HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#3601 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 05. 26. 18:13

...ééés, akkor adaptor day itt is! Valószínűleg jó a sejtésem a 486 átalakítóval kapcsolatban, mert most nekem is a kezembe akadt egy hasonló, és volt alkalmam játszani vele. A CPU alatt tényleg egy fesszab található, ami ki tudja, mennyire veszi le az alaplaptól kapott 5 voltot. Nekem egy AMD 5x86 van benne, és Intel/AMD 486DX-re jumperelve a lapot működik, bár nem volt egyszerű erre rávenni. Még jó, hogy volt kéznél egy overdrive DX2, mert arról már tudtam, hogy jó, és pont így kell működnie.

Gábor, te ki tudtad próbálni a tiedet?

A mellette lévő csodás darabról mindjárt...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: adapter1.jpg
  • Csatolt kép: adapter2.jpg
  • Csatolt kép: adapter3.jpg

Szerkesztette: alvaro 2015. 05. 26. 18:20 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3602 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 26. 18:18

A másik pedig egy TCP tokozású mobil Pentium 100 az újabbik szériából (350nm, CPUID=52C). Ezt egészítették ki aztán egy Socket 7 alakú nyákkal. Valamiért az volt bennem, hogy az ilyennek 2.45 voltot kell adni, így kapott 2.4-et. A teszt után néztem, hogy 2.9 lett volna a helyes. Nem baj, ettől még egy procinak se lett baja, fagyni meg nem fagyott :)

Fogalmam sincs, miért csináltak ilyet, egy mezeinek látszó asztali gépből került elő.

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: tcpga1.jpg
  • Csatolt kép: tcpga2.jpg

#3603 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 31. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 05. 12. 19:41

Akkor ideje keresned silvercap változatot.Kép

Találtam egyet a pincében, meg egy fekete kupakosat is hasonló eresztésből:

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Cyris_IBM_s.JPG

#3604 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 31. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: ace22 - Dátum: 2015. 05. 31. 12:36

Ezek egyike sem silvercap. Egy blacktop IBM meg egy pinktop Cyrix, Ha emlékeim nem csalnak meg, ez utóbbit a megboldogult Verseny utcai piacon lőtted, pont az orrom előtt. :)
... a trip back in time is all I need ...

#3605 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 31. 12:20

Kérdés, mert most nagyon lányos zavarba hozott egy Duron proci.
Szép szabályos kerámia tokozása van, ahogy az egy tisztességes 1300-as Durcihoz illik. A feliratai az alábbiak:
AMD
Duron™
DHD1300AMT1B
AGOIA 0333MPMW
(a többi lényegtelen)

Amiért zavarba hozó, az a stepping code (meg a mag alakja): ez ugyanis egy Palomino core, ami viszont az Athlon XP-k első generációja, desktop Duronhoz soha nem volt köze. És most nem tudom, hogy ez egy hamisított Athlon XP (szokatlan lenne, kerámiatokos Athlon XP nemigen volt, meg ki az a marha, aki Duronná hamisít egy Athlon XP-t), vagy egy olyan Duron, ami hivatalosan talán nem is létezik?
Derék EPoX 8RDA6+PRÖ-m is meghökkent tőle ("Unknown CPU type at 1300 MHz", mondja ő), pedig ez a lap eddig minden Socket A-s procit felismert, beleértve az összes Athlont, Duront, Athlon XP-t, Sempront és ezek mobil, valamint MP variánsait.

#3606 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 01. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 05. 31. 12:20

AMD
Duron™
DHD1300AMT1B
AGOIA 0333MPMW
(a többi lényegtelen)

Izgalmas! Mivel az okfejtéseddel összhangban én se gondolnám, hogy bármilyen marha képes Duront hamisítani egy Athlon XP-ből, én arra tennék egy szavazat, hogy selejtes (vagy akár jó, whatever) cache letiltásával Palominóból főzött Duron lehet, avagy a Thorton korai előfutára. Ennek némileg ellentmond, hogy ha ilyen egyszerű lenne a helyzet, az alaplapodnak nem kéne meglepetést okozzon egy ilyen mondvacsinált Morgan :think:

#3607 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:23

találtam egy jó kérdés, hogy milyen 386 lapot AMD DX-40 procival, 8 db SIMM RAM modullal. bekapcsolásnál VGA POST képernyő után semmi, speakeren 6 "kattanás", 1 mp "darálás", 2 pittyegés. Trident VGÁ-n kívül mást nem raktam bele. mit csináljak vele, hogy feléledjen?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3608 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 07. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2015. 06. 06. 14:23

találtam egy jó kérdés, hogy milyen 386 lapot AMD DX-40 procival, 8 db SIMM RAM modullal. bekapcsolásnál VGA POST képernyő után semmi, speakeren 6 "kattanás", 1 mp "darálás", 2 pittyegés. Trident VGÁ-n kívül mást nem raktam bele. mit csináljak vele, hogy feléledjen?

Cseréjjé' tápot, hö! :)
Nézd meg azért másik videokarival is, de gyanús, hogy a memória környékén van a gond. Vagy a cache környékén. Vagy a forrasztások környékén. Ilyen korú lapnál már egész egyszerűen a nekrofília kategóriába tartozik a baszog... bekapcsolás. :) :)

#3609 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 07. 20:31

próbáltam még két Tridentel, ugyanaz. szórakozok négy pár rammal, valahogy csak magához tér.

#3610 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 13:05

jóvan vak vagyok :D

Szerkesztette: JonesC 2015. 06. 08. 13:05 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3611 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 10. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2015. 06. 06. 14:23

Elvileg a darálás közben a memóriát számolja.
Lehet RAM error, próbáld ki csak 4 SIMM-mel, hátha mákod lesz.

#3612 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 10. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 06. 07. 18:51

Cseréjjé' tápot, hö! :)
Nézd meg azért másik videokarival is, de gyanús, hogy a memória környékén van a gond. Vagy a cache környékén. Vagy a forrasztások környékén. Ilyen korú lapnál már egész egyszerűen a nekrofília kategóriába tartozik a baszog... bekapcsolás. :) :)

386-osban nincs cache :think:

Egyébként jók ezek, nekem is van egy 386-os, meg egy XT is. Holnap jön egy 286 lap + CPU.

#3613 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 10. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 10. 15:19

386-osban nincs cache :think:

Tökigaz. Ezért szerelték az alaplapra. :)

#3614 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 11. 18:38

Kezd kissé offtopic lenni, de az utóbbi pár napban rámjött, hogy én márpedig DOS-os Tomb raidert akarok játszani. Épp amikor egy volt osztálytársamtól/kollegámtól a fejemre esett egy kupac P3/Cerka/Duron/Athlon. Úgyhogy azzal teszteltem ezt az adagot, megállapítottam, hogy a 600-650 MHz környéki P3-aknál és cerkáknál mindenképp jobb, ha legalább 800MHz-en játszom, 866-os P3, 850-es, 900-as Tündérbőr remekül vitte. DOSBox alatt nem százas, inkább a 600-asokhoz húz, de szódával elmegy. Viszont bugos, mint az állat, olyan takarási hibák vannak benne software renderrel, hogy a szememet kell eltakarni. 320x200-ba inkább nem veszem vissza, az egy kockavihar, amiben semmit nem látni...

Akkor jött a sugallat, hogy akkor márpedig Voodoo-val fogom játszani, és az majd tesz a takarásról, meg nem is 256 színű lesz legalább. Így aztán reggel egy jó óra guglizással meglett előbb az nGlide+DOSBox-os megoldás, ami után már simán ment igazi retró géppel, igazi Voodooval. Kellemes meglepetés, hogy még egy P90-en is szépen folydogált így. Viszont így, ebben a felállásban (24"-os, középszürke feketével megáldott LCD) valami irdatlan trágya a Voodoo1-es képe. A Voodoo2-é meg rettenet fals színű volt, amíg nem gugliztam neki környezeti változókat, utána viszont sokkal jobb lett. Szóval most Socket 7 és Voodoo 2 a kedvenc felállásom a játékra. Sajnos se V3-mal, se Banshee-val nem tudtam összelőni, ehhez már szabadkőművesnek kéne lennem, vagy nem is tudom.

Amiben sokkal jobb a S7-es gép: az alulfeszelt (2V), minimál órajelre vett (150MHz) K6-2-t végre kulturált hőmérsékletet tud tartani a csumpi P3 hűtő - passzívan. P3 meg K7 tetején folyton muszáj volt vísítania, itt nem kell neki, és a 150MHz eddig tökéletesen elég a játéknak. V2-vel egész épeszűen néz ki (kicsit homály ez is, de legalább nem csíkos, mint a V1). Ja, az egyik V1-es mintha beteg lenne (oda nem illő szürke pixelek vannak néhol a textúrákon), szóval DGabor, ha használni is akarod, a csomagot inkább elnapolom.

Ha nem lenne jó a K6, előáshatom még a Tillamookot is, az talán még jobb lenne.

Ja, a PCI slotok idétlen elhelyezése miatt a hűtő csak panyókán fér rá a procira... V1 rövidebb, azzal nem ütköznek, de annak meg fosch a képe... :glare:

szerk. Érdekes ötlet lenne még valami combosabb 486-tal kipróbálni, azon a lapon talán nem lógna rá a Voodoo a hűtőre.

Szerkesztette: alvaro 2015. 06. 11. 18:40 -kor

#3615 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 11. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2015. 06. 11. 19:38

szerk. Érdekes ötlet lenne még valami combosabb 486-tal kipróbálni, azon a lapon talán nem lógna rá a Voodoo a hűtőre.

Ha erre szánnád rá magad, akkor legyen az egy 5x86-os; a legjobb egy Cyrix lenne.

#3616 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 12. 06:39

Cyrix 5x86 még wishlistes :unsure:

De ki is dobott valami hibával. Vagy a CxDX4-et nem szerette (azt kellett épp tesztelni), vagy a 16 mega volt kevés neki (ezen mondjuk könnyű segíteni), fogalmam sincs. De nem nagyon erőltetem, nem forró az a K6 panyókára vetett bordával se :Đ

Ja, sarkazott procik. Egy csomó kicsipkézett K7-et és Coppermine- t próbáltam, és majdnem mind elindult, közben meg olyanok voltak se kép se hang, amiknek látszólag semmi bajuk se volt. Nem bírok én már ezeken elmenni...

Szerkesztette: alvaro 2015. 06. 12. 06:39 -kor

#3617 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 12. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: ace22 - Dátum: 2015. 05. 31. 11:36

...egyébként a pinktop az kell az neked? :)

#3618 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 12. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2015. 06. 12. 07:39

Ja, sarkazott procik. Egy csomó kicsipkézett K7-et és Coppermine- t próbáltam, és majdnem mind elindult, közben meg olyanok voltak se kép se hang, amiknek látszólag semmi bajuk se volt. Nem bírok én már ezeken elmenni...

Nem csak sarkazni lehetett azokat. Jópárat alaposan át is sütöttek közülük. (Egy klasszikus a témában: https://www.youtube....h?v=ssL1DA_K0sI

#3619 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 21. 12:53

lőttem egy DTK 486 gépet DX 50 procival. ez elvileg 1X50, gyorsabb 2X33-on?

és ezen a lapon hol van az elem? BIOS szerint lemerült, nem menti beállításokat.

Szerkesztette: DGabor 2015. 06. 21. 13:21 -kor

#3620 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 21. 13:41

megvan az elem. RTC IC-vel egyben van, ami így döglött. pláne forrasztott. szívás, ez nem javítható.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.