HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:14

Idézet: Picur - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 18:32

Nekem is csak 3 Sempron 64-em van:

Ezeket eladásra szánnád vagy gyűjtemény?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2422 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:16

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 9:55

Mi lenne a legnagyobb ár, amit adnátok a sempronokért?

Telcontar: a sempronok érkezése mindenképpen pár hét múlva esedékes, ha egyáltalán sikerül, még alkudozok. Majd mesélek...
Aztán van itt neked egy mhs8088-asod is, azt is hozzá csaphatjuk ha megalkudtunk. Ha meg több proci gyűlik össze, akkor el is viszem személyesen, mint a postára bizni és bajlódni a csomagolással, csak darabonként nem rohangálok.

hkpk: leszedtem. Feltehetem magamhoz ftp-re? ott elfér, nem zavar senkit. Este bele is kukkantok.

Mi lenne a legkisebb ár, amiért odaadnád a Sempronokat? :D

MHS8088: már ki is ment a fejemből, de még mindig érdekel. Majd a Sempronokkal együtt. Ha nem gond neked tárolni. :respect:
... a trip back in time is all I need ...

#2423 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:23

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 20:53

hogy mit csinálok a micsodával?!??!?!?!?!??!

Ja, linuxosoknak fáklyás felvonulás, illetve win9x használók is egyszerűbb helyzetben vannak, mint amilyen én is, bőven használható mindenre amit akarok, csak gyakran kell reszetelni. Szóval ha más típusú lapot cserélsz akkor mindent újra kéne telepíteni, w9x pedig "könnyen" költöztethető, csak az új hardvereket kell megtalálnia, vagyis a komplett gépet. De ha simán megy a dolog, az alaplap megtalálása után a kártyáknak már ott a driverük. Ja, ma már minden integrált az más. Regényt lehetne írni erről a témáról is. Gondolom emiatt keresel te is ugyanolyan típust, de ha félreértettelek, bocs.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2424 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:25

Egyik ismerősöm a mai napig használ egy s754-es 3100+ Sempron procit 1800MHz-es és 128KB L2 van benne, de a poén hogy nem támogatja a 64bit-et. OPN kódot majd kérek ha valaki kíváncsi rá.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2425 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:16

Mi lenne a legkisebb ár, amiért odaadnád a Sempronokat? :D

Tudod, hogy én nem szégyellek akármilyen pofátlan magas árat kérni. Azt a határt kéne megcsípni, ahonnantól neked már nem kell. Gondolom a tungilhatósága miatt pályázol rá, viszont 2ghz (3000+) körüli procit pár ezerért lehet kapni és akkor ugyanott vagy tuning nélkül. Mindjárt körülnézek még árak terén.
Oszt jól veszem-e ki, hogy a 754-es athlon-sempron között mindössze az L2ben van különbség? Athlonok javarészt 130nm, 256Kb-től, Sempronok inkább 90nm, 128k-512k között. Persze van átmeneti szakasz vegyesen. SSE3, 64 mindegyikbe van.
Szerk: ja, mintha lett volna 64 nélküli is 754-be, de nem minden spec van fönt áemdéjéknél se, illetve nem néztem végig, mert táblázatot nekik is luxus csinálni, inkább egyesével linkelgetős a divat. De nem egészen értem a 64 nélküli 754 létjogosultságát, mert elvileg attól 754, mert 64 ugyan van benne, de nem dual a memó. Vagyis visszalépés a K7hez (~2ghz barton) képest minden tekintetben.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 06. 21:14 -kor

#2426 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:44

Ha már táblázatnál tartunk, hkpk mesterműve ITT elérhető. Hát le a kalap. Aki nem látta, nézze meg. Csak intel procik vannak benne, de szakiratot megszégyenítő kivitelezésben.
Én is nekikezdtem EGYNEK. P2-3-val kezdtem, hogy tisztán lássak, mert abba merültem bele. Ezenbelül is csak a rendes P2 van meg. Az intel honlapjáról még röpke óra alatt bevittem az infókat, aztán megtaláltam EZT ITT és rögtön ledobta az agyam a gépszíjat. :grrr: További jópár óra alatt sikerült összefésülnöm őket figyelve, nehogy egyet elírjak. Csak a nagy P2. Asszem 4-5 óra ment rá. :banghead:
Szerk: most meg arra gondoltam, hogy esetleg az enyémet össze kéne fésülni hkpk-éval. Hétvégi buli helyett. Aztán igazából az amd K8 részleget kéne táblázatosítani, mert az még nagy dzsumbuj, a többi viszonylag átlátható.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 06. 20:48 -kor

#2427 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:31

Érdemes egyébként olvasgatni az aprós oldalakat, szomorkás délutánt rögtön felvidít:
AMD K6-2 Duron 700 MHz CPU eladó
Hát ezek a 754es szemproncsok eléggé vegyes árfekvésben mozognak, olyan 1-2000ft, amit én is mondtam, bár nagyítóval kell keresni, alig van néhány darab, azok is 128-as L2vel. A nagyobbak már 3000ft körül, athlonok 5-6ezer. De biztos ki lehet fogni valamit, csak idő kérdése és sok keresés. Mert ugye mindenkit a profit hajt.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 06. 21:32 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:31

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:31

Szerk: ja, mintha lett volna 64 nélküli is 754-be, de nem minden spec van fönt áemdéjéknél se, illetve nem néztem végig, mert táblázatot nekik is luxus csinálni, inkább egyesével linkelgetős a divat. De nem egészen értem a 64 nélküli 754 létjogosultságát, mert elvileg attól 754, mert 64 ugyan van benne, de nem dual a memó. Vagyis visszalépés a K7hez (~2ghz barton) képest minden tekintetben.

Rosszul emlékeztem nem 128KB L2 van benne hanem 256KB.  :)

Kép
Kép

CNQ-t sem tudja, az alaplapi BIOS sem kínálja fel neki és a proci driver sem támogatja, de viszont megoldható. Még régen 2007-ben összevadásztuk a cnq egy régebbi változatát: CNQ 1.0.8.1 ezt xp alá feltelepítve 2000 kompatibilis módban elindítva visszaveszi az órajelet 1GHZ-re.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2429 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:52

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:31

Oszt jól veszem-e ki, hogy a 754-es athlon-sempron között mindössze az L2ben van különbség? Athlonok javarészt 130nm, 256Kb-től, Sempronok inkább 90nm, 128k-512k között. Persze van átmeneti szakasz vegyesen. SSE3, 64 mindegyikbe van.

Ja meg a szorzóját nem lehet állitani lefele mint az atlonoknak és evvel meg is van ütve a  profi tuning.Semmit se ér a legkissebb a64 athlonhoz viszonyitva se.Tudom volt mindenféle fajtám ,cseréltem le 3000 es a64athlont 3400+sempronra pl és a sempron olyan gyenge volt hogy óborzalom.Az amd selejt chippekböl kreálta a sempront az a64athlon chippekböl...

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 06. 21:53 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2430 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 22:28

Én jó kis Thoroughbred-es 2400+ -os Athlon XP-t használok a mai napig is :D Meglepően jól muzsikál még manapság is, egy egyszerű ASrock lappal. Azt hiszem 2002 óta szolgál ki ez a konfig...

#2431 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 22:51

Hamár táblázatnál tartunk...

Végre elkezdtem listába szedni, hogy mi is van a gyűjteményemben. Persze még nagyon az elején tartok, de aki kíváncsi rá az majd itten megnézheti: Akos' CPU collection

Ha valakit érdekel belőle egy-egy darab akkor lehet szó csereberéről. Illetve ha több példány is szerepel a listában az adott típusból, akkor akár más lehetőségek is szóba jöhetnek...

A táblázat többnyire azt a célt fogja szolgálni, hogy bárhonnan hamar kideríthessem, hogy mi van a gyűjteményemben... vagy mi nincs. :Đ

#2432 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 22:56

Idézet: Joci - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 23:28

Én jó kis Thoroughbred-es 2400+ -os Athlon XP-t használok a mai napig is :D Meglepően jól muzsikál még manapság is, egy egyszerű ASrock lappal. Azt hiszem 2002 óta szolgál ki ez a konfig...

Én Athlon XP 3000+ (Barton) konfiggal tolom lassan 3 vagy 4 éve, de szerintem ez egy fake 2500+-ös. Totál tuningolhatatlan. Mármint tovább. :)

Samuraj: az egyik Semprongy a gyűjteménybe lesz, a másik a Felajánlásoknak. Az utóbbinak ezért mindenképpen működnie kell, de szeretném, ha a gyűteményi példány is hibátlan lenne.

Ami az árakat illeti: A64 3000+-ok olyan 3 rongy körül szoktak grasszálni. Aki ettől drágábban akarja elsózni megunt S754-esét, annak általában nagyon türelmesnek kel lennie. A mag/stepping szinte lényegtelen, Clawhammer/Newcastle és Venice gyakorlatilag egy árban van.

Szerkesztette: Telcontar 2009. 11. 06. 23:00 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 05:08

Idézet: Joci - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 22:28

> Én jó kis Thoroughbred-es 2400+ -os Athlon XP-t használok > a mai napig is :D Meglepően jól muzsikál még manapság is,

Akkor en is elomereszkedhetek: 2500+ Barton-nal vagyok el otthon nagyon jol. De van egy PI-em is, naftalinban, mukodokepesen, ha az elso beadna a kulcsot, es hirtelen emailezni kellene...

PEter

#2434 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 06:50

Na akkor meg is alakíthatjuk az  amd K7-atlonXP (tbred-barton) klubot! Merthogy nekem is 2500+ barton dönget, ráadásul avval a feltámadt procival, ami korábban halott volt. Ebből a konfigból van még egy tartalék is. Igazából már egy rendesebb operációs rendszer kéne.
Ace22: a tied meddig bírod huzatni? Persze stabil működés mellett. Illetve mennyin használod általában?

#2435 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 09:41

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 6:50

Na akkor meg is alakíthatjuk az  amd K7-atlonXP (tbred-barton) klubot! Merthogy nekem is 2500+ barton dönget,

nekem is 2200-as Thoroughbred van  :respect:  csak a biost kellett frissíteni hozzá, mert az palominohoz készült és csak így tudom kiszorozni.
de elvesztettem (azaz nem találom) azt a táblázatot, amiben pontosan le vannak írva a paraméterek és az amd honlapján se találom már
1.6V vagy 1.65V (van egyáltaán 'érdemleges' különbség?)

és a legmazoista módon videovágásra is xp procit használok  (egy 2500-as Bartont)  :D
a Pinnacle studio 1x változata azt írta vista esetére, hogy min. 2 mag és 2 GB..
hát én a felével rotyogtatom a DV-ket  :D
tizen-huszon óra 100% procihasználat :D
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2436 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:40

"Gyerekek", hatalmas hírem van a számotokra! Bizonyára csak nekem nagy öröm, de mindegy:

2005 óta először tegnap ÚJ proci került a gyűjteményembe!!!

Semmi extra persze... :) Csupáncsak egy Slot1-es Pentium II 266-os.

De van még ott ahonnan ez jött... vaterán csaptam le rá kőkemény 88 Ft-ért, de a srác, amikor találkoztunk személyesen, megsértődött majdnem, amikor egy 100-ast akartam adni neki érte, tehát ideadta ingyen. Sőt, mondta, hogy menjek el valamikor hozzá turkálni, mert nagyon sok régi procija van és neki nem kell... talán belendül újra a gyűjteményem!

Amúgy szeretem nagyon a Slot1 procikat, nem kell a görbe, hajlott tüskékkel tökölni!

A weblapomra is felraktam.

#2437 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 18:56

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 10:41

nekem is 2200-as Thoroughbred van  :respect:  csak a biost kellett frissíteni hozzá, mert az palominohoz készült és csak így tudom kiszorozni.
de elvesztettem (azaz nem találom) azt a táblázatot, amiben pontosan le vannak írva a paraméterek és az amd honlapján se találom már
1.6V vagy 1.65V (van egyáltaán 'érdemleges' különbség?)

és a legmazoista módon videovágásra is xp procit használok  (egy 2500-as Bartont)  :D
a Pinnacle studio 1x változata azt írta vista esetére, hogy min. 2 mag és 2 GB..
hát én a felével rotyogtatom a DV-ket  :D
tizen-huszon óra 100% procihasználat :D

Gyakorlatilag lényegtelen, hogy 1,6V-ot vagy 1,65V-ot adsz neki.

Én hajtottam a Bartont hetekig 1400 MHz-es valós órajelre underclockolva 1,4V-on (kevesebbet az EPoX 8RDA3G alaplapom nem tud adni neki mod nélkül), tök stabil volt. De elindult 1833 MHz-es valós órajelen is (ami a 2500+ szintje) 1,4V-os core fesz mellett, csak az nem volt tartós teszt, csupán egy Windows XP bootolás.

A Barton mellett használok még egy VIA C3-ast is, 800 MHz-en, letöltésre és netezésre. Na, ehhez már kell a türelem néha, meg a flash videókat sem bírja, cserébe viszont az egész gép fogyaszt fele annyit, mint a Barton proci önmagában.

#2438 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:24

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 18:56

Gyakorlatilag lényegtelen, hogy 1,6V-ot vagy 1,65V-ot adsz neki.

A Barton mellett használok még egy VIA C3-ast is, 800 MHz-en, letöltésre és netezésre. Na, ehhez már kell a türelem néha, meg a flash videókat sem bírja, cserébe viszont az egész gép fogyaszt fele annyit, mint a Barton proci önmagában.

Köszi, akkor hagyom 1.6-on...

én netezésre 150 MHz MMX-et használok epiphany böngészővel, ami a ie8 mintájára (illetve fordítva  :D ) tud több lapot kezelni.
3 lapnál még nem idegtépő a netezés  :D
..ja, és közben meg a g++ az 1. konzolon fordítgatja a kódjaimat.. :up:

de ha mekapom akosf kollégától az overdrive-t, akkor ő lesz az "netmasín"  :D
..csak még keresem a cserealanyt  :confused:
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2439 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:47

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 20:24

én netezésre 150 MHz MMX-et használok epiphany böngészővel, ami a ie8 mintájára (illetve fordítva  :D ) tud több lapot kezelni.

Hardvermazochista... :Đ

#2440 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 20:43

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 20:24

..csak még keresem a cserealanyt  :confused:

Mondtam, hogy vannak még férfiak! :)

akosf simán elfogad cserealanynak mondjuk egy UMC U5SD-486-40 procit. :)

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.