HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 06. 11:50

Idézet: Joci - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 12:45

Még mindig keresek 50 pines, bármekkora és bármilyen márkájú SCSI winyót és hozzá 50 pines, IDE kábel kinézetű adatkábelt!

Bontósok: van ilyenetek?

Egy korábban tárgyalt kis szerkezetet szeretnék életrekelteni, de kellene hozzá winyó + kábel. Ja, meg nem volna rossz egy SCSI (szintén 50 pines) CD-ROM sem! Nagyon mérges vagyok magamra, mert volt 50 pines winyóm is, cd-ÍRÓM is, meg kábelem is, de legutóbbi lomtalanításkor bedobozolva odaadtam valakinek ingyen... most meg nagyon kéne.

Aki tud, segítsen! Ha ilyesmikre bukkantok, gondoljatok rám légyszi!

Köszönöm!

Szerintem tudok neked segíteni. :) Mit tudsz adni cserébe? Olyasmi kéne, amit a Felajánlások tud hasznosítani.
... a trip back in time is all I need ...

#2782 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 11:56

Nekunk is van mindenfele.
vinyo, kartya, kabel, cd, dvd is.

Szerkesztette: g@by 2010. 03. 06. 11:57 -kor

Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2783 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 12:04

Idézet: Joci - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 11:45

Még mindig keresek 50 pines SCSI winyót és adatkábelt CD-ROM

Korábban már irtam, hogy van egy 1g és 6g(bad sectoros) vinyóm is, bár igazából ilyenek nekem is kellenének, csak azt nem tudom, mire. Mi lenne ha vateráznál? Most volt egy 4.5G-s seagate kábelestül,kártyástul, fickó 2000-ér akarta adni postával, hát jól körberöhögtem, mert ezeket egyébként 1ft-ért hozom, 4G ata vinyókat is. De ha gondolod megkeresem a cikket és linkelem, oszt beszéljetek. CD-ből is vannak szépszámmal, hasonlóan vicces árakon, holott az ata cd-k 1ft-ért beszerezhetők. Cd már senkinek nem kell, mert dvd van mindenhol. Korábban volt egy scsi dvd-m, ami irott dvd lemezekkel nehezen boldogult, hát jól felapritottam mérgemben, pedig most esetleg oda tudnám adni.
szerk: ha kábel kell, veszel a Lomexbe (~Lehel tér) vagy Micronikába (Műegyetem) szalagkábelt és csatit és lapos csavarhúzóval óvatosan összenyomkodod. Én igy csinálom, nem szokott vele gond lenni.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 06. 12:07 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2784 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 12:08

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 11:50

Mit tudsz adni cserébe?

Én tudok adni helyette ata vinyókat
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2785 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 12:10

Idézet: g@by - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 11:56

Nekunk is van mindenfele.vinyo, kartya, kabel, cd, dvd is.

Jó hogy mondod, pedig amikor ott szoktam járni, nem nagyon látok. Kellenének, persze nem horror áron.

#2786 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 12:21

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 13:04

Korábban már irtam, hogy van egy 1g és 6g(bad sectoros) vinyóm is, bár igazából ilyenek nekem is kellenének, csak azt nem tudom, mire. Mi lenne ha vateráznál? Most volt egy 4.5G-s seagate kábelestül,kártyástul, fickó 2000-ér akarta adni postával, hát jól körberöhögtem, mert ezeket egyébként 1ft-ért hozom, 4G ata vinyókat is. De ha gondolod megkeresem a cikket és linkelem, oszt beszéljetek. CD-ből is vannak szépszámmal, hasonlóan vicces árakon, holott az ata cd-k 1ft-ért beszerezhetők. Cd már senkinek nem kell, mert dvd van mindenhol. Korábban volt egy scsi dvd-m, ami irott dvd lemezekkel nehezen boldogult, hát jól felapritottam mérgemben, pedig most esetleg oda tudnám adni.
szerk: ha kábel kell, veszel a Lomexbe (~Lehel tér) vagy Micronikába (Műegyetem) szalagkábelt és csatit és lapos csavarhúzóval óvatosan összenyomkodod. Én igy csinálom, nem szokott vele gond lenni.

Jocinak enyhén szólva is messze van a Lomex is, meg a Mikronika is. :)

#2787 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 13:33

Idézet

Jó hogy mondod, pedig amikor ott szoktam járni, nem nagyon látok. Kellenének, persze nem horror áron.

Vazze, ha valaki  celiranyosan bejon venni valamit, nem fogom neki felsorolni az osszes cuccot, ami a boltban talalhato. :)
Ezenkivul eddig fingom nem volt rola, hogy ki vagy.
10 giga alatti scsi vinyok 500ft-ert szoktak lenni.
A nagyobbak 1-2k.
Kabel szinten 500-1000ft, attol fugg milyen.
Nem erdemes vele pocsolodni, tobbe kerul a szalagkabel plusz a csatik, es akkor meg ott van, kozel nem biztos, hogy mukodni is fog, amit osszekontarkodsz.
cd, cd iro, dvd, szinten 500-1000ft.
Ha szaz ft-ert akarsz venni, akkor menj mashova. :)
Persze ez a felajanlasokra nem vonatkozik, oda ingyenes.

#2788 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 14:01

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. Mar. 6., Saturday - 12:04

Elkepzelni nem tudom, hogy szalagkabel szerelesehez minek csavarhuzo. Franciakulcs vagy parhuzamsatu:) (az ezekhez valo krimpelofogo is igy mukodik, csak rohadt draga)

#2789 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 14:14

Idézet: g@by - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 13:33

Ha szaz ft-ert akarsz venni, akkor menj mashova. :)

1ft :D
Nem akarok senkit se lehúzni, nektek is meg kell élni valamiből, ráadásul vállalkozásnak több terhe van, ha legálisnak akar tűnni. Csak látom, amikor emberkék ingyen kapnak meg valamit, ami ezreket ér és nekem annyiért kell megvennem, ez kicsit felidegel. Persze az eladó is marha, mért 1ft-ért kinálja, aztán sir a szája, hogy nem éri meg postára mennie vele. Muszályból én is kitanulgatom ezt a kellemetlen sóherséget, elnézés kéretik - cserébe viszont lesz a felajánlásokba rakás motyesz, amit sikerül megkaparintanom ingyen. Egyelőre ház+táp hiány van, annak nem is fog nagyon lemenni az ára.
Arra nem emléxem, hogy ottjártamkor célirányosan rákérdeztem volna-e az 50-es scsi cuccokra, de elképzelhető, oszt lehet pont akkor nem volt vagy valami. DVD az kellene szkázira, de legjobb lenne, ha 68-as lvd dualos dvd író lenne (fú, ez biztos marha drága). Majd betérek még hozzátok, oszt rákérdezgetek.

Tc: Jocinak akkor a h-M is messze van. Postázni viszont lehet.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 06. 14:24 -kor

#2790 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 15:04

Hűha :)

Jó témát hoztam fel megint látom.

Szóval nekem csak 1db valamilyen winyó, kábel, és egy CDrom kéne. Ajánlatok? :)

Azt hiszem magától értetődik, hogy sok pénzt nem kívánok rááldozni. A pécsi vásárban múlt vasárnap egy fickónál volt egy 18 meg 36G-s winyó 1500 illetve 2500 pénzért, kábel hozzá 1000ért lett volna (68 pines, de átalakítóval), szóval nem lett volna sok, de épp nem maradt már annyi pénz nálunk, így nem tudtam megvenni.

Ebből adódóan tehát max 2e Ft-ig kéne valami komplett megoldás. Lehet sokkal kisebb winyó is.

Ha van valakinek, és adna is ennyiért, akkor dobjon egy PÜ-t!

Köszönöm.

#2791 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 15:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 12:50

Szerintem tudok neked segíteni. :) Mit tudsz adni cserébe? Olyasmi kéne, amit a Felajánlások tud hasznosítani.

Oda mi kell? Vannak dolgaim, van pár S370-es alaplapom, esetleg házam, tápom...

Meg van egy S462-es deszkám, meg egy 1.7-es celeronom. Illetve abból kettő is.

Szerkesztette: Joci 2010. 03. 06. 15:09 -kor

#2792 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 18:28

Idézet: Joci - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:09

Oda mi kell? Vannak dolgaim, van pár S370-es alaplapom, esetleg házam, tápom...

Meg van egy S462-es deszkám, meg egy 1.7-es celeronom. Illetve abból kettő is.

Amit felsoroltál, mind jó lehet. :)

Amit tudok adni:

4,3 GB Quantum Fireball ST
UltraPlex 40max
4 eszközös szalagkábel terminátorral

#2793 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 18:31

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 13:08

Én tudok adni helyette ata vinyókat

Neked tudok adni ultrawide cuccosokat is, ha kell.

#2794 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 19:49

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 19:28

Amit felsoroltál, mind jó lehet. :)

Amit tudok adni:

4,3 GB Quantum Fireball ST
UltraPlex 40max
4 eszközös szalagkábel terminátorral

És akkor mit, vagy mennyit kérsz ezekért? Megjegyzem, ha nekem adsz, az is felajánlász szintű dolog :D Továbbá nem vagyok az ellen sem, hogy visszaszolgáltatom az eszközöket, ha már nincs rá szükségem, vagy ha nem sikerül beüzemelni az eszközt. De persze legjobb lenne "örökbe", pénzért vagy cserébe valami(k)ért.

MÁS: örülök, mert épp az imént találtam szüleimnél, a régi szobámban egy 286os alaplapot, feltehetőleg működik. Egy Harris 286-25MHz-es proci van ráintegrálva. Talán sikerül egy működő gépet összeraknom belőle. Csak egy ISA-s HDD vezérlőt kell találnom, ramom van valamilyen talán hozzá (sima 30 pines SIMM).

Szerkesztette: Joci 2010. 03. 06. 19:52 -kor

#2795 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 21:44

Nagyon ra vagytok izgulva ezekre a regi szarokra. :D
Szoktak lenni komplett, mukodo xt, meg sun, meg mas kovuletek is.
Ha valakinek kell, akkor szoljon, es legkozelebb nem szedem szet oket.

#2796 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 22:39

Idézet: g@by - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 22:44

Nagyon ra vagytok izgulva ezekre a regi szarokra. :D
Szoktak lenni komplett, mukodo xt, meg sun, meg mas kovuletek is.
Ha valakinek kell, akkor szoljon, es legkozelebb nem szedem szet oket.

XT cuccokat meg a SUN procikat nehogy belerakd a "beolvasztós" kupacba, mert akkor legközelebb valami csőre töltöttel megyek hozzád, két kétajtós szekrény társaságában! :D

Szóval vedd úgy, hogy szóltam. :)

#2797 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 22:45

Idézet: Joci - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 20:49

És akkor mit, vagy mennyit kérsz ezekért? Megjegyzem, ha nekem adsz, az is felajánlász szintű dolog :D Továbbá nem vagyok az ellen sem, hogy visszaszolgáltatom az eszközöket, ha már nincs rá szükségem, vagy ha nem sikerül beüzemelni az eszközt. De persze legjobb lenne "örökbe", pénzért vagy cserébe valami(k)ért.

Há'persze! Felajánlottam, hogy csereberéljünk. :D De mivel ezek tényleg a Felajánlásoké, pénzt nem fogok kérni értük.  Adj cserébe PIII/P4 cuccosokat, amit megfelelőnek gondolsz, amiről úgy érzed, hogy "égalité". PIII vagy P4 kategóriájú alaplap, proci, memória, videokártya, IDE HDD mind megfelelő cserealap, ha működőképes.

#2798 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 00:08

Idézet: Joci - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 15:04

A pécsi vásárban múlt vasárnap egy fickónál volt

na azokat kárt volt otthagyni.  Főleg ha valóban keskenyíthető 36G-s. 18G/50pin-ről hallottam, nekem volt 18G/80pin, mentek 50-en is. Merthogy nem mindegyik vinyó szereti, ha szűkre fogják, ha jól rémlik wide negotation hibát csinál.
UW-ből nem állok annyira rosszul, 146G-s fog majd kelleni, de iszonyatosan forrnak, mivel 10-15K-n pörögnek. Ezért is kellene inkább 50-es, némelyike lassabb, továbbá isa-s scsi-re is köthetőek (abból nincs wide), jó lenne 3/486osokba, illetve bárhova.

#2799 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 00:25

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 14:01

Elkepzelni nem tudom

Van merőleges satu is? Szerintem csavarhúzóval 3-asával/4-esével benyomkodni mindkétoldalról a kábelt biztosabb eredményhez vezet. Persze lehet kombinálni is, megsatuzni, aztán csavarhúzózni. A másik, hogy lapos nyúzó nagyobb eséllyel van a háztartásban, mint satu vagy akár francia. Pl nekem normális satum nincs - még. Mellesleg ezt az egész szalagkábeles teknikát eléggé primitívnek tartom. Főleg a kihuzkodások, sok esetben csak kábelnél fogva lehet cibálni az meg ugye nem túl jó. A vékony erű meg nagyon hamar szétmegy. Kihúzófül hasznos amelyiken van. Persze ezeket nem állandó huzkodásra találták ki.

#2800 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:22

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. Mar. 7., Sunday - 0:25

Van merőleges satu is?

Gondolom nincs (vagy nem tudom, nem ertek a lovakhoz), de ettol meg ez a neve:)

Idézet

Szerintem csavarhúzóval 3-asával/4-esével benyomkodni mindkétoldalról a kábelt biztosabb eredményhez vezet. Persze lehet kombinálni is, megsatuzni, aztán csavarhúzózni. A másik, hogy lapos nyúzó nagyobb eséllyel van a háztartásban, mint satu vagy akár francia. Pl nekem normális satum nincs - még. Mellesleg ezt az egész szalagkábeles teknikát eléggé primitívnek tartom. Főleg a kihuzkodások, sok esetben csak kábelnél fogva lehet cibálni az meg ugye nem túl jó. A vékony erű meg nagyon hamar szétmegy. Kihúzófül hasznos amelyiken van. Persze ezeket nem állandó huzkodásra találták ki.

A satu rendelkezik azzal az elonnyel, hogy legalabb egyszerre cseszed el az egeszet:) Raadasul a gyari fogok is ilyesmi elven mukodnek, ugyhogy csak nem lehet akkora hulyeseg.
Rendes csatlakozoknal vagy van valami bigyo, aminel fogva ki tudod huzni a tyukbelet a csatlakozobol (pl. brand gepeknel tipikus az ilyesmi), vagy az aljzatnak van ket fule, amivel ki lehet lokni (mint a DIMM foglalatoknal, ilyen megoldas megbrandebb gepekben fordul elo:)
Szokasos dzsunka-PC-nel meg fogod a kabelt es teped kifele. Aztan ket het utan kicsereled.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.