben egy elektronikai hulladékgyűjtő-hasznosító cégtől procik (ott dolgozott mint műszaki vezető), de az a projekt nagyon rossz irányba ment el, a nagy nehezen megmentett, félrerakott procik nagy részét vissza kellett adni a tulajnak, mert az meg megbolondult, és leadta gyors kilóra. Pedig volt olyan 286os proci, ami 2-3e Ft-ért ment el vaterán. Engem erre "kértek fel", hogy ha tudom, hasznosítsam jobb áron, mint a kilós ár. Ez egy darabig sikerült is.
Most viszont ő maga foglalkozik régi gépek bontásával, és amit már nem tud eladni használatra (általában P3tól lefele), azokat hozza nekem a gyűjteménybe, de még csak 4-5 alaplap+proci jött, illetve külön procik. Reménykedem benne, hogy belebotlik majd néhány ritkaságba is, amikor cégek/irodák gépparkját bízzák rá szétbontásra, selejtezésre.
Ez a felajánlás dolog él még? Amennyiben nem tudom majd hasznosítani a bejövő dolgokat, akkor szívesen adnék belőle. Vannak egészen használható dolgok is, a most jött használható procik mind 500MHz felett vannak, van PIII 700as is. Sajnos memória nincs, mert azt a srác is feltudja használni (jó pénzért eltudja azt még adni, hiszen látjuk bárhol, hogy az SD ramok is még jó áron mennek viszonylag). Ő meg ebből él...
Elküldve: 2010. 01. 11. 00:20
Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 18:37
Esetleg le kellett volna tagadni, már eladtad vagy valami. szóval, na...
Viszont ez már kissé durva:
http://cgi.ebay.com/Intel-Pentium-4-Extrem...=item2558104f20
pedig ilyen nekem is kéne.
Felajánlásokba itt is bontakozik néhány p3 celeron cucc. Van rakás reg ecc ramom, amit csak a 440bx-ek kezelnek, néhány 400-500 proci, régi agp triok, savagek. Eladni nem lehet, itt helyet foglal. CD-ből is akad felesleg.
Elküldve: 2010. 01. 11. 19:06
Elküldve: 2010. 01. 11. 19:08
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 1:20
Akkor valszeg el is kellett volna számolnia a bevétellel. Viszont kilóra Joci is megvehette volna...
Elküldve: 2010. 01. 12. 08:18
Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 20:08
Sajnos nem. Mondom, annyira meghülyült a tulaj, hogy fenyegetőzve kérte vissza. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy az egész dologban benne volt az is, hogy a műszak(i)vezető srác ismerősöm összebalhézott a tulajjal, és főleg ő ragaszkodott a procikhoz, talán ő akart velük valamit kezdeni kicseszésből a tulaj kárára...
Komoly dolog ám ez a procibiznisz
Szerkesztette: Joci 2010. 01. 12. 08:19 -kor
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:37
Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:18
De azt kellett volna mondani, hogy megvették tőled és a kezébe nyomni akkora X összeget, amitől lenyugszik. Elvégre azért volt nálad, hogy hátha el tudod adni. Igaz, már rögtön az elején "el kellett volna adni" azaz megvenni a tulajtól. Na, de nem akarom sokáig rágni e csontot. Lehet, hogy félreértjük, mert nem ismerjük az összes részletet.
Más.
A Pentium III-S mitől "ess"? Az rendben van, hogy tualatin meg minden földi jó. Csak szimplán a tualatinságát jelöli? De a celeronja viszont nem-S.
Elküldve: 2010. 01. 13. 08:25
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 21:37
A szerverbe való processzorokat jelölték S-sel. Ezeket lehet multiprocesszoros üzemben is használni. Az S mentes példányokkal hiába is próbálkozol. ( Én megtettem, valóban csak egy processzor működik ilyenkor az alaplapon. )
szerk.: Az S-es példányok másik jellemzője, hogy 512kB-nyi L2 cache van bennük, míg a többi Tualatin magos Pentium-III-ban csak 256kB. Multiprocesszoros üzemben különösen hasznos a nagy L2 cache. Jóval többet dob a rendszer sebességén mint az egyprocesszoros esetben.
Szerkesztette: akosf 2010. 01. 13. 09:04 -kor

Súgó
A téma zárva.