HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 15. 08:03

Tiszteltetem a Proci Potter magusklubot! :respect:
Talalok valahol egy tajekoztatot a processzormagok parametereirol,es a fejlesztesi *sorrendjukrol*?
Mar annyifele van,mint az arcpakolos-csodakremekbol... :Đ a fene sem ismeri ki magat! :reklamacio:
Kulonosen az AMD csalad eletutja erdekelne.
Ha pedig ilyen nincs,akkor konkret kerdest tennek fel.

#1042 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 08:46

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 19:16

* SDRAM memória 111 MHz-en

Ezt a 111-et hogyan sikerült összehozni?
Mondjuk 333-asnál még el tudom képzelni...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1043 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:22

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 9:03

Tiszteltetem a Proci Potter magusklubot! :respect:
Talalok valahol egy tajekoztatot a processzormagok parametereirol,es a fejlesztesi *sorrendjukrol*?
Mar annyifele van,mint az arcpakolos-csodakremekbol... :Đ a fene sem ismeri ki magat! :reklamacio:
Kulonosen az AMD csalad eletutja erdekelne.
Ha pedig ilyen nincs,akkor konkret kerdest tennek fel.

Valahol találtam anno egy olyan oldalt, ahol fenn voltak a régebbi procik is, sajnos most nem találom a linket. :(

Azért 1-2 link:
Az újabbak: klatty
innen jött: http://www.tomshardware.com

Egy egész kellemes lista (itt van fent Intel, Cyrix és Via proci adat is az AMD-n kívűl):
http://www.techarp.com
Sajnos ez sem teljes, de azért érdekes adatokat lehet találni..

Még megpróbálom megtalálni azt a nyavajás linket.  :reklamacio:

szerk: AMD roadmap

Szerkesztette: Picur 2008. 04. 15. 09:42 -kor

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1044 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:11

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 20:16

National Semiconductor Geode GX1-266B-85-1.8

Hamar terítékre került :)

Nu, tegnap este volt időm játszani a Tőled hozott procikkal, meg a többivel is itt, és örömmel állapítottam meg, hogy minden socket 7-es darab kiváló egészségnek örvend, néztem mindegyiken aidát, landmarkot, fractintet, meg még egy-egy demót is, jól viselték mindezt paszta nélkül (a ráknak van kedve utána egyenként törölgetni, meg az egész világ tele lenne azzal a mocsodék anyaggal :Đ). Különösen örülök annak a szép tokozású 6x86MX-nek - csak tudnám, miért mondta róla a heaven7, hogy nincs benne mmx, mikor az aida szerint meg de? :confused:
A P166-nak meg kifésültem a lábait, köszöni, ő is jól van :)
A régi 6x86-omat (aranyos sapkájú ST P166+, 3.52V) nem mertem bepróbálni, nehogy agyonvágja az egyetlen teszt (és gusosdemó) lapom, egyszer ahelyett is elkéne egy másik példány.
Meg ha a kezedbe akadna valaha még olyan IIT 487DLC FPU, az a pici és szép, na arra lecsapnék azonnalhirtelen! :D

Egyszer a 486-jaimmal is el kéne játszani, de kéne hozzájuk egy tesztlap, valószínűleg leírással, mert jó emlékeim szerint azokat bonyolultabb volt jumperelni, mint egy socket7-est - meg egy új elem is kéne ebbe a tesztlapba, mert szegény mindig elfelejti azonnal az összes beállítást, így kizárólag első vinyóról bootol. Még jó, hogy más bajt nem okoz az örök default.
Még a másolással volt gondom, rá kellett jönnöm, hogy az itt fellelhető dosos vinyó, egy jó régi 1.7-es seagate az a gigabyte p965ds3p lap számára persona non grata, nem is hajlandó tudomást venni róla már a biosban se, illetve egyszer de, aztán kéket is halt tőle :omg: még jó, hogy aztán leesett, hogy nekem van Fehérváron egy CF-IDE adapterem, az nagyon alkalmas lesz, majd megformázok dos alatt bootosra egy kártyát, és örvendezek vala, mert onnantól azt teszek rá és akkor, ami és amikor tetszik :)

486-nál régebbi dolgokkal nem nagyon fogok mit kezdeni, ott nagyon elburjánzanak az alaplapok, és nem akarok sokat tartani belőlük, és egyelőre a ppga370-es, slotA-s, slot1-es cuccokat is hagyom békén :think: Meg azt a szépséges PPro-t is...

szerk. még annyi, hogy a K6-2/266-om azt állítja magáról (helyesebben az aida állítja róla), hogy CXT magos. Meg is lepődtem kicsit, meg örültem neki, de hiába, nem bírja a 100-as FSB-t :D

Szerkesztette: alvaro 2008. 04. 15. 16:27 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1045 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:46

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 16:11

egy jó régi 1.7-es seagate az a gigabyte p965ds3p lap számára persona non grata, nem is hajlandó tudomást venni róla már a biosban se

Ezek az 1.3-1.7 körüli Seagateknek volt olyan szériája ami nem ment az újabb alaplapokkal, késöbb jött ki egy javított széria, amin volt külön matrica, valami olyasmi, hogy "3.3V Interface compatible"
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1046 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 17:27

Megneztem a megadott linkeket,de sajna a regebbi procikat nem talaltam meg.
Tulajdonkeppen azt szeretnem tudni,hogy az AMD Througbered-magos procija hol helyezkedik el az Athlon XP,a Barton,es az X2 kozott?Mi a jellemzoje a fenti magos prociknak,es miert olyan ritkak?
Tudom,hogy az Athlon XP,es az X2 egy tipusjelzes,es nem a mag megnevezese,de epp ezert nem tudom hova tenni ezt a procimagot! :think:

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 15. 17:29 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 18:07

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 18:27

Megneztem a megadott linkeket,de sajna a regebbi procikat nem talaltam meg.
Tulajdonkeppen azt szeretnem tudni,hogy az AMD Througbered-magos procija hol helyezkedik el az Athlon XP,a Barton,es az X2 kozott?Mi a jellemzoje a fenti magos prociknak,es miert olyan ritkak?
Tudom,hogy az Athlon XP,es az X2 egy tipusjelzes,es nem a mag megnevezese,de epp ezert nem tudom hova tenni ezt a procimagot! :think:

Szia!

A Thoroughbred (magyarul Telivér) magos Athlon XP-k egyáltalán nem ritkák, inkább kimondottan gyakoriak. Elhalt és működőképes állapotban egyaránt.

Történetileg az Athlon XP család első tagja a Palomino volt, 0,18 µm-es eljárással készült, és 266 MHz-es (effektív) FSB-vel ment. Ennek, és a következő generációs Thoroughbred-nek 256 kB másodszintű gyorsítótára volt. A Thoroughbred(vagy rövidebb alakban T-bred) már 0,13 µm-en készült: a magja kisebb méretű, és 266 - 333 MHz-es (effektív) FSB-vel működött. A T-bredeknek két változata volt, a T-Bred A és a T-bred B. Az A-k nem voltak sokáig forgalomban - nem igazán voltak tuningolhatóak, és skálázni sem lehetett jól az órajelüket, melegedési problémák miatt. Valójában a valós órajelük sosem haladta meg a Palominók csúcssebességét.

A T-bred B-nél az AMD tervezői egy mérnöki bravúrt hajtottak végre, és egy plusz hőelvezető fémréteg beépítésével megoldották a melegedés (és következőleg az órajelnövelés) gondját. Ebből a típusból aztán nagyon sokat adtak el - jól tuningolható CPU-k voltak (már amit nem hamisítottak).

A következő Athlon XP generáció a Barton volt, 333 - 400 MHz-es (effektív) FSB-vel és 512 kB L2 cache-sel. A Thorton a Barton magon alapult, de a L2 cache felét letiltották benne, így funkcionálisan a T-bred-del volt egyenértékű.

Az Athlon X2-k és az Athlon XP-k között még ott voltak az Athlon 64-ek. Az X2-k tulajdonképpen 2 processzormagot tartalmazó Athlon 64-ek (no jó, ennyire nem egyszerű a helyzet, volt egy csomó nagyon fontos fejlesztés, HyperLink és társai) monolitikus kialakításban.
... a trip back in time is all I need ...

#1048 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 18:16

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 17:11

Hamar terítékre került :)

Valaki kérte, hogy ha lesz, tegyek be róla képet. :)

Idézet

Meg ha a kezedbe akadna valaha még olyan IIT 487DLC FPU, az a pici és szép, na arra lecsapnék azonnalhirtelen! :D

Ha lesz, szólok.

Idézet

Egyszer a 486-jaimmal is el kéne játszani, de kéne hozzájuk egy tesztlap, valószínűleg leírással, mert jó emlékeim szerint azokat bonyolultabb volt jumperelni, mint egy socket7-est - meg egy új elem is kéne ebbe a tesztlapba, mert szegény mindig elfelejti azonnal az összes beállítást, így kizárólag első vinyóról bootol.

Van itt két fain 486-os deszka, az egyiknek a kézikönyve is megvan, a másiknak meg letölthető a netről. Azért a nevesebb 486-os alaplapok ebből a szempontból egész jól állnak - soknak a leírását, de legalább a jumperelését meg lehet találni. Szóval egyszer megint átsétáltok, aztán játszunk egy jót a 486-os procikkal. Az enyémeket is tesztelni kéne valamikor...

#1049 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 19:36

Koszi a reszletes tajekoztatast! Most mar ertem! /Nem esett le a tantusz,hogy a Troughbered- T-bred/
De most mar ertem,hogy miert melegszik,mint allat...ezek szerit az *A* tipus. :mad:
Annyira spilazzak a Barton magost a tobbi XP-hez kepest,pedig ezek szerint nem lehet sokkal gyorsabb. :(

#1050 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 20:19

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 20:36

Annyira spilazzak a Barton magost a tobbi XP-hez kepest,pedig ezek szerint nem lehet sokkal gyorsabb. :(

Én nem cserélném le a 2500+ Bartonomat másra - legfeljebb egy 3200+-osra. :)

A 2500+ Bartonokat azért szerettük, mert gyakorlatilag az összes ment alapfeszültségen a 3200+ szintjén (400 MHz-es effektív FSB, 2200 MHz valós órajel). Én az enyémet nem tuningolom (csak egy icipicit :) ), viszont csak 1,47 V-on használom a gyári 1,65 helyett. Így még terhelve sem éri el a 40°C-ot a felszíni hőmérséklete a nagy nyári melegek kivételével. Pedig csak egy csumpi WhisperRock IV borda van rajta valami 80 mm-es ventivel.

#1051 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 21:34

Mindennapi processzorunk rovat:

Intel Pentium MMX 266 MHz Tillamook

Kép

Bár az MMX 1997. elején történt elindulásán még távollétével tüntetett, de már akkor volt egy 200 MHz-es Pentium MMX processzor notebookok számára. A mulasztást még az év vége előtt pótolták a legutolsó Pentium (MMX) mag, egyben a legutolsó Pentium mobil processzor, a Tillamook bejelentésével, ami a nevét egy oregoni kisváros után kapta. Az új processzorok eredeti sebessége 200 MHz és 233 MHz volt, amit 1998 elején követett a 266 MHz-es változat.

A Tillamook volt az egyik első processzor, amit az Intel által fejlesztett, kivehető Mobile Module (MMO) tokozásban forgalmaztak. A modulon a processzor mellett 512 kB másodlagos gyorsítótár kapott helyett egy feszültségszabályzó, egy óra és a vadonatúj Intel 430TX chipset északi hídja társaságában. A Feszültségszabályzóra azért volt szükség, mert a Tillamook csak 1,8 V üzemi feszültséget igényelt, így a 3,3 V-os üzemi feszültségű rendszerkomponensektől (pl. a PCI busztól vagy a memóriabusztól) meg kellett védeni. A modul az alaplaphoz egysoros érintkezőfelületen kapcsolódott, hasonlóan, mint a Pentium II SECC kapszulája.

Magán a chipen a legnagyobb fejlesztés a 0,25 µm-es gyártási eljárás volt, aminek köszönhetően jóval kisebb lett, mint a korábbi 0,35 mikronos mobil és asztali Pentium processzorok. A kisebb méretnek hatása vlt a sebességre és az üzemi feszültségre is.

Ahogy a processzoron megjelenő átmenetek (a nullák és az egyesek elektromos jelei) fizikailag közelebb kerülnek egymáshoz, a sebesség automatikusan megnövekszik. Az Intel állítása szerint 30%-kal nőtt a Tillamook sebessége csupán a kisebb mérete miatt. Ahogy az átmenetek közelítik egymást, az üzemi feszültséget csökkenteni kell, hogy elkerüljék az erős elektromos mezők okozta károsodásokat. Az Intel mobil processzorainak előző generációja 2,45 V-on működtek, de a mobil Tillamook csak 1,8 V-on.

A mobil 200 MHz-es és 233 MHz-es CPU-k tipikus TDP-je (thermal design power)  3,4 watt és 3,9 watt volt. Ez az előző generációs, 166 MHz-es mobil MMX CPU-hoz képest csaknem 50%-os fogyasztáscsökkenést jelentett. Ez annyira jó volt, hogy a legtöbb notebook, ami ezt a processzort használta, energiaigényes, ám nagyfelbontású, színes 13,3 vagy 14,1 colos kijelzőt kapott, kimondottan grafikaigényes alkalmazásokhoz. További előny volt a kisebb hőleadás, ami az asztali processzoroknál valós probléma volt.

A Tillamook processzorokat a gyártók felé egyaránt értékesítette az Intel Tape Carrier Package (TCP) tokozásban, és az előre szerelt Mobile Module (MMO) tokozásban. Sőt, amint a bemutatott példány mutatja, a Socket 7 asztali tokozásban is.

Kép

Annak változatos okai voltak, hogy miért szerelték modulra a processzort. Mérnöki szempontból ez megkönnyítette a processzorok körül felmerülő két fő probléma elleni küzdelmet, nevezetesen a hő kérdését, és a kapcsolatokét. A feszültségszabályzó és az alacsonyabb üzemi feszültség segítette a hő elvonását a chipről. A processzor közvetlen közelében hőmérsékletmérőt lehetett elhelyezni, ami beindíthatta a gyártó által beépített hűtést. A 430TX chipset északi hídja pedig áthidalta a rést a CPU és a többi komponens között, kommunikált a chipset másik tagjával, ami az alaplapi memóriabuszt és a többi kontrollert felügyelte, pl. a grafikus vagy a hangvezérlőt.

Az Intel úgy tartotta, hogy az MMO megkönnyítette a notebbokgyártók életét azzal, hogy nem kellett kutatási erőforásaikat arra fecsérelni, hogy a rendszereiket kompatibilissé tegyék a legújabb processzorokkal. És, természetesen, mivel a legtöbb új processzor új chipsetet is igényelt a teljes funkciókészlet kihasználásához, a gyártók megspórolhatták az alaplapok újratervezését és a régi alaplapok készleten tartását, amikor egy új processzor kijött.

A másik oldalról ez a megoldás elvágta a versenytársak útját, mivel az OEM gyártókat az Intel kizárólagos tulajdonú csatlakozója felé terelte. De a sokat magasztalt ötlet a könnyen cserélhető modulról alig volt több, mint egy visszafogott óhaj. A gyakorlatban az MMO cseréje sokkal bonyolultabb lett, mint egy Slot 1-es Pentium II processzoré. A modul ugyanis túlságosan terjedelmes volt ahhoz, hogy egyszerűen illeszkedhessen az ultravékony notikba.

1999. januárjában a mobil Pentium processzorok családja teljes lett a 300 MHz-es változat megjelenésével.

#1052 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 10:17

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 20:19

A 2500+ Bartonokat azért szerettük, mert gyakorlatilag az összes ment alapfeszültségen a 3200+ szintjén (400 MHz-es effektív FSB, 2200 MHz valós órajel). Én az enyémet nem tuningolom (csak egy icipicit :) ), viszont csak 1,47 V-on használom a gyári 1,65 helyett. Így még terhelve sem éri el a 40°C-ot a felszíni hőmérséklete a nagy nyári melegek kivételével. Pedig csak egy csumpi WhisperRock IV borda van rajta valami 80 mm-es ventivel.

O.K.!
Akkor celkeresztben a Barton! :respect:
/Most mar csak a zse kell! :omg: /

#1053 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 12:44

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 10:17

O.K.!
Akkor celkeresztben a Barton! :respect:
/Most mar csak a zse kell! :omg: /

Fölösleges a barton proci árából vehetsz egy s754 es lapot meg egy 3000+ amd64 et ami legalább kétszer erősebb.A 64 bites oprendszerek támogatásáról az sse2 a disablebit a energiamegtakarítási funkciók stb nem is beszélve.

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 16. 12:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1054 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 22:36

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 21:19

Hűűű ezt az alulfeszt bírja mindegyik barci?...Ki kell próbálnom tesómnál mert neki egy 2800+-osa van egy Glacialtech SilentBreeze III hűtővel és 48C alá nem esik soha...dúrvább körülmények között 60C körül fűtöget. Asszem nyáron inkább levett a szorzóból és 2500+-ként használta.

#1055 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 07:57

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 12:44

Fölösleges a barton proci árából vehetsz egy s754 es lapot meg egy 3000+ amd64 et ami legalább kétszer erősebb.A 64 bites oprendszerek támogatásáról az sse2 a disablebit a energiamegtakarítási funkciók stb nem is beszélve.

Hat ahogy en nezegettem az aprot,egy 2500+ as Barton 8000.-Ft
Hat abbol nemigen kapok egy deszkat,meg egy prockot! :(
S hogy miert cserelnem a 2200-as T-Bred A-t 2500-as Bartonra?Mert q*rvara melegszik a T-Bred,allandoan szirenazik,es huzni nem lehet!
Amit Te javasoltal /uj deszka+uj proci/ az mennyi lenne? :confused:
Nem lenne erdemesebb/ha lenne ra penz/ akkor egy 939-es lapot venni,amibe fokozatosan lehetne egyre jobb procit tenni? :p

#1056 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:23

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 21:36

Hűűű ezt az alulfeszt bírja mindegyik barci?...Ki kell próbálnom tesómnál mert neki egy 2800+-osa van egy Glacialtech SilentBreeze III hűtővel és 48C alá nem esik soha...dúrvább körülmények között 60C körül fűtöget. Asszem nyáron inkább levett a szorzóból és 2500+-ként használta.

A mindegyik sosem biztos. De erősen valószinű. Nekem egy 2400+ Tbred B Sempron megy 1.46 V-al, a hivatalos órajelen. (166*10).
Viszont 1.75 ön sem 200*10-el pedig azt állítólag "mindegyik" tudta...

#1057 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:34

Működő (kipróbált) 2,66 ghz-es celeronom van döglött (kipróbált) alaplapban, gyári hűtővel!

Kinek mit ér me?

PÜ-ben jöhetnek az ajánlatok..HA..
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1058 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:41

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 7:57

Hat ahogy en nezegettem az aprot,egy 2500+ as Barton 8000.-Ft
Hat abbol nemigen kapok egy deszkat,meg egy prockot! :(
S hogy miert cserelnem a 2200-as T-Bred A-t 2500-as Bartonra?Mert q*rvara melegszik a T-Bred,allandoan szirenazik,es huzni nem lehet!
Amit Te javasoltal /uj deszka+uj proci/ az mennyi lenne? :confused:
Nem lenne erdemesebb/ha lenne ra penz/ akkor egy 939-es lapot venni,amibe fokozatosan lehetne egyre jobb procit tenni? :p

Én pont tegnap vettem egy havernak  asus k8n lapot és benne 3000+ amd64 et 10-ért.939 esnél a lap a drága plusz 90% pci expresses már.Amúgy nekem a 2000+ tbred b-m komolyabb hőcsöves hűtéssel megy 2200 mhz en 48 fok körül.Volt benne egy barton 3000+ abszolút nem volt vele gyorsabb se játék se a rendszer ráadásul még szorzólockos is volt.Evvel meg olyan szorzót állitok amit akarok.

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 17. 08:42 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1059 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:49

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 23:36

Hűűű ezt az alulfeszt bírja mindegyik barci?...Ki kell próbálnom tesómnál mert neki egy 2800+-osa van egy Glacialtech SilentBreeze III hűtővel és 48C alá nem esik soha...

Szerintem bír az még kisebb feszt is, persze egyre jobb esélye van, hogy csak csökkent órajellel. Anno az első palominomnak (1700+, 1466MHz 1.75V - ez még 180 nano!) szétgyilkoltam a VID hídjait, de legalább megtudtam, hogy 1100 MHz-en képes elviselni 1.3, sőt tán még kevesebb voltot is stabilan :D A barton 130 nano, eleve kisebb az alapfesze, szóval szerintem van bőven mozgástér :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1060 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 19:14

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 8:41

Én pont tegnap vettem egy havernak  asus k8n lapot és benne 3000+ amd64 et 10-ért.939 esnél a lap a drága plusz 90% pci expresses már.Amúgy nekem a 2000+ tbred b-m komolyabb hőcsöves hűtéssel megy 2200 mhz en 48 fok körül.Volt benne egy barton 3000+ abszolút nem volt vele gyorsabb se játék se a rendszer ráadásul még szorzólockos is volt.Evvel meg olyan szorzót állitok amit akarok.

Hat ez meggondolando!
Vegul is az A64 egy fejletteb architektura.de ha jol neztem, az X2-es procit mar nem fogadja... :omg:
Ugyhogy ha X2-re akarok valtani,ismet uj lapot kell venni...

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.