HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2611 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 19:01

Vannak elszállt árak a vaterán, főleg a retro rovatban. Érdemes egyet röhögni. 286-os 5000 forintér. Annyira még nem öreg az, 10 éve tonnaszámra dobáltuk ki. Nagyflopikat is kapni. Ez még megvan nekem is, egy doboz 5,1/4 HD 3M flopi megkimélt állapotban, keveset használt, van meghajtóm is. Ha valakinek kell.

BÚjjÉK mindenkinek!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2612 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 20:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:01

Vannak elszállt árak a vaterán, főleg a retro rovatban. Érdemes egyet röhögni. 286-os 5000 forintér. Annyira még nem öreg az, 10 éve tonnaszámra dobáltuk ki. Nagyflopikat is kapni. Ez még megvan nekem is, egy doboz 5,1/4 HD 3M flopi megkimélt állapotban, keveset használt, van meghajtóm is. Ha valakinek kell.

BÚjjÉK mindenkinek!

65 ezer!  :Đ
... a trip back in time is all I need ...

#2613 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 12:00

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:01

BÚjjÉK mindenkinek!

Nekem 8"-os floppim is van, bibibííí! :D  :Đ

És volt két MŰKÖDŐ meghajtóm is... de mindkettőt szétbarmoltam még gyerekkorban :( Valami űrbázist építettem belőlük a LEGO katonáimnak :D Ez most így vicc, de amúgy  :reklamacio:  :mad:

Sőt, volt hozzá komplett működő MO8X gépem is, ha valakinek mond ez valamit... kb. 84-es, magyar fejlesztés, komplett íróasztal + szekrény méretű volt. Az is működött, de mivel nem volt hozzá "oprendszerem", így az is LEGO kiegészítővé vált...

Hát igen, rossz gyerek voltam úgy 8-10 évesen :(

De a floppylemezt megtartottam. De sajnos már csak 1db-om maradt, volt egy komplett PARROT (vagy milyen) dobozzal, de azt eladtam...

#2614 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 12:04

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:00

...
Sőt, volt hozzá komplett működő MO8X gépem is, ha valakinek mond ez valamit... kb. 84-es, magyar fejlesztés, komplett íróasztal + szekrény méretű volt. ...

:offtopic: Fogalmam sincs, miről beszél... :)

Link: HT 1080-Z, az iskolaszámítógép
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2615 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 14:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:04

:offtopic: Fogalmam sincs, miről beszél... :)

Link: HT 1080-Z, az iskolaszámítógép

:offtopic:
A fenti képen látható gép már szinte kéziszámítógépnek minősül ahhoz képest, ami nekem volt :) Az tényleg egy íróasztalba volt beépítve (a két 8"-os floppi akkora volt, mint egy íróasztal 4-5 fiókos része).

Így persze "felnőtt" fejjel verem magam, hogy szétbarmoltam a gépet, de hát most már ez van...

Akkoriban nem láttam értéket benne, sokkal nagyobb érték és érdekesség volt akkor számomra a szétszedése, és az összerakás folyamata, ami végül nem volt sikeres, így lettek játékszerré...

#2616 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:09

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:00

Nekem 8"-os floppim is van, bibibííí! :D  :Đ

Hagytál valamit Cheese kínálatából, vagy kitapétáztad a szobád falát a procijaival? :D

A Xeon, amit kínálgattam neked, nem kell?

#2617 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:36

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 19:09

Hagytál valamit Cheese kínálatából, vagy kitapétáztad a szobád falát a procijaival? :D

A Xeon, amit kínálgattam neked, nem kell?

Egyelőre várok én is, még nem jelentkezett/válaszolt a kis listámra. De írta is, hogy picit el van havazva, szóval nem sürgetem.

Szólok, amint alakult valami.

Hmm.. Miről is volt szó? :D Bocs, én is elvagyok sok dologgal, már nem emlékszem pontosan. De akkor frissítsük a dolgok légyszi'.

Köszi.

#2618 Felhasználó inaktív   Cheese 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 08:04

Teljesen nem vesztem el :)

Haver megcsinálta a képeket a procikról, csak várom hogy eljusson hozzám, mert a hurcolászos winyom persze elköltözött az örök bitmezőkre, és azon voltak a képek :(
A munka eddigi jelképei megváltoztak. A sarlót és a kalapácsot felváltotta a fagyi és  a galamb.
Aki nem nyal az repül!

#2619 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 10:41

Idézet: Cheese - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 9:04

Teljesen nem vesztem el :)

Haver megcsinálta a képeket a procikról, csak várom hogy eljusson hozzám, mert a hurcolászos winyom persze elköltözött az örök bitmezőkre, és azon voltak a képek :(

Az emailomat megkaptad? Nekem kép nem igazán kell azokról, mert tutira nincsenek még meg :) Tehát kár vesződnöd mindegyiket fotózni!

#2620 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 20:11

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 15:57

sokkal nagyobb érték és érdekesség volt akkor számomra a szétszedése, és az összerakás folyamata, ami végül nem volt sikeres, így lettek játékszerré...

Ezzel a problémával sokan - én is - meg kellett küzdenünk. De rájöttem, anélkül nem lehet megtanulni jól összeszerelni, hogy előbb az ember tönkre ne tenné a dolgokat. Persze ez sovány vigasz. Tanuló pénz. Én is ilyen szétszedős-összerakós - főleg inkább az előbbi - gyerek voltam, oszt tolom ugyanezt felnőttként is. fiúk, fiúk...

Lehet már mondtam, de az ismétlés a nagybácsi, törött lábú proccokat ne dobáljatok ki, főleg régi DIL tokosat, aminek csak a vékonykája jött le, de a töve még ép; illetve sarkazott procikat, ami még működik. Elsősorban Telcontar honfitársra utalok.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2621 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 23:45

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 21:11

Ezzel a problémával sokan - én is - meg kellett küzdenünk. De rájöttem, anélkül nem lehet megtanulni jól összeszerelni, hogy előbb az ember tönkre ne tenné a dolgokat. Persze ez sovány vigasz. Tanuló pénz. Én is ilyen szétszedős-összerakós - főleg inkább az előbbi - gyerek voltam, oszt tolom ugyanezt felnőttként is. fiúk, fiúk...

Lehet már mondtam, de az ismétlés a nagybácsi, törött lábú proccokat ne dobáljatok ki, főleg régi DIL tokosat, aminek csak a vékonykája jött le, de a töve még ép; illetve sarkazott procikat, ami még működik. Elsősorban Telcontar honfitársra utalok.

A sarkazott proci már a Felajánlásoknál van, és köszöni szépen, remekül érzi magát. :)
A törött lábú meg marad, amíg nem lesz helyett ép (és működőképes). Akkor meg cserealap lesz belőle.

Jut eszembe: most már hamarosan rászánom magam a cserealapom fellistázására. Szép hosszú lesz.

#2622 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 08:35

Ezzel kapcsolatban sikerélményt tudok mesélni:

kaptam egy számítógépes Kft-s ismerősömtől mindenféle régi holmit: jó alaplapok procikkal (500-800mhz között), meg csak procikat is külön, p1-p2 kategóriában.

De volt köztük egy P4 celeron 2.4GHz-s, 478as tokozású darab is, ami rettenetes állapotban volt... lábai görbén elhajolva, némelyik hurokban. Az egész tele pasztával, fél óra pucolgatás után derült csak ki, hogy milyen proci is valójában :)

Még ott a helyszínen kérdeztem a srácot, hogy "ez ugye rossz?". Amolyan vicc kérdésként. Erre ő persze rávágta, hogy biztosan rossz...

Itthon fogtam, megpucoltam rendesen, lábait vissza egyenesítgettem, aztán félreraktam. Valamelyik nap viszont gondoltam bátor leszek: beraktam a 478as alaplappal szerelt itthoni szerverembe, amit befogtam rendes használatra is. Gondoltam lesz ami lesz... kevésnek bizonyult már a benne lévő 1.7es proci, ezért gondoltam, valamivel csak jobb lenne egy 2.4es proci.

Gépet bekapcsoltam, és azóta remekül dolgozik benne a halálra ítélt proci :D Szóval semmi baja, gép stabilan megy, nonstop...

Pedig a srác a kukába akarta dobni, megjegyzem, én sem gondoltam először még arra sem, hogy egyáltalán a gyűjteménybe van értelme elrakni... annyira szanakész volt minden egyes lába.

Hát, ilyen is van...

#2623 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 12:13

Minden tiszteletem a tiéd, Joci, hogy volt türelmed a proci virgácsaival szöszmötölni. Amilyen aprók azok a microPGA csülkök, talán csak tűheggyel lehetett őket helyrepiszkálni. :D

Ilyen, vagy hasonló élménye szerintem mindegyikünknek volt. Halottnak hitt, vagy akként vásárolt CPU egyszercsak elindul, és megy hibátlanul. Egérrágta Duronok, Athlonok, Athlon XP-k, péhármasok, Celeronok okoztak már kellemes meglepetéseket.

Most már csak nekem is kéne találnom egy ilyen adakozó kedvű számítógépes káeftés ismerőst... ;) :D :cool:

#2624 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 17:37

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 13:13

Most már csak nekem is kéne találnom egy ilyen adakozó kedvű számítógépes káeftés ismerőst... ;) :D :cool:

Hát ja, ő adott már sok minden régi cuccot. Rajta keresztül voltak egy időben egy elektronikai hulladékgyűjtő-hasznosító cégtől procik (ott dolgozott mint műszaki vezető), de az a projekt nagyon rossz irányba ment el, a nagy nehezen megmentett, félrerakott procik nagy részét vissza kellett adni a tulajnak, mert az meg megbolondult, és leadta gyors kilóra. Pedig volt olyan 286os proci, ami 2-3e Ft-ért ment el vaterán. Engem erre "kértek fel", hogy ha tudom, hasznosítsam jobb áron, mint a kilós ár. Ez egy darabig sikerült is.

Most viszont ő maga foglalkozik régi gépek bontásával, és amit már nem tud eladni használatra (általában P3tól lefele), azokat hozza nekem a gyűjteménybe, de még csak 4-5 alaplap+proci jött, illetve külön procik. Reménykedem benne, hogy belebotlik majd néhány ritkaságba is, amikor cégek/irodák gépparkját bízzák rá szétbontásra, selejtezésre.

Ez a felajánlás dolog él még? Amennyiben nem tudom majd hasznosítani a bejövő dolgokat, akkor szívesen adnék belőle. Vannak egészen használható dolgok is, a most jött használható procik mind 500MHz felett vannak, van PIII 700as is. Sajnos memória nincs, mert azt a srác is feltudja használni (jó pénzért eltudja azt még adni, hiszen látjuk bárhol, hogy az SD ramok is még jó áron mennek viszonylag). Ő meg ebből él...

#2625 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 00:20

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 18:37

félrerakott procik nagy részét vissza kellett adni a tulajnak, mert az meg megbolondult, és leadta gyors kilóra

Esetleg le kellett volna tagadni, már eladtad vagy valami. szóval, na...

Viszont ez már kissé durva:
http://cgi.ebay.com/Intel-Pentium-4-Extrem...=item2558104f20
pedig ilyen nekem is kéne.

Felajánlásokba itt is bontakozik néhány p3 celeron cucc. Van rakás reg ecc ramom, amit csak a 440bx-ek kezelnek, néhány 400-500 proci, régi agp triok, savagek. Eladni nem lehet, itt helyet foglal. CD-ből is akad felesleg.

#2626 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 19:06

Felajánlások változatlanul működik, de az a kérésem, hogy ott beszéljük meg, ami oda tartozik. Nem minden csapattag olvassa ugyanis ezt a topikot.

#2627 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 19:08

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 1:20

Esetleg le kellett volna tagadni, már eladtad vagy valami. szóval, na...

Akkor valszeg el is kellett volna számolnia a bevétellel. Viszont kilóra Joci is megvehette volna... :D

#2628 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 08:18

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 20:08

Viszont kilóra Joci is megvehette volna... :D

:offtopic:
Sajnos nem. Mondom, annyira meghülyült a tulaj, hogy fenyegetőzve kérte vissza. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy az egész dologban benne volt az is, hogy a műszak(i)vezető srác ismerősöm összebalhézott a tulajjal, és főleg ő ragaszkodott a procikhoz, talán ő akart velük valamit kezdeni kicseszésből a tulaj kárára... :) Aztán el is jött a cégtől azonnal.

Komoly dolog ám ez a procibiznisz :D Én csak röhögtem rajtuk, hogy pár (tíz)ezer Ft miatt maffiahangulat alakult ki. Vicc volt az egész.

Szerkesztette: Joci 2010. 01. 12. 08:19 -kor

#2629 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:37

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:18

fenyegetőzve kérte vissza

De azt kellett volna mondani, hogy megvették tőled és a kezébe nyomni akkora X összeget, amitől lenyugszik. Elvégre azért volt nálad, hogy hátha el tudod adni. Igaz, már rögtön az elején "el kellett volna adni" azaz megvenni a tulajtól. Na, de nem akarom sokáig rágni e csontot. Lehet, hogy félreértjük, mert nem ismerjük az összes részletet.

Más.
A Pentium III-S mitől "ess"? Az rendben van, hogy tualatin meg minden földi jó. Csak szimplán a tualatinságát jelöli? De a celeronja viszont nem-S.

#2630 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 08:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 21:37

A Pentium III-S mitől "ess"? Az rendben van, hogy tualatin meg minden földi jó. Csak szimplán a tualatinságát jelöli? De a celeronja viszont nem-S.

A szerverbe való processzorokat jelölték S-sel. Ezeket lehet multiprocesszoros üzemben is használni. Az S mentes példányokkal hiába is próbálkozol. ( Én megtettem, valóban csak egy processzor működik ilyenkor az alaplapon. )

szerk.: Az S-es példányok másik jellemzője, hogy 512kB-nyi L2 cache van bennük, míg a többi Tualatin magos Pentium-III-ban csak 256kB. Multiprocesszoros üzemben különösen hasznos a nagy L2 cache. Jóval többet dob a rendszer sebességén mint az egyprocesszoros esetben.

Szerkesztette: akosf 2010. 01. 13. 09:04 -kor

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.