Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 17:10
Azt megkérdezhetem, hogy hány darabos a gyűjteményed?
Párat már megmutattam. Z80- ból amiről még tudok, az egy Béta rendszerű (egyoldalról felfűzős) mechanikájú VHS videomagnó (beteg) vezérlésében van.
Hányódik még pár 286-os alaplap, egy tápegységhibás 286-os 4 MB dip memóriás laptop.
A 386-osok kimaradtak az életemből, de talán ha nem dobtam ki, akkor van valahol egy döglött sx lap.
A 486-586 kategóriából még van a bemutatottakon kívül pár működő gépben, többekközt egy ESCOM laptopban.
2-3 P-1 még gépekben, roncsban. Celeron ha jól emlékszem, egy foglalatos, egy slotos alaplappal memória nélkül, egy slotos egy HP kéttápos két SCSI tömbös szerverben, egy a korábban említett gépben.
Egy P-3 slotos 500-as abban a gépben amelyről épp írok, meg az az 5,5x133-as amit a celeron helyére akartam berakni (sikertelenül, az az alaplap az 5x100-as procitól is kiakadt).
Egy P-4 beteg alaplapban, állítólag 1,7 GHz-s.
Ezenkíívül jópár van különböző vezérlőkben (billentyűzet, videovezérlők, winchester, optikai meghajtók).
A háztartási készülékekben, szórakoztatóelektronikában is előfordul pár példány. A mobiltelók is számítógépek procival. A leváratlanabb helyeken lehet mikrokontrolerekkel találkozni, amik meg többek egy sima procinál.