Idézet: Picur - Dátum: 2010. 11. 04. 00:54
Ha jóárasítva van, akkor az AMD N80C188-16 esetleg érdekelne.
Hali!
Ja, te vagy az az AMD-gyűjtő, akitől először kaptam 8018x-terméket, akkor elsőbbséget élvezel. Emlékeztess, hogy pár napon belül jóárasítsam.
Továbbá vanik itt még eladó szokásos módon alaplapba integrált-majdtekitéped "386SX/SXL-25, NG80 B 20ZKWG" processzorral ellátott teljes 386 konfig vagy csak lap+multiIOcard, freeDOSszal, játékokkal. Mivel SX-es, ezért 16MB-nel többet hackkel sem tud meghajtani, 1MB SIMM ramokat eszik, 8 foglalatban, ebből 4 teli. Még hezitálok, hogy milyen házzal adjam, baby fekvővel, vagy egy minitoronnyal, esetleg ház nélkül. Tápkábel+monitor nincs, viszont akadós, de játékra okés billencs (hozzá ingyen) van.
Megjegyzés:
"Z85C3008VSC" <- ez egy Zilog, Z80-szerűség, gugli szerint teljes Z80 CPU, kiterjesztve mindenfélével (vagy én fordítottam félre). Így sem kell senkinek? :cool
Kérdés 1. (nem off):
Van egy DEC Venturis 433sx _ultracsendes_ 100W tápos AT-486-os konfigom (nem PCI, nem VLB), viszont a QNX demofloppy nem akarja detektálni a hálózati kártyát (amit más 486-os/pentium1 gépben gond nélkül detektál, DHCP-vel lehet rajta böngészni). Lehet az ISA-busz hibája (isaPNP-s hálókártya, 16 bites, Realtek 8019) vagy az Intel Overdrive (100MHz, talán DX2-n van) CPU miatt szórakozik? Otthoni router+grafikus terminál lesz belőle, meg esetleg játékgép - bár az alaplap az LBA-s merevlemezeket csak hébe-hóba komázza.
Kérdés 2. (ez sem off):
Be kéne azonosítani egy high-end 486-os alaplapot, stason.org-ot oda-vissza néztem sikertelenül (3ISA, 3PCI (3.3V, nem süt kártyákat a PCI), Socket3, 20x20cm körüli méret 4 ramslot). Valami doszos diagnosztikai izé kellene hozzá, cat /proc/cpuinfo elégtelen. Azért kéne beazonosítani az alaplapot, mert áttenném a DEC tápot bele, meg természetesen a passzív hűtéses Overdrive-ot, utóbbihoz manual kéne az átjumpereléshez. Jelenleg egy Texas Instruments DX* CPU van benne, 80MHz-en - szemlátomást stabilan megy egy mezei S3 VGA kártya benne évtizede, nem zavarja be(?) a PCI busz 33MHz-es frekijét. Később kerítek róla képet vagy sematikus rajzot.
CPU-kért cserébe érdekelne beszámítással/kötegelve más kaczat, pl.:
- 8/16BIT ISA-s, vagy 16BIT ISA-s VGA, jó sok rammal, 1024x768x16BPP menjen (túrófájernek biztos van ilyenje, de nem tűnik CPU-addiktnak)
- multiportos hálóhártya, RJ45 természetesen, ISA-s legyen (ne EISA-s vagy VLB-s), esetleg PCI-os (3.3V)
- 4+ portos otthoni (lowend vagy jobb, mindegy) RJ45 router+táp (brick nem köll

)
- (badsectoros és bootolható vagy ép) Compact Flash kártya, illetve IDE-CF átalakító (van már egy, de sosem elég)
- laptopIDE-CF átalakító, hogy a régi 486-os laptopomba is menjen zajtalan okosság

- Passzív hűtéssel stabil MMX CPU, ami az egyetlen P1-s lapomba menne a jelenlegi 200MHz Intel MMX helyére
- árány, ézűst, meg rézüst!
stb. többit PM-ben!
Picur: számom még a régi, de privben kérésre küldöm újra.