Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész
Elküldve: 2008. 04. 08. 10:00
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen 15,4"-s vagy 17"-s Notebookot javasoltok 200.000ig bezárolag, lehetőleg játékokra is alkalmas legyen.
Szétnéztem már nagykerekben ahol vásárolni tudok, MSI,ASUS,ACER notik vannak, de az sem katasztrófa ha nem nagykerből kell megvennem.
Elsőre az MSI EX600 vagy EX610-t néztem ki, ha valakinek ezekről van valami konkrét tapasztalata megoszthatná velem. Ahol eddig olvasgattam nagyjábol azt hozták ki, hogy a EX610nek jobb a GPUja viszont a 600nak talán jobb a procija.
Persze más alternativa is érdekel
Előre is köszi a segítséget
Elküldve: 2008. 04. 08. 17:02
Én annyit szeretnék neked elmondani,hogy ha olyan gépet keresel amivel tudsz játszani is rendesen 200000Ft-ért akkor annak nem lesz normális a minősége (könnyen meghibásodhat). MSI gépekről én nem igazán hallok jót
Elküldve: 2008. 04. 09. 23:31
Van-e valakinek tapasztalata a következő masinával kapcsolatban:
http://www.usanotebo...oduct&prid=6447
Meg általában a Toshiba A200-as sorozattal:
- akku-idő
- megbízhatóság
- élettartam
- "kopás" (fényes fekete tető miatt)
És, ha itt tartunk, a processzorról (T7250) és a videókártyáról (ATI HD2600 XT)?
Előre is köszönöm.
Üdv, Vino
Elküldve: 2008. 04. 10. 06:52
Idézet: vino-et-veritas - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 0:31
Van-e valakinek tapasztalata a következő masinával kapcsolatban:
http://www.usanotebo...oduct&prid=6447
Meg általában a Toshiba A200-as sorozattal:
- akku-idő
- megbízhatóság
- élettartam
- "kopás" (fényes fekete tető miatt)
És, ha itt tartunk, a processzorról (T7250) és a videókártyáról (ATI HD2600 XT)?
Előre is köszönöm.
Üdv, Vino
Hali!
Ha nem cipeled magaddal korrekt kis gépecske. A cipelést nem birja, a teteje nagyon karcolódik, a váz mozog, nyeklik, nyaklik. Ilyen árkategóriában biztos van stabilabban összerakott masina.
Ata
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet
Elküldve: 2008. 04. 11. 10:39
Asztali gépet váltottam ki egy HP laptoppal. A kérdésem az lenne, hogy ha úgy használom folyamatosan hálózatról, hogy benne van az aksi, akkor az hamarabb elhasználódik, mintha kivenném és csak akkor tenném bele ha vinnem kell? Vagy van ezekben valami automatika hogy ha hálózatról megy akkor nem tölti folyamatosan az akkut?
Másik kérdésem, hogy Linuxal használja valaki ezeket a modernebb notikat? Valamelyik disztribució (pl. Suse 10.2) felimeri a hardver eszközöket normálisan?
Elküldve: 2008. 04. 11. 13:57
Idézet: Indy - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 11:39
Asztali gépet váltottam ki egy HP laptoppal. A kérdésem az lenne, hogy ha úgy használom folyamatosan hálózatról, hogy benne van az aksi, akkor az hamarabb elhasználódik, mintha kivenném és csak akkor tenném bele ha vinnem kell? Vagy van ezekben valami automatika hogy ha hálózatról megy akkor nem tölti folyamatosan az akkut?
Akksi témához:
Igen, ez eléggé tudja használni az akkut. Nem tudom a HP mellé milyen szoftverkörítés jár, (lehet ez az XP része), de az én gépem néha küldözget üzeneteket, hogy ha változik az akksi kapacitása. A szinte mindig hálózatról használt gépemben mindig bent az akksi, és most olyan hetvenegypár % a max kapacitása a gyári újhoz képest - másfél év után.
Lehet választani, hogy mindig fullra töltsön-e hálózatról, vagy ne (utóbbi optimalizálja inkább élettartamra-kapacitásra)
Érdemes lehet "resetelni" az akksit elméletileg ez fullra feltöltés, full lemerítés, megint teljes feltöltés ciklust jelent, közben nem ajánlott a gépet használni, és rámegy egy fél nap minimum.
De ha fél mondatban kéne összefoglalni, akkor jobb ha kiveszed az (amúgy valamennyire feltöltött) akksit, és úgy használod inkább a gépet hálózatról.
Elküldve: 2008. 04. 11. 18:38
folyamatosan merül, aztán az elektronika olyan 95% körül rátölt. ha sokat cipeled, akkor kényelmesebb, ha bent van, vagy ha adatvesztés erősen erősen fájna áramszünetnél.
ha meg nem használod gyakorta, akkor 3/4 környékére érdemes rakni és pár havonta elővenni, mert míg az elektronika megakadályozza, h túltöltsön vagy túlmerüljön, kivett állapotban, ha teljesen lemerül, az, ha jól tudom kinyírhatja. de lehet, h nem. :Đ
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 04. 12. 01:33
Megkerestem egy-egy céget pár notival kapcsolatban amit kinéztem, de sok helyről azt írták vissza, hogy vagy csak angol Vistával, vagy angol bill-el tudják szállítani azt a bizonyos típust. :confused: Egyik sem jó sajnos, mindenképpen magyar Vista/XP és billentyűzet kell.
Elküldve: 2008. 04. 12. 11:01
Segítségeteket kérem, mert egy kicsit összezavarodtam. Laptop-ot szeretnék venni, már ki is néztem kettőt de egyszerüen nem tudok dönteni.
Az egyik egy MSi. MSI
A másik egy Toshiba. Toshiba
Szerintetek???
A video kártyával lennék egy kicsit gondban...Mennyire jo az a geforce go 7300???egyáltalán jobb mint az X3100-as??
Elküldve: 2008. 04. 12. 14:54
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 2:33
Még egy doboz gyufát!
Amúgy ha tényleg van rá egy komoly keret, amibe belefér egy BC noti, akkor őket én csak ajánlani tudom. De biztosan van más forgalmazó és gyártó, akinél jól működő szervízszolgáltatást is lehet kapni/venni, persze nem "gazdaságos" áron...
Elküldve: 2008. 04. 13. 14:04
Ha olyan laptopot szeretnék, amin a 3Ds Max gördülékenyen fut (munka), akkor milyen videókártyák jöhetnek szóba?
Kösz
Elküldve: 2008. 04. 14. 08:35
Idézet: Samm - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 14:04
Ha olyan laptopot szeretnék, amin a 3Ds Max gördülékenyen fut (munka), akkor milyen videókártyák jöhetnek szóba?
Kösz
Nvidia Quadro?
A HP, Lenovo, Dell választékában is találsz ilyet. Érdemes a fentebb linkelt német oldalon megnézni, melyik tipusú Quadro melyik GF chipből van okosítva, mert gondolom quadro és quadro között is van különbség. Hülye metódus, de amelyiknek nagyobb a 3DMark pontszáma valószínű az a gyorsabb CAD alatt is.
Ha a Quadro nem okoz számottevő gyorsítást 3DSMAX alatt, akkor jó a sima gforce videokártya is (min. GF8600).
Elküldve: 2008. 04. 14. 11:28
Szerintetek melyiknek jobb a garancia ügyintézése M.o.-n? IBM, DELL, ASUS?
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2008. 04. 14. 19:01
Tudtok mondani valami infot, hogy Magyarországon, hogy történik a Toshiba, MSI illetve a Hp notebook-ok garanciális szervizelése???
Elküldve: 2008. 04. 14. 19:03
Idézet: Lenny - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 12:28
Szerintetek melyiknek jobb a garancia ügyintézése M.o.-n? IBM, DELL, ASUS?
IBM/Dell az jó. Asus időnként csapnivaló volt, most éppen nem tudom. Dellnél nagyokra 24 órás munkanapon belüli gari van, Acernél meg pld. 5 munkanapos.
Elküldve: 2008. 04. 14. 19:05
Idézet: Teo21 - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 20:01
Tapasztalatból? MSIé kvázi sehogy, Toshibáim basznak elromlani, azt nem tudom, HP elég jól nyomja, megodlják, csókolom.
Elküldve: 2008. 04. 15. 10:49
Vásárlás előtt lenne egy röpke kérdésem, amire remélem tudtok választ adni.
Kérdés a következő:
Van két MSI noti, konkrétan ők azok:
MSI VR610X-069 és az MSI VR610X-202
Mi a különbség közöttük?
Linket azért nem küldök mert mindenhol mást írnak róla, sőt összevisszaságok armadája amit a webáruházat információszolgáltatásnak neveznek.
Túl vok ezeken: olcsobbat.hu, arukereso.hu, expert, extreme digital, ipon, pcx, pcland, aqua.
még ugyanazon termék esetén is mást ír két bolt. de van olyan is ahol a két termék teljesen megegyezik; árban, paraméterekben, mindenben. Akkor miért két típusról beszélünk? Oka kell, hogy legyen. Olvasgatva a fórumot, úgy érzem a legjobbaktól kérdezek, szóval várom a szakértői válaszokat, tippeket, véleményeket.
Válaszaitokat és fáradtságotokat előre is köszönöm és várom!
Elküldve: 2008. 04. 15. 20:38
Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 9:35
A HP, Lenovo, Dell választékában is találsz ilyet. Érdemes a fentebb linkelt német oldalon megnézni, melyik tipusú Quadro melyik GF chipből van okosítva, mert gondolom quadro és quadro között is van különbség. Hülye metódus, de amelyiknek nagyobb a 3DMark pontszáma valószínű az a gyorsabb CAD alatt is.
Ha a Quadro nem okoz számottevő gyorsítást 3DSMAX alatt, akkor jó a sima gforce videokártya is (min. GF8600).
Köszi, akkor ezen az úton indulok el.
Elküldve: 2008. 04. 16. 23:58
Megköszönném ha tudnátok segíteni a válsztásban.
Notebook-ot szeretnék venni internetezésre, film nézésre, word és excel használatra, illetve kis játékokra.
Az ár Bruttó 130.000 körül jólenne ha megállna.
Olvasgatás és böngészés után ezekre gondoltam:
ASUS F5M AP045
http://shop.senorg.h...13471&mode=item
DELL Inspiron 6400-62
http://shop.senorg.h...24590&mode=item
DELL Inspiron 1501-11
http://shop.senorg.h...21966&mode=item
Segítségeteket elöre is köszönöm.
Persze ha szerintetek más kell akkor légyszives irjátok meg azt is.
Üdv : F Gábor
Elküldve: 2008. 04. 17. 08:29
Idézet: drforgi - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 23:58
Megköszönném ha tudnátok segíteni a válsztásban.
Notebook-ot szeretnék venni internetezésre, film nézésre, word és excel használatra, illetve kis játékokra.
Az ár Bruttó 130.000 körül jólenne ha megállna.
Olvasgatás és böngészés után ezekre gondoltam:
ASUS F5M AP045
http://shop.senorg.h...13471&mode=item
DELL Inspiron 6400-62
http://shop.senorg.h...24590&mode=item
DELL Inspiron 1501-11
http://shop.senorg.h...21966&mode=item
Segítségeteket elöre is köszönöm.
Persze ha szerintetek más kell akkor légyszives irjátok meg azt is.
Üdv : F Gábor
Lenne még egy lehetőség.
Egy HP-Compaq 6720s (KE100EA)
http://shop.senorg.h...27456&mode=item
F Gábor

Súgó
A téma zárva.