HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5301 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 28. 05:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 10. 27. 21:37

A témára visszatérve: azt kérdezted, érdemes-e számolgatni. Én utánanéztem dolgoknak, számolgattam, hasonlókat várok tőled, hogy cáfold vagy el lehet ismerni, esetleg ignorálni. Ez a post egyiket sem tartalmazza. ;-)

Tenyleg egyik sem, ugyanis kiegeszitesnek, pontositasnak szantam. :-) Es kozben azt sem szabad feledni, hogy evente harmincegynehany milliardot koltenek utjavitasra, es a szakemberek szerint 60 korul kellene kolteni ra, hogy rendben legyen minden utunk. Ugy hogy ez a rengeteg jarmu (+ a tranzit) hasznalja oket.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5302 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 28. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 10. 27. 20:20

23x annyi teherauto van mint busz, es 167 szemelyautora jut egy busz. Szerinted erdemes szamolgatni barmit is?

Smaott

Egy teherautó 30 ezerszer nagyobb elhasználódást okoz, mint egy személygépkocsi.

Szerintem igen... ;)

#5303 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 01. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 10. 24. 20:28

Szanalmas a kaparasod. Vezessek be, ez egy Budapest-Szeged tavon kevesebb mint 3000 forint. Iszonyatos versenyhatranyba kerulnenek a volanok... :-D

Nem nem kedves stepboy, akik az utat hasznaljak az uzemanyagban meg egyeb kapcsolodo dijakban tobb adot fizetnek mint amibe az utak kerulnek. Nincs mas adojara szukseg az utakhoz. Hogy is van ez a vasutnal? Maszatolsz mint mindig.

Samott

Valóban kevesebb, mint ha utasonként kéne ennyit fizetni, de illendő lenne ezzel is kalkulálni - nem csak Bp-Szeged távon, hanem minden busz (kb. hány ezer is van?) teljes éves futásteljesítménye után. Erre akartam kilyukadni, ha eddig nem tűnt volna fel...

Akik a vasutat használják, a pályadíjban annyit fizetnek, mint amennyibe a pálya fenntartása kerül. A mi esetünkben a Start a legnagyobb használó, ezért ő fizeti a legtöbbet. Az állam tőle rendeli a szolgáltatást, ezért evidens, h neki fizet mindenki adójából.
Éppen úgy ahogy a közutat is mindenki adójából finanszírozzák.
Egyébként pont arról megy a vita, h a volánok nem annyit fizetnek, mint amennyit használnak ellentétben azokkal, akik a személyautójuk után olyan sok adót fizetnek, h a fuvarozók és a volánok helyett is állják a cechet. Szerinted ez a jó, szerintem meg nem - arra ad alapot, h hamis következtetéseket vonjunk le. Akkor mégis ki maszatol?

#5304 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 01. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 10. 28. 05:17

Es kozben azt sem szabad feledni, hogy evente harmincegynehany milliardot koltenek utjavitasra, es a szakemberek szerint 60 korul kellene kolteni ra, hogy rendben legyen minden utunk. Ugy hogy ez a rengeteg jarmu (+ a tranzit) hasznalja oket.

Samott

Plusz januártól 100 milliárd csak a PPP szerződéseknek megfelelően. És az a hatvan milliárd forint emlékeim szerint úgy jött ki, h most kéne 600 és azt leosztották 10 évre - csak tíz év alatt az is jobban amortizálódik, amihez nem nyúlnak...

#5305 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 16:24

http://index.hu/belf...g_kocsis_szeke/

A BKV információink szerint nem tud hozzáférni az Alstom 37 milliárd forintos bankgaranciájához, amit egyébként a metrókocsi-szerződés garantálna a magyar közlekedési cégnek. A francia vállalat ugyanis beperelte a BKV-t, azzal az indokkal, hogy csak pénzt akar szerezni a működéshez. Ez ingatja Kocsis István vezérigazgató székét, nem a keddi kommunikációs baki.

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5306 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 11. 12. 16:24

http://index.hu/belf...g_kocsis_szeke/

A BKV információink szerint nem tud hozzáférni az Alstom 37 milliárd forintos bankgaranciájához, amit egyébként a metrókocsi-szerződés garantálna a magyar közlekedési cégnek. A francia vállalat ugyanis beperelte a BKV-t, azzal az indokkal, hogy csak pénzt akar szerezni a működéshez. Ez ingatja Kocsis István vezérigazgató székét, nem a keddi kommunikációs baki.

es akkor mi van? meg tetszettek felelni a szerzodes kovetelmenyeinek, vagy nem tetszettek megfelelni?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5307 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 20:14

Változik a le- és felszállási rend több BKV-járaton

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5308 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 08:51

Idézet

Megszűnhet a papírbérlet

Bankkártya vagy mobiltelefon válthatja ki a BKV papírra nyomtatott bérletszelvényeit - tudta meg a Blikk. Ez azt jelenti, hogy az utasok nem ellenőröknek mutatnák meg a szelvényeket, hanem bankkártyájukat vagy telefonjukat illesztenék a metróállomásoknál lévő beléptetőkapukhoz, a buszokon, villamosokon pedig az ellenőrök elektromos készülékkel ellenőriznének.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5309 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 21:28

Sci-fi. :D

#5310 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2010. 11. 15. 21:28

Sci-fi. :D

Az. Akkor ki a f*sz fog fellökni a mozgólépcső előtt ill. után, amikor leszállunk?
Pedig már úgy megszoktam az élő beléptetőkapukat!
Már egyszer elgondolkodtam, hogy rákérdezek az ügyfélszolgálaton tényleg a lépcső utáni 2-3m-en kell-e 50 embert megállítani ill. véleményük szerint ez milyen relációban áll a balesetveszéllyel.

#5311 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 16. 11:16

Az. Akkor ki a f*sz fog fellökni a mozgólépcső előtt ill. után, amikor leszállunk?
Már egyszer elgondolkodtam, hogy rákérdezek az ügyfélszolgálaton tényleg a lépcső utáni 2-3m-en kell-e 50 embert megállítani ill. véleményük szerint ez milyen relációban áll a balesetveszéllyel.

Arról nem is beszélve, hogy semmit nem ér az egész, két hete direkt lejárt bérlettel járok, és még senki sem szólt. :D Természetesen alatta ott van az érvényes.

#5312 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2010. 11. 16. 10:58

Arról nem is beszélve, hogy semmit nem ér az egész, két hete direkt lejárt bérlettel járok, és még senki sem szólt. :D Természetesen alatta ott van az érvényes.

Átlátnak, vazze, ÁTLÁTNAK!!! :D :D :D

#5313 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 12:51

Persze, csak az utat torlaszolják el. Szar az egész.

#5314 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 13:20

kerek fél évig jártam így ... napi szinten bejártam több busz, metró, villamosvonalat. és semmi. még IRL sem vették észre az ellenőrök. más kérdés, hogy ez több, mint 2 éve volt. azóta nagyon nem bkvztam, lehet változott a helyzet - bár nem hinném, hogy "értelmesebb" ellenőröket vettek volna fel azalatt a másfél év alatt.

-C0pp3rM!n3-

#5315 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 16. 10:16

Néni a kerekesszatyorral. :D

Mindig szánalmasan bénázok, mire sikerül elővakarnom a bérletet, hogy ott már csak fel kelljen mutatni. Az a baj, hogy nem vagyok elég bunkó, hogy csak úgy átmenjek, pedig azt kéne.

Ez így egy vicc, felesleges pénzkidobás.

Múltkor mondjuk kellemesen csalódtam, megállítottak és a nő olyan kultúrált módon kérte el, hogy teljesen elcsodálkoztam. Még elnézést is kért, hogy feltartott, tényleg korrekt volt. Na, de ez a kivétel. Értelme meg semmi. Pont, mint a ketreceknek a pályaudvarokon. A statisztika meg azt mutat, amit akar.

Ennyi ember havi béréből hány kapu is jön ki? :D Vagy ez a munkahelyteremtés?

Mindegy.

#5316 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 19:19

Szenvedek erősen. :(

Vége a motoros szezonnak, autóval ugyan gyorsabban beérek még mindig, mint BKV-val melóhelyre, de elég egy kis kocc, és akkor überszopás (mint múltkor reggel a suzukis az 1-es sínen...), szóval visszaálltam BKV-ra.
(Természetesen bérletet veszek, nem vagyok bliccelős fajta.)
Kritikán aluli az egész, most, hogy fél évig nem használtam, és kicsit elszoktam tőle, brrrrrrrrrrrrr. Mocskos, dzsuvás járművek, komolyan rossz érzés felszállni, mert már érzem is az emberszagot meg a koszt. (Az emberszag mondjuk a sok hajlékonynak köszönhető, akik hogy, hogy nem minden egyes BKV járművön ott ülnek, nem is értem, kb. 99% hogy érvényes jegy/bérlet nélkül - nem akarok cseszegetni őket, de az ellenőrök dolga többek között az lenne, hogy akinek a ruházata mocskos és szennyezi a járművet, azt leszállítsák, benne van az utazási szabályzatban. Na most az ellenőrök általában nagy ívben kikerülik a csöveseket, rájuk sem néznek. Gratula.)

Várom a tavaszt és a jóidőt, na.

#5317 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2010. 11. 16. 19:19

Szenvedek erősen. :(

Vége a motoros szezonnak, autóval ugyan gyorsabban beérek még mindig, mint BKV-val melóhelyre, de elég egy kis kocc, és akkor überszopás (mint múltkor reggel a suzukis az 1-es sínen...), szóval visszaálltam BKV-ra.
(Természetesen bérletet veszek, nem vagyok bliccelős fajta.)
Kritikán aluli az egész, most, hogy fél évig nem használtam, és kicsit elszoktam tőle, brrrrrrrrrrrrr. Mocskos, dzsuvás járművek, komolyan rossz érzés felszállni, mert már érzem is az emberszagot meg a koszt. (Az emberszag mondjuk a sok hajlékonynak köszönhető, akik hogy, hogy nem minden egyes BKV járművön ott ülnek, nem is értem, kb. 99% hogy érvényes jegy/bérlet nélkül - nem akarok cseszegetni őket, de az ellenőrök dolga többek között az lenne, hogy akinek a ruházata mocskos és szennyezi a járművet, azt leszállítsák, benne van az utazási szabályzatban. Na most az ellenőrök általában nagy ívben kikerülik a csöveseket, rájuk sem néznek. Gratula.)

Várom a tavaszt és a jóidőt, na.

Amint nincs túl meleg hozzá, én bőrkesztyűben szoktam BKV-ra szállni, pont ezért.

#5318 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 11. 16. 21:36

Amint nincs túl meleg hozzá, én bőrkesztyűben szoktam BKV-ra szállni, pont ezért.

Amig meleg van, dupla pluszos kezmosas a cegnel aztan otthon.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5319 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 11. 16. 22:45

Amig meleg van, dupla pluszos kezmosas a cegnel aztan otthon.

Evidens, ha van rá lehetőség.

#5320 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 22:50

Arról nem is beszélve, hogy semmit nem ér az egész, két hete direkt lejárt bérlettel járok, és még senki sem szólt. :D

Én néha elfelejtem előre tenni a BKV bérletet buszozás után, ráadásul reflexből az ellenőrök orra alá nyomom a metrónál a dokumánt, hadd nézzék, ha már az a dolguk. Még egyszer sem problémáztak, hogy mi ez a BKV bérletet nyomokban sem tartalmazó, sárga cetli, pedig mindig nagyonerőssen megnézik, és bólogatnak, hogy megfelelőnek találtatott.

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.