HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2461 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 02. 13:10

Sziasztok!

Előre is bocs, ha túl általános a kérdés, de nincs sajnos időm olyan sok mindent olvasni a témában.
Az első laptopomat szeretném megvenni, így nincs márkahűség vagy tapasztalat részemről.
Egy mondhatni általános célú gép kéne, főleg netezés és hasonló egyszerű tevékenységekre, de azért filmnézés, akár hd-ben, akár komoly flash cuccok, talán egyszerűbb játékok is lennének a felhasználási körben. Amit eddig kigondoltam szempontnak:
- nem fontos a könnyű hordozhatóság, nem fogok vele sűrűn utazni
- a képernyő legyen úgy 14-15 collos
- a proci jó lenne, ha 2 magos lenne
- vga mondjuk valami normális Ati vagy Nvidia, bár lehet, hogy ez már túlzás lenne a felhasználáshoz...
- 2 giga ram, esetleg több
- vinyó mondjuk 250 gb körül, de azért 160 gb mindenképpen
- wifi, dvd író
- legalább 2 év garancia
- oprendszer nem kell hozzá

Minderre olyan 100-150 Ft között gondoltam, persze jó lenne olcsón, de azért igyekszem rugalmas lenni. Remélem, nem írtam túl nagy elvárásokat ehhez az árszinthez.

Szerkesztette: Nightquest 2010. 08. 02. 13:12 -kor

#2462 Felhasználó inaktív   K.G. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 02. 14:58

Helló.
Konkrét javaslatokat szeretnék kérni. Notebook vásárlást tervezek. Nem játékra kéne, hanem szövegszerkesztésre, internetezésre és filmnézésre.(HD akár) Utóbbi kritérium miatt nem adnám 15"-es alá. Fontos lenne továbbá, a DVD írás, valamint a nagy tárhely. Ár olyan 100-150 körül. Nem ismerem túlságosan a márkákat, de az Acerről jókat hallottam. Előre is köszönöm a segítséget.

#2463 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Nightquest - Dátum: 2010. 08. 02. 15:10

Sziasztok!

Előre is bocs, ha túl általános a kérdés, de nincs sajnos időm olyan sok mindent olvasni a témában.
Az első laptopomat szeretném megvenni, így nincs márkahűség vagy tapasztalat részemről.
Egy mondhatni általános célú gép kéne, főleg netezés és hasonló egyszerű tevékenységekre, de azért filmnézés, akár hd-ben, akár komoly flash cuccok, talán egyszerűbb játékok is lennének a felhasználási körben. Amit eddig kigondoltam szempontnak:
- nem fontos a könnyű hordozhatóság, nem fogok vele sűrűn utazni
- a képernyő legyen úgy 14-15 collos
- a proci jó lenne, ha 2 magos lenne
- vga mondjuk valami normális Ati vagy Nvidia, bár lehet, hogy ez már túlzás lenne a felhasználáshoz...
- 2 giga ram, esetleg több
- vinyó mondjuk 250 gb körül, de azért 160 gb mindenképpen
- wifi, dvd író
- legalább 2 év garancia
- oprendszer nem kell hozzá

Minderre olyan 100-150 Ft között gondoltam, persze jó lenne olcsón, de azért igyekszem rugalmas lenni. Remélem, nem írtam túl nagy elvárásokat ehhez az árszinthez.

Találtam egy jó vételt, egy HP-Compaq Probook 4510s renew-t (Core 2 Duo 2,2 GHz, 3 Gb Ram, 320 Gb vinyó, Ati 4330) 140 bruttóért, mi a véleményetek?

#2464 Felhasználó inaktív   K.G. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Nightquest - Dátum: 2010. 08. 03. 14:31

Találtam egy jó vételt, egy HP-Compaq Probook 4510s renew-t (Core 2 Duo 2,2 GHz, 3 Gb Ram, 320 Gb vinyó, Ati 4330) 140 bruttóért, mi a véleményetek?

Ez 151 bruttóért. Igaz csak 250 giga, de Ati HD4570 512mg. Sokkal jobb kari.

A DVD super-multi az ír is, vagy csak olvas? :mellow:

Szerkesztette: K.G. 2010. 08. 03. 15:42 -kor

#2465 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: K.G. - Dátum: 2010. 08. 03. 17:41

Ez 151 bruttóért. Igaz csak 250 giga, de Ati HD4570 512mg. Sokkal jobb kari.

A DVD super-multi az ír is, vagy csak olvas? :mellow:

Ír is.
Amúgy nem csak a vinó kisebb, a proci is rosszabb és nem hallottam olyan jókat az Acer garis ügyeiről. Persze tudom, erre mindenki mást mond, nehéz ügy. Mindenesetre alapvetően nem játékra kell, szóval annyira nem számít a videókártya, a 4430-al is el lehet lenni nem túl új játékokkal, ahogy néztem és hát még is csak plusz 10.000 Ft... Azért elgondolkozok, de nem győzött meg.

#2466 Felhasználó inaktív   K.G. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Nightquest - Dátum: 2010. 08. 03. 15:52

Ír is.
Amúgy nem csak a vinó kisebb, a proci is rosszabb és nem hallottam olyan jókat az Acer garis ügyeiről. Persze tudom, erre mindenki mást mond, nehéz ügy. Mindenesetre alapvetően nem játékra kell, szóval annyira nem számít a videókártya, a 4430-al is el lehet lenni nem túl új játékokkal, ahogy néztem és hát még is csak plusz 10.000 Ft... Azért elgondolkozok, de nem győzött meg.

Hm. Igazad van. Akkor már érdemes i3-as procit keresni.
Erről mi a véleményed?

Szerkesztette: K.G. 2010. 08. 03. 16:19 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: K.G. - Dátum: 2010. 08. 03. 18:15

Hm. Igazad van. Akkor már érdemes i3-as procit keresni.
Erről mi a véleményed?

Na igen, ha nem számít az ár, akkor ez elég jól hangzik, de ez bőven túl van a 150 ezren, szóval nem igazán menne.

#2468 Felhasználó inaktív   Ny.Gabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 20:57

erről vélemény?

#2469 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 05. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 31. 14:55

Amekkorát a szerviz gondol. Jogi hátterét nem tudom pontosan, de Acereknél pl. előfordulnak több hónapok is. Logisztika, hivatalos szervizi papírmunka és miegymás miatt eléggé el tud kurvulni. Kérdezz rá esetleg, hogy cseregépet esetleg tudnak-e adni. Kínából van, hogy három nap alatt jön meg akármi, meg van, hogy két hónap. Sajnos ezzel én is be szoktam szopni.

Holnap megkérdem a cseregépet. :)
Köszi.
;)

#2470 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 06. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 07. 27. 15:47

Sziasztok!

Nem tudok dönteni három laptop között:

Dell Inspiron 1564 (legjobban ez tetszene,de ez a legdrágább)

HP G62 (Fényes a kijelző)

Asus K72F (csak 2 giga ram)

Egyetemre kellene, internet főleg, egyéb programok, néha játék

Közben rájöttem, hogy a Dell is fényes képernyős, az Asusról nem tudja valaki, hogy matt vagy fényes?

Azért a Dell helyből 3 év garija elég jelentős előny. És jó az itthoni supportja.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2471 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 20:28

Üdv!
Nem túl vad gamer/allround laptopot keresek 200k alatt. Némi guglizás után a core i5/HD5650 párosítás tűnik megfelelőnek. Egy modellt sikerült találni:

Acer AS5740G-434G50MN

Egy gáz van, hogy ez is már kifutott és nem nagyon van belőle elérhető. Ha tudtok alternativát, azt megköszönném. Ahogy néztem vidkarinál nem sok választás van, az 5470 azért nem az a kávéház, a GTS 350M kb. ott van, bár nem DX11-es (pont leszarom). Procinál AMD-vel nem foglalkoztam még egyáltalán, lehet azok is jók. Core i3-as nemtom elég lenne-e kihajtani ezeket a vidkarikat.

#2472 Felhasználó inaktív   Circa001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 09. 10:57

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni, kinéztem párat az olcsóbb kategóriából, mivel nincs sok pénzem rá sajna.
Na a lényeg, hogy lehessen vele játszani stratégiai játékokat, mondjuk gondolok itt a Total War sorozatokra.
Ha tudnátok pár tanácsot adni, hogy melyik legyen a felsoroltak közül azt megköszönném. Ha tudtok ebben az ákategóriában(130.000-145.000) jobbat azt is szívesen várom! De igazából annak örülnék a legjobban, ha sikerülne ebből a 4-ből kiválasztani a legjobbat! Jah és OP rendszer nem kell rá!

Asus K50IE-SX112D (ezt több barátom is ajánlotta, mivel Asus és Intel...)

Toshiba Satellite C650D-10E (ez tetszik még nagyon, tudásra olyan mint az asus, de barátaim az Intelt istenítik és emiatt a 2.)

MSI MEGABOOK CX600X-242HU (ez is kb ugyan az a rendszer mint az előző kettő, de itt is a márkát, megbízhatóságot kifogásolták)

ACER Aspire 5738ZG-443G25MN (ezt nem ajánlották, mert széthullik szerintük, de a véleményetekre kíváncsi vagyok azért)

Köszönöm szépen mindenkinek előre is!
puruttya

#2473 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:06

hello

tanacsot szeretnek kerni gep vasarlas ugyben.
a szuloknek kellene egy masina.
szempontok:
- kb. 120ezer forint lenne ra
- lehetoleg intel c2d (celeron semmikepp)
- 15"
- minimum 2 ev gari
(- ne legyen csilivili, inkabb matt burkolat)

ajanlottak nekem a toshiba-kat, meg a dell-eket.
egyeb marka, esetleg tipus?
koszonom a segitseget!
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2474 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Circa001 - Dátum: 2010. 08. 09. 11:57

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni, kinéztem párat az olcsóbb kategóriából, mivel nincs sok pénzem rá sajna.
Na a lényeg, hogy lehessen vele játszani stratégiai játékokat, mondjuk gondolok itt a Total War sorozatokra.
Ha tudnátok pár tanácsot adni, hogy melyik legyen a felsoroltak közül azt megköszönném. Ha tudtok ebben az ákategóriában(130.000-145.000) jobbat azt is szívesen várom! De igazából annak örülnék a legjobban, ha sikerülne ebből a 4-ből kiválasztani a legjobbat! Jah és OP rendszer nem kell rá!

Asus K50IE-SX112D (ezt több barátom is ajánlotta, mivel Asus és Intel...)

Toshiba Satellite C650D-10E (ez tetszik még nagyon, tudásra olyan mint az asus, de barátaim az Intelt istenítik és emiatt a 2.)

MSI MEGABOOK CX600X-242HU (ez is kb ugyan az a rendszer mint az előző kettő, de itt is a márkát, megbízhatóságot kifogásolták)

ACER Aspire 5738ZG-443G25MN (ezt nem ajánlották, mert széthullik szerintük, de a véleményetekre kíváncsi vagyok azért)

Köszönöm szépen mindenkinek előre is!

Hello, én a napokban vettem egy Asus x52-t, kinézetre nagyon hasonló az itt említett asushoz. 150k volt oprendszer nélkül, bár csak az integrált Intel 4500as vidokártya van benne. WIn 7 szerint 4,6 a pontszáma, asztaliban nvidia 7300 GS volt, annak 4,1 volt a száma a windows szerint, szóval kb össze tudod hasonlítani a teljesítményt. Amiért én ezt a gépet választottam az az, hogy az árához képest 3Gb DDR3 van benne megy Core i3 350M. Játék nálam max. flash játék, amúgfy sem bír nagyon erős játékokkal(pl. grid demo lowon lassú volt kicsit) de nem is erre való.

#2475 Felhasználó inaktív   killerbiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 13. 11:35

Üdv!

Én is első laptopot készülök venni, és kettő között vacilálok. Leírom az adatokat, mert nincs kedvem keresgélni, hogy pont ilyen legyen.

Az első: Asus xsdaf-sx053d

Proci: AMD athlon dual core ( M320 2,1/800mhz/1mb L2)
Nagyfelbontású led kijelző
dvdíró, webcam, wlan. kártyaolvasó, 2048 mb ram, 320 gb hdd, 2 év garancia
ATI HD 5145 – 512mb videókártya
Ár: 140.000

A második: Acer eMachine E725 - 442g50w7

Intel pentium dual core t4400 (2,2ghz/800mhz/1mb l2)
500gb hdd, 2048mb ram, webcam, Intel GMA 4500 videókártya, dvdíró, wlan, wind 7 oprendszer.
ár: 150.000

E közül a kettő közül szeretnék választani, a lényeg az lennne, hogy netezésre, filmnézésre, meg 1-2 újabb játék futtatására legyen alkalmas, nem a legújabbak, de mondjuk egy COD5-6 futhatna rajta, vagy egy újabb need for speed, de a játék nem olyan fontos mint a minőség :D, előre is kösz a válaszokat!

#2476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: killerbiller - Dátum: 2010. 08. 13. 12:35

E közül a kettő közül szeretnék választani, a lényeg az lennne, hogy netezésre, filmnézésre, meg 1-2 újabb játék futtatására legyen alkalmas, nem a legújabbak, de mondjuk egy COD5-6 futhatna rajta, vagy egy újabb need for speed, de a játék nem olyan fontos mint a minőség :D, előre is kösz a válaszokat!

Játékon nevetünk, ha minőség kell, akkor az emachinét feledd el, de hamar. Részemről mondjuk az Asust is.
Make love not Wor.

#2477 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 12:48

Szerintetek ezért sok 190.000 Ft ? (Új):

--- SONY VAIO VPCEB1E1E/WI ---

(Windows® 7 Home Premium (64 bites) jár hozzá.)
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2478 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 18:28

Nem sok egyaltalan szerintem.

#2479 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 09:59

Ma felhívtam az RCE trade-et.
Azt mondták, h alkatrészhiány miatt nem javítható, visszakapom az árát.
No, kurvajó. Az előzőleg lementett win7-et mi a f.szomra fogom visszapakolni?
:@ Ha másik notit veszek, és oda állítom vissza a rendszert, az gáz lesz? okoz vmi szoftveres gondot?
Nem fog lehalni? fogom tudni menteni ami menthető?
Ati felé tendálok (ez Gf8400as mentés), valami használható VGA/CPU páros kellene, ami nem hal le egy vieó lejátszástól.
Mit ajánlotok? 24 hónap gari az alap!
~110e amit visszakapok, ehhez rakok még némi pénzmagot, s annak fényében veszek vmit.
7végén körül is nézek.

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 07. 29. 18:51

Srácok!

Mi a maximális idő amit egy noti szervízben tölthet?
Júni 26.-án adtam garis javításra, de még így július végén is csak azt mondják, hogy türelem már megrendelték az alkatrészeket.
-Vinyócsere (nem gond, azt mondta a szervizes srác, h max jövő 7 eleje)
-LCD panel szalagkábel-csere (max 2 hét)
-VGA kamera (Szalagkábellel együtt (ugyanott fut- szintén kb 2 hét))
-eSATA csati ellenőrzés (csak teszt, h megy-e egyáltalán, vagy teljesen kuka...
-ha még van más is, majd eszembejut... :Đ
ezeket így összeadva nem több mint 2 hét a javítás ideje.
Mivel Jún. 29.-én lejárt a garanciája, ezért vittem be még az előtt, hogy csinálják meg.
Mit lehet tenni? Várni? :/
Kezd már feltornyosulni a rendezni valóm...
Köszi előre is. :-D

#2480 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 10:59

Ha másik notit veszek, és oda állítom vissza a rendszert, az gáz lesz? okoz vmi szoftveres gondot?

Ha megoldható, inkább azt javasolnám, hogy egy frissen telepített rendszerre állítsd helyre az adataidat, és szánd rá azt a pár órát, amíg bekonfigurálod a szád íze szerint a gépet. Ilyen egyik gépről lehúzott, másik gépre felpakolt rendszerek nem biztos, hogy jól érzik majd magukat az új hardveren, ha meg OEM volt, akkor biztosan szopás lesz az újraaktiválással.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.