Idézet: infectedmann - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 16:49
Sziasztok!
A nem túl közeli jövőben (de még idén) tervezem, hogy a PC -met lecserélem egy notebook -ra mert nekem sokkal praktikusabb lenne és PC -re már nem szeretnék költeni.
Talán van aki kicsit korainak tartja az érdeklődésemet úgy, hogy még azt sem tudom idén mikor jutok el a vásárlásig, de szeretek előre tervezni, nem akarok úgy járni mint a mostani PCmmel.
(...)
Amire használnám: Net, Photoshop, zeneszerkesztés (Ableton Live!), filmnézés (főleg HD /ezekhez megtartom a 19" -os monitorom meg később veszek egy Full HDTV -t/), zenehallgatás. Max. ha nagyon unatkozok belövök valami játékot.
Ennyi.
Előre is köszi a segítséget.
Szia!
Érdemes lenne szerintem kicsit jobban körülrágni, mik az igényeid - főleg hogy van még rá bőven idő.
Miért, miből érzed úgy, hogy a noti praktikusabb lenne az asztali gépednél?
Miért nem megfelelő az asztali gép számodra?
Amennyire láttam, főleg DTR gépeket válogattál be, nagy kijelzővel. Ha úgyis megtartod a 19-es TFT-d, akkor kizárólag a kijelző mérete miatt felesleges a fenti kategóriában gondolkodnod, mert költöztetni egy bazinagy notit ritkán fogsz, az fix

szerintem elég lenne egy -ha szükséges, szintén nagyobb teljesítményű-, mondjuk 15" körüli gépezet (rögtön adnék egy szavazatot a Lenovókra, főleg a Thinkpadekre, ha látsz számodra megfelelő teljesítményű modellt belőlük), és használhatnád külső monitorral +egér/billentyűzet párossal egy kvázi 'sima' asztali gépként. Ha meg hordozni kell a gépet, csak lekapod a kábeleket és uccu. (Ez így "uccubb"

lenne mint egy DTR géppel.)
Sok Photoshop esetén felejtősek a laptopok, mert a legtöbben egyszerűen gagyi a kijelző hozzá. Persze külső, normális monitor ezen is segíthet (TN panel nem ajánlott)
Filménézéshez mondjuk akkor fontos lenne a HDCP másolásvédelem + HDMI kimenet, ez nem hiszem hogy nagyon el lenne terjedve a notiknál