HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 12. 00:21

Van a kupacban 533-as ppga is.
Fentebb irtad, hogy az is erdekel.
Meg van bent par slotos amd, meg kb 1000db mindenfele, mert most fogjak elvinni oket.
Hetfoig dontsd el, hogy mik kellenek pontosan.
Esetleg van par silicon, meg sun, es vax is.
Habar az utobbiert neuro megol ha szetkapom. :D
Azokkal meg kitalalom mi legyen.
Meg van valahol egy slotos itanium, de azt eltettem valami jo helyre, igy most en sem talalom. :D

Természesen amit fentebb írtam azok is érdekelnek. Csak a Celeronok és a slotos procik voltak összeírva a socketes p3-akat majd ma még összeírom.
A mártírhalál nemes cselekedet, majd gyújtok gyertyát is. :Đ
Ok, ami marad esetleg speckó Neuro után, az természesen megbeszélés tárgyát képezheti. :D
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2822 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 07:37

OFF:

Picur... Boldog születésnapot :beer:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2823 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 03. 11. 20:38

Nálam, a polcon.

Igen, gondoltam nálad biztos akad, lévén procigyűjtő :-)
Piacokon, bolhákon, aprókon nem nagyon látok, csak P2-ből, P3-ból pga-sat. Az árakat inkább nem említem, izzó vassal kergetnének, rontanám itt az üzletet.
Katmaikból biztos több van, mivel azokkal még bővíthették a régi 440bx-eket. Később meg már a lapok is inkább pga-sok voltak.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2824 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 03. 12. 07:37

OFF:

Picur... Boldog születésnapot :beer:

Köszönöm! :D
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2825 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 15:30

Meg van bent par slotos amd, meg kb 1000db mindenfele, mert most fogjak elvinni oket.

Nekem kene egy SL2U7 sSPEC (PII-450, SECC tokozasu) dualba. Azonos steppingu SECC2-es van, mukodik is, de ronda a ket kulonbozo tokozasu proci:D

Idézet

Meg van valahol egy slotos itanium, de azt eltettem valami jo helyre, igy most en sem talalom. :D

Egyszer valami ilyesmit esetleg alaplapostol is eltehetnel, kivancsi vagyok mit bir egy HP-UX vagy OpenVMS Itanicon:>

#2826 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 11. 20:52

Ha valami elvetemult egyben elvinne a kupacot, akkor 7k-ert viheto.
Kb 1kg, ha leadom az atvevonek, o is annyit ad erte.
Darabonkent 500ft.
Picure az elsobbseg, leven neki igertem.
Nem tudom mennyire latszik a kepen, de a 423-as procik, 1,3 1,4 1,5-os darabok.
A k6 333, 350
Fcpga es ppga gyakorlatilag mindenfele van.
Van a kupacban 533-as is.
Van meg sok slotos procim is.
p2, p3, xeon, etc...

Xeonok engem is érdekelnek, meg a mindenféle egyéb SUN, VAX és izébigyó procik is.
... a trip back in time is all I need ...

#2827 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 09:22

1000db mindenfele

Mit kérsz érte? a fentebb említett 7K?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2828 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 15:50

Idézet

Mit kérsz érte? a fentebb említett 7K?

Nem, darabja 500ft.
Arra mar megvan evek ota a vevo, aki annyiert elviszi, es nem penzt kapunk erte.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2829 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 13. 15:50

nem penzt kapunk erte.

Rekesz sör?

#2830 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 09:10

939-es procija nincs valakinek felesleg? Valami egyszerűbb, de működő kéne tesztdarabnak. Azért már tudnék 500ft-ot adni.

#2831 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 12:51

Idézet

Rekesz sör?

Nem sok kozd van hozza ugyan, de nem is titok.
El tudnank adni kilojat 10-12k-ert is, de az ember aki elviszi 7-ert, 1k-ert ad egy komplett p4-es gepet.
Tehat, egy kilo prociert kapunk 7db gepet.
Ezert nem fogom neked 7k-ert odaadni.

Idézet

939-es procija nincs valakinek felesleg? Valami egyszerűbb, de működő kéne tesztdarabnak. Azért már tudnék 500ft-ot adni.

3200-es, dobozos, 5k.

#2832 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 14. 12:51

...kilojat 10-12k-ert is...3200-es, dobozos, 5k.

Azmá azé durva P2-P3 kaliberű procikér! De gondolom nem az olvasztósoknak, 30K arany-ezüst nincs benne. Remélem nem tekinted úgy, hogy titeket akarlak piszkálni, csak a körülményeket mérem fel. Ezerér komplett p4-re szerintem bárki vevő lenne. Jó a husos fazék közelében.
939-est eddig 2500 a legócsóbb amit láttam, mittomén hányezerplusszos, felőlem lehet sempron is, csak minél ócsóbb legyen, de műxödő.

#2833 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 14:45

Mogyoróra szoktam én is ránézni ha röhögni akarok.Azok meg szerintem g@byéktol is vesznek cuccokat és tripla áron kirakják.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2834 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 15:35

Idézet

Azmá azé durva P2-P3 kaliberű procikér! De gondolom nem az olvasztósoknak, 30K arany-ezüst nincs benne.

Figyu, fingom nincs melyik nemesfembol mennyi nyerheto ki beloluk, de nem is igazan erdekel.
Igy is kurvara lehuzas az a 12k, amit adnak erte itthon.
Tudok olyan helyet, ahol 220 eurot adtak utoljara kilojaert a keramia prociknak.
A mogyoro meg tenyleg sokmindent vitt tolunk regebben, de amennyit adnak erte, annal tobbet kapunk ha eladjuk kilora a cuccokat, aztan aruljak 5-10x-es aron.
Persze az o dolguk.
A procinak meg ennyi az ara, 3200-es asszem, dobozos, hutovel, garoval, szamlaval.

#2835 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 16:46

Közbe a számarányokon merengek. Kiló proci a legkönnyebb fc-pga-ból ha 100darab, akkor sokat mondok, inkább az 50-hez lehet közelebb. Slotosból meg egyértelmű néhány darab is elég. Maradjunk a fcpga 50-100db-jánál. Ha 12K-ért megyen, akkor darabja 120-240ft. De a kilóban nyílván vegyesen értendő a slotos, feketepga és minden egyéb proci, tehát elég könnyen kijön tényleg az 500ft/db. Slotos procinál ez még elég barátinak is mondható. Arany szerintem ezekben minimális, a lábak is tiszta réz. Két eset van. Vagy valami nagyon ritka adalék fém, palládium meg ilyesmik, vagy a gyűjtőmániákusok számára felárazva. Utóbbi kicsit problémás több szempontból is: kevesen vannak és nem hülyék. 220€~50Kft-ért simán eladok én is 5db slotos procit, kurva nagy üzletet csapok belőle. Lesz itt lóvé, bahamák, jacht, lányok!

#2836 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 20:06

Mielott marhasagokat irsz, inkabb kerdezz!

Idézet

Tudok olyan helyet, ahol 220 eurot adtak utoljara kilojaert a keramia prociknak.

Szo sincs slotos, es zold szinu fcpga procikrol.
A slotos procik elso osztalyu panel aron mennek, huto nelkul, es muanyagboritastol mentesen.
Ennel kicsit tobb a muanyag 370-es, 462-es, etc...
A regi fekete ppga szinten kicsit tobb a zoldeknel.
Nem csak ezustot es aranyat nyernek ki belole, hanem szamtalan mas femet is.
Es hidd el megeri nekik, tobb evre elore le van foglalva a kapacitasuk.
Te pedig ebbol nem fogsz jo uzletet csinalni, mert nem adottak a felteteleid hozza.

#2837 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 14. 16:46

Közbe a számarányokon merengek. Kiló proci a legkönnyebb fc-pga-ból ha 100darab, akkor sokat mondok, inkább az 50-hez lehet közelebb. Slotosból meg egyértelmű néhány darab is elég. Maradjunk a fcpga 50-100db-jánál. Ha 12K-ért megyen, akkor darabja 120-240ft. De a kilóban nyílván vegyesen értendő a slotos, feketepga és minden egyéb proci, tehát elég könnyen kijön tényleg az 500ft/db. Slotos procinál ez még elég barátinak is mondható. Arany szerintem ezekben minimális, a lábak is tiszta réz. Két eset van. Vagy valami nagyon ritka adalék fém, palládium meg ilyesmik, vagy a gyűjtőmániákusok számára felárazva. Utóbbi kicsit problémás több szempontból is: kevesen vannak és nem hülyék. 220€~50Kft-ért simán eladok én is 5db slotos procit, kurva nagy üzletet csapok belőle. Lesz itt lóvé, bahamák, jacht, lányok!

Ahogy g@by fentebb írta, nem mindegy, hogy kerámia avagy műanyag az a tokozás. Más a feldolgozás technológiája. A műanyagok olvasztása sok veszélyes égésterméket eredményez, ezeknek a kiszűrése, ártalmatlanítása megdrágítja az újrahasznosítást. Ez tükröződik az átvételi árban. A visszamaradó, végképp hasznosíthatatlan maradékok is kevésbé ártalmasak kerámiatokozás esetében, ezért egyszerűbb az elhelyezésük, esetleg ártalmatlanításuk.

Ha minimális is az aranytartalom egy-egy prociban, sok kicsi sokra megy. De a lábaik nem tiszta rézből készülnek. Azok bizony aranybevonatúak, hogy ne korrodáljanak. A tiszta réz felülete nedvesség hatására korrodálna, zöld színű oxidréteg vonná be, ami viszont rontaná a vezetőképességét. (Alaplapokon, amelyeken még "klasszikus" elemek vannak, lehet látni ilyet, amikor kifoyik az elemből a sav.) Ha a procilábak tiszta rézből lennének, vöröses színűek lennének, mert a tiszta réz az a vörösréz. A sárgaréz az cinkötvözet (igaz, kevésbé oxidálódik, sőt egyes fajtái egyáltalán nem korrodálnak). De a réznek is szép ára van, ne tessék lebecsülni a benne rejlő gazdasági hasznot! A chipekben magukban is vannak fém (tipikusan vörösréz) rétegek, a hő elvezetésére, valamint a tokozás belsejében húzódó vezetékek is tipikusan rézből készülnek. A staggered kerámia tokokban a chipek és a tokozás összekötésére használtak ezüstvezetékeket is. Az sem értéktelen komponens. Aztán a szilícumszeletekben használt "szennyezőanyagok" is értékesek, amiket azért alkalmaznak, hogy a félvezető tulajdonságot kialakítsák.

Nyilvánvaló, hogy megéri az elektronikai alkatrészek újrahasznosítása. És mert megéri, ezen a téren is van versengés a nyersanyagért (a processzorokért és az elektronikai panelekért egyaránt). Ez jó annak, aki összegyűjti és értékesíti ezeket a nyersanyagokat. Rossz nekünk, gyűjtőknek, mert nálunk gazdaságilag jóval erőteljesebb cégekkel kell versengenünk kedves "százlábúinkért". (Meg a lomisokkal, akik egészen félelmetes dolgokra is képesek olykor a hulladékokért.) Magyarán fizethetünk, mint a katonatiszt. Még rosszabb, hogy versenyt kell futnunk az idővel is, mert a régebbi generációjú processzorokat már most is igen nagy arányban visszagyűjtötték, újrahasznosították. Vagyis fogy a gyűjtenivaló. Vészesen.
... a trip back in time is all I need ...

#2838 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 00:24

Egyreszbol a gyujtoknek is jo, hogy egyre kevesebb a regi cucc.
Megjegyzem, akad azert meg boven belole tolunk keletebbre.
Nem kell sajnalni azt az 500-1000ft-ot egy ritkabb darabra, mert ha nem is a mi idonkben, de egyszer a tobbszoroset fogja erni.
Nekem is van par regebbi intel "csotany", mar egesz szep penzeket adnak erte.
Erdekes dolog ez a feldolgozasosdi is.
Voltam a gyarban, ugyhogy lattam.
Eloszor ledaraljak az egeszet, aztan tobbfele savas tartalyban szepen leulepednek a kulonbozo femretegek.
Kozben kapnak valami elektromos kezelest is.
Nem ertek hozza, meg a nagy reszet nem is ertettem annak amit karattyoltak.
A meretek mindenesetre megdobbentoek, europaban ket ilyen ujrahasznosito letezik, es mint fentebb irtam, evekre elore le van kotve a kapacitasuk.
A muanyag procikbol egyebkent nem sok marad, feloldodik az egesz.
A lenyeg, hogy nagyon nagy biznisz ez az egesz, de nagyot is lehet bukni rajta.
Az osszes szinesfemnek naponta valtozik a felvasarlasi ara, olyan mint a tozsde.
Hazai viszonylatban az egyik nagy ceg peldaul most csodolt be.
Nekunk is lent all mar a pinyoban egy eve par tonna alu meg rez, mert egyszeruen nem erdemes eladni.

#2839 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 03. 14. 23:20

...
Ha minimális is az aranytartalom egy-egy prociban, sok kicsi sokra megy. ...

Kb. mennyi lehet benne? Ha csak a lábak bevonatán van, akkor az 1/100 grammban mérhető.
Mert a többit szerintem nem éri meg kiszedni belőle, pl. ezüstnek kb. 100 ft grammja, ha most kiszednek egy processzorból 1/10 grammot (de szerintem sokat mondok), azért nem éri meg. A réznek meg fillérekbe kerül grammja, azt főképp nem éri meg ... max. ha valamelyik folyamat "melléktermékeként" az is kinyerődik és csak össze kell szedni.

#2840 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 15. 00:24

... Nekunk is lent all mar a pinyoban egy eve par tonna alu meg rez, mert egyszeruen nem erdemes eladni.

Az meg hogy csak áll ott céltalanul, esetleg útban is van néha, annak meg még annyira sincs értelme ...
Ennek is ingadozik az árfolyama, mint mindennek. Amikor többért veszik be, akkor érdemes beadni, és kész. (Az utóbbi pár évben volt már 5000$ is egy tonna tiszta réz világpiaci ára, meg 8000$ is, előtte 1-2 évvel meg szintén volt 8000$ fölött: gondolom a színesfémtelepen is ugyanúgy kevesebbet adnak érte, amikor olcsóbb)
Sokáig őrizgetni ugyanúgy butaság, mint a reklámban, hogy 20 évig gyűjtött egy Trabira, és mire összegyűlt, addigra megszűnt a papír húsz ft-os, mire újra összegyűjtötte, addigra meg a Trabi szűnt meg: amennyivel többet kapsz érte 10 év múlva, annyival kevesebbet is ér a pénz addigra: ne csak azt nézd meg, hogy hány $ volt a 70-es években a réz, hanem azt is, hogy mit lehetett venni akkor annyi pénzért, és hogy ma mit lehet venni ugyanannyi réz árából. Rögtön nem fog annyival többet érni.

De Te tudod.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.