HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 09:32

Idézet: hobizoli - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:36

HP 6820s azjoaz? Plz input :Đ

17" WXGA+ 1440x960
Ati X1350 VGA
Core2 Duo 1.6GHz/2M/800 T5470
2G DDR2-800
160G SATA
DVD-RW
100Mbps LAN, 56k V92
Wifi a/b/g, Bluetooth v2.0
3x USB2.0, blababla...

Viszont renew...de van ra egy ev vilaggaro.
(Ez mit jelent? :think: )

Ez meg egy Toshiba Satellite L40-17R kozott vacilalok. Az ijen-e:

15.4" WXGA 1200x800
Core2Duo 1.6GHz T2320
X3100 VGA
2G DDR2-xxx
160G SATA
DVDRW
100Mbps LAN, 56k V92
Wifi a/b/g
3x USB2.0...

Erre mivel uj 2 ev garo lenne.

Arban pedig egyeznek.

hobizoli

Ha notebook köll akkor irjá privit :) Ha HP/Compaq /renew  Akkomeg főleg :)

A toshiba egyébként sosenem Core2, az sima Core Duo.
100%

#522 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 12:18

Idézet: hobizoli - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 17:43

Ezjoez?

Asus notebook az mennyire szamit jonak (vagy rossznak)? :think:

hobizoli

Én is csak azt tudom tanácsolni, amit carr, inkább várjál akkor...
Az AMD TK-** szériák még tulajdonképpen Mobile Athlonok, nem Turionok, amik már aránylag elég jól használhatóak notebookokban.

A Toshibás Core2Duo-nál meg LML-nek van igaza, az csak sima Core Duo.
A Core2Duo T5***,  T7*** ill. T8*** és T9*** szériában kapható. A T2*** jelölésű Intel processzorok mindegyike Intel Pentium Dual Core, vagyis Intel Core Duo.

#523 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 13:24

"tulajdonképpen Mobile Athlonok, nem Turionok"
???
(egy kis keveredest erzek.. persze igaz, hogy a Turionok kozott ket fele fogyasztasu van. ezt kivantad irni?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#524 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 16:10

Az alacsony fogyasztásúak az MK jelölésűek... Hopp, akkor én is félreértettem a dolgot.

Megkevert a megnevezések eltérése, mint a Pentium Dual Core - Core Duo szokás. Mert valahol az MK és TK típusúakat Mobile Athlonoknak nevezik, nem Turionoknak.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 07. 05. 16:23 -kor

#525 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:18

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 12:18

Én is csak azt tudom tanácsolni, amit carr, inkább várjál akkor...
Az AMD TK-** szériák még tulajdonképpen Mobile Athlonok, nem Turionok, amik már aránylag elég jól használhatóak notebookokban.

A Toshibás Core2Duo-nál meg LML-nek van igaza, az csak sima Core Duo.
A Core2Duo T5***,  T7*** ill. T8*** és T9*** szériában kapható. A T2*** jelölésű Intel processzorok mindegyike Intel Pentium Dual Core, vagyis Intel Core Duo.

mi a kulonbeseg akkor? en azt hittem coreduo meg core2 duo majdnem ugyanaz. :s mi a kul akkor??

#526 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:18

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 20:18

mi a kulonbeseg akkor? en azt hittem coreduo meg core2 duo majdnem ugyanaz. :s mi a kul akkor??

A majdnem ugyanaz azért téves...

Intel Core Duo
Intel Core 2 Duo

Alapvető eltérés a megemelt FSB, amely a Core Duo-nál max 533MHz, míg a Core 2 Duo-nál 667, illetve 800MHz. Az L2 cache mérete szintén nagyobb a Core 2 Duo-nál, mégpedig 2MB-tól 6MB-ig tejed, típustól függően. A Core Duo-nál ez max 1MB-ban van limitálva.
Továbbá architektúrális eltérések is vannak. Egyik ilyen a Core Duo-nál 65nm-es gyártástechnológia, ami egyezik a legtöbb Core 2 Duo-s csíkszélességgel, de az újabbak már 45nm-en készülnek, igaz ezzel némileg jobban melegednek, mivel csökkent a hőleadásra szánt felület. 
Megemlíteném még a különböző alkalmazásokhoz meglévő hardware-es gyorsítást, amiben a Core 2 Duo szintén jobban szerepel. Sőt, talán még az akkuval is jobban spórol a Core 2 Duo.

#527 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:25

a mobil athlon regen volt, a 64 bites korszak elott! ma mar csak turion van.

a core duo az a picit korabbi, meg nem 64 bites dual processzor, a core2duo az a mostani szeria. (de a core duo, azaz Yonah is nagyon jo volt egyebkent.)

a "pentium akarmi" az meg az ellenseg megtevesztesere bevezetett elnevezes, csak azert, hogy hasonlitson a Pentium DC-re, ami egy katasztrofalisan melegedo, wattzabalo szornyeteg volt: egy megduplazott P4-es! de hogy ma mi a Pentium dual core, azt csak ugy lehet megtudni, hogy felmegy az ember az intel honlapjara, es kutat utana... :(

szerk: a wikipedia azt irja, hogy a Pentium core duo az a Yonah manapsag. ami persze vagy igaz, vagy nem...

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 05. 21:33 -kor

a forum ma:

#528 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:32

neheny aprobb pontositast azert eszkozolnek.. ;)

Idézet

Alapvető eltérés a megemelt FSB,
azert azt is tegyuk hozza, hogy notebookban ez a legkevesbe fontos.. (egyebkent 667-ig tud a regi core!)

Idézet

Az L2 cache ... A Core Duo-nál ez max 1MB-ban van limitálva.
szerintem ott is 2 volt, ahogy a nem legutolso core2-nel!

Idézet

de az újabbak már 45nm-en készülnek, igaz ezzel némileg jobban melegednek, mivel csökkent a hőleadásra szánt felület.
legyen inkabb forditva! ;)

Idézet

Megemlíteném még a különböző alkalmazásokhoz meglévő hardware-es gyorsítást, amiben a Core 2 Duo szintén jobban szerepel. Sőt, talán még az akkuval is jobban spórol a Core 2 Duo.
akuval szerintem mindketto nagyon jol sporol, bar bizonyara az ujabb core2 picit jobb lehet. hardware-es gyorsitasban bizonyara a leguljabb sse-k az utobbiban vannak, de amugy, azokra a dolgokra, amik nem erre vannak kihegyezve szerintem alapvetoen ugyanugy kene, hogy teljesitsen, mivelhogy a core2 alapvetoen a core 64 bitesitett valtozata. tul sok mindent nem valtoztatott benne az Intel.

magyaran ha szukseged van 64 bites processzorra, vagy 6M cache-re, akkor kell a core2. amugy a regi core is jo lesz.

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 05. 21:34 -kor

a forum ma:

#529 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 22:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:32

neheny aprobb pontositast azert eszkozolnek.. ;)

...

Hát ez a sok minden mindig csak a notebook vásárló igényétől függ, hogy kinek mire van igazán szüksége... Ezt mindig ki kell hangsúlyozni. :)

Az FSB önmagában igaz, nem garancia a teljesítmény növekedésre, de azért olykor jól jön, pláne, hogy ha magasabb frekvencián kommunikál miatta a CPU a RAM-mal.

Idézet

legyen inkabb forditva! ;)

Hmmm... Lehet, hogy ez hülyeségnek hangzik, de én ezt valahol olvastam, hogy a hőleadó felület csökkenése miatt növekszik a melegedés, mert kisebb felület kevesebb hőt tud átadni.

Idézet

a core2 alapvetoen a core 64 bitesitett valtozata.

A Core Duo is 64 bites.

Idézet

magyaran ha szukseged van 64 bites processzorra, vagy 6M cache-re, akkor kell a core2. amugy a regi core is jo lesz.

Hát igen... Én egyébként azt mondom, hogy ha valaki számára nem teljesen érthetőek az előbbiekben megemlített fogalmak, akkor simán jobban jár egy Intel Core Duo-val.
Árban is, meg felszereltségben is jobban jön ki egy ilyen CPU-val szerelt noti, miközben akár lehet benne egy NVIDIA GeForce 8400 vagy erősebb, továbbá nagyobb HDD anélkül, hogy mélyebben bele kellene nyúlni a pénztárcába.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 07. 05. 22:50 -kor

#530 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 23:53

a holeado feluletben akar igazad is lehetne, de a kisebb csikszelesseg miatt valojaban kevesebbet fogyaszt.

es NEM 64 bites. sajnos rosszul tudod.
a forum ma:

#531 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 10:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 23:53

a holeado feluletben akar igazad is lehetne, de a kisebb csikszelesseg miatt valojaban kevesebbet fogyaszt.

es NEM 64 bites. sajnos rosszul tudod.

A fogyasztása az tény, hogy kevesebb, nem is azon vitatkozok, hanem, hogy nehezebben adja le a hőt, ezáltal cseppet jobban melegszik.

A Pentium Dual Core-nál (tehát a Core Duo-nál) van 64 bites utasításkészlet, ami ezen az oldalon olvasható a Supported Features-nél az Intel EM64T.

#532 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 11:39

"(tehát a Core Duo-nál)"
tehat NEM core duo. ennyi. a core duo-ban nincs 64 bit!

(irtam, hogy a fene sem tudja, mit jelol az Intel "pentium dual core"-al, nem?)

a "melegszik" iget ugy tunik maskepp hasznaljuk. en azt ertettem alatta, hogy kevesebb hot ad le. Te ugy latszik a mag uzem kozbeni homersekletet.

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 06. 11:41 -kor

a forum ma:

#533 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 11:54

A Pentium Dual Core nem = a Core Duo-val? Azt hogy? Eddig úgy tudtam, hogy csak 2 megnevezése van ugyanannak...

Egyébként, ha már a prociknál tartunk, tudna valaki adni linket egy proci tesztre, ahol szerepel a T7250-es is? Keresgettem magyar oldalakon, találtam is egy párat, de még kellene egy kevés az összehasonlítás kedvéért. Jól jönne egy pár angol oldal, de csak ne a notebookcheck.com meg akármilyen 3DMark, Everest tesztek meg FPS dolgok legyenek. Inkább ilyen tömörítésre, renderelésre, konvertálásra, boot időre lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a segítséget!  :respect:

Szerkesztette: cyberman30 2008. 07. 06. 12:00 -kor

#534 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:15

nem, nem egyenlo. (precizen: nem feltetlenul.)

tortenelmileg igy nez ki a dolog:
a PentiumM szeria utan (Banias, Dothan) az intel megcsinalta az elso valodi dual core processzorat (azaz ahol nem ket egymagosat tokoztak ossze) rogton mobilban, ez a Yonah. ezt hivjak Core Duo-nak. (ebbol csinaltak egymagosat is, az a Core Solo.)

kesobb ez alapjan csinaltak desktop-szerver (no meg ujabb mobil) processzort ugy, hogy beleraktak a 64 bitet, esatobbi, esatobbi.. ez a Core2Duo. (persze szervernel mashogy hivjak.)

meg kesobb, amikor "lata, hogy ez jo" (meg piacreszesedest szerez vegre vissza az AMD-tol), akkor ugy gondolja, hogy kene olcsobb processzort is adnia a tomegeknek. (itt egy kicsit megbicsaklik a tudasom.) ugy tunik ezt nevezi el Pentium Dual Core-nak, es ket fele magot arul ilyen neven. egyfelol a regebbi Core Duo-t (ez velhetoleg 2M cache-el es 64 bit nelkul van), masfelol lebutitott Core2Duo-t, keves Cache-el es 64 bites tamogatassal. szoval ket Pentium Dual Core lehet tok mas processzor valojaban, meg az is lehet, hogy nem ugyanazokat az SSE kiterjeszteseket ismerik!
a forum ma:

#535 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:24

http://www.intel.com/products/processor_nu...m_dual-core.htm
(mindegyik csak 1M cache, de nem mind 64 bites..)

http://www.intel.com/products/processor_nu...art/coreduo.htm
(2M-asok, egyik sem 64 bites.. VT vagy benne van, vagy nincs..)

szoval teljes a kaosz!
a forum ma:

#536 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:28

Jó, tényleg igazad van. :) Most utánakeresgettem megint mindkettőnek és a Core Duo-nak valóban nincs 64 bites utasításkészlete. Ellenben a Pentium Dual Core-nak van. Számomra ez érdekes, de ahogy irtad, ez azért van, mert régebbi proci.

Esetleg tudna valaki a már feljebb említett CPU-ról valami teszeredményt?  :rolleyes:

#537 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:58

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 12:54

Inkább ilyen tömörítésre, renderelésre, konvertálásra, boot időre lennék kíváncsi.

ezekbol a kisebb cache es talan regebbi sse miatt a konvertalasban lehet kulonbseg, a tobbiben nagyjabol ugyanaz, mint a core2duo.
a forum ma:

#538 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:16

nah ez szep beszelgetes lett :))
most akkro egyik ezt masik azt mondja :s kinek higyjek ?:)))

#539 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:58

termeszetesen nekem!  :Đ

(egyebkent ha jol latom azert cyberman30 azert lassan elfogadta az erveimet. nem mondom, hogy csupa butasagot irt: sok fontos dolgot leirt o is, csak tevedett egy-ket dologban. ;) )

de hogy abszolut on-topic legyek: irtam, hogy mikor fontos az ujabb processzort venned. ha meg a boltban arulnak egy gepet es bizonytalan vagy, akkor az intel honlapjan a processzor tipusszam utan kell megnezned mit tud a kerdeses processzor, es ugy valasztanod. valasztani meg mindenkeppen Neked kell, en biztos, hogy nem fogok helyetted. :cool:

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 06. 15:00 -kor

a forum ma:

#540 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 18:25

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 14:16

nah ez szep beszelgetes lett :))
most akkro egyik ezt masik azt mondja :s kinek higyjek ?:)))

Szerintem, ha észrevetted, végülis ugyanazt mondtuk...

Idézet

ezekbol a kisebb cache es talan regebbi sse miatt a konvertalasban lehet kulonbseg, a tobbiben nagyjabol ugyanaz, mint a core2duo.

Régebbi SSE? Nem ugyanaz van a T7***-es szériáknak (konkrétan a T7250, T7300, T7500, T7700-ról lenne szó, meg azok vannak "vizsgálat alatt")? A 45nm-eseknél van már SSE4.1, de talán ebben nem különböznek...
Meghát, ha konvertálásban különbség is van, azt lenne jó tudni, hogy végülis mennyi az annyi? Mert 5-7 másodperc nem oszt, nem szoroz mondjuk egy 700MB-os videó esetében. Ezért lenne jó egy pár teszteredmény. Ahogy viszont olvasgatok utána, ebben nincs EDB, ami azért jól jönne, pláne, ha a mai vírushelyzetet vesszük alapul, meg, hogy ide a fórumra is hányan írnak be ilyen problémával. Tudom, nem feltétlenül nyújt védelmet, de azért jó, ha van...

Szerkesztette: cyberman30 2008. 07. 06. 18:32 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.