HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2051 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 30. 13:17

Idézet: Mr_Paris - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 15:00

az fasza, pláne annak fényében , hogy elvileg a vostrot üzletiként említi a dell a inspiront meg "otthoni"nak. Ebből kiindulva inkább a vostro felé indultam volna de így már nem.
köszi a válaszokat.

A 860-as egy gagyi consumer széria, a Vostro-ból a 12xx-ek és a felettiek a fél üzleti megoldások!
Ebből adódik a véleményem, miszerint az Inspiron egy klasszissal jobb.

Szerkesztette: Ignis 2009. 11. 30. 13:18 -kor

Desktop: HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, 2xKingston HyperX 120GB SSD Raid0, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Icon7 Z500
Noti: Toshiba Portege R700 Ci5 M460 CPU, 4GB DD3, 320Gb HDD, 13,3"

#2052 Felhasználó inaktív   mangobaby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 01. 13:28

Sziasztok,

notebookvásárlás előtt állok, a következőt néztem ki: Fujitsu Esprimo Mobile v6555

processzor: Intel Core 2 Duo T4200 (2 GHz)
memória: 2GB (DDR2) - ezt bővítenénk 4 GB-ra
HDD: 250 GB
aksi: Lithium Ion 6 cellás, 4400 mAh
grafikus vezérlő: NVidia GeForce 8200M G
hangkártya: Realtek ALC662

Windows7 futna rajta, elég gyakori használat, MS Office, internetelérés, zene- illetve webszerkesztés (mindkettő csak hobbiszinten - inkább csak a teljesítményparaméterek miatt írtam ide, tehát nem igény a legprofibb hangkártya pl.) - ezekre használnám, kíváncsi lennék a véleményetekre.  :think:   

Az egyik forgalmazó oldalán az szerepel, hogy az Esprimo Mobile v széria szinte minden elemére 3 éves gari van - erre a modellre pont nincs. Felejtős?

Volt már FSC notebookom (Amilo Pro v2030), gyakorlatilag pont 3 évig bírta. Utána rendszeresen -látszólag ok nélkül- kezdett egyre gyakrabban lefagyni (rendesen karban volt tartva, SP-k, vírusvédelem, stb). A szervizben annyit mondtak, hogy alaplaphiba. Az utolsó időkben már kb. 2 perc után eldobta magát, onnantól safe mode-ban lehetett még használni, pár hete már úgy sem. Az aksija sose bírta túl sokáig, talán max. 1 órát, később annyit sem. Mindezek miatt kissé szkeptikus vagyok a márkával kapcsolatban, hogy be merjem-e vállalni újra, bár ez egy másik széria.

Belenéztem itt az FSC-s szaktopikba, és bizonytalan lettem, nem egyértelmű az összkép...

Nettó 100 körül (oprendszer nélkül, memóriabővítés nélkül) ki kellene jönnie.
Előre is köszönöm a segítséget.

:rolleyes:

#2053 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 23:11

Vettem egy s12 lenovot. Az lenne a kérdésem, hogy meg tudom-e úgy menteni a feltelepített progikat( wint és a gyorsindítású linuxot is) hogy közben átpartícionáljam a vinyó. Minden klassz lenne, de a 160-as vinyót úgy osztották fel hogy a c: az 100gb, a d: az kb30gb és van egy rejtett partíció.(gondolom a linuxnak ami a qs bekapcsológombbal indul) Az a baj hogy a c: rendszer fat32-n van. Szeretném átpartícionálni és visszatenni a progikat.

#2054 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 23:54

Idézet: mexel - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 0:11

Vettem egy s12 lenovot. Az lenne a kérdésem, hogy meg tudom-e úgy menteni a feltelepített progikat( wint és a gyorsindítású linuxot is) hogy közben átpartícionáljam a vinyó. Minden klassz lenne, de a 160-as vinyót úgy osztották fel hogy a c: az 100gb, a d: az kb30gb és van egy rejtett partíció.(gondolom a linuxnak ami a qs bekapcsológombbal indul) Az a baj hogy a c: rendszer fat32-n van. Szeretném átpartícionálni és visszatenni a progikat.

átkell konvertálni ntfs é azt a particiót,adatvesztés nélkül átlehet tudomásom szerint.Legutóbb mondjuk xp alatt csináltam ilyet convert parancsal.

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 02. 00:01 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2055 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 06:47

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:36

Srácok, kinéztem egy ilyen sony csodát.
Jó vétel ez?

Megvettem hétfőn. Nagyon tetszik, nagyon designos, nagyon halk, elégedett vagyok vele. Behúztam hozzá, hogy logitech G13-at, hogy ne a klavit b@sszam szét a játékok miatt. Notebbok vásárlás 3évre letudva.
Mindenkinek ajánlom ezt a masinát!
Egy dolog van ami nem tetszik, a win gyárilag úgy osztta, fel az 500-as vinyót, hogy C: 500

Szerkesztette: Harlequin 2009. 12. 02. 06:48 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#2056 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 08:35

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 7:47

Megvettem hétfőn. Nagyon tetszik, nagyon designos, nagyon halk, elégedett vagyok vele. Behúztam hozzá, hogy logitech G13-at, hogy ne a klavit b@sszam szét a játékok miatt. Notebbok vásárlás 3évre letudva.
Mindenkinek ajánlom ezt a masinát!
Egy dolog van ami nem tetszik, a win gyárilag úgy osztta, fel az 500-as vinyót, hogy C: 500

Grat, használd egészséggel!

A kötetet pedig tudod zsugorítani, majd mellé egy másodikat létrehozni.

Csatolt fájl:

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2057 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 09:44

Köszi szépen!
www.radioQ.hu

#2058 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 16:13

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 23:54

átkell konvertálni ntfs é azt a particiót,adatvesztés nélkül átlehet tudomásom szerint.Legutóbb mondjuk xp alatt csináltam ilyet convert parancsal.

Köszi! A convert-et nem szeretném, ha jól tudom nem teljesen egyenértékű az ntfs-re formázott partícióval. Valahogy inkább lementeném a komplett partíciókat acronis-al ha sikerül, csak azt nem tudom, hogy a gépen lévő külön linux (?) partícióval mit kezdjek. ja, és másik kérdés, hogy pl hogyan telepítsek wint usb-n keresztül, mert optikai meghajtó nem sok van a gépben :) Sőt, azt sem tudom az acronist el tudom-e indítani valahogy cd nélkül. Lehet kiveszem a vinyót és az asztali gépemben megcsinálom ha nem lesz más, bár nincs kedvem a null kilométeres gépet szétkapni.

Szerkesztette: mexel 2009. 12. 02. 16:13 -kor

#2059 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 16:41

Idézet: mexel - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 16:13

Köszi! A convert-et nem szeretném, ha jól tudom nem teljesen egyenértékű az ntfs-re formázott partícióval.

Teljesen egyenértékű, ha Windows 2000-nél régebbi Windows operációs rendszer alatt formázták FAT32-re a merevlemezt, akkor olyan probléma előfordulhat, hogy 4 kb-os clusterméret helyett csak 512 bájtosat hajlandó beállítani. De ez ennél a gépnél nem nagyon fordulhatott elő.

#2060 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 16:57

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 16:41

Teljesen egyenértékű, ha Windows 2000-nél régebbi Windows operációs rendszer alatt formázták FAT32-re a merevlemezt, akkor olyan probléma előfordulhat, hogy 4 kb-os clusterméret helyett csak 512 bájtosat hajlandó beállítani. De ez ennél a gépnél nem nagyon fordulhatott elő.

Hümm. Nem emléxem mi volt  a nyűgöm a konvertálással, próbálom megkeresni, de nem is találom és nem is jut eszembe. :)

#2061 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 21:30

megoldottam

Szerkesztette: Harlequin 2009. 12. 02. 21:57 -kor

www.radioQ.hu

#2062 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 11:17

Sziasztok!

Úgy általában mi a véleményetek a Fujitsu notebookokról? Nekem még semmilyen tapasztalatom sincs ezekkel.
Egész pontosan a Fujitsu Amilo Pi3560-at szúrtam ki. Meglepően jó árban van. Azonkívül, hogy a design nulla, van valami hátulütője a gépnek?

#2063 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 11:55

Idézet: NTonee - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 11:17

van valami hátulütője a gépnek?

Igen, a márkája. :)

#2064 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 12:01

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 11:55

Igen, a márkája. :)

Na jó, de konkrétabban?  :D
Van két ismerősöm Fujitsuval, akiknél nem volt gond soha, nem hallottam panaszt tőlük egyszer sem.

#2065 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 13:24

Idézet: NTonee - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 12:01

Na jó, de konkrétabban?  :D
Van két ismerősöm Fujitsuval, akiknél nem volt gond soha, nem hallottam panaszt tőlük egyszer sem.

Beleestek a fél százalék szórásba, amit sikerült tartósra gyártani.
Make love not Wor.

#2066 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 17:26

Nem márkás notesztáskák vásárlásakor mire érdemes figyelni? Ránézek azt szétesik minőségű, 15.4"-os FuSi lenne benne szállítva néha napján. Case logic, Hama táskákat néztem eddig 5k alatt. Felejtősek?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2067 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 17:32

Igazából csak annyira érdemes figyelni, hogy valamennyire párnázott legyen a notesztartó része, meg fogja is a gépet, ne lötyögjön benne.

Én mondjuk noteszhátizsákban hordom, szerintem praktikusabb, de sokan nem szeretik.

#2068 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 18:16

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 17:32

Igazából csak annyira érdemes figyelni, hogy valamennyire párnázott legyen a notesztartó része, meg fogja is a gépet, ne lötyögjön benne.

Párnázottságot néztem én is elsősorban. A "mennyire fogja a gépet" a belső szíjazáson vagy min múlik? Úgy láttam a táskák két részre oszthatók alapvetően: egyik fajtának nem csak a lapjai, de a vékonyabb oldala is puha, míg a másik fajtának az oldalélei merev, kemény anyagból vannak.

A drágább és olcsóbb táskák között alig néhány érdemi különbséget figyeltem meg: a drágább fajtáknak a külső fogókái és szíjai vastagabbak, masszívabbnak tűnnek. A szíjak, fogók táskához csatlakozó, kampózható része a drágább típusoknál fém, az olcsóbbaknál műanyag. Meg a drágább cuccokon általában több a plusz zseb(rész).

Alapvetően nincsenek extra igényeim. Csak a notesz kerülne bele, és a táp. Még CD/DVD-ket sem nagyon tennék mellé.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2069 Felhasználó inaktív   Noodle1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 20:35

Sziasztok!

Erről a Toshiba notebookról írnátok nekem pár szót, esetleg véleményt, tapasztalatot (ha van ilyen..)? Vagy ha valakinek van róla egy teszt linkje az is jobb lenne a mostani semminél, én sajnos nem igen találtam. Ezt találtam legjobbnak ebben az ár/érték arányban, de kéne azért pár megerősítés mielőtt beruháznék rá.

Üdv, Noodle

#2070 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 21:23

Idézet: Noodle1990 - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 21:35

Sziasztok!

Erről a Toshiba notebookról írnátok nekem pár szót, esetleg véleményt, tapasztalatot (ha van ilyen..)? Vagy ha valakinek van róla egy teszt linkje az is jobb lenne a mostani semminél, én sajnos nem igen találtam. Ezt találtam legjobbnak ebben az ár/érték arányban, de kéne azért pár megerősítés mielőtt beruháznék rá.

Üdv, Noodle

Hasonló procival rendelkező gépet nyúztam ma egész nap, nagyon korrekt. A VGA-ról sem tudok rosszat mondani, persze kérdés mire szeretnéd használni. A Toshibákról sem tudok rosszat mondani, pedig járt már pár darab belőlük a kezeim között. Ha jól látom USB port 2 + 1 ESATA ... ezen tessék elgondolkodni, hogy elegendő-e ...

Nos, szerintem nem rossz vétel, főleg, hogy alapból 2 év a gari, ha jól látom.

Ata

Szerkesztette: attila007 2009. 12. 05. 21:24 -kor

Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104