HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 13:48

Ezek meg alaplapban vannak:
Kép
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#362 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 15:14

Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy egyeseknek az utóbbi hónapok processzor termése igen jól alakul. Gratulálok hozzá :) Mióta a fórumhoz csatlakoztam, jómagam is gyarapodtam pár procival és most meg egy konzollal is. Procikból az utolsó eresztés:
- Intel Celeron FV524RX533 SL3FZ
- AMD Sempron SDA2400DUT3D

A konzol pedig egy SEGA Mega Drive II :D

Múltkor láttam egy fórumtársam konzol gyűjteményét képen, amin feltűnt egy SEGA Master System I és II, valamint egy Mega Drive II. Akkor jutott eszembe, hogy régebben mennyire vágytam egy ilyenre, de elérhetetlen volt az ára miatt, így be kellett érnem egy Master System II-vel. Most pedig hozzá jutottam nevetséges áron, az akkoriban favorizált G-Loc játékprogrammal együtt. A barátnőm kicsit furcsán nézett, mikor meglátta, de már nem lepődik meg ilyesmiken, egyszerűen rám hagyja! :D

Üdv!

#363 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 15:43

:)
Nekem is itt van a táskában egy Megadrive 2, még nem volt ilyenem, ma kaptam cimbitől, aki szintén gyűjtő. Ezt valahogy nem nézi sokba és meg kell mondjam érthető. Olyan mintha a saját hamisítványa lenne. Persze nem működésre hanem úgy fizikailag. Az igazi első Megadrive sztem sokkal karizmatikusabb (a héten érkezik belőle a harmadik fajta :))

Szóval gratula az új szerzeményhez, de sztem egy Megadrive 1-t szerezz be, az az igazi!

Amúgy hol jutottál hozzá (és mennyiért, de ez nem olyan fontos), milyen állapotban van, mi van meg hozzá, van hozzá játékod töméntelen?

#364 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 17:16

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 13:09

Kicsit turkáltam a fiókban :)
Kép

Szép s gusztusos elrendezés! :up:
Tényleg át kell túrnom a fiókokat, mert pl zöld Cyrix nekem is van vhol.
A Ti DLC+koproci párosért külön köszönet! Sztem pont ilyenem volt ám! :respect:

#365 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 17:43

Idézet: vtb - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 15:43

:)
Nekem is itt van a táskában egy Megadrive 2, még nem volt ilyenem, ma kaptam cimbitől, aki szintén gyűjtő. Ezt valahogy nem nézi sokba és meg kell mondjam érthető. Olyan mintha a saját hamisítványa lenne. Persze nem működésre hanem úgy fizikailag. Az igazi első Megadrive sztem sokkal karizmatikusabb (a héten érkezik belőle a harmadik fajta :))

Szóval gratula az új szerzeményhez, de sztem egy Megadrive 1-t szerezz be, az az igazi!

Amúgy hol jutottál hozzá (és mennyiért, de ez nem olyan fontos), milyen állapotban van, mi van meg hozzá, van hozzá játékod töméntelen?

Szia Vtb!

Szerintem a második kiadás szemre valóbb és helytakarékosabb, nem utolsó sorban pedig annak idején ez volt a hőn áhított. Lényegében nem sokban különbözik az elsőtől, csak kisebb lett és eltűnt róla a hangerőszabályzó - tudomásom szerint. Az általam birtokolt példány jó állapotban van, tegnap előtt szedtem szét és takarítottam meg mind a konzolt, mind pedig a kontrollert. Annyiban tér el a gyáritól, hogy az előző tulajdonosa (jobbról balra) a tápcsatlakozó és az A/V Out mellé beforrasztott két RCA dugót, amivel a TV kompozit (video és audio) bemenetére lehet kötni. Bár furcsa számomra, hogy a gépházon lévő luk, amin a vezetéket kivitte olyan, mintha gyári lenne. De az alaplap aljára forrasztott vezetékek és kondenzátor már otthoninak tűnnek :) De lényeg, hogy működik.
Szóval nemsokára lesz Mega Drive III valakinek az országban? Én úgy tudom, hogy belsőleg az sem változott, csak a külseje és Európában nem is forgalmazták, csak a távol keleten.
A gépem a Vateráról való, onnan szoktam beszerezni a kívánt dolgokat, és ott is szoktam megszabadulni tőlük. A gyári A/V out kábelen kívül teljes, de csak egy irányító van hozzá. Játékom kettő van, de már tesztelem PC-n azokat, amiket még szeretnék beszerezni hozzá (Sonic, Golden Axe, Shadowrun, stb.)

Üdv!

#366 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 17:58

Idézet: speedmetal - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 16:43

...
Játékom kettő van, de már tesztelem PC-n azokat, amiket még szeretnék beszerezni hozzá (Sonic, Golden Axe, Shadowrun, stb.)

Üdv!

Hát én meg egy furát tapasztaltam. A Megadrive kazettái egyszerűen nem mennek bele a MD2-be :think:
A cimborám mondta is, hogy a kazetták tokozása egyszerűen nem engedi. A kérdés, hogy akkor mi a rozmárfüllel megy? A sárga piacos kazikat persze benyeli. Tudtommal nem készült külön MD2 játék...vagy én vagyok tudatlan?

Szerkesztette: vtb 2008. 02. 15. 17:59 -kor

#367 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:19

Idézet: vtb - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 17:58

Hát én meg egy furát tapasztaltam. A Megadrive kazettái egyszerűen nem mennek bele a MD2-be :think:
A cimborám mondta is, hogy a kazetták tokozása egyszerűen nem engedi. A kérdés, hogy akkor mi a rozmárfüllel megy? A sárga piacos kazikat persze benyeli. Tudtommal nem készült külön MD2 játék...vagy én vagyok tudatlan?

A Mega Drive I, II és III játékgépekhez nem készült külön kazetta. Mindegyikhez ugyanaz való. Ha nem tudod a gépbe tolni - erőltetni felesleges - akkor az nem bele való, ergo nem ahhoz készült vagy hamisítvány. Vagy a MD I-be belemegy és működik, míg a MD II-be nem megy bele? Mert akkor a géppel nem stimmel valami. Nézd meg a betöltő nyílást, nem került-e bele valami, ami akadályozza a kártyát.

#368 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:21

Speedmetal!!!! Ha szétkapod a szerkentyűt dobjál már föl róla pár képet. Asszem az enyémet rútul átbuherálták. Sztem nem is az van a belsejében. :confused:

#369 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:33

Idézet: amstel - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 17:16

Szép s gusztusos elrendezés! :up:

Köszi :) a fő szempont az volt, hogy mind egyszerre ráférjen a szkennerre :)
A P1-100 az azért van lábbal lefelé, mert egy borda van a hátára ragasztva igen erősen :(
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#370 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:35

Idézet: vtb - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 18:21

Speedmetal!!!! Ha szétkapod a szerkentyűt dobjál már föl róla pár képet. Asszem az enyémet rútul átbuherálták. Sztem nem is az van a belsejében. :confused:

Szerintem az nem mostanában lesz, lévén tegnapelőtt volt szétkapva és megpucolva, de találtam Neked képet: http://www.getlofi.com/wp-content/uploads/...ega_drive_2.jpg
Nem tudom, hogy ilyesmire gondoltál-e?

#371 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:35

A képen látható sok szép PPro procihoz nincs valakinek egy fölösleges alaplapja? Lehetőleg duálos :)
(Van két VRM modulom is hozzájuk.)
Enterprise Forever!

#372 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:56

Idézet: speedmetal - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 17:35

Szerintem az nem mostanában lesz, lévén tegnapelőtt volt szétkapva és megpucolva, de találtam Neked képet: http://www.getlofi.com/wp-content/uploads/...ega_drive_2.jpg
Nem tudom, hogy ilyesmire gondoltál-e?

Eeeegen, közben én is kerestem. Hát az enyém szépen át van moddolva...konkrétan beleaplikálták egy piacos utánzat belsejét egy MD2 házba, vagy azt nagyon ügyesen leutánozták. No mindegy ajándék paci.

#373 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 19:06

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 18:35

A képen látható sok szép PPro procihoz nincs valakinek egy fölösleges alaplapja? Lehetőleg duálos :)
(Van két VRM modulom is hozzájuk.)

Szimpla van három is (abból egy be van építve egy gépbe). Dualos csak kettő van, amiből az egyik egy IBM NetVista gépben lakik (gyári, nem én barkácsoltam), a másik parlagon hever :)

#374 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 21:14

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 19:33

Köszi :) a fő szempont az volt, hogy mind egyszerre ráférjen a szkennerre :)
A P1-100 az azért van lábbal lefelé, mert egy borda van a hátára ragasztva igen erősen :(

Ragasztott vagy erősen ragaszkodó bordát én késsel és gumikalapáccsal szoktam levenni (leverni). A kést befeszítem a proci és a borda közé, a gumikalapáccsal meg óvatosan jól odab*szok. :D

Rizikós mondjuk, mert egyszer törtem már el így kerámia procit - de legalább megvizslattam a magját közelről. :D
... a trip back in time is all I need ...

#375 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:22

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 21:14

Ragasztott vagy erősen ragaszkodó bordát én késsel és gumikalapáccsal szoktam levenni (leverni). A kést befeszítem a proci és a borda közé, a gumikalapáccsal meg óvatosan jól odab*szok. :D

Rizikós mondjuk, mert egyszer törtem már el így kerámia procit - de legalább megvizslattam a magját közelről. :D

Egyszer egy kerek bordát sikerült úgy leszednem, h egy réteg kerámia jött vele :Đ Persze akkor már nem számított.

#376 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 00:08

Mindennapi processzorunk rovat:

Ma (illetve igazából tegnap :D ) egy újabb mobil 80486-os van terítéken. Tulajdonképpen semmi különös, hacsak az órajelét nem nézzük. 40 MHz-es és ráadásul órajelkétszerező: ilyen 486-os processzort az Intel csak és kizárólag a Compaq notebookjai számára gyártott. Asztali változatú i486-os 40 MHz-es belső órajellel nem készült az Intelnél.

Kép

A szombati Mindennapi processzorunk rovat egyéb elfoglaltságom miatt kimarad - hacsak nem ugrik be helyettem valaki.
... a trip back in time is all I need ...

#377 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 01:51

Remélem szombaton lezstek itt sokan mert renolváljuk haver rég elfeledett 4.86-át :D
Aztán azt se tudom mi hol merre hány méter benne.
Nem tom hogy én vagyok-e hülye de régen a CPU tényleg a lap bal felső sarkán volt?(S3)

#378 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 08:51

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 1:51

Remélem szombaton lezstek itt sokan mert renolváljuk haver rég elfeledett 4.86-át :D
Aztán azt se tudom mi hol merre hány méter benne.
Nem tom hogy én vagyok-e hülye de régen a CPU tényleg a lap bal felső sarkán volt?(S3)

Régebben nem volt rá szabvány, hol legyen a CPU. Ahogy jobban kijött a nyákterv. Lehetőleg nem a slotok helyén :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#379 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 00:01

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 9:51

Régebben nem volt rá szabvány, hol legyen a CPU. Ahogy jobban kijött a nyákterv. Lehetőleg nem a slotok helyén :Đ

háát figy biztos volt valami rendszer, mert ahogy most elnézegettem pár oldschool fekvő házat 386 486 korszakból, a tápok miatt nem mindig fér al aminek a tetején van a cooler.

#380 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 00:15

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:14

Ha nem túl kicsit a borda, akkor gyönyörűen be lehet fogatni egy satuba a lamellált részét. Amint szorulnak össze a lamellák, elkezd feszülni, domborodni az borda alja és szépen lepattan a prociról.  :smoker:

Videókártyáról fagyasztottan szedtem le a bordát. Még a régi Radeon 8500-ömről. Be egy zacsiba, azt a fagyasztóba, majd pár óra múlva relatíve könnyen le lehetett pattintani a bordát, mert a ragasztó teljesen rideg lett és pattant...
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.