HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#3521 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 02. 07. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2015. 02. 06. 18:19

... Épp elég nagyok ott a P3 Xeon meg a PPC G3 és G4 modulok :blush:

PING!

G4 modulok érdekelnek! Minden olyan modul, amelyik jó "gigabit ethernet400" vagy "digital audio533" (esetleg fw800-1GHz) lapba! S423, vagy más barter megbeszélhető.

#3522 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 07. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2015. 02. 07. 11:45

PING!

G4 modulok érdekelnek! Minden olyan modul, amelyik jó "gigabit ethernet400" vagy "digital audio533" (esetleg fw800-1GHz) lapba! S423, vagy más barter megbeszélhető.

Ha akad még ilyen, szólok feltétlen. Nem mindennap hentelek mac-et :-o
Most 1-1 darab van csak, tényleg ritkák felénk. Minden ritka, ami nem x86. Socketes csak 68020 meg 040 van, meg egy ősrégi DEC Falcon 310ES. Vagy tényleg kevés van nem PC gépekből, vagy nem akarják kidobálni, vagy már rég megszabadultak tőlük... fene tudja.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3523 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 09. 17:12

Hétvégén elkezdtem olvasni a topik elejét, nosztalgia + ki emlékszik már alapon. Igen megörültem, mikor belefutottam a "kinek van régebbi 486 témába, és immár sikerült egy 1990/08-as DX-25-öt elővenni a vitrinből :)

Közben pedig újabb nyákos darab futott be, egy SX-25-ös "testvére", odaforrasztott PQFP tokban. A nyák az alaplap egy darabja lehet, ippen nem én bontottam, szóval az előéletéről nincs tudomásom :blush:

Akadt viszont mobil P4 és Dothan cerka is közben. Igen megörültem, ritkaság errefele a mobil proci.

Valamint érdekes alaki különbségek bukkannak elő ugyanannál a modellnél: Cyrix MII-300GP már van arany kupakkal kis és nagy MII logóval, meg lila kupakkal közepes MII logóval... és belül elvileg mind ugyanaz... K6-ból is van már AMD logós és K6 logós K6-200.

De a VIA C3 se rossz: amíg eljutottak 500-ról 800 MHz-re, teljesen elcsökevényesedett az eleinte még nagy Cyrix felirat :D

Szerkesztette: alvaro 2015. 02. 09. 17:17 -kor

#3524 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 10. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2015. 02. 09. 17:12

Hétvégén elkezdtem olvasni a topik elejét, nosztalgia + ki emlékszik már alapon. Igen megörültem, mikor belefutottam a "kinek van régebbi 486 témába, és immár sikerült egy 1990/08-as DX-25-öt elővenni a vitrinből :)

Közben pedig újabb nyákos darab futott be, egy SX-25-ös "testvére", odaforrasztott PQFP tokban. A nyák az alaplap egy darabja lehet, ippen nem én bontottam, szóval az előéletéről nincs tudomásom :blush:

Akadt viszont mobil P4 és Dothan cerka is közben. Igen megörültem, ritkaság errefele a mobil proci.

Valamint érdekes alaki különbségek bukkannak elő ugyanannál a modellnél: Cyrix MII-300GP már van arany kupakkal kis és nagy MII logóval, meg lila kupakkal közepes MII logóval... és belül elvileg mind ugyanaz... K6-ból is van már AMD logós és K6 logós K6-200.

De a VIA C3 se rossz: amíg eljutottak 500-ról 800 MHz-re, teljesen elcsökevényesedett az eleinte még nagy Cyrix felirat :D

Az a K6 logós K6 nagyon Kép. Ha netán még akadna...
Cyrix MII van silvercap is... csak hogy kicsit fokozzam. Én egy olyat bírtam eddig beszerezni, Kínából jött. MII-333-as, de fel tudtam tolni 433-asnak.
... a trip back in time is all I need ...

#3525 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 10. 21:49

OK, felvettem a listára :) Nincs egyébként már sok anyag, egy darabig át fogunk állni TFT monitorra meg tévére, az kevésbé ígéretes, mint az asztali gépek... de azért még akad érdekesség, ma például RapidCAD-1-2 :lollypop: Meg még valami, amiről épp tegnap olvastam sok oldallal visszább: egy NEC V20.

Azért azt a silvercapet nagyon bírnám a többi mellett :)

Viszont most, hogy van róluk openoffice tábla, jön majd a meló, hogy szépen körbefotózzam mindet és mellékeljem valahol a képeket... erősen töröm a fejem, mi lenne erre a megfelelő forma, mert a táblába nem akarom bevágni a lassan 200 darabot alulról-felülről, és ez csak bővül majd, legalábbis bízom benne...

Ma meg visszadobtam egy másik MII-t, ami 83FSB-s volt - de kollega agyongörbítette a lábait, még le is tört pár... a 7750-es Black Edition Athlont viszont sikerült kiegyengetni. Jojózik a szemem, ha csak ránézek egy AM2+ CPU lábaira...

Szerkesztette: alvaro 2015. 02. 10. 21:55 -kor

#3526 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 14. 14:15

HP PA-RISC 8200 procitok van-e?

jött két HP 1QK9-0008 proci. egy árazásnak örülnék, mert nem találtam róla semmit.

Szerkesztette: DGabor 2015. 02. 14. 14:16 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3527 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 14. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2015. 02. 14. 14:15

HP PA-RISC 8200 procitok van-e?

jött két HP 1QK9-0008 proci. egy árazásnak örülnék, mert nem találtam róla semmit.

Sacc/kb 4-5 kilóért passzolható el. De nem nekem. :p

#3528 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 14. 23:43

sejtettem :D de én a világ másik felére fogom küldeni. :)

#3529 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 15. 07:16

Passz... nekem nincs. Viszont most már tudom, hogy a nálam lévő AM2-es procik működőképesek, mert az öcsém AM2-es gépében a Sempron helyett hagytam egy X2-t, közben pedig az összeset végigpróbálgattam. Nem sok, ilyenekből csak 4 darab van. De még a K10-es 7750 black edition is ment, csak a lábait kellett hajtogatni, aztán meg kissé erőltetni, hogy bemenjen a foglalatba... de az alaplap felismerte, kiírta szépen, hogy 7750 black edition. Aztán a 8 hónappal öregebb 4850e-re meg csak annyit írt, hogy unknown model... de bootolt azzal is. Végül egy 5000+ maradt benne, azt megint megismerte rendesen. BIOSt nem akartam keresgélni rá, abban a helyzetben egyszerűbb volt procit cserélni. Szóval most van itt még egy Sempron, és egy újabb "kihelyezett" darab Fehérváron.

Szerkesztette: alvaro 2015. 02. 15. 07:17 -kor

#3530 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 22. 15:44

Újabb tesztek folytak ma, főleg Socket 7 és A AMD-k voltak soron. Sajnos a KT133/ISA lap nem eszi a tündérbőrnél újabb darabokat, így a sok Palomino/Tbred/Barton és tsai mind kimaradtak... viszont az a 4 darab Spitfire/Tbird mind működik - annak ellenére, hogy a 950-es Duron magjának a széle erősen lemorzsolódott... az 1333-as Tbird viszont lockmentes, juhéjj! :D

Próbálgattam az Astra nevű cuccot is, amit itt ajánlottatok pár oldallal korábban, és állandóan érdekes procikat talált, és unszolt, hogy küldjek reportot... az összes K5 érdekes volt neki, meg a (szerinte?) CXT magos K6-2/266 is. Én viszont nem tudom, CXT-e... majd megkutatom, hogy a CPUID-ből látszik-e. Gondolom kéne.

Arra is rájöttem, hogy nem tudok 50-es FSB-t beállítani az 5ALI61-es lapon, így a P75 szégyenszemre P90-ként indult. A 3 darab különböző 100MHz-es K5-ről bezzeg meg tudta mondani, melyik a PR133... a másik kettőről azt mondta, hogy SSA/5, de efelől meg vannak kételyeim. Olyanom mindenesetre nincs, amire rá lenne írva, pedig kerestem nagyon.

A lényeg viszont, hogy minden K5 és K6 működik. És szerencsére legalább 2db GUS is: egy Classic 3.74 és egy pnp. A Max 2.1 valamiért nem akarja az igazat, pedig már utánanéztem a jumpereinek. Azt írják, háklis az alaplap időzítéseire, de azzal meg nem sok mindent tudok tenni...

#3531 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 22. 19:18

Csatolt kép: amd_duron-950-cleaned.jpg

Ő az. Minden sarka törött. Visszatettem az alaplapba, és továbbra is megy. Persze azok után, amit anno itt linkelt valaki, ezen már meg se lepődök :D

Ja, a 266-os K6-2 0x58C, szóval tényleg CXT. De csakazértse indult el 400-on.

Szerkesztette: alvaro 2015. 02. 22. 19:19 -kor

#3532 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 22. 21:34

Socket A teszthez Nforce2-Ultra 400-as deszkák az ideálisak: a legtöbbje megy mindegyik Socket A-s procival, még a mobilokkal is (legfeljebb nem ismerik fel, de elindulnak).

Egérrágta Durcidhoz: ez még messze nem vészes. Sokkal rosszabb állapotút is láttam már stabilan menni. Az Athlonok már messze nem ennyire strapabírók.

#3533 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 02. 22. 21:34

Socket A teszthez Nforce2-Ultra 400-as deszkák az ideálisak: a legtöbbje megy mindegyik Socket A-s procival, még a mobilokkal is (legfeljebb nem ismerik fel, de elindulnak).

A kérdés, hogy van-e ilyen ISA slottal, mert másodsorban tesztelek csak rajta, elsősorban DOS demógép, aminek GUS-on kell szólnia. Egyébként láttam munkám során lapot, amiben egy Palomino 1800+ ült és még ISA is volt rajta... meg egy kiflibe hajolt, félig kitört RAM slot :s Az elég rosszul esett... pedig egy Palo elég disznó DOS alá! Szerencsére a lockmentes 1.33-as TB se gyenge azért. De még a 950-es durci se, ami esetében még direkt szórakoztat is, hogy ilyen állapotban működik. Ja, tisztítás előtt sokkal rémesebben nézett ki:

Csatolt kép: amd_duron-950-original.jpg

Viszont nagyon hiányoltam a Chomper K6-2-t (mindegyik CXT volt a gyűjteményben), hát most akadt egy a múlt heti maradékban (most nem szedünk szét PC-ket, csak egy frissen beszállítottba néztem bele, mert gyanúsan K6-féle volt benne, de 2-500-AFX volt, az meg van dögivel :))

Darabszám: a használatban lévő darabokkal együtt elérte a 220-at. Van még hova fejlődni, de már kifejezetten mutat valahogy :)

Ja, érdekes megfigyelés a sarkakkal kapcsolatban: rengeteg CuMi P3 és Cerka megfordult a kezem alatt, azok között alig volt törött példány, ezzel szemben K7 meglepően sok. Mikor még hiányom volt belőlük, folyton (esztétikai?) hibásak jöttek...
Most akkor vagy:

- gyengébb anyagból készült a K7
- konstrukciós valami az ok, a tokozás rugalmassága/tlansága, magméret, egyensúly, akármi (de mi a közös a kerámia TB-ben és az OPGA Tbredben, Bartonban?)
- a sok céges P3-at nem amatőrök rakták össze, ellentétben a garázs-built K7-ekkel (de volt csomó amatőr P3 és Cerka is, szóval nem hiszem, hogy ez lenne az ok)
- pechem volt

Neked mi a meglátásod erről?

Szerk. Lassan ideje lesz nekiállni fotózni a gyűjteményt. Majd kikísérletezek valami állandó megvilágítást. Kár, hogy a gépet nem tudom rögzíteni, az állványt az utolsó költözés során eltüntették :angry:

Szerkesztette: alvaro 2015. 02. 23. 17:47 -kor

#3534 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 18:30

Immáron tízéves gyűjtői pályafutásom alatt láttam én már sok mindent, így ronggyá tört/sarkazott Cu-mine magokat is. Ha szabad ilyet állítanom, az Intel-féle megoldás sokkal sérülékenyebb: olykor csak nagyítóval észrevehető folytonossági hiányok is agyoncsapják a procit. Anno panaszkodtak az Intel felhasználói is erre, a Tualatinnál ezért (is) került a procira a fémsityak.

Mivel a K7 a teljes életciklusa során végig pucér magokkal villogott, így nem csoda, hogy jóval több törött AMD procit találni. Sokáig húzta ez az architektúra, jóval tovább, mint a Coppermine.

#3535 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 19:09

- A kis Chomper viszont jól vizsgázott ami a strapabírást illeti. Simán beraktam a P75 után és tápot adtam alá, de közben elfelejtettem átjumperelni. Elindulni nem akart ugyan, de túlélte a 3-4 másodperces 3.3 voltos traumát, amíg leesett nekem, mi is a baja :up:

- Viszont akkor át kéne néznem, próbálgatnom a socket 370-es készletemet is. Azokhoz talán még van értelme alaplapot szerezni, mert van belőlük elég sok. Kár, hogy nem értek ahhoz a vonalhoz, így nem tudom, mi lenne a legjobb (ISA itt is előny). Van egy SlotKetbe rakott Tualatinom is, ez így került hozzám. Jó kérdés, hogy ezzel meg lehetne-e etetni tetszőleges Slot1-es lapot, már ha van rajta 133-as FSB... Egy 1266-os P3S nálam a teteje ennek a sorozatnak, az se gyenge azért. Főleg, ha az alvégről a 266-os "agysérült" Covingtonhoz hasonlítjuk, ami ha ugyanabban a lapban menne, az nagyon süti lenne... azt hiszem, konkrétan ég és föld a kettő...

#3536 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 21:23

CUMine lapokhoz valami jobb BX440, Tuához 815EP vagy Via Apollo 133T chipset lenne jó. TUSL2C és TUV4X lapjaimban elég jól tudom húzni procikat :D pl. PIII 600 900 MHz-en 150 FSB-vel, Cel 700 66 helyett 119 FSB-vel, 1250 MHz-en stabil.

egyébként elment a két RISC proci, 50 dodóért.

Szerkesztette: DGabor 2015. 02. 23. 21:29 -kor

#3537 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 23:34

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2015. 02. 23. 21:23

egyébként elment a két RISC proci, 50 dodóért.

Na, hova is tettem azt a Stingert?

#3538 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 24. 00:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 02. 23. 23:34

Na, hova is tettem azt a Stingert?

mi van, mégis kellett volna? :D

Szerkesztette: DGabor 2015. 02. 24. 00:18 -kor

#3539 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 24. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2015. 02. 24. 00:17

mi van, mégis kellett volna? :D

Az 50 dodó. :D Amúgy egész jól megbecsültem, mennyit érhetnek.

#3540 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 24. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 02. 24. 12:04

Az 50 dodó. :D Amúgy egész jól megbecsültem, mennyit érhetnek.

azért mellé lőttél egy kicsit. 4k 14.5, 5k 18.5 dollár perpill. 50$ pedig 13500 :) (bár jutalékok levonása és postázás után kb. 10k a hasznom. a két proci 800 volt :) )

Szerkesztette: DGabor 2015. 02. 24. 12:14 -kor

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.