HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 15:48

Mindennapi processzorunk rovat:

Cyrix FasMath 82S87-NP-SV

Kép

A Cyrix Corporation-t 1988 elején alapította Jerry Rogers és Tom Brightman. Érdekesség, hogy először APT Corporation volt a vállalkozás neve. Rogers és Brightman korábban mindketten a Texas Instruments-nél dolgoztak, és egy csomó üzleti ötletük volt. Az egyik az x87-kompatibilis  matematikai koprocesszorok gyártása volt, a másik Mac-klónok gyártása.
Alkalmazták Bill Briggs-et, hogy velük együtt dolgozzon az üzleti terveiken. Mindez 1987 végén és 1988 elején történt. Akkor főhadiszállásuk a dallasi Galleria-ban volt, közvetlenül Sevin és Rosen irodái mellett.

Sevin és Rosen befektetők voltak; ígéretes induló vállalkozások számára gyűjtöttek össze és fektettek be tőkét. Eddigre már, többek között, a Compaq-nak és a Lotus-nak is segítettek tőkebefektetéssel az elindulásban. Sevin és Rosen körülbelül 4 millió dollárt invesztáltak, és az APT Corporation kb. 10 millió részvényt bocsátott ki. Ezeket a részvényeket megosztották Sevin és Rosen, Jerry, Tom és más korai alkalmazottak között.

Egy néhány hónapos időszakot követően az APT Corp. összesen már 17 alkalmazottal bírt, és elkezdődött a munka. A cél egy koprocesszor gyártása volt, aminek 10-szer (!) gyorsabbnak kellett lennie, mint az Intel 80387-nek. A teljesítményre vonatkozó célkitűzés kiszámításánál egyszerűen fogták az Intel 80387 adatlapját, és elosztották az órajelalapú számításokat tízzel. Ezt szem előtt tartva az eredményként kapott terv könnyedén sokkal gyorsabb lehetett, mint az Intel koprocesszora. Csak később jött rá a tervezőcsapat, hogy egy ennyire gyors koprocesszor esetén a rendszer szűk keresztmetszete maga a CPU lesz. És valóban ez történt: a CPU-t annyira lekötötte  az utasítások dekódolása, valamint a memóriával és a koprocesszorral való kommunikáció, hogy jóval több órajelet használt fel ezekre, mint amennyire a koprocesszornak szüksége volt az utasításai végrehajtásához. A koprocesszornak várakoznia kellett CPU-ra, hogy az átadja az utasításokat és hogy visszaadhassa számára az eredményeket.
A tervezőcsapat új ötleteket használt fel a matematikai koprocesszor funkcióinak megvalósítására. Az osztás és a gyökvonás megvalósítása David W. Matula gondolatain alapult. A transzcendens számokkal való munkához Tom Brightman és Warren Fergusen adott inspirációkat.

Az első design kódneve L7 volt (Lucky Seven – Szerencsés Hetes) és egyben utalt L.J. Sevin nevére is. A két fémrétegből felépülő chip 1.0-ás revíziójának volt néhány gondja és laboratóriumi körülményeken kívül soha nem működött.
A laboratóriumban a fejlesztőmérnökök már akkor tesztelni tudták a chipet, amikor az még a wafer-en volt. „Próbakártya”, „chip-tester” és „stepper” használatával ellenőrizni tudták a chip funkcióit. Megjegyzés: Federico Faggin az i4004 első ellenőrzésekor ugyanígy járt el.

Nem sokkal azután, hogy az első design tape out-ja elkészült, az APT Corporation megváltoztatta a nevét. A befektetők, Sevin és Rosen két „C”-vel kezdődő szótaggal induló nevet szerettek volna (mint pl. a Compaq és a Cypress, amik olyan társaságok voltak, amiknek az elindulását ők segítették) és így megszületett a Cyrix Corporation.
Az L7 chip két revízión esett át. Az 1.5 és az 1.7, a legkésőbbi revízió volt a késztermék, amelyeket Cyrix 83D87 néven a vevők felé értékesítettek. Kiderült, hogy az 1.7-es L7 chipnek még mindig van hibája. Tesztalkalmazásokban a chip hibátlanul működött, de a chipet élesben csak Compaq PC-ben vizsgálták. Az L7 egyszerűen kikapcsolt néhány más alaplapban: mint kiderült, a hiba oka időzítési zavar volt.

Akárhogyis, de a chip készen állt a forgalomba hozatalra. A Cyrixnak most árat kellett mondania, és marketingstratégiát kellett kialakítania. Azt találták ki, hogy mivel a chip jobb teljesítményt kínált, mint az Intel koprocesszora, el fogja adni saját magát. Ugyanazon az áron kínálták, mint az Intel a saját termékét. Az eredmény vontatott értékesítés lett, aminek a Cyrix végülis azzal vetett véget, hogy aláment az Intel árainak.
Az Intelt teljesen  meglepte az új, x86-kompatibilis matematikai koprocesszort árusító versenytárs.  Bár az Intel kétségkívül tartott az APT Corporation-től, de annak névváltoztatása elkerülte a figyelmét.

Az Intel kétféle i386-os CPU-t gyártott akkor, a 80386DX-et és a 80386SX-et. A 386DX 32-bites buszt használt, a 386SX 16-bites buszt. A Cyrix mind a DX, mind az SX változatokhoz kínált FPU-t, CX-83D87 és CX-83S87 típusjelzéssel.

A 83D87 terveire alapozva a Cyrix tervezett egy FPU-t a 80286-oshoz is, a 82S87-et. Mivel ennek gyökerei a 83D87-hez nyúltak vissza, ez volt a legnagyobb teljesítményű az összes 80287-es koprocesszor között. Fejlett energiagazdálkodási tulajdonságai is voltak, ami ideálissá tette laptopokban történő használatra. A Cyrix-nak immár voltak jó termékei, és az eladások szépen beindultak. Így hát annak, ami jött, előbb vagy utóbb, de be kellett következnie: az Intel 1991 májusában beperelte a céget, szabadalmi jogok megsértése címén. Abbeli igyekezetében, hogy megállítsa a Cyrix-et, az Intel azt kifogásolta meg, hogy a Cyrix olyan cégekkel gyártat (IBM és ST), amelyek jogszerűen, megvásárolt licenc alapján ismerték és alkalmazták az Intel technológiáit. Az a szabadalom, amit az Intel szerint a Cyrix és az IBM, valamint a Cyrix és az ST közötti megállapodás sértett, az ún. Palmer Szabadalom volt (US szabadalmi száma: 4338675).

Az Intel ezt a pert gyakorlatilag elvesztette, mert a bíróság nem ismerte el a szabadalomsértés tényét. A Cyrix chipek gyártása olyan cégeknél történt, amelyeknek keresztszabadalmi megállapodása volt az Intellel. Ez a megállapodás minden ott gyártott termékre érvényes volt, így a Cyrix matematikai koprocesszoraira is.
Az L7 és problémái után a Cyrix mérnökei a 83D87 második változatán kezdtek el dolgozni. Ez a második változat a COMBO nevet kapta. Ez az L7 áttervezése volt oly módon, hogy mind 32-bites DX, mind 16-bites SX koprocesszorként tokozni lehessen. Két típus egy magban: ez kombó.
A COMBO mag számos sebességnövelő megoldást kapott, így magasabb órajeleken, gyorsabban működhetett. A chip funkcionalitása nem változott: még mindig nagyon gyors, nagyon pontos és nagyon energiahatékony volt.

A 83D87 és a 83S87 bevezetése óta a Cyrix koprocesszorainak ára folyamatosan lefelé tartott. Az Intellel, valamint a többi koprocesszorgyártóval (pl. IIT vagy Weitek) való versengés a Cyrix-ot az árak folyamatos csökkentésére kényszerítette. A COMBO mag lényegesen nagyobb volt, mint az Intel 80387 magja, ennélfogva a gyártása többe került. A Cyrix rádöbbent, hogy ha versenyben akar maradni, a gyártási költségeket alacsonyan kell tartania. Erre a megoldásuk a CRX (Cost Reduced coprocessor) mag volt, egy teljesen új design. Ez a mag sokkal kisebb volt, de ennek ára az alacsonyabb teljesítményszint volt. A versenytársaknál ugyan még mindig gyorsabb volt, de a  COMBO magnál lassabb. A CRX magot a Cyrix a matematikai koprocesszoraiban 1991. novembere után alkalmazta. Igazából olyan jól sikerült volt a CRX mag, hogy olyan későbbi termékekben is ezt használták, mint a MediaGX processzorok, amik ebben a topikban már korábban bemutatásra kerültek.
Miután az Intel piacra lépett a 80486-tal, a koprocesszorok piaca a korábbi éves 350 millió dollárosról a vérszegény éves 50 millióra zsugorodott. Ezen a zsugorodó piacon ráadásul számos versenyző volt: Intel, Cyrix, IIT, ULSI, Weitek és Chips&Technologies. Nyilvánvaló volt, hogy a koprocesszor üzlet véget ért, és a Cyrixnak új üzleti területre kellett belépnie.

A Cyrix-nak megvolt a testreszabott munkája: be kellett lépniük a CPU-k piacára. Elkezdték megtervezni az első CPU-jukat. Ez lett a 486SLC/DLC, ami egy 80386-alapú hibrid design volt, 80486 tulajdonságokkal feljavítva.
A társaság az 1988-as kezdeti 17 alkalmazottból több száz fős vállalkozássá nőtte ki magát, mire az FPU-k üzlete véget ért. Most minden erőforrást egy új, x86 kompatibilis CPU megtervezésére fordítottak. 1995-re a világon az összes eladásoknak csak 1%-a származott a matematikai koprocesszorokból. A  Cyrix utolsó matematikai koprocesszorai valamikor 1993-ban készültek, és 1994-ben a Cyrix beszüntette a koprocesszorok forgalmazását.

A bemutatott 82S87-NP-SV FPU technikai adatai:

Magfrekvencia: 8 MHz
Külső órajel: 8 MHz
Gyártóhely: USA
Gyártás ideje: 1990. 13. hét
Tokozás típusa: kerámia DIP-40
Teljesítménye: 730 kWhet 12,5 MHz-en. (Az Intel 287XL csak 552 kWhet-re volt képes.)

A CX82S87 teljes mértékben megfelelt az IEEE-754 szabvány lebegőpontos aritmetikára vonatkozó rendelkezéseinek, és közel 100%-ban kompatibilis volt az Intel koprocesszoraival, beleértve a 80387 teljes utasításkészletét.
... a trip back in time is all I need ...

#802 Felhasználó inaktív   bacsis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 17. 13:53

Tényleg nincs senki aki megválna félve őrzött AMD k6-III+ procijától?
Pedig nagyon reménykedtem!

#803 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:01

Most dobtam ki kb 30 db procit csak gyűjtögettem évek ota ha ez tudom, legalább oda adtam volna valakinek :omg:  de hát ilyen a költözködés.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#804 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:02

Idézet: pappas - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 23:01

Most dobtam ki kb 30 db procit csak gyűjtögettem évek ota ha ez tudom, legalább oda adtam volna valakinek :omg:  de hát ilyen a költözködés.

:omg: És még ide is jön, hogy elmondja...  :omg:  :D

#805 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:03

Idézet: bacsis - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 14:53

Tényleg nincs senki aki megválna félve őrzött AMD k6-III+ procijától?
Pedig nagyon reménykedtem!

Khmm...mi is...  :Đ

#806 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:14

Cyrix 6x86-P150+GP

Kép

A Cyrix 6x86 (kódneve M1) hatodik generációs, 32-bites, x86-kompatibilis mikroprocesszor, amit a Cyrix Corporation tervezett, és az IBM valamint az SGS-Thomson (ST) gyártott. Piacra kerülésének dátuma 1996.

A Cyrix 6x86 architektúra

A 6x86 kombinálja a RISC és a CISC tulajdonságokat. Szuperskalár, superpipelined magja van, ismeri a regiszterek átnevezését, a spekulatív végrehajtást, a soron kívüli végrehajtást és az adatfüggő eltávolítást. Mindezek mellett továbbra is natív x86 utasításokat hajtott végre, akárcsak a Centaur WinChip-je, de ellentétben az Intellel és az AMD-vel, amelyek átálltak a RISC utasításokra történő lefordításra a Pentium Pro-val és a K5-tel. 16 kilobájtos elsődleges gyorsítótára volt, és lábkompatibilis volt az Intel Pentium P54C-vel. Egyedi abban, hogy ez volt az egyetlen x86-os szerkezet, amiben 256 bájtnyi Level 0 gyorsítótár is helyet kapott. Hatféle teljesítményszinten volt kapható: PR 90+, PR 120+, PR 133+, PR 150+, PR 166+ és PR 200+. Ezek a teljesítményszintek nem utalnak a valódi órajelre (példának okáért a PR 133+ 110 MHz-es volt, a PR 166+ pedig 133 MHz-es).
Megjegyzendő, hogy a 6x86 és alacsony feszültségű variánsa, a 6x86L nem voltak teljesen kompatibilisek az Intel Pentium utasításkészletével. Ezen okból a chip saját magát 80486-osként definiálta, és alapból letiltotta a CPUID utasítást. A CPUID támogatását úgy lehetett rajtuk bekapcsolni, ha előbb engedélyezték a kiterjesztett CCR regisztereket, majd a CCR4 7. bitjét beállították. A teljes Pentium-kompatibilitás hiánya okozott néhány alkalmazásbeli problémát, mert a programozók a 6x86 megjelenésekor már kezdték használni a Pentium-specifikus utasításokat. Néhány társaság javítócsomagokat adott ki a termékeihez, hogy azok működjenek a 6x86-oson.
A 6x86 első generációja küzdött a túlmelegedéssel is. Ennek elsősorban a CPU magas saját hőtermelése volt az oka, ami meghaladta a korszak más processzorainak disszipációját. Elő-előfordult, hogy a számítógép-építők nem látták el a 6x86-osokat kellő hatékonyságú hűtéssel. Egyes felhasználók ezt azzal is megtetézték, hogy – félrevezetve a PR-jelölés által – tévesen magasabb órajelet állítottak be a processzoruk számára, mint az engedélyezett lett volna. A CPU csúcsmodellje kb. 25 W hőt adott le (ez az egy generációval későbbi AMD K6 szintje), miközben a Pentium körülbelül 15 W hőveszteséget produkált csúcsra járatva.

A 6x86 nem rendelkezett többprocesszoros képességekkel.

Magrevíziók

A 6x86L későbbi eresztés a Cyrix-tól, és elsődlegesen a hőproblémákra adott választ; az L[]/i jelentése [i]„low-power”. A 6x86 egy másik, újabb kiadása volt a 6x86MX, amibe MMX-képességeket építettek, bevezetve az EMMI utasításkészletet, és megnégyszerezve az elsőszintű gyorsítótár méretét, amely így 64 kilobájtos lett. Ezt a chipet később átnevezték MII-nek, hogy marketingszempontból jobban állja a versenyt a Pentium II processzorral.

Teljesítménye

Szakértői találgatások szerint a 6x86-ost arra tervezték, hogy az üzleti alkalmazásokra alapuló tesztekben jól teljesítsen. Ezek közül a legismertebb a Ziff-Davis-féle Winstone benchmark volt.  A Winstone változatos sebességteszteket alkalmazott, amelyeket számos népszerű alkalmazás alapján állítottak össze. A 90-es évek közepén vezető benchmark volt, olyan szakújságok alkalmazták, mint a Computer Shopper vagy a PC Magazine.

A 6x86-os egészpontos teljesítménye kimondottan jó volt. Ahogy korábban már mondtam, a Cyrix a (relatív) teljesítmény jelölésére a PR-rating-et alkalmazta. Ez a P54C alapú Pentiumokkal való teljesítménybeli összehasonlítást volt hivatott megkönnyíteni a vásárlók számára a Cyrix marketingeseinek szándéka szerint. Alapja az volt, hogy a 6x86 még alacsonyabb órajelen is lekörözte a magasabb órajelű Pentiumot. Például a 133 MHz-es 6x86 egészpontos teljesítménye jobb volt, mint a Pentiumé 166 MHz-en, így a Cyrix feljogosítva érezte magát a 133 MHz-es chipet úgy jelölni, mint ami egyenlő a Pentium 166-tal. A PR jelölés már csak azért is szükséges volt, mert a 6x86 órajelét nem lehetett olyan jól skálázni a gyártási kihozatal magasan tartása mellett, mint a Pentiumokat, így kritikus volt az alacsonyabb órajelekről elterelni a vásárlók figyelmét. A PR besorolás nem volt teljes egészében igaz a 6x86 teljesítményét illetően, és ennek oka a 6x86-os FPU gyengesége volt.
A 6x86-os FPU-ja ugyanis jóval gyengébb volt, mint a Pentium hasonló egysége (és különösen az volt a P6 FPU-jával szemben.) A 6x86-os fejlesztési periódusa során az alkalmazások többsége (üzleti szoftverek) gyakorlatilag még csak egészpontos utasításokat hajtott végre. A tervezők úgy látták, hogy ez nem is fog megváltozni, és az integer utasítások dominanciája megmarad. Figyelmüket ezért az egészpontos teljesítmény optimalizálására fordították, mivel ezt gondolták a chip jövőbeni fő alkalmazási területének, és az egészpontos végrehajtást szolgáló egységek felemésztették a rendelkezésre álló tranzisztorkeret nagy részét.
A 6x86-os gyenge FPU teljesítménye leginkább ott fogható meg, hogy a fontos lebegőpontos utasítások végrehajtási ideje legalább 4 órajelciklust vett igénybe. Az FPU ezenkívül nem volt csővezetékbe szervezve. Valójában alig volt jobb, mint egy 80486-os FPU-ja lett volna ugyanazon az órajelen. A Pentium népszerűsége azonban arra késztette a szoftverfejlesztőket, hogy kézzel optimalizálják kódjaikat pl. assembly nyelven, hogy ily módon kiaknázhassák a Pentium csővezeték struktúrájú és alacsony késleltetésű FPU-ja által nyújtott előnyöket. Példának okáért a már nagyon várt FPS játék, a Quake magas fokon optimalizált assembly-kódot tartalmazott, amelyet szinte teljesen a Pentium FPU-jára alapoztak. Ennek eredménye az lett, hogy a játékokban a Pentium egyszerűen legyalázta a versenytársakat, beleértve az AMD processzorait is. A 6x86 (és AMD K6) szerencséjére azért maradt elég játék, amelyek integer-alapúak maradtak a chipek élete során.

Cyrix MII

A 6x86 utóda, az MII, elkésett a piacra lépéssel, és ez sem volt olyan jól skálázható az órajelet tekintve. A Cyrix ugyanazt a hibát követte el a 6x86-tal, mint az AMD a K5-tel; olyan chipet terveztek, ami sokkal jobban koncentrált az integer teljesítményre, mint az órajel skálázhatóságára.  Ennek sajnálatos következménye az lett, hogy a 6x86 és az MII az alsó kategóriában volt csak versenyképes, mert az AMD K6, de főleg az Intel Pentium II/III mindig legalább egy lépéssel megelőzték az órajel tekintetében. És ez, a finoman fogalmazva is visszafogott teljesítményű FPU-val, valamint egy olyan egészpontos egységgel karöltve, ami a legjobb esetben is csak pariban volt a K6-tal és a P6-tal, oda vezetett, hogy a Cyrix elvesztette a teljesítményért folytatott piaci harcot. Ennek következményei nagyon súlyosak voltak a cég számára, de ez már egy másik történet.

A bemutatott chip technikai adatai

Bevezetés dátuma: 1996. május 2.
Tokozás: 296 tűs lépcsőzetes kerámia Pin Grid Array
Mérete: 1.952" x 1.952" (4.96 cm x 4.96 cm)
Sebesség (MHz): 120 (effektív 150)
Buszfrekvencia (MHz): 60
Órajelszorzó: 2
Energiatakarékosság

* Suspend mode
    * Stop clock mode
    * System Management mode

Max. fizikai memória (GB): 4
Level 1 cache mérete: 256 bájt elsődleges utasítástár, 16 kB négyutas, asszociatív, egységes kód/adat write-back gyorsítótár
Lebegőpontos egység: integrált
Min./javasolt/max. V core (V): 3,135 / 3,3 / 3,6
Min./max. működési hőmérséklet (°C): 0 - 70
Min./tipikus/max. hőleadás (W) 0,28 (Suspend mode) / 16,8 / 20,1

#807 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 00:13

Idézet: pappas - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 22:01

Ilyenkor a szívem szakad meg. :(
:mad2:
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#808 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 00:14

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 22:03

Khmm...mi is...  :Đ

Azt hittem, hogy a mai "Mindennapi processzorunk rovat"-ban egy AMD k6-III+ lesz. :Đ

ui: egy ilyet én is keresek :up:

Szerkesztette: TMexy 2008. 03. 18. 00:14 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#809 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 00:17

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 1:14

Azt hittem, hogy a mai "Mindennapi processzorunk rovat"-ban egy AMD k6-III+ lesz. :Đ

ui: egy ilyet én is keresek :up:

Ami késik, nem múlik. De nem kell mindig csak a  ritkaságokban gyönyörködni, mikor a kommersz procik is gyönyörűek, és rengeteg érdekességet, titkot rejtegetnek. :)

#810 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 01:26

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 0:17

Ami késik, nem múlik. De nem kell mindig csak a  ritkaságokban gyönyörködni, mikor a kommersz procik is gyönyörűek, és rengeteg érdekességet, titkot rejtegetnek. :)

Főleg ha azt is figyelembe vesszük, h a két egymást követő mindennapi processzorunk összefügg. S míg a Fastmath alázott mindent, addig az MII-t alázta minden(lebegőpontosban).  Alig néhány év eltéréssel. Kár értük.
A Landmark brutális értékeket dobott anno a Cyrixeken:) Gondolom a level 0 és a nagyobb L1 cachenak köszönhetően.

#811 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:35

na azért még találtam procit, 286-os, 386 SX, DX, 486 slc, 486 dx 100, pentium II mmx 166, ja és van egy c-64-em komplett, meg valami apple csodám a 80-as évekböl. :Đ
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#812 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:35

Amd esetleg közötte? Illetve a 486SLC érdekelne, ha ezek eladóak.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#813 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:11

Idézet: pappas - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:35

na azért még találtam procit, 286-os, 386 SX, DX, 486 slc, 486 dx 100, pentium II mmx 166, ja és van egy c-64-em komplett, meg valami apple csodám a 80-as évekböl. :Đ

Pontos leírást és árakat. :respect:

#814 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 21:56

Idézet: pappas - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 18:35

Én is kérnék szépen pontos típusokat! :respect:

#815 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 21:57

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 21:11

Pontos leírást és árakat. :respect:

Az árakat inkább priviben rendezzétek le, ha kérhetem. :)

#816 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 22:52

Szerintem Picur ettől lepadlózik alrovat:

Kis AMD történelem, I. rész

Kép

Ideális háttérképnek, nem gondoljátok? ;) :)

#817 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 22:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 22:52

[bIdeális háttérképnek, nem gondoljátok? ;) :)

És mit gondolsz a cikkek megírását vállalja?

#818 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:03

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 23:59

És mit gondolsz a cikkek megírását vállalja?

A kép? :D

#819 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:08

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 21:57

Az árakat inkább priviben rendezzétek le, ha kérhetem. :)

Ok! :up:
:offtopic:
Gondoltam, ha leírja, hogy pontosan milyen procik is vannak, akkor rögtön mellé is írhatja, hogy mennyiért szeretne megszabadulni tőle. Ezzel is segítve:
- a leendő vásárlókat, akik nem kérdezgetnek tőle olyat, hogy mennyi egy adott proci, és
- így már a vásárló is látja, hogy az eladó és a saját elképzelése az árról mennyire van közel egymáshoz.

#820 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:12

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 0:08

Ok! :up:
:offtopic:
Gondoltam, ha leírja, hogy pontosan milyen procik is vannak, akkor rögtön mellé is írhatja, hogy mennyiért szeretne megszabadulni tőle. Ezzel is segítve:
- a leendő vásárlókat, akik nem kérdezgetnek tőle olyat, hogy mennyi egy adott proci, és
- így már a vásárló is látja, hogy az eladó és a saját elképzelése az árról mennyire van közel egymáshoz.

Oké, de nem szeretném, ha itt menne a licitálgatás/alkudozás. Meg szerintem a moderatúra sem szeretné. Van Bolhapiac, ott üzleteljünk! Arra való.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.