HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1881 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 12. 12:24

Idézet: H0PE - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:52

Koszi a valaszokat, egyenlore meg nem kaptam eredeti kerdesre valaszt, ha netan valaki tud valami konkretumot, koszonom elorre is a valaszt.

Hogy konkrétumot is adjak, íme. itt lehet Gamer notebookot konfigolni, és az itt összerakott konfiggal már sokkal egyszerűbb zaklatni a magyar kereskedőket:

http://www1.euro.dell.com/content/products...s=dhs&cs=ukdhs1

Elvileg bármilyen viszonteladóhoz mehetsz, bármelyik vásárolhat az előző listámban lévő nagykerekből.
Desktop: HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, 2xKingston HyperX 120GB SSD Raid0, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Icon7 Z500
Noti: Toshiba Portege R700 Ci5 M460 CPU, 4GB DD3, 320Gb HDD, 13,3"

#1882 Felhasználó inaktív   H0PE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 13:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 11:10

Megfejtenénk, csak ne szopassuk egymást hiába, mennyi a keret? Aztán mondok kereskedőt, és vagy.

Hogy mennyi a keretem, azt nem ohajtom veled megosztani, bocs, ha szemelyesnek veszed a dolgot.

Nyilvan valoan a "konfiguraljuk szet az agyunkat mert olyan szep ez a weboldal" mar tul vagyok, erre kertem arajanlatot, amire nem kaptam valaszt, de ezt is irtam. A magyar cegeknel nincs ilyen konfig lehetoseg, sot az ausztriai es nemet oldalon sem volt, egyedul a UK Dell oldalon meg alienware oldalan. Ha ez jelent valamit egyaltalan, de lehet nektek van igazatok es mindent belehet szerezni itthon is, csak lustak a weboldalakat frissiteni. :)

A gepet is leirtam (igaz nem irtam proci sebesseget, es pontositok, elirtam a ramot is DDR2 keves egy ilyenbe):

SLI GTX260, Quad Core vagy I7es 2.5Ghz, 1300 vagy 1600Mhz FSB alaplap (hogy legyen mar ertelme a nagy meg szep meg gyors procinak meg ramnak meg vinyonak ugye), 6GB DDR3 1033Mhz vagy gyorsabb rammal, HD Kijelző, 128GB SDD Vinyo.

Talan csak rendelesre lehet, passz.

Szerkesztette: H0PE 2009. 10. 12. 13:17 -kor

H0PE

#1883 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 15:26

Idézet: H0PE - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 12:16

Hogy mennyi a keretem, azt nem ohajtom veled megosztani, bocs, ha szemelyesnek veszed a dolgot.

Nyilvan valoan a "konfiguraljuk szet az agyunkat mert olyan szep ez a weboldal" mar tul vagyok, erre kertem arajanlatot, amire nem kaptam valaszt, de ezt is irtam. A magyar cegeknel nincs ilyen konfig lehetoseg, sot az ausztriai es nemet oldalon sem volt, egyedul a UK Dell oldalon meg alienware oldalan. Ha ez jelent valamit egyaltalan, de lehet nektek van igazatok es mindent belehet szerezni itthon is, csak lustak a weboldalakat frissiteni. :)

A gepet is leirtam (igaz nem irtam proci sebesseget, es pontositok, elirtam a ramot is DDR2 keves egy ilyenbe):

SLI GTX260, Quad Core vagy I7es 2.5Ghz, 1300 vagy 1600Mhz FSB alaplap (hogy legyen mar ertelme a nagy meg szep meg gyors procinak meg ramnak meg vinyonak ugye), 6GB DDR3 1033Mhz vagy gyorsabb rammal, HD Kijelző, 128GB SDD Vinyo.

Talan csak rendelesre lehet, passz.

Szia!

Tuti, hogy csak rendelésre lesz, lévén senki nem készletez egyedileg konfigurálható 600.000 Ft-os gépet, lévén ha már valaki rászán ennyit, akkor biztosan másmilyet akar, mint ami készleten van. Ettől függetlenül azon csodálkozom, hogy nem kaptál ajánlatot a gépre.
Dobd fel kérlek, pontosan mit konfigoltál ki, és kerítek neked rá ajánlatot ;)
Desktop: HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, 2xKingston HyperX 120GB SSD Raid0, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Icon7 Z500

#1884 Felhasználó inaktív   gabrik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 13. 08:28

Ha már úgy is sikerült összeállítani a dell gépet a honlapon, megvásárolni miért nem tudjátok ott? (csak félig kérdezem komolyan, azt hittem ilyet lehet...)

#1885 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 09:51

Idézet: gabrik - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 7:28

Ha már úgy is sikerült összeállítani a dell gépet a honlapon, megvásárolni miért nem tudjátok ott? (csak félig kérdezem komolyan, azt hittem ilyet lehet...)

Sajna magyarországon nem direkt szállítási, hanem disztribútori vonalat épített ki a Dell, és nem annyira támogatják a külföldről történő direkt beszállítást.
Ettől függetlenül mondjuk Alienware-t ami tuti nincsen magyar lokalizációval, érdemes lehet berendelni, vagy megpróbálni berendelni onnan.

#1886 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 10:36

Idézet: Ignis - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 10:51

Sajna magyarországon nem direkt szállítási, hanem disztribútori vonalat épített ki a Dell, és nem annyira támogatják a külföldről történő direkt beszállítást.
Ettől függetlenül mondjuk Alienware-t ami tuti nincsen magyar lokalizációval, érdemes lehet berendelni, vagy megpróbálni berendelni onnan.

Nem olyan reg a Westendben levo Dell shopban szemelyesen rendeltunk le 2 izomkockat. Erdemes oket is felhivni, felkeresni. De tessek horror arakra felkeszulni ...

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1887 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 12:42

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 9:36

Nem olyan reg a Westendben levo Dell shopban szemelyesen rendeltunk le 2 izomkockat. Erdemes oket is felhivni, felkeresni. De tessek horror arakra felkeszulni ...

Ata

A Dell shop is disztribútorokon keresztül hozatja be a gépeket, és csak azokat nem tudják beszerezni, amik nem is jönnek be Európába.
Éppen ezért ha az angol oldalon látszik valami, azt tuti, hogy be tudják hozatni.

#1888 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 13:02

Idézet: Ignis - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 13:42

A Dell shop is disztribútorokon keresztül hozatja be a gépeket, és csak azokat nem tudják beszerezni, amik nem is jönnek be Európába.
Éppen ezért ha az angol oldalon látszik valami, azt tuti, hogy be tudják hozatni.

Egyedi konfigot rendeltünk. Nem tudom kik és mikor illetve mivel hozták be az országba, de működik. Mi más kell?

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1889 Felhasználó inaktív   H0PE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 11:05

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 12:02

Egyedi konfigot rendeltünk. Nem tudom kik és mikor illetve mivel hozták be az országba, de működik. Mi más kell?

Ata

Ok, koszi az otletet, akkor megprobalok ha lesz idom elmenni a westendbe, megnezem mit mondanak arra amit en szeretnek osszerakatni.
H0PE

#1890 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 22:18

nemteljesen idevága kérdés de nem találtam jobbat XD

szal annyi h megoldhato-e ugy  akulso winyo h vezsek egy 1.5 terás szörnyeteget sima winyoként majd vmi kiherélt kulso házba belerakom s akkro már össze is tudom kotni a géppel...

nah?:D múkodne?:D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1891 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 22:26

Idézet: Asker - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 21:18

nemteljesen idevága kérdés de nem találtam jobbat XD

szal annyi h megoldhato-e ugy  akulso winyo h vezsek egy 1.5 terás szörnyeteget sima winyoként majd vmi kiherélt kulso házba belerakom s akkro már össze is tudom kotni a géppel...

nah?:D múkodne?:D

Hmmm...Nem egészen értem hogy mi itt a kérdés  ;)
Első értelmezésre annyit mondanék, hogy ha műxik a külső ház, akkor működni fog benne a HDD és külső HDD-ként fog működni ugye  :)

#1892 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 07:49

Idézet: Asker - Dátum: 2009. Oct. 14., Wednesday - 23:18

Igen, ezt ugy hivjak h USB-s rack, leegyszerusitve.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1893 Felhasználó inaktív   meszi160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 17:09

Sziasztok!
Szeretnék venni egy hordozható számítógépet, mindegy hogy notebook vagy laptop (bár nem is tudom igazán hogy mi a kettő közt a különbség).
Amire használnám: -netezés (chat, youtube)
                          -videónézés, zenehallgatás

Játékra egyáltalán nem használnám.

Ezeket ajánlották:
DELL Latitude C 400
Compaq Evo N610C

Én pedig néztem ezt: ECS A535 P3 laptop 28ért.

Légyszi segítsetek hogy melyiket lenne érdemes ezek közül választani, nekem a Compaq tetszene a procija miatt, legfeljebb vennék bele még 256 mb ramot, úgy néztem bővíthető.

Akksi nemigazán számít hogy mennyit bír, itthon használnánk tápról mehet.

Köszönöm előre is!

#1894 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 19:29

Idézet: meszi160 - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 18:09

Sziasztok!
Szeretnék venni egy hordozható számítógépet, mindegy hogy notebook vagy laptop (bár nem is tudom igazán hogy mi a kettő közt a különbség).

Ezeket ajánlották:
DELL Latitude C 400
Compaq Evo N610C

Légyszi segítsetek hogy melyiket lenne érdemes ezek közül választani, nekem a Compaq tetszene a procija miatt, legfeljebb vennék bele még 256 mb ramot, úgy néztem bővíthető.

Köszönöm előre is!

Én asztali gépnek 15,4"-es notit ajánlok mindenképpen. Pláne, ha belegondolunk, hogy a legolcsóbb gépsorozatok 15,4"-osak.
Ennek a fényében, a nagyobb kijelzős Compaq a nyerő az én olvasatomban.

#1895 Felhasználó inaktív   pcland-hu 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 18. 09:39

notebook , laptop ugyanaz két néven. :cool:  :cool:

#1896 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 10:15

Idézet: meszi160 - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 18:09

Sziasztok!

Ezeket ajánlották:
DELL Latitude C 400
Compaq Evo N610C

Köszönöm előre is!

Szia,

netezésre, youtube-ra meg office dolgokra (word excel) én egy IBM R52-őt vettem év elején, igaz 60-ba került, de 1,5MHz-es Centrino proci, 60GB vinyó, 1GB ram, 1,5 órás akksival, dokkolóval, ajándék egérrel, ja meg házhozszállítással.
Ha otthonra szeretnéd használni, akkor szerintem ne 12,1"-est nézz, hanem 15,4"-est cipelni úgy sem nagyon fogod, a kijelző meg mégis nagyobb. Nálam fontos volt a wifi, meg hogy xp akadálytalanul fusson.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1897 Felhasználó inaktív   meszi160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 11:20

Köszönöm az eddigi segítséget!

Sajnos 30-nál többet nem tudok rászánni, már így is feljebbtornáztam a keretemet rá.

Végül is nekem azért kellene hogy szobák közt lehessen hurcolászni, de a nagy gépet unom már ide-oda rakni, viszont azt még meg tudom tenni hogyha kicsinek találom a monitorát, hogy az itthoni TFT-t lehúzom a gépemről és rádugom ha ez megoldható.

Még az lenne a kérdésem hogy az a dokkoló micsoda?

Ha elmennék megnézni, akkor mire kell figyelni egy ilyen gépnél, vagy érdemes valami tesztprogramjellegű valamit lefuttatni rajta?

Köszönöm.

#1898 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 13:57

Sziasztok!
Főleg filmnézésre, netezésre kellene,HDMI csatlakozó ez miatt fontos.Kimondottan oprendszer nélküli gépet szeretnék, 150.000 Ft környékén... Tudtok valami okosat mondani?
Köszi!

#1899 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 14:28

Idézet: meszi160 - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 12:20

Köszönöm az eddigi segítséget!

Sajnos 30-nál többet nem tudok rászánni, már így is feljebbtornáztam a keretemet rá.

Végül is nekem azért kellene hogy szobák közt lehessen hurcolászni, de a nagy gépet unom már ide-oda rakni, viszont azt még meg tudom tenni hogyha kicsinek találom a monitorát, hogy az itthoni TFT-t lehúzom a gépemről és rádugom ha ez megoldható.

Még az lenne a kérdésem hogy az a dokkoló micsoda?

Ha elmennék megnézni, akkor mire kell figyelni egy ilyen gépnél, vagy érdemes valami tesztprogramjellegű valamit lefuttatni rajta?

Köszönöm.

A dokkoló az egy olyan kütyü, amire rácsatlakoztatsz otthoni monitort, egeret, billentyűzetet, tápkábelt, így ha hurcolászod notit, hazamész, belerakod dokkolóba, és semmit nem kell kötögetned, egyből egy otthoni gépként tudod használni. Kb ennyi.

Mire érdemes figyelni?
Szerintem kijelző (pixelhiba, elöregedés), billentyűzet nincs e elkopva, agyonhasználva (én egy "zongorázással" letesztelem :)), touchpad működik e, vinyó állapota, nem bad sectoros stb, sérülések, kontakthiba, gyanús viselkedés, ennyi jutott eszembe.

Tesztprogramról konkrétat most nem tudok, vannak monitor meg vinyó tesztelők, meg ott az Everest.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1900 Felhasználó inaktív   meszi160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 10:46

Értem, köszönöm szépen a segítséget! :respect:

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94