HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1501 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:56

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 11:35

Először próbáld meg azt, hogy valamivel megemeled a noti hátulját. Én két szódásüvegkupakot raktam a gép segge alá. 4-5 fok mínuszt jelent ez a megoldás, és ingyen van. Ha bevált, akkor barkácsolsz valami tartósabb megoldást, és kész is vagy.

Próbáltam, kevés. Tegnap fújtam egy asztali ventillátorral, az frankó volt, de én tüdőgyulladást kapok :)
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1502 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:46

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 16:43

A témához még annyit h mekkora kijelzőn akarjátok nézni ezeket az EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-videókat. Mert sztem amikor DVD-re írod nem fogsz tudni úgyse TB-okat ráírni. Szal nem tom minek "precízkedtek" ennyire.

Konvertálásnál és vágásnál muszáj kitömöríteni, és ilyenkor pörögnek a GB-ok és az EXTRA-k. Ez nem precízkedés. Nyilván ha kész a videó, akkor újra be lehet tömöríteni és akkor már csak DVD-nyit, vagy Blu-Ray lemeznyit foglal és azt írja ki az ember, nem az EXTRA-EXTRA-kat. A nagy monitorok és a HD tv-k korszaka meg már itt van, és kis idő kérdése, hogy a hagyományos képcsöves, PAL 576i-s, 50-72centis tévéket a sírba küldjék.

Hencidától-Boncidáig papának: én csak lakásméret miatt nem váltanék asztali gépről. Nem igaz, hogy nem alakítható ki neki elég hely. Ha mégis váltasz, akkor egy 3GHz-es P4-es Prescott-ot lazán ver egy középkategórás noti is (kisebb C2D-val). DDR2-es RAM épp úgy nem drága bele. A gyenge pontja egy notinak, az a videokártya. A Radeon 9600 mára már erősen elavult, az integrált videokártyák meg sajna 2x gyengébbek. Erős videokártyás noti meg csak a felsőkategóriában van, de az meg minden tekintetben lealázza a mostani asztali gépedet. Így, ha nem fontos a játék, egy középkategóriás noti bőven megteszi neked. Videóvágáshoz meg veszel egy 1TB-os külső tárolót.

Bármelyik notimárka megbízható, ha nem noname és van elég gari rá. Fuji-kra panaszkodnak, de azok sem rosszak, csak épp az olcsóbb alapanyagok miatt a hurcibálást nem bírják annyira. ACER-nek se olyan jó a híre mostanában, de arról sem lehet kijelenteni, hogy mind xar. Az alsó árkategória kikerülésével eleve sok bóvli kiesik a látókőrből.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1503 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 19:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 11:21

Dell/Toshiba/Lenovo vagy mi.

Asszem akkor a Dell/Lenovo környékén kezdek nézelődni, köszi.  :respect:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#1504 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 19:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:46

...A nagy monitorok és a HD tv-k korszaka meg már itt van, és kis idő kérdése, hogy a hagyományos képcsöves, PAL 576i-s, 50-72centis tévéket a sírba küldjék.

Hencidától-Boncidáig papának: én csak lakásméret miatt nem váltanék asztali gépről. Nem igaz, hogy nem alakítható ki neki elég hely. Ha mégis váltasz, akkor egy 3GHz-es P4-es Prescott-ot lazán ver egy középkategórás noti is (kisebb C2D-val). DDR2-es RAM épp úgy nem drága bele. A gyenge pontja egy notinak, az a videokártya. A Radeon 9600 mára már erősen elavult, az integrált videokártyák meg sajna 2x gyengébbek. Erős videokártyás noti meg csak a felsőkategóriában van, de az meg minden tekintetben lealázza a mostani asztali gépedet. Így, ha nem fontos a játék, egy középkategóriás noti bőven megteszi neked. Videóvágáshoz meg veszel egy 1TB-os külső tárolót.

Bármelyik notimárka megbízható, ha nem noname és van elég gari rá. Fuji-kra panaszkodnak, de azok sem rosszak, csak épp az olcsóbb alapanyagok miatt a hurcibálást nem bírják annyira. ACER-nek se olyan jó a híre mostanában, de arról sem lehet kijelenteni, hogy mind xar. Az alsó árkategória kikerülésével eleve sok bóvli kiesik a látókőrből.

Szerintem már kis idő se kell. Igaz, a megmaradt darabok még 30-40e közt ott vannak egyes polcokon, de rá se néznek már szinte szegénykékre. Én már kijelenteném, hogy a crt meghalt - miközben egy 19"-os crt-t nézek itt netezés közben.  :omg: :D

Sajnos a lakásméret azért szól bele a dologba (majd), mert 8nm-en van a PC+házimozi kombó. Amint kicsi jövevény érkezik, mindezt kilapátoljuk és gyerekágy kerül a helyére. Az egyik plazma pedig anyósoméknál végzi mindaddig, amíg nagyobb lakásba nem tudunk költözni. A laptopon pedig lehetne netezni, stb. Azt örömmel olvastam, hogy egy középkategóriás noti is simán kenterbe veri ezt a gépet, így a tervezett 140-160-as keretbe befér a dolog.  :D  Külső tárolónak meg asszem egyelőre a meglévő HDD-ket fogom használni, bár így elég körülményes lesz... (2db 80G-ás, egy 160-as, meg egy 250-es) Bár ahogy elnézem, nem olyan durvák a HDD árak...

#1505 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 21:29

Hi!

140 ezerig 3 év garival 15,4" vagy nagyobb kijelzővel, netezésre, wifivel mit tudtok ajánlani. Más igény egyelőre nincs.

Köszönöm!

#1506 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 22:02

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 20:54

Én már kijelenteném, hogy a crt meghalt - miközben egy 19"-os crt-t nézek itt netezés közben.

Én is kijelenteném szívesen, de még mindig nehéz nyomdai munkára is alkalmas TFT-t szerezni két sörért meg minimális cipekedésért. :)

#1507 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 06:21

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. Jul. 6., Monday - 22:29

Hi!

140 ezerig 3 év garival 15,4" vagy nagyobb kijelzővel, netezésre, wifivel mit tudtok ajánlani. Más igény egyelőre nincs.

Köszönöm!

Lenovo N500?
Bar kulsoleg (nem minoseg, inkabb design) sztem az N200 jobb volt.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1508 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 06:30

Szerintem már kis idő se kell. Igaz, a megmaradt darabok még 30-40e közt ott vannak egyes polcokon, de rá se néznek már szinte szegénykékre. Én már kijelenteném, hogy a crt meghalt - miközben egy 19"-os crt-t nézek itt netezés közben.  :omg:   :D

Két részre lehet bontani. A CRT monitorokat már sírba küldte és kapni se lehet. A tv-knél még van a polcon 1-2 hagyományos és otthonokban is van belőle még szép számmal, ezért hiába szorult ki, még nem halt meg teljesen. lax20 hozzászólása csak a tv-kkel volt kapcsolatos.

Sajnos a lakásméret azért szól bele a dologba (majd), mert 8nm-en van a PC+házimozi kombó. Amint kicsi jövevény érkezik, mindezt kilapátoljuk és gyerekágy kerül a helyére. Az egyik plazma pedig anyósoméknál végzi mindaddig, amíg nagyobb lakásba nem tudunk költözni.

Sarokba nem tudtok egy középméretű asztalt betenni? Mert a monitor és a billentyűzet nem foglal többet, mint egy noti. Az ATX tornyot meg beteszitek úgy az asztal alá, hogy ne legyen láb alatt, de még szellőzzön is. Noteszgépnél csak a gépház helyét spórolod meg, de az nem olyan óriási hely, amit jó kialakítással ne lehetne áthidalni.

Külső tárolónak meg asszem egyelőre a meglévő HDD-ket fogom használni, bár így elég körülményes lesz... (2db 80G-ás, egy 160-as, meg egy 250-es) Bár ahogy elnézem, nem olyan durvák a HDD árak...

HDD-k ára nagyon lement, kapacitásuk-sebességük nőtt, élettartamuk csökkenőben. 1TB-os külsőt kapsz 30-ért. Rack-kel vagy kerettel, mostani vinyóidat használva olcsón kijössz. A géppel mit kezdesz? Értelmes pénzért sajna nem lehet eladni egy P4-et, csak bagóért, hiába használható még jól.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1509 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 17:47

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 23:02

Én is kijelenteném szívesen, de még mindig nehéz nyomdai munkára is alkalmas TFT-t szerezni két sörért meg minimális cipekedésért. :)

Ez vitathatatlan.  :D :up:

#1510 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 17:52

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 7., kedd - 7:30

Két részre lehet bontani. A CRT monitorokat már sírba küldte és kapni se lehet. A tv-knél még van a polcon 1-2 hagyományos és otthonokban is van belőle még szép számmal, ezért hiába szorult ki, még nem halt meg teljesen. lax20 hozzászólása csak a tv-kkel volt kapcsolatos.

Sarokba nem tudtok egy középméretű asztalt betenni? Mert a monitor és a billentyűzet nem foglal többet, mint egy noti. Az ATX tornyot meg beteszitek úgy az asztal alá, hogy ne legyen láb alatt, de még szellőzzön is. Noteszgépnél csak a gépház helyét spórolod meg, de az nem olyan óriási hely, amit jó kialakítással ne lehetne áthidalni.

HDD-k ára nagyon lement, kapacitásuk-sebességük nőtt, élettartamuk csökkenőben. 1TB-os külsőt kapsz 30-ért. Rack-kel vagy kerettel, mostani vinyóidat használva olcsón kijössz. A géppel mit kezdesz? Értelmes pénzért sajna nem lehet eladni egy P4-et, csak bagóért, hiába használható még jól.

Hát, ilyen alapon a gőzgép se halt ki. ;) Én úgy értettem a kihalást, hogy az új készülékek terén.

A 19-es crt monitor alapterülete 45cm x 45cm. A súlya se kicsi. Szabad sarok nincs. A gyerekkel meg nem raknám egy szobába a PC-t. A laptopot meg ölben is tudom használni, használat után meg akár szekrénybe is tehetem.

A gépet sajna bagóért eladom. Végülis ha ingyen adnám oda, akkor se bánkódnék túlzottan, mert már rég megszolgálta az árát - persze az érem másik oldala meg az, hogy nagyon szeretm. Ha olyanom lesz akkor még az is lehet, hogy egy iskolának adományozom monitorostul.  ;)

#1511 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 06:38

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 7., kedd - 18:52

Én úgy értettem a kihalást, hogy az új készülékek terén.

Oké  ;)

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 7., kedd - 18:52

A 19-es crt monitor alapterülete 45cm x 45cm. A súlya se kicsi. Szabad sarok nincs. A gyerekkel meg nem raknám egy szobába a PC-t. A laptopot meg ölben is tudom használni, használat után meg akár szekrénybe is tehetem.

A gépet sajna bagóért eladom. Végülis ha ingyen adnám oda, akkor se bánkódnék túlzottan, mert már rég megszolgálta az árát - persze az érem másik oldala meg az, hogy nagyon szeretm. Ha olyanom lesz akkor még az is lehet, hogy egy iskolának adományozom monitorostul.  ;)

Ha + CRT, akkor talán jogos a csere noteszre. De még ez esetben is megfontolnám a helyedben TFT vásárlását. Mondjuk asztalnak valami lezárható szekrényrészébe menne a monitor, a gép meg valami olyan helyre, ahol a gyerek nem püföli, nem esik neki, nem botlik benne, kábelekhez, hálózati aljzathoz nem fér hozzá és eszébe nem jut a cumisüveg tartalmát beleönteni.

Csak akkor válts, ha egyébként mindenképp megtennéd modernizáció címén és a mobilitását is kihasználnád, a szekrénybe elrejtésen túl. Kizárólag egyetlen dolog miatt váltani nem érdemes. Bár az jön le, hogy mindenképp váltanál és a 8nm (?) tényleg nagyon kicsi  :think: De azért gondold át ezt a lehetőséget is. Ha meg nem, akkor a ~150e-s középkategóriás noti megvár a bolt polcán.

Eladni a P4-et alkatrészenként érdemes. 2GB DDR2 azért még ér valamit, külön a proci, ház, táp, hűtők. Egyben csak akkor, ha adnak érte értelmes pénzt monitorostól.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 08. 06:52 -kor

#1512 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 07:30

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 7:38

Eladni a P4-et alkatrészenként érdemes.

Csak ugye kérdés, hogy megéri-e a duplaannyi árat a hatszoranyi idő, amit el kellett szopni a bizniszeléssel.

#1513 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 19:20

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 7:38

Oké  ;)

Ha + CRT, akkor talán jogos a csere noteszre. De még ez esetben is megfontolnám a helyedben TFT vásárlását. Mondjuk asztalnak valami lezárható szekrényrészébe menne a monitor, a gép meg valami olyan helyre, ahol a gyerek nem püföli, nem esik neki, nem botlik benne, kábelekhez, hálózati aljzathoz nem fér hozzá és eszébe nem jut a cumisüveg tartalmát beleönteni.

Csak akkor válts, ha egyébként mindenképp megtennéd modernizáció címén és a mobilitását is kihasználnád, a szekrénybe elrejtésen túl. Kizárólag egyetlen dolog miatt váltani nem érdemes. Bár az jön le, hogy mindenképp váltanál és a 8nm (?) tényleg nagyon kicsi  :think: De azért gondold át ezt a lehetőséget is. Ha meg nem, akkor a ~150e-s középkategóriás noti megvár a bolt polcán.

Eladni a P4-et alkatrészenként érdemes. 2GB DDR2 azért még ér valamit, külön a proci, ház, táp, hűtők. Egyben csak akkor, ha adnak érte értelmes pénzt monitorostól.

Kihasználnám a mobilitást is. Céges laptopot nem egyszer cibálom haza pont ezen célból, hogy pár dolgot mobilizálhatóvá tegyek.  ;)  Nagyrészt amúgy pont a kábelek miatt cserélném le - a net már sikeresen -1 kábel.  :D

A 2GB meg sajnos még DDR1... Már annak is örülök majd, ha el tudom adni - persze nem kapkodom el a dolgot, még ráér. A picúr még csak tervben van, nem úton.  ;)

#1514 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 06:46

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 16:53

Jelenleg egy P4-es 2,8-as Prescot magos Intel ketyeg 3GHz-en 2Giga DDR2-es RAM társaságában.

Gondolom az 1-et akartad hangsúlyozni, aztán elgépelés miatt 2 lett belőle. Még csodálkoztam is, hogy P4 + DDD2, de végülis nem lehetetlen.

Jó'van. Akkó' vegyed. Engedély megadva  Kép  :Đ

#1515 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 16:53

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 7:46

Gondolom az 1-et akartad hangsúlyozni, aztán elgépelés miatt 2 lett belőle. Még csodálkoztam is, hogy P4 + DDD2, de végülis nem lehetetlen.

Jó'van. Akkó' vegyed. Engedély megadva  Kép  :Đ

Jah, hogy most éppen nem eladom a kütyüt?  :omg:

Jaja, az 1-et szerettem volna említeni.  :respect:

Sir, yessssss sir!  :Đ Kép

#1516 Felhasználó inaktív   kz2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 17:46

Üdv.Mindenki!
A következő kérdésem lenne:két noti között hezitálok az asszonynak a családi béke megőrzése véget:)
HP pavilion dv51140  Mobile Intel® Pentium® dual-core T3200 2000 MHz és NVIDIA® GeForce Go 9200M-GS 256MB
ill.
DELL Studio 1537  Mobile Intel® Core2 Duo T5800 (2mag,64bit)  2000 MHz és Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Kijelző a HP WXGA a DELL WXGA LED

A HP 140+fa  A DELL 188+fa  Azok a paraméterek világosak amiket nem írtam, de ezt nem tudom belőni megér-e ekkora különbséget v. csak parasztvakítás.
Használat: norm. + néha a gyerekek is rárabolnak játszani (ez tuti), de semmi űberbrutál játék .

:think: szóval aki tud segítsen minden hozzászólást előre is megköszönök

#1517 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 20:24

Hi!

Azt is nézd, hogy a Dell 3 év garit ad. Állítólag a Dell-ek legtöbbje azért még 3 év után is laptop marad, ami nem minden HP-ről mondható el (nekem még csak HP fényképezővel volt gondom: intenzív hazsnálat után kiesett a bekapcs. gomb :Đ ).

De ezt mind csak hallottam. Cáfoljatok nyugodtan, ha rosszul tom.

#1518 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 20:43

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 21:24

Hi!

Azt is nézd, hogy a Dell 3 év garit ad. Állítólag a Dell-ek legtöbbje azért még 3 év után is laptop marad, ami nem minden HP-ről mondható el (nekem még csak HP fényképezővel volt gondom: intenzív hazsnálat után kiesett a bekapcs. gomb :Đ ).

De ezt mind csak hallottam. Cáfoljatok nyugodtan, ha rosszul tom.

:offtopic:

A HP minden, csak nem fényképezőgép.

on

#1519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 21:23

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 21:43

on

Meg kell nézni az árfekvését, nekem 2 HP volt, kicsit széthullottak, de a kettő együtt került annyiba, mint ha sorban vettem volna pár igényesebbet. Bár most Panasonic van, családban kisebb Canon/Nikon/Kodak lett elszórva, ügyfeleknél sem hullik annyira a HP, bár idővel a gombjaival lesz baj.
Make love not Wor.

#1520 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 21:49

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 20:43

on

Jó, jó. De ha ebből indulunk ki, akkor ami nem tükrös az sem az. Az átlag halandónak azonban arra nincs pénze (bár vannak már "alacsony" árú tükrösök, de azok meg nem is igazán azok...

Na erről ennyit :Đ Aki kihámozza, az már tud vmit :D

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.