de vissza az en vesszoparipamhoz, mert konkretizalodik a keresesem..
szoval az ibm X30-as vonal kiesett (30,31-ben gyenge a processzor, 32 ritka es draga az ebay-en, vegul egy buta kozepkategoriat kepvisel a masik ketto kozott..

)
maradt az IBM X40/41 (azonos processzorral nezem, ugyhogy gyakorlatilag nincs kulonbseg a ketto kozott, barmelyik jo nekem -- vicces amugy, hogy a regebbi a picit konnyebb..), illetve a HP nc4200-es. az IBM a jobb epitettsegu (velelmezem), joval konnyebb es kisebb. az nc4200-esben picit erosebb a processzor, kozepes az aku, jobb(!) a kepernyo (raadasul kornyezeti fenyhez allitja a fenyerot.. hogy mik nem vannak!), es van beepitett billentyuzetvilagitas. no es persze tapipad (es picokeger is!!)
mindkettot 70-90e Ft-os arkategoriaban lehet ebay-en megvenni, a HP-nak van egy 4e Ft-os elonye, hogy nem kell hozza masodik tapegyseget vennem (a regit tudom hasznalni), illetve a HP-bol lattam 1 ev garanciat is kinalni ebben az arban. (hogy az mikepp mukodik fogalmam sincs..)
szoval a HP kicsit olcsobb, kicsit kenyelmesebb. az IBM kisebb (cipeles), es erosebb. ti melyiket valasztanatok?