HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#6061 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 06. 19:20

A villamoskalauz

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6062 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 12. 06. 15:11

Persze és akkor csökken a munkanélküliség és Eleanor is megnyugszik :D (lásd fentebbi írását)

+ nő a kihasználtság :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6063 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 12. 03. 16:09

Most ezzel arra akarsz utalni, hogy az elmúlt 10-20-40 évben annyira jól dolgoztak a MÁV alkalmazottai, hogy főként nekik köszönhető, hogy az cég egyetlen profitképes részét eladták?

Nem! Arra, hogy HA olyan jól dolgoztak volna, akkor sem JÁRnak, csak adHATÓ lenne! ;)

#6064 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 06. 18:37

Hát, tényleg kár belekötnöd. De ha elmondod, hogy mit akarsz ezen kívül, én meghallgatom. Mert úgy tűnik, fordítva ugyan mondod, de nem gyakorlod. Csak úgy puff bele a közepébe, aztán ezzel elvagy.

(És a nem vagy tökéletes nagyon szép szlogen, minden hazudós ezzel akarja elérni, hogy rámondják a de szócskát.. De én azt nem mondanám, mert ebben az egyben legalább tényleg igazad van. Csak ez nem érdem, hanem kivagyiság. :))

Puff bele a kozepebe? Elmondtam, hogy szerintem miert nem jo.
Belekotni? Leirtam a velemenyem, te rogton azt mondtad, hogy hulyeseg.
Hazudos, tessek?

#6065 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 08:55

Idézet

Lezártak egy vágányt Vác és Göd között, mert egy szerelvény belecsúszott egy kijáró tehervonat mozdonyába, szerda reggel 8 óra előtt, Göd állomáson. Személyi sérülés nem történt, a baleset miatt a Budapest-Vác-Szob vonalon 15-20 perces késéssel közlekednek a vonatok.

#6066 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2011. 12. 07. 08:44

Hazudos, tessek?

Hmm, mielőtt tovább vagdalkoznál… elolvasnád azt amit írtak, elolvasnád azt, amit írtál… és megmondanád hol és mit érzel „lehülyézésnek"? És gondoold át mielőtt leírod, biztos, hogy más mondja, és nem te képzeled bele?

#6067 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 06. 13:52

Villamoson kicsit nehezebb az egyajtós felszállás megvalósítása :)

Miskolcon megoldották ;)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#6068 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 12. 07. 11:51

Miskolcon megoldották ;)

Jó, ahol nincs nagy forgalom, ott OKé.
De pl. egy 4-es, 6-os villamoson reggel, amikor minden ajtónál tumultus van a kombínón is, ami jóval hosszabb, mint egy "normál" villamos, képzeld el, mi volna, ha egy ajtón kéne felszállni. (Ráadásul nincsenek külön villamoskocsik, hogy pl. minden kocsi első ajtaján lehet beszállni, hanem belül egy közös hosszú tér van)

#6069 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 12. 07. 11:51

Miskolcon megoldották ;)

Az idők hajnalán Bp-n is volt hátsóajtózás. Aztán megnövekedett a forgalom. Miskolcon összesen van annyi utas a városban, mint a 4-6-os villamosokon?

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 12. 07. 12:26

Jó, ahol nincs nagy forgalom, ott OKé.
De pl. egy 4-es, 6-os villamoson reggel, amikor minden ajtónál tumultus van a kombínón is, ami jóval hosszabb, mint egy "normál" villamos, képzeld el, mi volna, ha egy ajtón kéne felszállni. (Ráadásul nincsenek külön villamoskocsik, hogy pl. minden kocsi első ajtaján lehet beszállni, hanem belül egy közös hosszú tér van)

A háromkocsis UV-n még három kalauz volt. A körúti kétkocsis ICS-n már nem volt, míg a szólóban járó elődökön volt egy ideig.
Amszterdamban az egyoldalas Combinon a vezetőnél az első ajtón, és a kalauznál a negyedik ajtón lehet felszállni, a 2-3-5-ös ajtóknál mechanikus gát van, mint a boltbejáratokon. Igaz, mivel egy nagyméretű faluról van szó, tömeget sem látni a tuján. Aztán még árat is emeltek durván.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6070 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 07. 12:45

Az idők hajnalán Bp-n is volt hátsóajtózás. Aztán megnövekedett a forgalom. Miskolcon összesen van annyi utas a városban, mint a 4-6-os villamosokon?

Miskolcon javarészt azok a Pesten kiselejtezett háromajtósok szaladtak… :)

Kép

#6071 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 07. 08:57

Hmm, mielőtt tovább vagdalkoznál… elolvasnád azt amit írtak, elolvasnád azt, amit írtál… és megmondanád hol és mit érzel „lehülyézésnek"? És gondoold át mielőtt leírod, biztos, hogy más mondja, és nem te képzeled bele?

Persze, parancsolj:

Egészen konkrétan:
komi28 kifejtette, hogy drágább az üzemeltetés több alkalmazottal.
Itt: https://forum.hwsw.h...ost__p__7071393

Erre azt mondtad, hogy ok-ok, de úgy legalább a munkanélküliség csökkenne.
Itt: https://forum.hwsw.h...ost__p__7071447

Erre mondtam, hogy igen, igazad van, de szerintem feleslegesen ne alkalmazzunk senkit.

Idézet: Ndrew

Feleleges munkával ne is csökkenjen. Most is teljesen feleslegesen vannak ott az ellenőrök a mozgólépcsőknél. Csak feltartanak, mert jegyet nem nagyon kérnek. De ha kérnének, akkor se hinném, hogy hosszútávon ez a legjobb megoldás.

Erre azt mondtad, ironikusan, hogy mindenki (Az eddigi hozzászólásaid alapján jó eséllyel rám célzol, még ha kétértelmű is a hozzászólásod.) azt hiszi, hogy a saját megoldásai a jók. Tehát nem értesz egyet az előző állításommal, ami nem baj.

Idézet: Eleanor

Sosem az a megoldás, amit más kitalál. Errefelé se. Mindenkinek csak a magáé - mondta Csapajev a lovának.

Kíváncsi lettem a véleményedre, hogy vajon miért nem értesz egyet azzal, hogy haszontalan munka ne generálódjon.

Attol, hogy szerintem ez nem egy jo megoldas, meg nem jelenti azt, hogy ez egy jo megoldas.

De ha szerinted ez igy jo, akkor legyszives fejtsd ki, hogy miert jo, ha rengeteg embert alkalmazunk arra, hogy alljon a mozgolepcsonel tehetetlenul? Akkor inkabb vigyazzon otthon a gyerekre ugyanezert a penzert, vagy szedjen hangyat.

Nem fejtetted ki, hogy miért is nem értesz egyet:

Érveljen mellette az, aki kitalálta, az ő dolga.

Nem értem, hogy miért szóltál egyáltalán hozzám, ha utána nem mondod el, hogy mivel nem értesz egyet. És még mindig kíváncsi vagyok.

Rendben, viszont kar volt belekotni, ha a velemenyedet nem osztod meg. En nem vagyok tokeletes, mint te, ezert erdekel mas velemenye.

Ezt csak szimplán nem értem, hogy jön. Még a kötözködést elfogadom. De a puff, közepe, hazug, kivagyiság... De ok, nem érdekes.

Hát, tényleg kár belekötnöd. De ha elmondod, hogy mit akarsz ezen kívül, én meghallgatom. Mert úgy tűnik, fordítva ugyan mondod, de nem gyakorlod. Csak úgy puff bele a közepébe, aztán ezzel elvagy.

(És a nem vagy tökéletes nagyon szép szlogen, minden hazudós ezzel akarja elérni, hogy rámondják a de szócskát.. De én azt nem mondanám, mert ebben az egyben legalább tényleg igazad van. Csak ez nem érdem, hanem kivagyiság. )

Az előző kommentárnak megfelelően nem értem honnét jön a puff, közepe, hazug. Ok, hogy nekem se kéne kötözködni, de még mindig nem fejtetted ki, hogy mit is akarsz. (Még mielőtt visszakérdezel, én azt akartam mondani, hogy haszontalan munkát ne generáljunk. Meg azt is szeretném tudni, hogy miért nem értesz ezzel egyet.)

Hazudos, tessek?

és megmondanád hol és mit érzel „lehülyézésnek"?

Hol volt szó lehülyézésről. Nem értettél egyet azzal, hogy ne adjunk feleslegesen munkát az ellenőröknek, vagyis hülyeségnek tartod, amit mondtam, ezt írtam.

És gondoold át mielőtt leírod, biztos, hogy más mondja, és nem te képzeled bele?

Minden lehet, lehet csak beképzelem.

A láncra kötött kutya megugatja a bolháit, de az, amely vadászik, észre sem veszi őket.

#6072 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2011. 12. 07. 23:09

Erre mondtam, hogy igen, igazad van, de szerintem feleslegesen ne alkalmazzunk senkit.

Erre azt mondtad, ironikusan, hogy mindenki (Az eddigi hozzászólásaid alapján jó eséllyel rám célzol, még ha kétértelmű is a hozzászólásod.) azt hiszi, hogy a saját megoldásai a jók. Tehát nem értesz egyet az előző állításommal, ami nem baj.

Kíváncsi lettem a véleményedre, hogy vajon miért nem értesz egyet azzal, hogy haszontalan munka ne generálódjon.

Nem fejtetted ki, hogy miért is nem értesz egyet:

Nem értem, hogy miért szóltál egyáltalán hozzám, ha utána nem mondod el, hogy mivel nem értesz egyet
. És még mindig kíváncsi vagyok.

Ezt csak szimplán nem értem, hogy jön. Még a kötözködést elfogadom. De a puff, közepe, hazug, kivagyiság... De ok, nem érdekes.

Az előző kommentárnak megfelelően nem értem honnét jön a puff, közepe, hazug. Ok, hogy nekem se kéne kötözködni, de még mindig nem fejtetted ki, hogy mit is akarsz. (Még mielőtt visszakérdezel, én azt akartam mondani, hogy haszontalan munkát ne generáljunk. Meg azt is szeretném tudni, hogy miért nem értesz ezzel egyet.)

Hol volt szó lehülyézésről. Nem értettél egyet azzal, hogy ne adjunk feleslegesen munkát az ellenőröknek, vagyis hülyeségnek tartod, amit mondtam, ezt írtam.

Minden lehet, lehet csak beképzelem.

A láncra kötött kutya megugatja a bolháit, de az, amely vadászik, észre sem veszi őket.

Miután egész jól fejlett paranoiádat így végigkövetted, annyi a kérésem, nyugodtan fogadd el a végkövetkeztetésedet is: beképzeled. És a képzelésed alapján ugrasz. Árnyékra. Csak mire odaérnél, addigra arrébb mész. :)

#6073 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 08. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 07. 23:48

Miután egész jól fejlett paranoiádat így végigkövetted, annyi a kérésem, nyugodtan fogadd el a végkövetkeztetésedet is: beképzeled. És a képzelésed alapján ugrasz. Árnyékra. Csak mire odaérnél, addigra arrébb mész. :)

Koszonom az erdemi hozzaszolast.

#6074 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 09. 08:09

Megint füst/tűz a 3-as vonalon.
A Lehel, és a Nagyvárad között séta van.
Deákon tűzoltók.

Szerkesztette: csozsi 2011. 12. 09. 08:20 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#6075 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 09. 09:03

Most azt mondják, a tüó-k nem is találtak tüzet?
http://www.origo.hu/...roallomast.html

#6076 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 22:24

Próbáltam érvényesíteni az ellenőr intézkedése közben de nem tette lehetővé-tiltotta és elvette a kezemből!

#6077 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 11. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 10. 22:24

Lúzer.
Minek hívta a rendőröket, ha már elfutott??? Főképp így, hogy nem lyukasztott. Ment volna el a helyszínről kussban, azt' most nem volna semmi baja.
Meg örüljön, hogy csak annyira sikerült lefújni, hogy még látott annyit, hogy el tudott futni.

Nekem is volt néha-néha, hogy véletlenül nem volt nálam a bérletem (éves bérletem van pár éve már), mégse büntettek meg soha a 4-6-oson. Csak kiállás kérdése.
Van haver, akinek meg sosincs bérlete (nem azért mert rossz ember, hanem nem futja rá, busz + vasút + BKV havi 30e: vagy eszik minden nap, vagy bérletet vesz), folyton bliccel, mondjuk az még a közteres idők előtt volt, hogy rendszeresen együtt utaztunk, nála legtöbbször már abból levette az ellenőr, hogy nincs értelme próbálkozni se, ahogy mondta, hogy nincs jegye. Egyszer azon röhögtem, hogy tőle annyival továbblépett, hogy "maga biztos a boltban se szokott fizetni", 2 lépéssel odébb meg már írta valakinek a büntetést.

#6078 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 11. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 12. 11. 12:14

Lúzer...

nem lúzer hanem kitalált sztori ez is mint sok más azon az oldalon :down:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6079 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 11. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 12. 11. 16:34

nem lúzer hanem kitalált sztori ez is mint sok más azon az oldalon :down:

Akkor azért volt olyan szerencséje, hogy közelről lefújták, oszt' mégis el tudott futni.

#6080 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 20:20

A BKV is elismeri, hogy a 3-as metróvonal mostanra elérte azt az élettartamot, amikor már felújításra szorul, erre azonban egyelőre nincs pénz. A közlekedési cég ugyanakkor állítja: a vonal biztonsággal üzemeltethető. A kedden bevezetett sebességkorlátozás miatt előfordulhatnak késések és zsúfoltság is.

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.