HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 18:22

Akkor nézzük az aktuális kínálatot. Remélem megbocsáztok, kicsit elkanyarodok a prociktól, de valamilyen szinten azért összefügg (ja, pc hardware).
:offtopic:
Legelsőnek néhány különlegesebb - és sajnos nem működő - alaplap.
ez itt egy s370-es AT-s lap (igen!) via csipszettel. Gyanúm szerint inkább már P3osokhoz készülhetett, ugyanis csak 100 és 133 mhzt lehet beállítani. Auto is van, de nem valószínű, hogy 66-ot így tudna. Én egy 66-os celeronnal próbáltam. VIA VT82C693 és -C596A. Szorzók 2-től 8-ig .
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2482 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 18:28

P2 slot1 alaplap. Ez is AT-s! RRÁszitálva 4 féle freki beállítás van: 233, 266, 300, 333  -slussz. Intel csipszet, talán 440xy. Ugyanazzal a 433/66 celeronnal próbáltam, mint az előzőt, amihez kevés volt. Lehet, hogy ehhez meg túl sok? Tehát az is lehet, hogy működnének.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2483 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 18:41

Egyik alaplapon sincs nyoma forrasztgatásnak. Gyártó-, típusjelzés nuku. A próbált procival egyik sem kapcsolt be (ATX), illetve nem csinált semmit (AT). Proci tápot úgytűnik kap (melegszik). Egyik se teszi tönkre a procit. A s370-est még kipróbálom, ha lesz megfelelő procim hozzá, a slotos elvihető, de a SECC rögzítőt lekapom róla, mert kell a többihez. Ha mégis kéne, rakok rá másikat, kicsit kopottabbat.

#2484 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 18:54

Következő áldozatom egy 486pci. Ebből kettőt kaptam, egyik jó, másik rossz. Egyik komplett, doboz, kézikönyv (csak ez alapján jumperelhető). Nem kezeli az EDO-t!!! El se indul. Néha kifütyülte, néha csak bambult, talán egyszer láttam a videokortyát bevillani is. Mindenféle típussal próbáltam. Kezeli a 2 oldalú ramot, pl amit vele kaptam 8megást. Mellesleg nem az oldal számít, hanem a bank kiosztás, de mind a 4 bankot látja egy modulon belül, vagyis nem felez. (Érdekes, hogy a vesa486-om elindul az edo-val, mégha nem is támogatja, de működik vele, viszont felezős. ) A rossz szintén elvihető bagóér, a működőért hm... mondjuk négyszámjegyű összeget kérnék. Adhatok hozzá procit is, amd 5x86-ból kicsit fölöslegben vagyok.
Szerk: Acorp, SIS csipszettel, 256kb kess.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 16. 18:56 -kor

#2485 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:03

MEMÓRIÁK
- 8bit adat / 1bit bus 120ns, 150ns, 64 és 256 kbites ic-k. Jó sokan vannak már, de elég vegyes gyártó/típusok
- 9bites SIM modulok 1 megások, 256kb-sek, van 4megás is, de olyat nem adok.. Meg ezekből olyan sok incsen, tekintve, hogy egy bankba úgyis 4et kell rakni és még bontókba nagyon kapni.
- 32,36 bites és edo SIMM ramok 4 megától 16-ig.
- Bufferes ECC SDRAM 64 és 128 megákban. Típusonként 3-4 darabos csoportokban, 7,5 és 8ns. - ezek a leglényegesebbek.

#2486 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:20

Ezt rögtön tunernak nézné az avatatlan szem, ha nem tűnne fel aa 8bit isa mivolta. Jó,akkor videokártya. 9-es tüskéje alapján lehetne cga vagy ega is. Az alaplap viszont kifütyüli. Rá is van írva, hogy external power a csoatlakozóhoz, tehát nem videokártya. Ami még rá van írva, hogy TeleCard 2.0V, Data Broadcast Decoder. Esetleg mégis tuner (szerű). Na majd mingyá jól rákeresek a neten. Van rajta mindenféle chip. pl philips SAA525OP, Siemens SDA5231, Temic TSC80C31. Itt-ott forrasztga volt, de talán csak ráforrasztás, mintsem gányolós cserebere.

#2487 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:38

És a végére hagytam a legjobbat: 8bit isa faxmodem 9600, modemként 2400-es. Új, dobozban, tokkal vonóval, komplett - nagyflopis meghajtóprogram dos és win3.1 alá, tehát nagyobb vindózzal is mennie kell. Kisflopira természetesen át tudom másolni, ha igény. Talán biztos működik. Nem szeretném félnapon keresztül tesztelni, kivéve ha valaki nagyon kéri. betárcsázós netem sincs. Ha dvd-t letölteni nem is, de telefonálni, illetve szerényebb módon böngészni esetleg lehet vele. Retro gépbe. Ja, a telefonálás kérdéses lehet mic bemenet híjján, kivéve ha hangkártyáról. Enélkül csak fax.

#2488 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:50

A hibás lapok jelképes párszáz forint (s370 lap még próbálkozik), tuner és modem inkább négyszámjegyű összeg lenne, de körbenézek én is árak terén. Tuner se lenne baj ha működne, illetve bármi is ez. Postán természetesen bárhova megy. Garancia nincs. Érdeklődni: PÜ, illetve 20/2967005. És mégegyszer külön bocs, hogy bolhát csináltam a fórumból, de szerintem elfér ez itt, bár túlzásba nem kéne vinni. Csak most bajos az extra, egyébként oda raktam volna föl. A procik is jönnek majd - remélem hamar.

Látom, akosf bajtárs is aktívan vaterázik, üdv!
Telcontar: mennyit adtál volna max a 286 fpu-ért? Vagyis mekkora volt a max licited. - ha szabad a gazda.

#2489 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:14

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 19:54

Mellesleg nem az oldal számít, hanem a bank kiosztás

Na, hülyeséget írtam. A felezés nem a bank kiosztáson múlik (illetve azon is múlhat talán). A vesa486-om azért felez és csak a 32 megás modult felezi 16-ra, mert egyel kevesebb adat vezeték van kihuzalozva, lekezelve.  Az sdramok felezése, amik tényleg feleznek (bár vajmi kevés találkozásom volt ilyennel) valszeg télleg a bank kiosztástól, bár itt sem az oldal számít, az csak véletlen egybeesés.

#2490 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:20

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 18:54

Következő áldozatom egy 486pci. Ebből kettőt kaptam, egyik jó, másik rossz. Egyik komplett, doboz, kézikönyv (csak ez alapján jumperelhető). Nem kezeli az EDO-t!!! El se indul.

ilyenvan nekem is!!
ez csak 4 db 32 mb-os edot fogad el..
1, 2, 3 nem jó
imádom  :D
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2491 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:22

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:14

Na, hülyeséget írtam. A felezés nem a bank kiosztáson múlik (illetve azon is múlhat talán). A vesa486-om azért felez és csak a 32 megás modult felezi 16-ra, mert egyel kevesebb adat vezeték van kihuzalozva, lekezelve.  Az sdramok felezése, amik tényleg feleznek (bár vajmi kevés találkozásom volt ilyennel) valszeg télleg a bank kiosztástól, bár itt sem az oldal számít, az csak véletlen egybeesés.

van egy ida alaplapom, az NEGYEDELI a sdramot!
256 MB-osat 64-nek látja, a 32 MB-at 8-nak..
annyira utálom, hogy már szeretem  :D
benne lohol egy Cx6x86 166  :D

#2492 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:23

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:20

TeleCard

Szerk: Telecard V2.0 / made in hungary / Albacomp 1999. A 9-es csati: external video is egyben.

#2493 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:26

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 21:22

NEGYEDELI

KINEDOBD!!!! Különleges kiállítási darab! Bár ez a 1/4 furcsa.  :think: Merthogy elvileg az sdramban 2 banknyi 32bites ram van benne. Na majd átnézem az srdam lábkiosztását.
szerk: rakj bele egy 4 megás sdramot! :D

Szerkesztette: Samuraj 2009. 11. 16. 20:28 -kor

#2494 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 20:29

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:50

Telcontar: mennyit adtál volna max a 286 fpu-ért? Vagyis mekkora volt a max licited. - ha szabad a gazda.

Nem szabad. :)
... a trip back in time is all I need ...

#2495 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:16

Én meg egy l2 cache nélküli celeron 266 os szörnyedelem gépet hozok épp rendbe ,win98 megy fel rá egy quantum 6 gigásra.Dos-os dolgok végre előkerülhetnek.Jó lesz nosztalgiázni egyet.Egy alig régi 1992 gyártású mitsubishi svga monitor adja majd a képet/egyik haver hozta olyan szinten volt hogy mikor szétszedtem 3 lapátnyi homok meg por ugrott ki belőle/.At-s táp felélesztése visszakötése művelet van épp ,p8/p9 es csatik visszaforrasztása. :Đ
Még azt nem tudom milyen hangkártya kéne bele?Van valami izás aristó soundpro ht1869v+  szerintem azt kipróbálom drivert nyomozok hozzá.
Ez a l2 cache nélküli celeron amugy mennyire gyenge?Ha még valaki emlékszik rá mert én nem:)

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 16. 21:22 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2496 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:26

Nem rossz az. Nekem volt ilyen 266-os. Pl a Might and Magic 6-nál szájtátva nézte a haveri kör olyan folyamatosan ment, mindenkinek sima pentium I volt még akkoriban. Én mondjuk mmx 166-ról váltottam, ami 233-on szaladt. Szerintem az SD rammal verte igazán a cerka, nem a processzor teljesítménnyel :)

Vagy már az mmx-ben is sd ram volt. Ki emléxik már ilyenekre :)

Szerkesztette: JonesC 2009. 11. 16. 21:28 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2497 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 22:26

Nem rossz az. Nekem volt ilyen 266-os. Pl a Might and Magic 6-nál szájtátva nézte a haveri kör olyan folyamatosan ment, mindenkinek sima pentium I volt még akkoriban. Én mondjuk mmx 166-ról váltottam, ami 233-on szaladt. Szerintem az SD rammal verte igazán a cerka, nem a processzor teljesítménnyel :)

Én is erre leszek kiváncsi, van itthon egy classic p1 200 as ahoz képest mennyit tud a kavinton celeron :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2498 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:51

Volt is aristo isa soundpro-m. Voltam olyan hülye, hogy beadtam a boltba bagóér. Volt nekije egy plusz végfokja, amit ki-be lehetett kapcsolni (loudness).
Az mitől van, hogy a WD winyók önmagukba nem tudnak menni? Mindig kell melléjük rakni valamit. (ide 100megás-gigás kategória: caviar). A bios ha fel is ismeri, oprendszer, fdisk már nem látja.

#2499 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 21:55

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:26

KINEDOBD!!!! Különleges kiállítási darab! Bár ez a 1/4 furcsa.  :think: Merthogy elvileg az sdramban 2 banknyi 32bites ram van benne. Na majd átnézem az srdam lábkiosztását.
szerk: rakj bele egy 4 megás sdramot! :D

dehogy dobom..
volt egy haver, aki egy nagy cégnél volt szervízes és ő is találkozott ilyen alaplapokkal..
azt mondta, hogy csak a saját gyártmányú ramjaival mennek.. utánanéztem a neten, de veszett drága volt... most edo és sd megy egyszerre
filmet azért nem konvertálok vele, mert sajna 586 class létére csak 611 mb-ig látja a hdd-ket az meg ugye kevés 2-3 óra DV-hez..  :D
..bár linux alatt összeraidelhetnék pár gigát  :cool:
..csak bírja táppal  :D 

#2500 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 22:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 21:26

nekem van néhány TX-es alaplapom (azok szerették az MMX-et) és bennük vagy vegyesen edo-sd vagy csak sd.
emléxem, amikor filmkészítés c. szemináriumon egyik tanár a umatic vagy svhs (már nemtom) vágása közben áradozott, hogy amerikában a menők már szg-el vágják a filmeket, de azokban már MMX proci van  :D

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.