Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész
Elküldve: 2008. 05. 03. 23:24
Idézet: stevenpapp90 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 12:04
Notebook vásárlása előtt állok, és lenne pár kérdésem, remélem, tudtok segíteni...
Eddig az Asus és a HP gépeket nézegettem, máshol is ált. ezeket ajánlották... Elsősorban egy megbízható gépre lenne szükségem, ami elsősorban egyetemi tanuláshoz lenne használva, +internet, esetleg néha játszanék...
Melyik márkát ajánljátok?
Mi a különbség a HP Pavilion és a HP Compaq között?
Milyen videókártya kell mondjuk egy NFS Prostreet vagy Cod 4 futtatásához (Ati X2300, Ati Xress 1100, Geforce 8400, Intel x3100 vagy 950)?
A gépre 160e Ft lenne, +/- 20e
Esetleg tudtok ajánlani egy gépet?
Előre is köszönöm!!!
Üdv.
A GForce-os verziót ajánlanám. Hp vagy Dell márkák között nézz szét. Ha játékra is szeretnéd használni, 250.000.- Ft körül találsz megfelelőt. A Computer Panoráma decemberi számában volt egy teszt ebben az ár kategoriában.
Üdv.
Csalsz
Elküldve: 2008. 05. 04. 10:04
Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:35
Köszia a választ!
Nehéz így, hiszen valószínűleg próbálgatni nem lehet, nagyon sok infot nem találtam róla a neten. A melegedést többen említik, bár sokak szerint nem olyan vészes. Többen írják, hogy nagyon csendes. A T40-emben több dolog is zavar. Az egyik a design, de ezen lehet vitatkozni, nem nagyon lényeges. Annál fontosabb, hogy nincs benne BT és DVDRW. Próbáltam több gyári BT-t beletenni, de nem eszi meg a BIOS, a piacon csak T41-T42-ből lévő darabok vannak, amik fizikailag belemennek, de nem ismeri fel saját eszköznek. BIOS hack-el sem mentek. DVDRW nem lene olcsó, ahogy néztem kb. 40k, van külső egységem, de nem szeretem hordozni, mert a gép befér az aktatáskámba, DVDRW-vel már nem. A WLAN-t cseréltem, mert itthon kell a g-s (gyárilag intel 2100 volt benne, ami csak b-s), a gép így már nem engedi ki-be kapcsolni a modult (a gyári vezérlőgombbal, neten a jelenség ismert, megoldás nincs), csak a windowsban lehet letiltani, akkor ugyan a "nem sikerült a csatlakozás..." kezdetű rendkívül idegesítő és gyakori hibaüzenet nincs, de a kártya azért eszi az akkuidőt feleslegesen. A PCMCIA-t nem cserélném le szívesen, mert ilyen 3G modemem van és nem lenne olcsó a csere
Amit nagyon szeretek benne az a billentyűzet minősége, a billentyűzet világítás, a robosztus felépítés, az olcsó alkatrészellátás (az akku is), a dedikált hangerőgombok (ez nagyon hiányzik a FUSI-n
Arra gondoltam, hogy a T40-et dokkolóval (beépített tápos), tehát marad egy hordozó táp
Szerkesztette: szepi23 2008. 05. 04. 10:07 -kor
Elküldve: 2008. 05. 04. 12:15
és az Asusokról? Egy másik fórumon azt írták, h az Asusok egyes sorozatai nem jók. Erről hallottatok? Ha igen, melyek ezek?
Elküldve: 2008. 05. 05. 20:14
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2008. 05. 05. 22:18
Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 21:14
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?
nem adnak, miért adnának. az import gépeknél a garancia intézésére kell elsősorban figyelni, az EU-n kívülről rendelteknél pláne, plusz ÁFA-t fogsz fizetni, vagyis az árat szorozd fel 1,2-vel.
Elküldve: 2008. 05. 06. 18:33
A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!
Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!
Köszi előre is
Elküldve: 2008. 05. 06. 22:11
b) honnan lesz ra operacios rendszered? hasznalod a free dost, csak linuxozol, vagy netan ugy veled, hogy egyetemistakent hasznalhatod a windowst? mert ez utobbi igaz, de csak upgrade opciokent, igy ahhoz, hogy legalis legyen windows-bol kell minimum egy oem. (mar ha erdekel..)
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 05. 07. 00:41
Idézet: Nickiy - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 18:33
A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!
Köszi előre is
Üdv.
Sims kivételével mindre alkalmas. Gyakorlati tapasztalataim szerint a Sims-hez sem árt egy jobb gép. Főleg ha kiegészítőket is használsz.
Üdv.
Csalsz
Elküldve: 2008. 05. 07. 17:20
Magához a géphez van vmi okosságotok? Gyenge az akksi, tapasztalat, hogy nem bírja sokáig maga a gép, rosszak a mozgatható részek, béna a chipset vagy akármi... Ilyenekre lennék kiváncsi!
Kösz azért az eddigi válaszokat
Elküldve: 2008. 05. 07. 19:30
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 22:11
Szerintem nem igaz amit mondasz, mert nekem is van még mindig, és még mindig legálisan használom, nem tudom honnan veszed még mindig, hogy nem legális amit kapunk...
Elküldve: 2008. 05. 07. 22:27
amugy meg:
http://www.tisztaszoftver.hu/index2479.htm...frissitesi_alap
Elküldve: 2008. 05. 08. 06:50
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 22:27
amugy meg:
http://www.tisztaszoftver.hu/index2479.htm...frissitesi_alap
Szerintem, ha tényleg kéne alá egy alap winfos akkor ezt nem dugnák el... Meg egyébként is új hardver vásárlása esetén, amit te belinkeltél...
A telepítőkészletben teljes Windows van?
Igen, a Campusban elérhető összes telepítőkészlet technikailag teljes Windows telepítőt tartalmaz.
Elküldve: 2008. 05. 08. 07:20
a telepiton persze, hogy teljes telepito van, mert eleg nehezkes lenne mondjuk win95-re a vistat upgrade-kent telepiteni. ez license kerdes, nem telepito kerdese. amugy meg nezd meg, mik vannak felsorolva, hogy mi van benne! ott latod az upgrade kifejezest minden windows mellett..
hogy miert dugtak el? en honnan tudjam? ne tolem kerdezd! vitazni meg tok felesleges rajta. igy van, oszt kesz. kerdezted, hogy honnan vettem, en belinkeltem Neked a legbiztosabb forrast, ahol pont erre a kerdesre valaszolnak. mit szeretnel meg? pöcsétes papírt magától Bill Gates-től??
szoval hagyjuk abba, ez a kerdes vitara sem erdemes.
Elküldve: 2008. 05. 08. 10:03
Idézet: Nickiy - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:33
Szia!
Szerintem nem rossz a gép, de az tény, hogy talán a leggyengébb része a grafikus rendszer, tekintve hogy játékra is használják. Jobb lenne valamilyen Radeon, ill. GeForce grafikus magú gépet keresni, az intel inkább 3D lassító
Mondjuk az "ezt a márkát nem bántjuk"-hozzáállás inkább az R, T, X szériák tapasztalatai alapján született.
A külső ízlés kérdése, nekem tetszik ez az indusztriális külső, ezerszer ez mint valami "színezett ezüst tojás" mondjuk nekem is Lenovo-m van úgyhogy elfogult vagyok
Bogdan
Te dobtad fel a oprendszer-labdát...
Amúgy szerintem az illetőnek, meg úgy ált. az átlag leendő gépvásárlónak nem az a legnagyobb gondja, hogy milyen oprendszer fog futni a vason, ill. mennyiért...
Elküldve: 2008. 05. 08. 10:52
a Campus License-ben kapott windows-okhoz. mi lett volna ezzel a baj?
a vita ott kezdodott, hogy igaz-e az allitas.
(hogy kinek mennyire erdekes dontse el maga. az csak nem baj, ha felhivjak ra a figyelmet? meg mindig jobb, mint utolag ertesulni rola, mert hatha ez fontos az illetonek..)
Elküldve: 2008. 05. 10. 14:08
DV9500
én árulom és nekem is ilyen gépem van. nagyon súlyos pedig csak 3,5 kiló
2 vinyó, geforce 8400 gs video, turion x2-64 TL60 proci /2,0ghz/ 2 giga ram, 17-es lcd, hdmi kimenet stb... még ja és még annyi: lehet vele nyomni a crysis-t...
Elküldve: 2008. 05. 10. 23:19
Az alábbi két készülék között vívódom:
MSI Megabox GX700
illetve:
ASUS A7SN
Az utóbbi előnye az erősebb proci (T9300) és az újabb videokártya (Nvidia 9500M), az utóbbié a WSXGA felbontás. TOvábbi szempont az ASUS mellett, hogy van már belőle itthon egy subnoti, ami teljesen korrektül működik, az MSI mellett viszont az szól, hogy olcsóbb, ráadásul lelőhelyében, a Pixmaniában teljesen megbízom. Szempont volna még a Windows nyelvi verziója: az ASUS esetében állítólag első bekapcsoláskor el lehet dönteni, hogy angolul vagy más nyelven - adott esetben franciául - működjön a továbbiakban, az MSI esetében nem tudom, van-e ilyen opció.
"Mondd, te kit választanál?"
A "mindkét márka kuka" jellegű véleményekre se sértődöm meg, de kifejtésük előtt, érdemes figyelemmel lenni arra, hogy nem Mo.-ról van szó, tehát itt mások a konkrét partnerszervízek (esetleg a feltételek is, MSI esetében pl. probléma esetén házhoz jönnek a gépért), errefelé mindkét márkának egyformán pozitív az imidzse ("Les marques qui proposent des portables et des services de qualité (pour des prix abordables) que nous recommandons particulierement sont Asustek, MSI et Toshiba." - forrás), és hát ezt az Asus esetében, mint említettem, saját, az MSI esetében pedig egyéb tapasztalat is alátámasztja (pl. a laptopkalauz.hu oldalon fellelhető meghibásodási statisztika).
A lényeg, hogy szerintetek mit lehet perspektivikusan jobban kihasználni: az erősebb procit avagy a nagyobb felbontást?
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szakít a válaszra.
Elküldve: 2008. 05. 11. 09:40
Idézet: Witya - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 0:19
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szakít a válaszra.
a lényeg: te mire akarod használni? mert ennek a függvénye a kettő.
ha vmi tervezői, grafikus, soktáblázatos, kisablakos melóról van szó, akkor egyértelműen a nagyobb felbontás.
ha meg home, pl. sima netezős igényeid multimédiás esetleg játék kiegészítéssel, akkor az erősebb proci és vga (gondolván itt arra, h a hd cumóé a jövő, ott meg pl. vas kell a matekhoz.)
Szerkesztette: avman 2008. 05. 11. 09:43 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Súgó
A téma zárva.