HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1081 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 18:36

Idézet: avman - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 15:34

megfordultam egy-két helyen már, de ipari notit még sehol sem láttam, ahogy azt sem, h bárki is kivitte volna a konténerből a lapost..

Csak az ára miatt. Iparit is ki lehet nyírni, de akkor inkább vesz az ember valami eldobható fusit, vagy kisebb használt cumót, oszt 1.5 havonta eladja bolhán alkatrésznek.
Make love not Wor.

#1082 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 05. 11:00

Idézet: istu87 - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 1:24

Heló!

Én most vettem egy Benq Joybook r56-ot, és szomorúan szembesültem a ténnyel hogy sem a cd-jén sem a gyártó honlapján nincs hozzá XP-s driver, csak vistas, és nem is tervezik az elkészítését.
Tudtok valami okosat mondani hogy hogyan/honnan tudok beszerezni XP-s drivereket hozzá, esetleg valami alternatív driverrel nem oldható meg a dolog?
A segítségeket köszi előre is!

Egyébkén itt a specifikáció:
------------------------------------

CPU      
- Intel® Core™2 Duo processzor T5250
- Intel® Core™2 Duo processzor T7250

Chipkészlet     Intel® PM965
Grafikus chip     GeForce 8400M G
Rendszer memória     1 GB DDR-2 (max. 2GB)
Merevlemez     100 GB (5400RPM - SATA)
Optikai meghajtó     8X DVD Super-Multi (Support Double Layer)
LCD méret     15.4" wide
Felbontás     WXGA (1280 x 800)
Fényesség     200 nits
I/O portok     

USB 2.0: 4X
e-Sata: 1X

Firewire (IEEE1394): 1X

RJ-45 Ethernet port: 1X

RJ-11 Modem port: 1X
HDMI output: 1X
VGA/D-Sub port: 1X
ExpressCard slot: 1X

DC-in for power supply: 1X

Microphone-in: 1X
Headphone-out: 1X
Akkumulátor típusa     6-cell Lithium-Ion Battery, 53.3Whr (4800mAh)
Vezetéknélküli LAN     

Modem: Built-in 56K/V.92 modem
Lan: Built-in 10/100 Ethernet
WLan: Built-in 802.11b/g
Bluetooth: Built-in Rev. 2.0
Kártyaolvasó     4-in-1 (MS/MS-Pro/SD/MMC)
Hangszóró     (1) Sound Blaster Pro Compatible
(2) HD Audio
(3) Noise Suppression & Echo Cancellation supported

Szia!

Grat hozzá. Remélem minden rendben lesz vele. :)
Nekem sikerült XP-t rátolni. De látod mi van ha nem olvasod/keresgéled át a totyikot? Decemberben válaszolok. :D
Tessék:
XP a Benq Joybook R56ra

Szerkesztette: carr 2008. 12. 05. 11:02 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   csakme 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 05. 19:26

Sziasztok!

Az ACER Aspire 5730ZG-323G25MN laptoppal kapcsolatban lenne pár kérdésem.  :think:

Mivel nem találtam róla jó fotókat, ezért érdekelne, hogy külsőre hasonlít-e az Aspire 5730Z 323G32MN-es modellre. Ezen 4 USB port van, ebből 2 a jobb oldalon található (mindenképpen ilyet szeretnék az optikai egér miatt), illetve a monitor 16:9-es, 15,4". Az Aspire 5735 16:9-es, 15,6" monitorjai -bár ilyen teljesítményű gép lenne ideális-nem tetszenek, azért szeretném az 5730Z-vel megyegyező méretű és alakú kijelzőt.

Köszönöm szépen!  :rolleyes:

Ada

#1084 Felhasználó inaktív   Tropicalinto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:32

Sziasztok!
A véleményetekre volnék kíváncsi. Egy laptopot készülök vásárolni! Igazából már meg is rendeltem, mert nagyon barátinak tűnik az ára. :) De..
Egyik aggályom hogy: SIS671DX+968
Asztali gépem volt már SIS chippel, nem volt vele problémám. De azért szakavatottabb emberek véleménye is érdekelne.
A gép: ASUS F80S-4P072

Szerkesztette: Tropicalinto 2008. 12. 08. 11:33 -kor

#1085 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:40

Igen, és mi a kérdés?

#1086 Felhasználó inaktív   Tropicalinto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:46

Hát hogy ez a SIS chipset mennyire lenne rossz választás? Ti vennétek ilyet? Mennyivel rosszabb, mivel rosszabb mint egy Intel. Mert midnek csak annyit mondd általában hogy, hááát SIS-es.... de kézzel fogható hátrányt nem mondd.
Annyit néztem hogy dualchanelt nem kezel. De ebben a konfigurációban ez nem is lényeges.

#1087 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:33

Idézet: Tropicalinto - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 11:46

Mert midnek csak annyit mondd általában hogy, hááát SIS-es.... de kézzel fogható hátrányt nem mondd.

Akko rpróbáld ki tapasztald meg a saját bőrödön, hogy milyen szopni :-D
Make love not Wor.

#1088 Felhasználó inaktív   Tropicalinto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 13:33

Akko rpróbáld ki tapasztald meg a saját bőrödön, hogy milyen szopni :-D

Mint mondtam asztalim SIS-es volt. Semmi gondom nem volt vele!! Másik asztalim inteles, mind kettő asus alaplap, ezzel rengeteg gondom volt. Átlag felhasználóként továbbra sem tudom miben más.
De tényleg igazán jó fejek vagytok!!! KÖSZÖNÖM a kultúr segítségnyújtást! És véletlenül se mondjatok konkrétumot!
....

#1089 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:48

az a gond, hogy az egyedi es a kozossegi tapasztalat nem mindig esik egybe. egy szerencsetlen eszkoz nem mindig rossz, hanem mondjuk az esetek 5%-ban. egy jo eszkoz meg mondjuk csak 1%-ban. ha a jo eszkoznel az 1%-ba tartozol, akkor rossz tapasztalatod lesz rola, ha a rosszabb termeknel a 95%-ba, akkor arrol meg jo.

de milyen tanacsot lehet adni ebben az esetben? marmint ertelmeset?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1090 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:48

Mondanánk, de ha egyszer nincs? Amire kell, azt kiszolgálja, notebook esetében meg nem is feltétlenül kell több. Ha csak nincs nagy peched, előbb megy tönkre az optikai meghajtó vagy törik el a szalagkábel, mint ahogy a chipset elhasalna, pláne egy ilyen érett sorozatnál, mint az Asusnál az F széria.

#1091 Felhasználó inaktív   Tropicalinto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 13:48

az a gond, hogy az egyedi es a kozossegi tapasztalat nem mindig esik egybe. egy szerencsetlen eszkoz nem mindig rossz, hanem mondjuk az esetek 5%-ban. egy jo eszkoz meg mondjuk csak 1%-ban. ha a jo eszkoznel az 1%-ba tartozol, akkor rossz tapasztalatod lesz rola, ha a rosszabb termeknel a 95%-ba, akkor arrol meg jo.

de milyen tanacsot lehet adni ebben az esetben? marmint ertelmeset?

Mondjuk neked mi a saját véleményed! Én majd statisztikázok utána...

#1092 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 14:03

a velemenyemen mit akarsz statisztikazni? ez egy teljes ertelmetlenseg. statisztikazni a tapasztalatokat kell, es az sem egy konnyu dolog: hogy akarod kiszurni azt, hogy itt a forumon hozzaertok vannak, es nem az atlag?

tapasztalatom meg nincs, ha jol emlekszem a 486-osom chipsetje Sis volt, az a mai napig gondolom mukodokepes. de hogy ez mikepp fog segiteni egy modern notebook vasarlasahoz, az talany.
a forum ma:

#1093 Felhasználó inaktív   Tropicalinto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 14:37

A te egyetlen véleményeden semmit nem fogok statisztikázni, de majd ha még kapok többet akkor abból már tudok valamit levonni. Nem országos lefedettségű közvélemény-kutatást  gyártok. Csak feltételeztem, hogy egy ilyen fórumban, akadnak hozzáértők, akik majd esetleg segítenek. Ehelyett kukacoskodó "szakbarbárokba" futok. Akik értelmetlenségeken rágódnak. Mi ebben a jó??

#1094 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 15:33

azok a szakbarbarok esetleg mar vegeztek statisztikat a sajat felhasznaloik kozott, igy rovid es velos velemenyuk azon alapszik. viszont mivel megvan ez a velemenyuk sajat tapasztalatuk egy rossz hiru termekrol nem nagyon lesz.

sok sikert a statisztikahoz, de gyanus nekem, hogy nem lesz tul sok adatod hozza.
a forum ma:

#1095 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 18:49

Nekem is volt SIS chipsetü ASUS alaplapom. Az egy asztali gépben volt, és több mint négy és fél évet ment folyamatosan. Még mindig megvan, csak a videokártya nem akart már vele menni.
"Légy szerény mint én..."

#1096 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 16:07

nos, ugy tunik en is eljutottam a topik cimenek kerdesehez. le kene cserelnem a notebookom, es valami "hasonlot" szeretnek. ehhez kene a tanacs.

az elod egy Compaq Armada M300-as, 12'-es masfel kilos sub. mostanaban megjelentek a piacon olcso sub-ok, be is tertem a minap egy boltba, hogy ranezzek. haaaaat... tudtam, hogy nem az a szint, de hogy ennyire!? csuklik, nyeklik, tiszta muanyag szappantarto az egesz. (egy msi volt az alany.) minap meg egy ismerosomnel lattam meg, hogy Fuji U200-asa van. az meg egy feltegla, szerintem tobb, mint 5cm.. ismeros meg mondja, hogy potyognak le rola a gombok. nem paras ember amugy: "szerencsere a wifi ki/be kapcsolo bekapcsolt allapotban esett le, szoval nem zavar annyira." :D

igy tehat fajo szivvel letettem az uj note vasarlasarol, es akkor inkabb a 70-100e-es arkategoriaban vennek egy "rendeset". ehhez kene a tanacs, hogy mit is ajanlotok. (a kategoria egy nagyjabol masfel GHz PentiumM, 1G memoria)

osszeszedtem azt is (okulva az elodbol), hogy mire is vagyom.
1) igencsak jo lenne, ha normalisan nezne ki. az elod szinte tokeletesen egy fekete teglatestet ad ki. az uj stilus mindenfele hajlitott vonallal es szinkavalkaddal nekem sajnos nem jon be annyira. no meg ugyancsak azt hiszem, hogy minel tisztabb a stilus, annal ellenallobb a kulso behatasokkal szemben.
2) nem gondoltam volna, de a Fujibol okulva azert egy kicsit vekonyabb kivitel is szimpatikus lenne. itt persze teljesen lehetetlen a keres: az elod 2.2cm vastag, amit ha jol ertem senki sem er el. :) de persze par milimeter nem szamit.
3) legyen konnyu. :) az elod itt is okitott: ott kulon dokkoloban van a dvd olvaso, ez nekem tokeletesen megfelel. nem kell a gepben ilyen legyen. (hogy kell-e dokkolo valojaban, meg nem is tudom..)
3) legyen csondes a hutese! az elod nagyon jol szellozik, bootolas utan le is all a ventillatora (vagy olyan lassu, hogy hallhatatlan.) szoval szeretnem, ha nincs terheles alatt, akkor legyen minel csendesebb.
3) legyenek hozza olcsoak az alkatreszek. (az elod 35e Ft-os gyari, illetve 20e Ft-os utangyartkott akumulatora igen remiszto volt, amikor elromlott!) szoval fontos, hogy lehessen hozza ertelmes aron akumulatort venni, es emiatt szeretnem, ha DDR2-es memoria lenne benne.
4) legyen benne legalabb 2 db USB, legalabb az egyik 2.0-as. (az elod 1 db usb-je kisse nehezkesse teszi az eletet.)
5) igazabol odzkodom a pocokegertol. (de lehet, hogy megiscsak meg kell szoknom..)
6) ha van rajta meg egy kis garancia, attol nem riadok meg. :D

ami nem erdekel: a gep technikai sebesseg parameterei (memoria, winchester, videokartya, processzor sebessege -- persze ertelmes hatarokon belul.) egyedul a sok cache erdekel.

amit eddig lattam, az egy Dell Latitude D410 72e-ert (plusz afa, de azzal majd kezdunk valamit..) nem szep, allitolag kisse hangos.. nezegettem meg az IBM X41-et, az a pocokegeren kivul jo valasztasnak tunik, igaz draga (ebay: 126e, igaz meg 9 honap garanciaval.)

szoval mit, hol? varom az otleteket!
a forum ma:

#1097 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 12:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 16:07

nos, ugy tunik en is eljutottam a topik cimenek kerdesehez. le kene cserelnem a notebookom, es valami "hasonlot" szeretnek. ehhez kene a tanacs.

az elod egy Compaq Armada M300-as, 12'-es masfel kilos sub. mostanaban megjelentek a piacon olcso sub-ok, be is tertem a minap egy boltba, hogy ranezzek. haaaaat... tudtam, hogy nem az a szint, de hogy ennyire!? csuklik, nyeklik, tiszta muanyag szappantarto az egesz. (egy msi volt az alany.) minap meg egy ismerosomnel lattam meg, hogy Fuji U200-asa van. az meg egy feltegla, szerintem tobb, mint 5cm.. ismeros meg mondja, hogy potyognak le rola a gombok. nem paras ember amugy: "szerencsere a wifi ki/be kapcsolo bekapcsolt allapotban esett le, szoval nem zavar annyira." :D

igy tehat fajo szivvel letettem az uj note vasarlasarol, es akkor inkabb a 70-100e-es arkategoriaban vennek egy "rendeset". ehhez kene a tanacs, hogy mit is ajanlotok. (a kategoria egy nagyjabol masfel GHz PentiumM, 1G memoria)

osszeszedtem azt is (okulva az elodbol), hogy mire is vagyom.
1) igencsak jo lenne, ha normalisan nezne ki. az elod szinte tokeletesen egy fekete teglatestet ad ki. az uj stilus mindenfele hajlitott vonallal es szinkavalkaddal nekem sajnos nem jon be annyira. no meg ugyancsak azt hiszem, hogy minel tisztabb a stilus, annal ellenallobb a kulso behatasokkal szemben.
2) nem gondoltam volna, de a Fujibol okulva azert egy kicsit vekonyabb kivitel is szimpatikus lenne. itt persze teljesen lehetetlen a keres: az elod 2.2cm vastag, amit ha jol ertem senki sem er el. :) de persze par milimeter nem szamit.
3) legyen konnyu. :) az elod itt is okitott: ott kulon dokkoloban van a dvd olvaso, ez nekem tokeletesen megfelel. nem kell a gepben ilyen legyen. (hogy kell-e dokkolo valojaban, meg nem is tudom..)
3) legyen csondes a hutese! az elod nagyon jol szellozik, bootolas utan le is all a ventillatora (vagy olyan lassu, hogy hallhatatlan.) szoval szeretnem, ha nincs terheles alatt, akkor legyen minel csendesebb.
3) legyenek hozza olcsoak az alkatreszek. (az elod 35e Ft-os gyari, illetve 20e Ft-os utangyartkott akumulatora igen remiszto volt, amikor elromlott!) szoval fontos, hogy lehessen hozza ertelmes aron akumulatort venni, es emiatt szeretnem, ha DDR2-es memoria lenne benne.
4) legyen benne legalabb 2 db USB, legalabb az egyik 2.0-as. (az elod 1 db usb-je kisse nehezkesse teszi az eletet.)
5) igazabol odzkodom a pocokegertol. (de lehet, hogy megiscsak meg kell szoknom..)
6) ha van rajta meg egy kis garancia, attol nem riadok meg. :D

ami nem erdekel: a gep technikai sebesseg parameterei (memoria, winchester, videokartya, processzor sebessege -- persze ertelmes hatarokon belul.) egyedul a sok cache erdekel.

amit eddig lattam, az egy Dell Latitude D410 72e-ert (plusz afa, de azzal majd kezdunk valamit..) nem szep, allitolag kisse hangos.. nezegettem meg az IBM X41-et, az a pocokegeren kivul jo valasztasnak tunik, igaz draga (ebay: 126e, igaz meg 9 honap garanciaval.)

szoval mit, hol? varom az otleteket!

http://www.pdamania.hu/content/7480/

Amiket leírtál, azok alapján ezt találtam, bár már ez sem kapható. HP általában stabil és minőségi. A 100000-150000 közötti kategóriában többet találsz. Én ilyet vettem T-Mobile-tól, de ez már kicsit többet tud: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF...15-3687778.html

Szerkesztette: zoli62 2008. 12. 10. 12:31 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1098 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 13:23

Amúgy a pöcökegeret egész gyorsan meg lehet szokni, ha csak az tart vissza az X41-től. Nekem ugytan eddig csak egy IBM-em volt (egy X20-as, pár napig), de könnyen átálltam pöcökegérre. Rajzolni nem lehet vele, de egyébként van olyan jó (sőt, pár szempontból jobb is), mint a touchpad. Pár személyes vélemény:
- ölben tartva a gépet, használhatóbb, mint a touchpad
- gépelés közben jobban kézre esik
- kisebb kézmozdulatokkal kezelhető, ez zsúfoltabb helyen (busz, vonat) meghálálja magát

Mondjuk a touchpadnak is van rengeteg előnye, például külső egér mellett nagyon jó dolog, ha a görgetősávokat (vagy, mint az én Powerbookomon, a kétujjas gesztusokat) tudod használni.

#1099 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 14:58

zoli62: koszonom. a masodik egyertelmuen nem, mert az szamomra kevesebbet tud. (a hordozhatosag sokkal fontosabb, mint a felesleges teljesitmeny! egy p3 500/600MHz-et valt le!!) a HP regen volt minosegi, ma mar altalaban nem az. szerencsere ezek meg compaq tervezesu notebookok sokszor. ;)

debaj: gorgetosavokat nem hasznalok, de ettol meg kenyelmetlen volt a pocokeger, amikor kenytelen voltam hasznalni. igaz nem napokig.

Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 10. 15:08 -kor

a forum ma:

#1100 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 15:05

Esetleg jó alternatíva lehet egy használt, régebbi, P szériás Lifebook is. Touchpad, 12", normális design, jó minőség.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.