Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről
Elküldve: 2009. 07. 20. 15:02
Régen jártam már itt, akkor még aktív processzor gyűjtőként. Manapság már nincs időm foglalkozni a processzorokkal - már a weblapomat sem frissítettem jó ideje - ezért úgy döntöttem, hogy eladom a gyűjteményem darabjait olyanoknak, akik örömüket lelik bennük. A http://www.cpumuseum.hu weboldalon találtok információkat a processzoraimról - a bal oldali legördülőben "A gyűjtemény"-re kattintsatok és töltsétek le az exel táblázatot.
Több mint 300 processzor várja új gazdáit.
Jó válogatást!
Elküldve: 2009. 07. 21. 12:50
Valamikor gyermekkoromban voltak jó kis IC katalógusok, meg hasonló határozó kézikönyvek, amik kincset értek. Ezen felbuzdulva egyszer nekiálltam elkészíteni egy Processzor határozót. Mert szép, hogy vannak adatlapok, meg hasonlók, de nekem magamnak egy olyan gyorsan kezelhető füzetre volt szükségem, amit fel tudok lapozni akkor, ha szembe jön velem az utcán egy processzor....
És ekkor ugyebár ami elsőre szembetűnik, az a típus száma, na ez alapján a fontosabb tudnivalókat ki lehessen keresni - mint anno az IC katalógusból.
Hát neki is álltam, nem gondoltam át, hogy ez mennyi időt emászt fel. És elkészültem elsőre csak az Intel procik összességével, amit a Pentium megjelnésétől egészen a Core 2 családdal bezárólag tartamalzott minden Intel procit. 40 oldalas lett a lista, és amióta lezártam, azóta az Intel újabb procikat adott ki, kb. 2 hónapja nekiálltam a Core2 től kezdödő listának, de egyszerűen nem jut időm versenyt futni velük. És akkor a többiekhez meg hozzá sem kezdtem
A táblázat tartalmaz minden fontosabb infót, amit nem lehet leolvasni a prociról, és lényeges, azokat is.
(TDP / DieTemp, stb.)
Ott ahol sok üres hely van az oszlopokban oda boxokban további infókat és képeket helyeztem el, ahogy margóra is.
Ezt a procihatározót kinyomtatva elvittem kedvenc bontómba, egy-egy példányt a haverjaimnak, és mindenki "elévezett" tőle, de a helyzet az, hogy túl sokat dolgoztam rajta, ahhoz, hogy csak ilyen kevesen vegyék hasznát. Jelenlegi formája Excel munkafüzet, nyomtatásra optimalizálva, kinyomtatva 40 oldal, és egy Tesco-s 20 lapos prezentációs mappában nagyon jól mutat
Szóval, azt kérdezném:
-Kell-e valakinek 1 példány ebből, ahogy van (15 MB-s Excel munkafüzet!)?
-Részt akar-e vállalni a fejlesztésében? / vagy pl. PDF-é alakításában úgy, hogy ne veszítse
el a tördelési beállításait?
-Menjek-e el vele a sunyíba?
//A kedvenc bontóban javaolsták csináljak belőle webes katalógust, és felteszik a weboldalukra, de ebben nincs nagy kaland, mert weben sok helyen fent vannak az infók, ami azt illeti az Intel oldalán is.//
Elküldve: 2009. 07. 21. 14:28
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 12:50
Ha elküldöd, megköszönöm.
Nálan Openoffice van fenn (XP alatt). Nem próbáltam, de elvileg a writer beolvassa és PDF-ben is lehet menteni.
Nem kizárt, h elpassziózok vele és az eredményt visszaküldöm.
HTML-formátumban egy keresőrutinnal talán praktikusabb, mint a PDF.
Megint leírom, igen rossz irányba ment el a világ.
Azért találták ki a szabványosítást, mert praktikus. Üzleti érdekből jelenleg a standard alkatrészek jelzését is "avatatlanok" számára értelmezhetetlen cikkszámokra módosították.
Guta üt meg, h ha valamit meg szeretnék csinálni, akkor a panelről visszafejtett kapcsirajzból kell(ene) kitalálni, mit és hogyan csináltak a részben tönkrement amúgy ismeretlen elemek (úgy együtt).
Elküldve: 2009. 07. 21. 18:43
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 13:50
Valamikor gyermekkoromban voltak jó kis IC katalógusok, meg hasonló határozó kézikönyvek, amik kincset értek. Ezen felbuzdulva egyszer nekiálltam elkészíteni egy Processzor határozót. Mert szép, hogy vannak adatlapok, meg hasonlók, de nekem magamnak egy olyan gyorsan kezelhető füzetre volt szükségem, amit fel tudok lapozni akkor, ha szembe jön velem az utcán egy processzor....
És ekkor ugyebár ami elsőre szembetűnik, az a típus száma, na ez alapján a fontosabb tudnivalókat ki lehessen keresni - mint anno az IC katalógusból.
Hát neki is álltam, nem gondoltam át, hogy ez mennyi időt emászt fel. És elkészültem elsőre csak az Intel procik összességével, amit a Pentium megjelnésétől egészen a Core 2 családdal bezárólag tartamalzott minden Intel procit. 40 oldalas lett a lista, és amióta lezártam, azóta az Intel újabb procikat adott ki, kb. 2 hónapja nekiálltam a Core2 től kezdödő listának, de egyszerűen nem jut időm versenyt futni velük. És akkor a többiekhez meg hozzá sem kezdtem
A táblázat tartalmaz minden fontosabb infót, amit nem lehet leolvasni a prociról, és lényeges, azokat is.
(TDP / DieTemp, stb.)
Ott ahol sok üres hely van az oszlopokban oda boxokban további infókat és képeket helyeztem el, ahogy margóra is.
Ezt a procihatározót kinyomtatva elvittem kedvenc bontómba, egy-egy példányt a haverjaimnak, és mindenki "elévezett" tőle, de a helyzet az, hogy túl sokat dolgoztam rajta, ahhoz, hogy csak ilyen kevesen vegyék hasznát. Jelenlegi formája Excel munkafüzet, nyomtatásra optimalizálva, kinyomtatva 40 oldal, és egy Tesco-s 20 lapos prezentációs mappában nagyon jól mutat
Szóval, azt kérdezném:
-Kell-e valakinek 1 példány ebből, ahogy van (15 MB-s Excel munkafüzet!)?
-Részt akar-e vállalni a fejlesztésében? / vagy pl. PDF-é alakításában úgy, hogy ne veszítse
el a tördelési beállításait?
-Menjek-e el vele a sunyíba?
//A kedvenc bontóban javaolsták csináljak belőle webes katalógust, és felteszik a weboldalukra, de ebben nincs nagy kaland, mert weben sok helyen fent vannak az infók, ami azt illeti az Intel oldalán is.//
Szia!
Én is megköszönném, ha küldenél egy példányt a comaberenicae kukuc freemail pötty hu címre.
Elküldve: 2009. 07. 21. 21:08
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 14:28
Nálan Openoffice van fenn (XP alatt). Nem próbáltam, de elvileg a writer beolvassa és PDF-ben is lehet menteni.
Nem kizárt, h elpassziózok vele és az eredményt visszaküldöm.
HTML-formátumban egy keresőrutinnal talán praktikusabb, mint a PDF.
Az egyszerűség kedvéért nem küldesz egy mailt mondjuk a lassupcfreemail.hu-ra, hogy tudjam hova
küldjem?
Remélem az OpenOffice nem cincájla szét, ez nagyon be van lőve nyomtatott formára.
Kereshető formával azért nem érdemes foglalkozni, mert az Intel oldalán elég jó
a kereső. Ez egy dedikált offline alkalmazásra készült valami.
Telcontar, elküldtem a mailt, remélem bírja a postafiók az óriási mellékletet
(mondjuk nem 15 MB, csak 10 MB, rosszul emlékeztem rá fejből)
Elküldve: 2009. 07. 21. 21:47
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 14:28
Tudom ajánlani ezt az oldalt: ALLDATASHEET
Elküldve: 2009. 07. 21. 21:52
Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:47
Köszönöm, ismerem.
A gond az, h sok alkatrész felirata csak visszakereshetetlen cikkszám.
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:10
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 18:43
Én is megköszönném, ha küldenél egy példányt a comaberenicae kukuc freemail pötty hu címre.
Szia! elküldtem, de nem fogadja fiókod, túl nagy.
Feltettem ide:
http://alaposan.fw.h...lProcilista.xls
gyorsan szedje le akinek kell, mert elvileg nem lehet itt ekkora fájl, törölni fogják!
A Mind lapon az első Pentiumtól 2007.05.05-ig megjelent procik vannak.
A Core2 lapon a Core2 családtól 2009.04.10-ig megjelent procik,
ez még feldolgozás alatt van, lehetnek redundáns sorok.
A procik típusjelzés szerint vannak sorbarendezve, ezért néhány régi
a lista aljára került...
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:14
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:52
A gond az, h sok alkatrész felirata csak visszakereshetetlen cikkszám.
Nem hiszem, hogy cikkszámok lennének, csak helyhiány miatt sok gyártó nem minden karaktert ír rá az alkatrészre. Pl. a BC337-40-et C337-nek jelölik, stb-stb, a japánok is lehagyják a 2S-t, és csak C2258-at írnak rá a tranzisztorra.
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:21
Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 22:14
Ezekkel nincs igazán bajom.
Az SMD cuccokkal viszont elkeserítő a helyzet (és egyre inkább ezekkel találkozni).
Több alkatrészboltban (Pécs) csak széttárják a kezüket, pedig van olyan, aki profi fizetős netes alkatrészkatalógust is nézeget.
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:32
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 22:10
Köszönöm, leszedtem.
A táblázatkezelőm azt mondja, makrók vannak benne és azokat bizti okokból nem éleszti.
Mit makróztál?
Elküldve: 2009. 07. 22. 06:37
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 22:10
Udv!
Leszedtem (nekem csak 10 MB) es ki is tettem PDF-be. Megprobalom v.hova feltenni, es megirom az URL-t (kepfeltoltes nem mukodik). amugy 75kB es 2MB a kef ful.
PEter
Elküldve: 2009. 07. 22. 07:07
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 22:32
A táblázatkezelőm azt mondja, makrók vannak benne és azokat bizti okokból nem éleszti.
Mit makróztál?
He?????
Nincs benne makró, viszont aktív linkek dögivel. Nem lehet, hogy azzal van baja?
Elküldve: 2009. 07. 22. 07:31
Idézet: Devarion - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 7:21

Nem rossz... A postastol vetted el?
PETer
Elküldve: 2009. 07. 22. 07:50
Idézet: ace22 - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 7:31
PETer
Saját gyűjtemény
Elküldve: 2009. 07. 22. 09:50
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 7:07
Nincs benne makró, viszont aktív linkek dögivel. Nem lehet, hogy azzal van baja?
Ehee!!!!!
Akkor biztos ezt mondta makronak az Openoffice Calc biztonsági ellenőre.
Végülis jogosan, mert az aktív link egy a programon túlmutató hivatkozás.
Elküldve: 2009. 07. 23. 07:33
1) Nincs-e valakinek 486-os hűtő fölösleg? Olyan combosabb fajta kéne, amit esetleg rá lehet csiptetni socket3 kallantyúira, mert az olyanok, amiknél kis műanyag karom fogja a proci széleket azok leolvadnak, letörnek. Persze normális áron.
2) A 4M-ből a múltkor én is bugaztám az egy szál 5x86-os amdét, egyéb különlegeset én se találtam. Viszont pentium socket3 overdrive-ra továbbra is vevő vagyok, bár jó volna, ha legalább 100mhz-s lenne. Van olyan? Illetve továbbra is eladó/cserélhető a harris 25mhz 286 proccom. Továbbá érdekelnének működő ISA hangkártyák: GUS, SoundBlaster, vagy akár SB kompatibilis dzsunkisztáni vackok is. Akár 8 bites változat is, csak lehessen belőle hangot kicsikarni. Volt egyszer egy 8 bites adlibom, de az csak mjuzikot tudott, effekteket nem.
3) Meg mostanában rázizzentem a VGA kártyákra is. Valakinek van ős VGA-ja? Esetleg EGA kártya monitorral? - én még ilyet nem is láttam.
Lehet privibe is izenni, de az 1cerűség kedvéért adok telcsit bokros teendőim miatt. (20)/ 296- 70 05.
Elküldve: 2009. 07. 23. 07:56
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 15:28
Na hát ilyennel én is szoktam szórakozni eleget. A kapcsirajz visszafejtés nem könnyű, pláne, ha többrétegű a nyák. Rajzot meg ugye nem tesznek közzé a neten, nehogy meg lehessen javínni, mennyé vegyé újat. Mot pl a 486os lapomon kéne kideríteni, mia fittyfenéér nem tárolja el a bios beállítást, ha elem van benne akkor sem. Aztán még egy érdekes dolgot vettem észre: az alaplapok mintha nem akarnák tölteni a gombelemet, ami ugye Li akku. Több lappal is néztem, rá a műszert, de órák alatt semmi. Egy szaki azt mondta, hogy nincs is bennük töltő áramkör, megy öt évet aztán hali, úgyis előbb cserél gépet a júzer, nincs szükség töltésre. Szerinte a régebbi NiMH henger elemes lapoknál még volt töltés. Majd megnézem a 386-osomnál. Van egy kupac elemem, csak használhatatlan, mert tölteni kéne.
Hókusz: szép munka, le a kalap a fáradozásodért, de szerintem tök felesleges. Ahogy te is mondtad, neten minden fent van, mégha összevissza is, tehát ha szembeköszön a proci, csak beüt a gugliba és jónapot.

Súgó
A téma zárva.