Elküldve: 2009. 11. 26. 15:08
Sziasztok,
Kerdesem: Milyen notebookot vegyek, ha mondjuk 500k-nal tobbet nem szivesen koltenek ra, de annyit igen ha tenyleg jo.
Feltetelek:
8 mag jo lenne - szerintem a kovetkezo evekben egyre jobban ki lesznek ezek hasznalva, nem akarok 2 vagy 4 maggal leragadni, es en evekre veszem a notit (mostani 4 vagy lehet mar 5 eves).
64 bit, mivel 8 giga ram lenne benne kesobb, most megteszi 4 giga is.
SSD vinyo, 128 giganal nem kell nagyobb.
15 colos, vagy akoruli. 17 sok, 13-14 keves.
Lehetoleg 2.5 kilonal ne legyen tobb, vagy ne sokkal.
NEM jatekra kell, nem erdekel a videokartya - sot: legyen inkabb gyengebb ami kevesebbet fogyaszt.
Amire eddig jutottam:
Apple - sajnos ugy latom tendencia, hogy romlik a minoseguk, hardveresen es szoftveresen is egyre rosszabb, szoval nem fogok applera valtani.
Lenovo - T42-esem van most (IBM), a T sorozatban 400-as, 500-ast is megneztem anno, ezek sem igazan a regi minoseg mar szerintem. 8 magosa talan 1 tipus volt, tulmutatott a koltsegvetesemen, es kezdek nem bizni bennuk ugy mint anno az IBM-ben lehetett.
Dell - ebbol sikerult egy jo konfigot osszellitanom 1300 font korul, eddig ez all legkozelebb a keresett gephez, csak SSD-t nem lehetett valasztani hozza, de gondolom az orvosolhato majd ha ez lesz a vege.
ASUS - 4 eve az IBM-mel egyutt a legjobbak kozott emlegettek ebben az arkategoriaban. Pocsek a honlapjuk, alig lehet tajekozodni melyik noti szeriajuk mire van kihegyezve, elsokorben nem talaltam kedvemre valot.
Barmi javaslat, hozzafuzes, masik marka, konkret tipus/konfig?