HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2471 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 07. 20:28

Üdv!
Nem túl vad gamer/allround laptopot keresek 200k alatt. Némi guglizás után a core i5/HD5650 párosítás tűnik megfelelőnek. Egy modellt sikerült találni:

Acer AS5740G-434G50MN

Egy gáz van, hogy ez is már kifutott és nem nagyon van belőle elérhető. Ha tudtok alternativát, azt megköszönném. Ahogy néztem vidkarinál nem sok választás van, az 5470 azért nem az a kávéház, a GTS 350M kb. ott van, bár nem DX11-es (pont leszarom). Procinál AMD-vel nem foglalkoztam még egyáltalán, lehet azok is jók. Core i3-as nemtom elég lenne-e kihajtani ezeket a vidkarikat.

#2472 Felhasználó inaktív   Circa001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 09. 10:57

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni, kinéztem párat az olcsóbb kategóriából, mivel nincs sok pénzem rá sajna.
Na a lényeg, hogy lehessen vele játszani stratégiai játékokat, mondjuk gondolok itt a Total War sorozatokra.
Ha tudnátok pár tanácsot adni, hogy melyik legyen a felsoroltak közül azt megköszönném. Ha tudtok ebben az ákategóriában(130.000-145.000) jobbat azt is szívesen várom! De igazából annak örülnék a legjobban, ha sikerülne ebből a 4-ből kiválasztani a legjobbat! Jah és OP rendszer nem kell rá!

Asus K50IE-SX112D (ezt több barátom is ajánlotta, mivel Asus és Intel...)

Toshiba Satellite C650D-10E (ez tetszik még nagyon, tudásra olyan mint az asus, de barátaim az Intelt istenítik és emiatt a 2.)

MSI MEGABOOK CX600X-242HU (ez is kb ugyan az a rendszer mint az előző kettő, de itt is a márkát, megbízhatóságot kifogásolták)

ACER Aspire 5738ZG-443G25MN (ezt nem ajánlották, mert széthullik szerintük, de a véleményetekre kíváncsi vagyok azért)

Köszönöm szépen mindenkinek előre is!
puruttya

#2473 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:06

hello

tanacsot szeretnek kerni gep vasarlas ugyben.
a szuloknek kellene egy masina.
szempontok:
- kb. 120ezer forint lenne ra
- lehetoleg intel c2d (celeron semmikepp)
- 15"
- minimum 2 ev gari
(- ne legyen csilivili, inkabb matt burkolat)

ajanlottak nekem a toshiba-kat, meg a dell-eket.
egyeb marka, esetleg tipus?
koszonom a segitseget!
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2474 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Circa001 - Dátum: 2010. 08. 09. 11:57

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni, kinéztem párat az olcsóbb kategóriából, mivel nincs sok pénzem rá sajna.
Na a lényeg, hogy lehessen vele játszani stratégiai játékokat, mondjuk gondolok itt a Total War sorozatokra.
Ha tudnátok pár tanácsot adni, hogy melyik legyen a felsoroltak közül azt megköszönném. Ha tudtok ebben az ákategóriában(130.000-145.000) jobbat azt is szívesen várom! De igazából annak örülnék a legjobban, ha sikerülne ebből a 4-ből kiválasztani a legjobbat! Jah és OP rendszer nem kell rá!

Asus K50IE-SX112D (ezt több barátom is ajánlotta, mivel Asus és Intel...)

Toshiba Satellite C650D-10E (ez tetszik még nagyon, tudásra olyan mint az asus, de barátaim az Intelt istenítik és emiatt a 2.)

MSI MEGABOOK CX600X-242HU (ez is kb ugyan az a rendszer mint az előző kettő, de itt is a márkát, megbízhatóságot kifogásolták)

ACER Aspire 5738ZG-443G25MN (ezt nem ajánlották, mert széthullik szerintük, de a véleményetekre kíváncsi vagyok azért)

Köszönöm szépen mindenkinek előre is!

Hello, én a napokban vettem egy Asus x52-t, kinézetre nagyon hasonló az itt említett asushoz. 150k volt oprendszer nélkül, bár csak az integrált Intel 4500as vidokártya van benne. WIn 7 szerint 4,6 a pontszáma, asztaliban nvidia 7300 GS volt, annak 4,1 volt a száma a windows szerint, szóval kb össze tudod hasonlítani a teljesítményt. Amiért én ezt a gépet választottam az az, hogy az árához képest 3Gb DDR3 van benne megy Core i3 350M. Játék nálam max. flash játék, amúgfy sem bír nagyon erős játékokkal(pl. grid demo lowon lassú volt kicsit) de nem is erre való.

#2475 Felhasználó inaktív   killerbiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 11:35

Üdv!

Én is első laptopot készülök venni, és kettő között vacilálok. Leírom az adatokat, mert nincs kedvem keresgélni, hogy pont ilyen legyen.

Az első: Asus xsdaf-sx053d

Proci: AMD athlon dual core ( M320 2,1/800mhz/1mb L2)
Nagyfelbontású led kijelző
dvdíró, webcam, wlan. kártyaolvasó, 2048 mb ram, 320 gb hdd, 2 év garancia
ATI HD 5145 – 512mb videókártya
Ár: 140.000

A második: Acer eMachine E725 - 442g50w7

Intel pentium dual core t4400 (2,2ghz/800mhz/1mb l2)
500gb hdd, 2048mb ram, webcam, Intel GMA 4500 videókártya, dvdíró, wlan, wind 7 oprendszer.
ár: 150.000

E közül a kettő közül szeretnék választani, a lényeg az lennne, hogy netezésre, filmnézésre, meg 1-2 újabb játék futtatására legyen alkalmas, nem a legújabbak, de mondjuk egy COD5-6 futhatna rajta, vagy egy újabb need for speed, de a játék nem olyan fontos mint a minőség :D, előre is kösz a válaszokat!

#2476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: killerbiller - Dátum: 2010. 08. 13. 12:35

E közül a kettő közül szeretnék választani, a lényeg az lennne, hogy netezésre, filmnézésre, meg 1-2 újabb játék futtatására legyen alkalmas, nem a legújabbak, de mondjuk egy COD5-6 futhatna rajta, vagy egy újabb need for speed, de a játék nem olyan fontos mint a minőség :D, előre is kösz a válaszokat!

Játékon nevetünk, ha minőség kell, akkor az emachinét feledd el, de hamar. Részemről mondjuk az Asust is.
Make love not Wor.

#2477 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 12:48

Szerintetek ezért sok 190.000 Ft ? (Új):

--- SONY VAIO VPCEB1E1E/WI ---

(Windows® 7 Home Premium (64 bites) jár hozzá.)
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2478 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 18:28

Nem sok egyaltalan szerintem.

#2479 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 09:59

Ma felhívtam az RCE trade-et.
Azt mondták, h alkatrészhiány miatt nem javítható, visszakapom az árát.
No, kurvajó. Az előzőleg lementett win7-et mi a f.szomra fogom visszapakolni?
:@ Ha másik notit veszek, és oda állítom vissza a rendszert, az gáz lesz? okoz vmi szoftveres gondot?
Nem fog lehalni? fogom tudni menteni ami menthető?
Ati felé tendálok (ez Gf8400as mentés), valami használható VGA/CPU páros kellene, ami nem hal le egy vieó lejátszástól.
Mit ajánlotok? 24 hónap gari az alap!
~110e amit visszakapok, ehhez rakok még némi pénzmagot, s annak fényében veszek vmit.
7végén körül is nézek.

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 07. 29. 18:51

Srácok!

Mi a maximális idő amit egy noti szervízben tölthet?
Júni 26.-án adtam garis javításra, de még így július végén is csak azt mondják, hogy türelem már megrendelték az alkatrészeket.
-Vinyócsere (nem gond, azt mondta a szervizes srác, h max jövő 7 eleje)
-LCD panel szalagkábel-csere (max 2 hét)
-VGA kamera (Szalagkábellel együtt (ugyanott fut- szintén kb 2 hét))
-eSATA csati ellenőrzés (csak teszt, h megy-e egyáltalán, vagy teljesen kuka...
-ha még van más is, majd eszembejut... :Đ
ezeket így összeadva nem több mint 2 hét a javítás ideje.
Mivel Jún. 29.-én lejárt a garanciája, ezért vittem be még az előtt, hogy csinálják meg.
Mit lehet tenni? Várni? :/
Kezd már feltornyosulni a rendezni valóm...
Köszi előre is. :-D

#2480 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 10:59

Ha másik notit veszek, és oda állítom vissza a rendszert, az gáz lesz? okoz vmi szoftveres gondot?

Ha megoldható, inkább azt javasolnám, hogy egy frissen telepített rendszerre állítsd helyre az adataidat, és szánd rá azt a pár órát, amíg bekonfigurálod a szád íze szerint a gépet. Ilyen egyik gépről lehúzott, másik gépre felpakolt rendszerek nem biztos, hogy jól érzik majd magukat az új hardveren, ha meg OEM volt, akkor biztosan szopás lesz az újraaktiválással.

#2481 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 13:30

Ejj 'szameg.
Az nagyon cinkes. FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...
cinkes. Majd akkor megpróbálom addig visszarakni míg mondjuk mozbackup-al lementem FF-t, s majd az új rendszerre átmentem. :)
áh fakk... :banghead:
Jah, azért köszi. :respect:

Szerkesztette: carr 2010. 08. 26. 13:36 -kor

#2482 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 15:23

Még a 7vége előtt kukkoltam kettőt:
asus K52Jr
Lenovo G560A
utóbbi jónak tűnik. Bár az 512 VGA memót kevesellem.
Milyen az a noti amelyikben cserélhető a vga? Tudtok ilyenről?

#2483 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 17:55

Ezt a k.jó oldalt b+.
Mikor a HSZ-t írtam, még 32 találatot mutatott ugyanaz a beállítás.
Most már csak 27-et. :@ :mellow:
Mind1.
Gariban melyik a jobb?
Ha gáz van, akkor ASUS, vagy LENOVO intézi jobban/ügyfélközpontúbb a szervize?

#2484 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 14:30

FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...

Most meg nem mondom, hogy hol tárolja pontosan, de ehhez pár fájlt kell átmásolnod. XP alatt talán az Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles valamelyik alkönyvtárában volt, hetes alatt nem használok Firefoxot, de nem hinném ,hogy nagyon másfele lenne.

#2485 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 14:30

Ejj 'szameg.
Az nagyon cinkes. FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...
cinkes. Majd akkor megpróbálom addig visszarakni míg mondjuk mozbackup-al lementem FF-t, s majd az új rendszerre átmentem. :)
áh fakk... :banghead:
Jah, azért köszi. :respect:

Ezt másold át kompletten:

C:\Users\"felhasználó"\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\"xxxxxxxx".default

Az " jelek között értelemszerűen a gépedre jellemző karakterek lesznek.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 27. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 16:23

Még a 7vége előtt kukkoltam kettőt:
asus K52Jr
Lenovo G560A
utóbbi jónak tűnik. Bár az 512 VGA memót kevesellem.
Milyen az a noti amelyikben cserélhető a vga? Tudtok ilyenről?

Keveselled? Miért?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2487 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 27. 15:10

Keveselled? Miért?

Mert 673 milliárd forintért már van mutatóba pár 1 gigabájtos gép is. :-)

carr: a videokártya sok gépben cserélhető elméletileg (mert a diszkrét kártya néha nem az alaplapra van forrasztva, hanem külön kártyán csücsül), csak épp cseredarabot nem kapsz hozzá.

#2488 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:38

szent sándor atya, :respect: köszi. Ezt kipróbálom. :) csajos gépen is. holnap v. jövő 7en. :) Oda win7 megy.
Didyman: Mert ha lúd, legyen kövér. :)
debaj: A benq joybook R56-ban sajna alaplapra volt forrasztva. mondjuk az 2007es volt. de 2008ban vettem. :think:
Előfordulhat, hogy megveszem mondjuk ezt a (vmelyiket a kettő közül), és később ha már gyengének érzem ki tudom cseréltetni felárért, gariban?
Mik a lehetőségek ilyen esetben? Régebben asszem AMD/ATI valami új porton keresztüli külső VGA-s megoldást fejlesztett.
Azzal semmi fejlemény? kuka? :glare:

#2489 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 27. 16:38

és később ha már gyengének érzem ki tudom cseréltetni felárért, gariban?

Nem. Garin kívül se nagyon, ugyanis ilyen kártyák legfeljebb bontott gépből érhetők el végfelhasználóknak.

Vannak külső videokártyák is, én a Fujitsunak tudok egy megoldásáról, amit csak a mellé adott laptoppal tudsz használni, meg van az ASUS XG Station, ami Asus laptopokhoz jó, a mi tesztgépünket szépen szétcsattantotta, de állítólag szokott működni. Mindkettő Express Cardon keresztül csatlakozik (vagy lehet, hogy a Fujitsunak saját hülye csatlakozója van, nem tudom), mindkettő indokolatlanul drága, más hasonló irányú kísérletről nem hallottam, mindenki a mocsokdrága gamer laptopokat tolja inkább.

Ha legózni akarsz, vagy a teljesítmény az első szempont, akkor asztali gépet vegyél, egy átlagos gamer konfigot többszörös szorzóval tudsz megvenni mobil kivitelben.

#2490 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 17:21

Vettem észre. Asus gamer széria 400k körül van. Mondom anyád(at szeretném jól kényeztetni ennyiért). :wub:

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.