HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5881 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 06. 10:52

Majd ha uj nintendot kapnak a kallerek, amivel tudnak online eladott jegyet ellenorizni, meg otthon ki lehet nyomtatni a jegyet, akkor lesz ertelme ennek, addig nem tul sok.

Ha új nintendót kap(ná)nak a kallerek… akkor lehet, teljesen felesleges lenne az on-line vásárlás? Hiszen amivel ellenőrizni tudja, azzal adni is tud(ná)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5882 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 06. 12:13

Ha új nintendót kap(ná)nak a kallerek… akkor lehet, teljesen felesleges lenne az on-line vásárlás? Hiszen amivel ellenőrizni tudja, azzal adni is tud(ná)

Nem, attól még jegyet kellene venni.
Hiszen jegyet adni most is tud a kalauz.

#5883 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 06. 10:52

Majd ha uj nintendot kapnak a kallerek, amivel tudnak online eladott jegyet ellenorizni, meg otthon ki lehet nyomtatni a jegyet, akkor lesz ertelme ennek, addig nem tul sok.

Azért már az is nagy könnyebbség, amikor negyed hatkor lelépve eléred a háromnegyed hatos vonatodat, mert nem a jegypénztáraknál kell sorba állnod, hanem csak odalépsz az automatához, beütsz pár számjegyet, és megvan a jegyed.

Egyébként ismerősi körömből vett "statisztika" alapján igény volna az online jegyvásárlásra, sok embernél egyszerűen ott hasal el a dolog, hogy nem bíznak a rendszerben.

#5884 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:31

Járt ma valaki reggel fél 8 körül a Határ úti metro aluljáróban? Pfffff, ilyet én még nem láttam! :blink:
Amúgy is kegyetlen szokott lenni ott a helyzet reggelente, de most annak a háromszorosával szembesültem! :-o
Az a baj, hogy hiába jár megint Kökitől a metro, a buszok nagy része még nem megy odáig, hanem továbbra is a Határ útra.
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#5885 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 06. 12:13

Most is tud adni. Csak a magyar mentalitas (ha jon a kaller veszek, ha nem logtam) miatt jegyet csak olyan allomasrol felszallva lehet vasarolni, ahol nincs jegykiadas.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5886 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 09. 06. 12:30

Azért már az is nagy könnyebbség, amikor negyed hatkor lelépve eléred a háromnegyed hatos vonatodat, mert nem a jegypénztáraknál kell sorba állnod, hanem csak odalépsz az automatához, beütsz pár számjegyet, és megvan a jegyed.

Egyébként ismerősi körömből vett "statisztika" alapján igény volna az online jegyvásárlásra, sok embernél egyszerűen ott hasal el a dolog, hogy nem bíznak a rendszerben.

Ugyanaz, mint amikor negyed hatkor lelépve eléred a háromnegyed hatos vonatodat, mert nem a jegypénztáraknál kell sorba állnod, hanem csak odalépsz az automatához, bedopsz pár pénzt, beütsz pár számjegyet, és megvan a jegyed.
:D

Csak ezért nem kell online jegyvásárlás.

Miért nem bíznak/bíztak a rendszerben? Eddig nem volt rá ok, hogy ne bízzanak.

#5887 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2011. 09. 06. 12:31

Járt ma valaki reggel fél 8 körül a Határ úti metro aluljáróban? Pfffff, ilyet én még nem láttam! :blink:
Amúgy is kegyetlen szokott lenni ott a helyzet reggelente, de most annak a háromszorosával szembesültem! :-o
Az a baj, hogy hiába jár megint Kökitől a metro, a buszok nagy része még nem megy odáig, hanem továbbra is a Határ útra.

Minden reggel. Bár nagyon kevesen maradnak a vonaton mert a nép az nép, de az a kevés nép a Kökinél kiszállva
hasonlót generál.
Időben eljutni valamerre, amerre a Kökin át vezet az út, a Határ útnál kiszállva még mindig gyorsabb.
Én csak azért megyek mégis tovább a Kökiig, mert a nagy tömeget el akarom kerülni.

A Kökinél át kell menni az építkezésen. Kifele én távolodom a céltól, visszakanyarodva vezet az egérút keresztül az építkezésen. Azután cikkcakkban, kanyargósan a majdani boltok előtt. Gondolom ez így is marad, mert így terelik a népet a pénzköltő helyek elé. Akinek csak gyorsan át kellene haladnia, annak sem lesz választása.

Aztán át kell mennem a felüljáró alatt, csak mert nekem az innenső oldalon kellene maradnom.
Ott kerülök egy nagyot, a nemlétező bekerített járdasziget felé, és várok 15 -20 percet, mire zöld lesz.
És visszamegyek arra az oldalra, ahonnan átjöttem, csak 30 méterrel odébb...

Ma néztem, van ösvény az épület fala mentén, csak 2 kerítést kellene áthágni, mert okos módon lezárták, nehogy valaki gyorsan célba érjen.

#5888 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 09. 07. 09:26

Minden reggel. Bár nagyon kevesen maradnak a vonaton mert a nép az nép, de az a kevés nép a Kökinél kiszállva
hasonlót generál.
Időben eljutni valamerre, amerre a Kökin át vezet az út, a Határ útnál kiszállva még mindig gyorsabb.
Én csak azért megyek mégis tovább a Kökiig, mert a nagy tömeget el akarom kerülni.

A Kökinél át kell menni az építkezésen. Kifele én távolodom a céltól, visszakanyarodva vezet az egérút keresztül az építkezésen. Azután cikkcakkban, kanyargósan a majdani boltok előtt. Gondolom ez így is marad, mert így terelik a népet a pénzköltő helyek elé. Akinek csak gyorsan át kellene haladnia, annak sem lesz választása.

Aztán át kell mennem a felüljáró alatt, csak mert nekem az innenső oldalon kellene maradnom.
Ott kerülök egy nagyot, a nemlétező bekerített járdasziget felé, és várok 15 -20 percet, mire zöld lesz.
És visszamegyek arra az oldalra, ahonnan átjöttem, csak 30 méterrel odébb...

Ma néztem, van ösvény az épület fala mentén, csak 2 kerítést kellene áthágni, mert okos módon lezárták, nehogy valaki gyorsan célba érjen.

Hát igen, ez mind igaz, elég kreténül van megoldva ez az egész.
De igazából nem is erre gondoltam először, hanem a másik irányra, Újpest felé. Hogy ugyebár hiába indul megint Kökiről a metro, ott alig szállnak rá fel, mert a buszok még mindig a Határ útig mennek, ezért a Határ úton száll fel kib*szott sok ember a metróra. És az tényleg brutális, hogy azon a nagyon széles peronon a 2 sínpár között alig lehet elférni, olyan szinten tele van embermasszával! :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#5889 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 09:34

Nemértem a máv mostanában miért nem igazítja ki a menetrendjét...

a délipályaudvaros vonatok 90%-ra tulképp rendre késik. gondolom a tárnoki vágányfelújítások miatt. de reggel bármelyik vonathoz megyek ki melóbamenet, mindig kiírják hogy 5-10 perceket késnek. és persze ebből fakadóan diósdnál/albertfalvánál/kelenföldnél is állnak perceket, mert ugye az IC-ket meg a gyorsvonatokat el kell engedni. ergo a vonatok többsége 10-15 perc késésekkel ér be a délibe (jóesetben).
múltkor mentem hazafelé, erre diósdnál (vagy hogyhívják épp a megállót) leálltunk 20 percre, elsőre nemtudtuk miért. aztán úgy 10 perc múlva kaller bekiáltott az ajtón hogy még ittleszünk legalább 10 percet, ha valaki cigizni akar nyugodtan szálljon le (hö? :D ). velem szemben ülő csaj majdnem sírógörcsöt kapott. akkor néztem kicsit furán amikor elment mellettünk egy IC ugyanabba az irányba, aztán még 2 gyorsvonat, és kb jó 20-25 perc múlva mi is elindultunk. utána kiderült hogy érdligetnél a vasúti átjárónál az egyik vágányon valamit buherálnak, és a fél sínpár fel van szedve. az ilyesmit mérnem éjszaka csinálják amikor nem közlekednek vonatok?
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#5890 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: obersmith - Dátum: 2011. 09. 07. 10:34

az ilyesmit mérnem éjszaka csinálják amikor nem közlekednek vonatok?

Mer' ez Magyarország.
Mer' ez a MÁV. És mer' nincs konkurencia.
És mer' a sínépítős alvállalkozó (alvállalkozójának a 8. alvállalkozójának az alvállalkozója) nem akar éjszakai pótlékot fizetni a melósoknak.

#5891 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 11:26

Ebben az a szép, hogy még el sem kezdődtek a Tárnok-Kelenföld részen a munkálatok. Majd jövőre, lesz fél év vágányzár ott is, hárosi állomás teljes átépítése, ilyenek...
KomposztWC

#5892 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 19:20

Emlekszem, valamelyik okoscsatornan lattam, hogy Londonban anno hogyan csinaltak ezt a vaganyfelujitosdit. Pentek estefele villany leo, hetfo hajnalig buszos potlas, kozte viszont megallas nelkul ment a melo. Es ott a palyafelujitas nem palyafelujitasnak latszo targy volt, mint nalunk, hanem ott tenyleg a-z-ig kibasztak mindent, es mintha nullarol epitettek volna, ugy nezett ki az, amin keresztulmentek.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5893 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: obersmith - Dátum: 2011. 09. 07. 10:34

Nemértem a máv mostanában miért nem igazítja ki a menetrendjét...

a délipályaudvaros vonatok 90%-ra tulképp rendre késik. gondolom a tárnoki vágányfelújítások miatt. de reggel bármelyik vonathoz megyek ki melóbamenet, mindig kiírják hogy 5-10 perceket késnek. és persze ebből fakadóan diósdnál/albertfalvánál/kelenföldnél is állnak perceket, mert ugye az IC-ket meg a gyorsvonatokat el kell engedni. ergo a vonatok többsége 10-15 perc késésekkel ér be a délibe (jóesetben).
múltkor mentem hazafelé, erre diósdnál (vagy hogyhívják épp a megállót) leálltunk 20 percre, elsőre nemtudtuk miért. aztán úgy 10 perc múlva kaller bekiáltott az ajtón hogy még ittleszünk legalább 10 percet, ha valaki cigizni akar nyugodtan szálljon le (hö? :D ). velem szemben ülő csaj majdnem sírógörcsöt kapott. akkor néztem kicsit furán amikor elment mellettünk egy IC ugyanabba az irányba, aztán még 2 gyorsvonat, és kb jó 20-25 perc múlva mi is elindultunk. utána kiderült hogy érdligetnél a vasúti átjárónál az egyik vágányon valamit buherálnak, és a fél sínpár fel van szedve. az ilyesmit mérnem éjszaka csinálják amikor nem közlekednek vonatok?

Gondolj bele mi lenne ha annyi személyvonat közlekedni mint régebben.
Teherszállításról meg már ne is beszéljünk mert az meg szinte meg is szünt a régebbiekhez képest.
Most ilyen forgalom lenne akkor nem 10-15 percet késnének.
Szomorú, hogy mire elkészül végig egy pályaszakasz addígra már az elejét újra kell javítgatni vagy cserélni :(
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#5894 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2011. 09. 06. 12:31

amig csak odaig jart a metro, addig minden nap fel6 tajt jartam arra
rendesen rosszul voltam a szagoktol
hajlektalanszag, a latvanypeksegek friss sutesebol adodo olajos hanyasszag megturbozva a moszkva teri ciganyok szagaval, akik a lepcson uldogeltek...
majdnem kifordult a belem reggelente
kivancsi leszek a kokire, most eleg ramatynak nez ki
ennyi gipszkartont en meg nem is lattam - nem merek majd nekidolni a falnak, nehogy beszakadjon
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5895 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 09. 07. 12:26

Ebben az a szép, hogy még el sem kezdődtek a Tárnok-Kelenföld részen a munkálatok. Majd jövőre, lesz fél év vágányzár ott is, hárosi állomás teljes átépítése, ilyenek...

Elkezdődtek,tárnoki vasúti átjáró a régi 7es felöli le van zárva kb 1 hete.
Sőt egészen Agárdig megy a pénzköltés a vasút mentén észnélkül..:)

#5896 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 09. 07. 21:19

amig csak odaig jart a metro, addig minden nap fel6 tajt jartam arra
rendesen rosszul voltam a szagoktol
hajlektalanszag, a latvanypeksegek friss sutesebol adodo olajos hanyasszag megturbozva a moszkva teri ciganyok szagaval, akik a lepcson uldogeltek...
majdnem kifordult a belem reggelente
kivancsi leszek a kokire, most eleg ramatynak nez ki
ennyi gipszkartont en meg nem is lattam - nem merek majd nekidolni a falnak, nehogy beszakadjon

:)
Szombat-vasárnap kell 250m2 gipszkartont beépítettnem még jól, mert csak akkor lehet és kész.
Elment ott pár tábla gk az biztos, nem mondok számokat, mert elfelejtettem már... de kb 5-6 tescora elegendő az amit csak én láttam..

#5897 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 05. 09:37

Nem egészen, félreérted.
Az a nem mindegy, hogy ha gáz van, akkor kijön-e a support, vagy elküldenek hogy csináld magad, mert nem olyan a hardvered, vagy nem olyan az oprendszered, amit támogatnak.

Az a dolgod, hogy üzemeljen, de pl. egy Oracle telepítés (és itt nem alap telepítésre gondolok, hanem rendesen biztonságossá téve, előző verzióból migrálással, tuningolással -- ez az egész egy külön művészet néha) is lehet gázos, és egyáltalán nem hétköznapi üzemeltetési feladat. Ilyen x évenként egyszer van, és akkor is mindig másképp, mert más a szoftver verziója, más a hardver.
Előfordult, hogy az oracle-es embereknek is beletört a bicskája, mert valamitől olyan lassulás volt a rendszerben, aminek nem találták az okát, pedig az idő szorított.
Neki lehet ülni egyedül is a telepítésnek meg a migrálásnak, és átnézni hozzá 3 tonna dokumentációt (valamit úgyis kihagysz), de ezek miatt az előre nem látható problémák miatt irtó szívás lehet belőle.

Ha te a szállító vagy, és a tervezési fázisban a te céged emberei csinálták meg a hw tervet, akkor szívás a részedről. Ráadásul ha az adott hardveren mégsem lehet beizzítani a rendszert, akkor te sem tudsz mit csinálni, benne vagy a zsákutcában, és nincs visszaút.

Ha az csinálta a tervet, akinek beszállítasz (a vevő), akkor az ő szívásuk, nem vagy köteles nem támogatott hardveren supportálni.

Hagyjuk szerintem, ha nem akarod megerteni, mit mondok, hat nem akarod :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5898 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 05. 12:12

Kozben kiderult: felrevezettem, az 1000 db. az nem a napi tranzakcio volt, hanem a gephalal miatt beragadtake, tehat ennyi elorevasarolt jegyet nem tudtak atvenni. A napi tranzakcio 300 koruli. Kene tudni, hogy volt-e meg valami mas is azon a vason (amirol a sajtokozlemenyekben szo sem esett), vagy csak ez a netjegyesdi, mert ha utobbi, akkor marhara nem ertem a dolgot, ha ezt a hatalmas terhelest mind ki kell szolgalnia, akkor max fel milla/vas es az mar hw raides, meg redundans tapos, kell ket gep, ha egyik megfekszik megy be a masik, csak egy szunetmentes kell ala es keszen vagyunk.
De persze csak beszelek a levegobe, mert nem tudjuk az igenyeket.

Jep, osszekattogtattam dellnel, R210 (ez a legkisebb rack server vasuk) rendesen konfigolva (RAID vezerlo, ket disk, drac, dvd, rackmount kit) illetve rendes garival (3 ev, 4 ora 24/7 Mission critical, illetve keep your harddrive) 2153 dodo, es ebbol ~1000 a a durva gari, ha ketto van, akkor valoszinu nincs szukseg 4 oras helyszinire, NBD eleg kene legyen. Szerintem a mernokur laptopja dragabb :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5899 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 08. 10:17

Jep, osszekattogtattam dellnel, R210 (ez a legkisebb rack server vasuk) rendesen konfigolva (RAID vezerlo, ket disk, drac, dvd, rackmount kit) illetve rendes garival (3 ev, 4 ora 24/7 Mission critical, illetve keep your harddrive) 2153 dodo, es ebbol ~1000 a a durva gari, ha ketto van, akkor valoszinu nincs szukseg 4 oras helyszinire, NBD eleg kene legyen. Szerintem a mernokur laptopja dragabb :-)

Az nem kunszt... Én is láttam már olyan céget, ahol a szervernek annyi RAM-ja és CPU-ja volt, mint a laptopnak, amiről írok... Ja, a storage pedig lassabb... Pedig ez is csak egy 4 magos i7, 8 GB RAM, 230/63 MB/s-es SSD-vel szerelt laptop...

#5900 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: KiFe - Dátum: 2011. 09. 07. 21:28

Elkezdődtek,tárnoki vasúti átjáró a régi 7es felöli le van zárva kb 1 hete.
Sőt egészen Agárdig megy a pénzköltés a vasút mentén észnélkül..:)

Jó, de az még a Tárnok-Székesfehérvár szakasz vége. Az már megy vagy 2 éve.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.