HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#7381 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 23. 17:24

Jó dolog hogy lett ez a kétféle árú BKV bérlet. Akartam venni "természetes személy részére" az Árpád hídi metrómegállónál, de nincs.
És a Nyugati téren sincs, és a Lehel térnél sem...
WoT nick: Atti77

#7382 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 13:45

Kép

#7383 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 04. 22:12

Jajj, mi volt egyik este! Vazze, hogy ilyenkor nincs nálam diktafon! Na megpróbálom jól elmesélni. Szóval villamos indul Blaháról (28as), közép tájt ülök. Elől ül egy koma. Nem volt túl nagy tömeg, meg a legtöbben csak pár megállónyira mentek, Salgótarjánitól már tényleg csak lézengenek. Naszóval fazon - amúgy fiatal srác volt - néhány megálló után felpattan: "ez az élessarok?? Ez olyan mint az élessarok..." közben járkál ide-oda nézelődik kifele. Elsőre úgytűnt, hogy társasággal van, még ülve kezdte a mondandóját a vele szemben ülő csajt boldogítva (aztán kiderült semmi közük egymáshoz). Nade folyik tovább: "...ez az élessarok? Leütök valakit aki nem szólal meg..." végül egy tag a környékemen tájékoztatja, hogy nem az élessarok. "... széjjel ütök mindenkit ..."-vagy valami hasonló mondandója még volt. Csávó aztán hátrébb megy, úgy látszik lelkitársra talált, eldumálgattak - az ő értelmi szintjükhöz mért témáról -, de sokmindent nem lehetett érteni, volt valami "...you szpík inglis...". Hátra nem néztem. Azért kissé zavaró volt a karattyolás meg hangos is, úgyhogy aztán előlre ültem, de már télleg csak néhányan voltunk a járaton. Fazon részegnek tűnt, de annyira nem volt súlyos, másfél literes üdítős flakont szorongatott benne félig sárga folyadék, pl fanta. Egy darabig nyugalom honolt, már csak halk morajlás. Volt még ilyen is, hogy: "...ez megáll az egészségháznál?" Ilyesmi a járattal kapcsolatos infók érdekelték. Reméltem már nem jön előre. Hádehogynem! Elkezdett kicsit szidkozódni, bár nem a legcsúnyább mértékben (kitudja mit káromolt). Járkált ide-oda, előlre-hátra. "...fáááááj, geci... de fááááááj..." Az nem derült ki micsoda, talán a lába (de akkor mért nem ül le). De ezek úgy az egész villamoson hallatszódtak. Amikor meg fékezett, rántott, csak mégjobban fájt. "...bazmeg én ezt kiszedem onnan..." - nyílván a sofőrre gondolt, mint a fájdalma okozójára, de egész út alatt nem lehetett tudni kihez beszél, vagy annak aki visszaszól. "...áááá...ssszzz... geeeci.... ééget... de fáááááj..... rohadtúúúúúúúúúl fáááj...." Vajon mi égetheti, valami sérülés, horzsolás? Már pár megálló van csak hátra (mosta ugye csak a Kőbánya-alsóig megy), újra előjött az élessarok. "...ez már az élessarok?..." közben fájt meg égetett ... valaki megnyugtatta, hogy nem az élessarok, át kell szállni, busz, stb ... "de én nem akarok az élessarokig menni! Művelődési központhoz megyek. ... Már ott vagyunk?". De folyamatosan le s föl járkált flakont szorongatva. Gesztusból gyanús volt, hogy pisilnie kell de nagyon - elvégre vagy 1 liter hiányzott a palackból. Már az utolsó előtti megálló, engem is kérdőre von a művelődési központot illetően, segítőkészen útbaigazítom. Itt van az a szakasz, ahol a villamos középre tér keresztezve az autó utat. Tobbnyire elég sokat szokott kelleni várni (persze ez relatív, mihez képest). "...mér nem megy máááár... ...mire váááár .... nem bííírom..... rábontom.... ..mér nem megyünk..." (mármint a sofőrre haragudott). Vezető se bírta már, jól hallotta ő is: "Lámpa miatt nem megyünk" - "ja?!" - érdekes, ez kissé lenyugtatta. Végül célba értünk, srác rögtön előkapta a slagot és megöntözte az oszlopot a híd alatt.
Azé parádés volt, szórakoztató semmint ilyesztő, de ez úgy negyedórán keresztül zenélt. Ilyenkor gyönyörű a tömegközlekedés.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#7384 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 05. 06:10

Sárgaházat sajna bezárták.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7385 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 05. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 02. 04. 22:12

- égető sztori -

Esetleg veseköve vagy -gyulladása volt? Roszabb esetben valami kellemes nemi betegség...
Meg aztán akár drogos is lehetne.

Szerkesztette: LightBringer 2014. 02. 05. 12:37 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7386 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 11. 01:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 02. 04. 23:12

Jajj, mi volt egyik este!
Végülis a PET-palackjába is belepipilhetett volna, ha a benne lévő termék egyébként is sárga volt... Nem lett volna inkompatibilitás! ;)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7387 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 26. 16:14

Az alagúton keresztül mentették az utasokat a 2-es metróból

"interaktív showműsor a 4-es metro átadásához. Ma -ingyen - séta a 2-es metro alagútjában, holnap füst és fényjáték a 3-as metróban, sétával zsákban futással. pénteken 4-es metro átadás és ingyen körök" ;-) (cardinalcardigal)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7388 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 02. 05. 12:36

Esetleg veseköve vagy -gyulladása volt? Roszabb esetben valami kellemes nemi betegség...
Meg aztán akár drogos is lehetne.

Shit happens....

Nekem hetfon este jelentettek be a supportosok, hogy akkor kedden ejjel jo lenne frissiteni a fo alkalmazasunkat.
Neki is alltam atkonfigolni a menteseket meg hasonlokat, hogy a kedd ejjeli frissitesre ne legyen zavaro tenyezo.

Kedd ejjel frissites, majd szerda hajnaltol delutanig kliensek reinstallja. Meg a mentesek visszakonfigolasa a regi idorendbe.
Sajnos nem lehetett halasztani, fontos frissites volt es ha most nem csinaljuk meg a jovo tavaszig esely sincs ra hogy megallitsak mindent.

Szerdan delutan meg hazamentem, beestem az agyba, hidegrazas, stb.
3 nap alatt aludtam kb 5 orat - a szervezet meg bemondta az unalmast.
Fura, hogy kb veszhelyzetre kapcsoltam - szerda deltol csutortok reggelig se eves se ivas (agyilag tudtam hogy kellene, de a szervezet nem kivanta).

Nem vagyok mar fiatal - tobbszor ilyet nem csinalok.

#7389 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 03. 27. 14:59

Shit happens....

Nekem hetfon este jelentettek be a supportosok, hogy akkor kedden ejjel jo lenne frissiteni a fo alkalmazasunkat.
Neki is alltam atkonfigolni a menteseket meg hasonlokat, hogy a kedd ejjeli frissitesre ne legyen zavaro tenyezo.

Kedd ejjel frissites, majd szerda hajnaltol delutanig kliensek reinstallja. Meg a mentesek visszakonfigolasa a regi idorendbe.
Sajnos nem lehetett halasztani, fontos frissites volt es ha most nem csinaljuk meg a jovo tavaszig esely sincs ra hogy megallitsak mindent.

Szerdan delutan meg hazamentem, beestem az agyba, hidegrazas, stb.
3 nap alatt aludtam kb 5 orat - a szervezet meg bemondta az unalmast.
Fura, hogy kb veszhelyzetre kapcsoltam - szerda deltol csutortok reggelig se eves se ivas (agyilag tudtam hogy kellene, de a szervezet nem kivanta).

Nem vagyok mar fiatal - tobbszor ilyet nem csinalok.

Szerintem elkaptad a most menő vírust.
Egyik pillanatról a másikra felmegy a láz, influenza szerű tünetek.

#7390 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 03. 27. 16:34

Szerintem elkaptad a most menő vírust.
Egyik pillanatról a másikra felmegy a láz, influenza szerű tünetek.

Semmi tunet nincs, csak se a kajat se a piat nem kivanom.
Mondjuk most vacsi helyett megittam fel uveg Thummerer Trefli borocskat - az jolesett.
Orrfolyas, kohoges, stb nincs.

Gyerek beteg a hanyossal - de o is csak egyszer dobta ki a rokat.

#7391 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 03. 27. 19:27

Mondjuk most vacsi helyett megittam fel uveg Thummerer Trefli borocskat - az jolesett.
Orrfolyas, kohoges, stb nincs.

Gyerek beteg a hanyossal - de o is csak egyszer dobta ki a rokat.

Akkor nem tudom.

#7392 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 03. 27. 19:27

Olcson megusztad, kollegam korhazban van, feloroltek idegi alapon... pihen. Harom hetet kihagyott, visszajott, ket hetig birta de a multheten az idegosztalyrol kuldott sms-t, hogy egy darabig nem lesz. Eleinte ugrattuk, de ez mar nem vicces.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7393 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 03. 27. 19:50

Olcson megusztad, kollegam korhazban van, feloroltek idegi alapon... pihen. Harom hetet kihagyott, visszajott, ket hetig birta de a multheten az idegosztalyrol kuldott sms-t, hogy egy darabig nem lesz. Eleinte ugrattuk, de ez mar nem vicces.

Samott

Mivel ugrattátok?
- Most pofázzál, Jóska gyerek?! :D

#7394 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 03. 27. 19:54

Mivel ugrattátok? - Most pofázzál, Jóska gyerek?! :D

Inkabb csak a hata mogott, hogy miota leszedaltak sokkal jobb fej meg ilyenek. ;-) Nem miattunk omlott ossze, tudja rank szamithat, a kozvetlen fonoke keresett masik munkat es kapott egy harpiat a nyakaba (+ a fonoke munkajat meg a sajatjat). Sok volt neki.

Samott

#7395 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 27. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 03. 27. 19:50

Samott

agnoziam van, mint moszjo 'dusomennek' :)

#7396 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 28. 19:50

Ez nem a tömegközlekedés topik?

Csináljunk egy hasmenéses topikot? Kútfúrós már van :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7397 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 16:09

Idézet

A halakat vettem először észre. A halak a Gellért téri megállóban vannak, a megálló bejáratát övező medencerendszerből áramlik rájuk pont olyan szögben és erővel a víz, hogy hátukon megtörik, a cseppeket szétszórják. A halak emiatt lubickolnak. De semmi időm nem volt a halakat bámulni, mert utána lementem a megállóba, illetve csak a feléig jutottam, és földbe gyökerezett a lábam, tátott szájjal bámultam, és szóhoz sem tudtam jutni. Építettünk egy kibaszott nagy, elképesztően modern, elképesztően gyönyörű, dekadens, világvárosi léptékű betontemplomot a föld alá – arra a térre, ami túl kicsi ahhoz, hogy megálljon rajta a piros 7-es.

Mikor találtunk ennyi olajat az Alföldön? Mikor kezdődött a borsodi palagáz-forradalom? Kiderült, hogy a Balaton alatt tízszer annyi metán van, mint a Kivu-tó alatt? Semmi más magyarázat nem jutott eszembe, aztán leértem a peronokig, megláttam, hogy itt majd Willy Wonka centrifugájának belsejében lehet várakozni, és hirtelen külföldön voltam, egy nem létező, mesebeli külföldön, ahol kazah-türkmén-venezuelai mértékű ásványkincsből áll elő ízléses, fantasztikusan modern, a magas művészetnek hódoló középítészet.

Budapest vett magának egy Lamborghinit

Smaott ;-)

#7398 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 29. 20:12

Bazmeg! Ma villamoson rám feküdt egy buzi! G€c1 nagy tömeg (rohadtul nem értem hova picsába megy annyi ember csúcsidő után), egymás nyakában, végülis nehezen lehet megkülönböztetni a tömegnyomást az udvarlástól. De volt kissé szellősebb időszak is, az meg nyomta nekem a fenekét, pedig lehetett volna úgy is állni, hogy nem nyomjuk egymást. Lökök rajta egyet, hátha észhez tér, de inkább még bíztatásnak veszi. Megálló, jönnek-mennek, rendeződünk, lett egy kis távolság, majd a következő újrarendeződéskor megint egymáshoz kerültünk oszt nyomja nekem megint a seggét - szintén lehetett volna lazábban lenni. Csak rászólok má, na hirtelen mingyá tudott másképp is állni hézagosabban ugye! A kurva életbe!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#7399 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 30. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 04. 29. 21:12

Bazmeg! Ma villamoson rám feküdt egy buzi! G€c1 nagy tömeg (rohadtul nem értem hova picsába megy annyi ember csúcsidő után), egymás nyakában, végülis nehezen lehet megkülönböztetni a tömegnyomást az udvarlástól. De volt kissé szellősebb időszak is, az meg nyomta nekem a fenekét, pedig lehetett volna úgy is állni, hogy nem nyomjuk egymást. Lökök rajta egyet, hátha észhez tér, de inkább még bíztatásnak veszi. Megálló, jönnek-mennek, rendeződünk, lett egy kis távolság, majd a következő újrarendeződéskor megint egymáshoz kerültünk oszt nyomja nekem megint a seggét - szintén lehetett volna lazábban lenni. Csak rászólok má, na hirtelen mingyá tudott másképp is állni hézagosabban ugye! A kurva életbe!

Örülj, hogy csak a seggét nyomta hozzád :p

#7400 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 30. 15:23

Ma, 4-6, forgalomban volt egy regi ICS... az utolso ajto minden megalloban _mindket_ oldalon nyilt automatikusan. Egy srac frankon a kocsik koze szalad le a muegyetemnel (pest fele ment a villanyos). Azert ez eleg veszelyes, ok hogy ki van irva ne tamaszkodj neki, de aki nem ismeri a jarast...

Samott

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.