HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:32

Impozáns! :)
Különben Te hogyan állsz darabszámmal?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#662 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:38

Idézet: Picur - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 23:32

Impozáns! :)
Különben Te hogyan állsz darabszámmal?

Már 775 db-nál járok. :) :cool:
... a trip back in time is all I need ...

#663 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:58

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 22:20

Memória lehet a gond. Leginkább esélyesnek azt érzem, hogy EDO-RAM-ot akartál lenyomni a torkán, noha EDO-t csak a legkésőbbi 486-os lapok voltak hajlandók elfogadni, azok sem mind. 486-osba FP-RAM kell (Fast Page RAM). A gond az, hogy külsőre nem igazán lehet megkülönböztetni az EDO modulokat az FP-ktől, csak a chipek feliratainak utánakeresve lehet eldönteni, milyen fajta. (Vagy olyan P1-es lapban elindítva, ami kijelzi a memóriatípust.)

Anno ezekkel a ramokkal ment.
Amúgy kipróbáltam azt is hogy hátha szarul raktam be a procit(+3 állásban próbáltam ki amikor nem indult el, de nem is melegedett füstölt szikrázott :D )

#664 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 23:02

Telcontar itt azért "nagyon csúnya" dolgok vannak  ;)  Nekem is lassan 100 fölé kúszik a darabszám (persze a cseredarabokkal már fölötte van), de azért egy ilyen gyűjtemény önértékelésre késztet. Mint amikor az egyszeri gitározni tanuló srác először meghallja a Cliffs of Dovert és elgondolkodik, hogy van-e értelme belekezdeni :) Amúgy gigatisztelet. Nekem sajnos prociból nem sok izgalmas termett mostanában. Egy Cyrix 6x86 MX PR200 költözött be mint hiánypótló, meg egy maréknyi cserealap. Viszont egy izgalmas kis konzol kéziszörnyeteget hozott ma a póóstás ami teljesen felvillanyozott. Supervision a neve és egy WDC 65C02-es proci hajtja. Majd őt is szétkapom egy kis fotózás végett.

#665 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 09:36

Idézet: amstel - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 12:39

Van egy működő XT meg egy 286 gépem, s nem találok sem CGA sem EGA monitort hozzájuk:) Az meg gáz ha ISA VGA kártyával lövöm be őket. Főleg h 8 bites VGA kártyám tuti nincs.

Az EGA kártyákon a szabványból következően biztosan van kompozit videó kimenet, vagyis (elméletileg) bármely ma hasznánatos tv-re rákötheted. (RCA aljzat)
Ha jól emlékszem, a CGA-n és a Hercules kártyákon (monochrom grafikus) is volt kompozit kimenet, használtuk hozzájuk az eredetileg a C64 -hoz vett 14" Phillips (időrendben: zöld, sárga majd fehér színű) monitorokat. Pontosabban ezekből olyat kellett venni, amin 2 bemenet volt, azaz egy TTL bemenet a "sima" csak karakteres monochrom kártyákhoz, és az RCA aljzat a kompozit jelhez.

Ha hardveresen jó a gép, akkor nem számít, hogy milyen képmegjelenítő kártya van a gépben, pontosabban az akkori alaplapon volt egy jumper, amin állítani kellett, ha monitor tipust cseréltünk (monochorm/színes monitor). A színes konkrét értéke közömbös, csak tudomásul veszi, eltárolja az értékét. A Bootoláskor csipogott rá, ha nem volt szerencséd, akkor képet sem adott a gép.

A 8 bites VGA kártya nagyon ritka volt, sőt volt olyan kártya is (fehér holló gyakorisággal), amin volt EGA és VGA kimenet is! Nekem is volt ilyen, szervíz célra, főleg ha csak azt mondták, hogy nem tudják milyük van, de az biztos, hogy színes a monitoruk.

#666 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 09:50

Üdv minden kedves gyűjtőnek!

Itt egy izmos jószág:

Kép

Xeon E5440

Ki ismeri?
Kinek van?
Kinek kell ilyen?
Mennyit áldozna rá?

#667 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 11:57

összehasonlítást sima processzorokkal kaphatnánk? :D
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#668 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 12:43

Idézet: outsiheder - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 9:36

Az EGA kártyákon a szabványból következően biztosan van kompozit videó kimenet, vagyis (elméletileg) bármely ma hasznánatos tv-re rákötheted. (RCA aljzat)
Ha jól emlékszem, a CGA-n és a Hercules kártyákon (monochrom grafikus) is volt kompozit kimenet, használtuk hozzájuk az eredetileg a C64 -hoz vett 14" Phillips (időrendben: zöld, sárga majd fehér színű) monitorokat. Pontosabban ezekből olyat kellett venni, amin 2 bemenet volt, azaz egy TTL bemenet a "sima" csak karakteres monochrom kártyákhoz, és az RCA aljzat a kompozit jelhez.

Ha hardveresen jó a gép, akkor nem számít, hogy milyen képmegjelenítő kártya van a gépben, pontosabban az akkori alaplapon volt egy jumper, amin állítani kellett, ha monitor tipust cseréltünk (monochorm/színes monitor). A színes konkrét értéke közömbös, csak tudomásul veszi, eltárolja az értékét. A Bootoláskor csipogott rá, ha nem volt szerencséd, akkor képet sem adott a gép.

A 8 bites VGA kártya nagyon ritka volt, sőt volt olyan kártya is (fehér holló gyakorisággal), amin volt EGA és VGA kimenet is! Nekem is volt ilyen, szervíz célra, főleg ha csak azt mondták, hogy nem tudják milyük van, de az biztos, hogy színes a monitoruk.

Félreértettél:)
Nekem van minden hozzá, CGA is meg EGA is valahol. VGA meg 1x darab. DE nem akarom sem VGAval sem tvvel kipróbálni mert oda a hangulat. Herculesem meg tönkrement:( Ezeken a kártyákon csak a két "tűsoros" aljzat van.
Ahogy ez a szépség is, pedig 5 éve még ment, most meg éktelenül sípol :(
Kép

#669 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 13:52

Udv! En eddig csak neztem ezt a forumot nem irtam bele, most viszont vettem a faradsagot es lefotoztam az osszes procit ami itt hever nalam. 
A fotok itt megtalalhatok:
http://penya.hu/cpu/
Ami tobbszor szerepel abbol tobb db van. Cserelnem oket mindenfele szamitogepalkatreszre, csokira, sorre, vegso esetben penzre. Atadas a Blahanal lehetseges megbeszelt idopontban.
Elenzest a kepek minosegeert, ha valami nem egyertelmu a kep nevevel lehet reklamalni, es akkor leirom az adatokat. Procit lefoglalni is a kep nevevel keretik :) A CPU-k altalaban mukodokepesek eltekintve par darabtol. Ha valami kell irj a mailomra, bennvan a profilomban! PU-t nem preferalom.
Jo bogaraszast a cpuk kozt!  :cool:
Régi gépeket gyűjtök (:

#670 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 14:18

Idézet: amstel - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 12:43

Herculesem meg tönkrement:( Ezeken a kártyákon csak a két "tűsoros" aljzat van.
Ahogy ez a szépség is, pedig 5 éve még ment, most meg éktelenül sípol :(

Akkor jó kondicseréket (elektrolit). Ha pécsi vagy, akkor akár segíthetek is. Talán van herkules monitorom is, amit nem bombáztam szét.

#671 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 15:20

Idézet: Penton - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 10:50

Üdv minden kedves gyűjtőnek!

Itt egy izmos jószág:

Kép

Xeon E5440

Ki ismeri?
Kinek van?
Kinek kell ilyen?
Mennyit áldozna rá?

Szia!

Ilyenből legfeljebb döglöttet tudnánk megfizetni. Az E5440-esek még nagyon újak. Bevezetésekor az E5440 listaára valahol 690 USD körül volt, ha jól emlékszem.
... a trip back in time is all I need ...

#672 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 18:05

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 14:18

Akkor jó kondicseréket (elektrolit). Ha pécsi vagy, akkor akár segíthetek is. Talán van herkules monitorom is, amit nem bombáztam szét.

Szabolcs vármegye  :)  Ettől messzebb már nincs semmi onnan nézve  :D  Köszönöm a felajánlást.
Nincs olyan pákám amivel ki tudnám forrasztani:(

#673 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:11

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 18:04

Elindul de a bios képernyőnél megáll még a procit sem írja ki és a memóriát sem számolja le.

Mozgasd át a lapot. Főleg a cache-chipeket nyomogasd meg. Meg szedd ki/rakd be ujra a procit. A régi lapoknál elég gyakran bekótyagosodnak az érintkezések.
Elköltöztem :-)

#674 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:14

Idézet: outsiheder - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 9:36

Ha jól emlékszem, a CGA-n és a Hercules kártyákon (monochrom grafikus) is volt kompozit kimenet, használtuk hozzájuk az eredetileg a C64 -hoz vett 14" Phillips (időrendben: zöld, sárga majd fehér színű) monitorokat.

Nomost. A CGA-t valóban a TV-szabványoknak megfelelően definiálták: a sorok száma és hossza is stimmelt. A digitális kimenetből kevés alkatrésszel is lehetett kompozitot faragni belőle.
De az EGA-ból nem. Meg a herkulesből sem. Ezeknek a sor- és képfrekijét csak valami elvadultabb VGA bírná el.
Egyes EGA kártyákon volt RCA kimenet, de ez nem a TV-féle kompozitról szólt. Herkulesre meg egyáltalán nem raktak RCA-t.
Elköltöztem :-)

#675 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:50

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 14:52

[...]

Ami érdekelne:
DSC01884.JPG
DSC01878.JPG

Szerkesztette: Picur 2008. 03. 08. 21:52 -kor

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#676 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:55

Idézet: Picur - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 21:50

Ami érdekelne:
DSC01884.JPG
DSC01878.JPG

Rendben, leszedtem az oldalrol, felretettem neked. Mikor es hol veszed at?:)
Régi gépeket gyűjtök (:

#677 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 22:12

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 13:52

Ha valami kell irj a mailomra, bennvan a profilomban!

Mail ment. ;)
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#678 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 22:15

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:12

Mail ment. ;)

Rendben, Kitettem egy elkelt konyvtarba azt ami mar elment.
Régi gépeket gyűjtök (:

#679 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 22:19

De a procikert cserebe legszivesebben pc alkatreszeket kapnek. Szinte mindenfelere vevo vagyok, csak ajanljatok fel vmit :)  :cool:
Régi gépeket gyűjtök (:

#680 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 22:44

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:15

Rendben, Kitettem egy elkelt konyvtarba azt ami mar elment.

:respect:  :respect:  :respect:

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:19

De a procikert cserebe legszivesebben pc alkatreszeket kapnek. Szinte mindenfelere vevo vagyok, csak ajanljatok fel vmit :)  :cool:

Egy mailt írj. Csak hogy tudjak mire válaszolni. ;)
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.