Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 03. 16. 22:49
Ha nem lenne ennyire agyatlan a világ, ledobná a hátáról azokat, akik ezt a borzalmat gerjesztik.
Hihetetlen mennyiségű munka, értékes anyag megy pocsékba ebben a rendszerben.
A tudatos üzletpolitikával szeméttelepre kényszerített, amúgy jó eszközök netto pazarlás, netto gazemberség.
A világ fejlődik.
Autóból is járhatnánk 40-50 éves VW bogarakkal, mint sok régiautó-őrült.
Vagy házból is lakhatnánk egy 3*4 m-es vályogszobában, mint régen, amikor egy parasztházban együtt lakott sok esetben 3 generáció. Aztán ha nem volt elég nekik a lakás, akkor a fiatalok az istállóban laktak meg aludtak. Ma meg 80-100 nm-es lakás alap (már ha vidéken lakik az ember).
Ehhez képest, hogy 3-4-5 évente veszel egy új számítógépet, az már nudli.
Ahogy fejlődik a világ, úgy jut egyre több nyersanyag az embereknek (nem csak hw-ből, hanem mindenből). Persze ezért egyre nagyobb a pocsékolás is, mert az ember ilyen: ha valamit nem kell megbecsülni, akkor nem vigyáz rá annyira.
Ezen lehet mérgelődni, de sok értelme nincs. Vagy lehet kivonulni és remeteként élni egy civilizáció nem érintette területen.
Másrészt nem kell azért olyan gyakran gépet cserélned: nekem pl. egy 2500+-os AMD van egy Radeon 9200-zal.
Jó 5-6 éve vettem, már akkor sem egy csúcsgép volt, hanem egy erősebb középkategória.
Meg nem is vagyok nagy játékos, bár nem vetem meg a jó játékokat (DOOM3 meg PoP nálam ami bejön, az újabbak gondolom el se indulnak ezen a régi videókártyán).
Ha annyira játszanék, akkor is elég volna 3 évente cserélgetni.
Persze vannak megszállottak, akik az új hardverekért vannak oda, de az elenyésző hányada az embereknek.