HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#91 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 10:53

Új laptopot vennék, de nem igazán tudom, hol érdemes nézni. Már voltam a notbook.hu, laptop.hu, usanotebook.hu ipon, oldalakon. Hol érdemes még nézelődni? Remélem, ez nem számít reklámnak.
Köszi

#92 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:27

hp compaq 530 a netezős dolgokra töléletes, annyit pont megér. csak meg kell nézni hova szól a garija, amit a madaras tecsóban adnak.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#93 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 14:39

Idézet: auster - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 11:53

Új laptopot vennék, de nem igazán tudom, hol érdemes nézni. Már voltam a notbook.hu, laptop.hu, usanotebook.hu ipon, oldalakon. Hol érdemes még nézelődni? Remélem, ez nem számít reklámnak.
Köszi

szia!

én max ezeket ajánlom :) de csak saját vélemény :) én azt tartom elsőszámú szempontnak,hogy ár+milyen a szervíz :) nagyon nagy gond lehet ha valami elromlik a gépedben és nem igazán jó a szervíz :) én egyértelműen notebook.hu-t ajánlom.

üdv
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#94 Felhasználó inaktív   Nofrit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:01

Sziasztok!

E topik miatt regisztráltam én is. Új laptopot szeretnék venni, de fogalmam sincs milyet kéne... Eddig volt egy Fuzitsu Siemensem, de három éven belül felmondta a szolgálatot: darabokra hullott. Most valami erősebbet szeretnék, ami strapabíróbb, bírja az utazásokat. Gyorsa legyen, lehessen vele filmet nézni, DVD-t írni, wifizni, zenét hallgatni, menjen rajta a Word. S körülbelül olyan 100-150.000 Ft-ba kerüljön. Szerintetek van ilyen? S ha igen, melyik az? Én az ACER-ekben gondolkodom, amikben Core 2 Duo proci van...

#95 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:07

Sziasztok! Koszi szepen a valaszokat, most johet a jarogatas ide-oda... de elotte meg probaljuk neten beloni, hogy kb merre erdemes kutakodni.

Az asszony izlese meglepoen jo amugy, az en HP NC4000-em is tetszik neki. :D

Neten meglestem a HP530ast. Pofas kis szerkezet, meg is felelne... az Intel GMA950 viszont aggaszt kicsit. A gep nemlesz jatekra hasznalva, max par flash-es jatek gondolom, de videolejatszasra igen. Bar gondolom egy 2magos proci csak megbirkozik egy 720p-s videoval.

Szoval ha azt mondjatok a GMA950 nem gaz, akkor meg is van a nyertes noti, amit megprobalok asszonypajtasnak beadni.

Meg egy kerdesem volna... A notit ahogy neztem alapbol Vista Home Basic-el adjak. Van ra mod, hogy XP prof-ra lehessen legalisan downgradelni?

Szerkesztette: Boba 2008. 02. 09. 17:21 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#96 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:45

Hopp, utolso utani kerdes... Celeron M procik is vissza tudjak venni az orajeluk? Bar elsosorban Core Duo procikat keresunk, de az ar megiscsak fontos.

#97 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 15:56

Idézet: Nofrit - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 18:01

Én az ACER-ekben gondolkodom, amikben Core 2 Duo proci van...

szia!

szerintem elég jófele gondolkozol :) :)  ha valamit kinézel és tetszik írd ide be aztán mondunk véleményt! :cool:

üdv
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#98 Felhasználó inaktív   Nofrit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 17:51

Találtam egyet (bár ez nagyon drága, szóval nem tudom, hogy egyáltalán gondolkozhatom-e rajta, de beleszerelmesedtem - a színébe, nem tehetek róla, álmodozó vagyok): MSI PR200X- PINK. Viszont én ezt a márkát szinte nem is ismerem. A másik pedig a ACER EXtensa 5620G

#99 Felhasználó inaktív   Darkoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 21:04

Sziasztok!

Lassan, de biztosan laptop vásárlásra adom a fejem.. :)
Egy olyan középkategóriás gépet szeretnék, amin az alapdolgokat meglehet oldani, (filmnézés, tanulás, zene stb), és nagyjából az 1-2 éves 3D-s játékok is pörögjenek rajta. Az már hab a tortán  ha a tavalyi egykét izmos játék csordogál rajta, de nem a fő szempont.

Ezt a notebookot néztem ki magamnak...

Mi a márkáról és a típusról a véleményetek? Árban és felszereltségben jónak találom...

ATI Mobility™Radeon™ HD2400 256MB kártyával van felvértezve. Az milyen kategóriát képvisel, és mire képes nagyjából?

Szerkesztette: Darkoo 2008. 02. 10. 21:05 -kor

#100 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 22:49

Boba:
a) filmnezeshez miert ne lenne jo az integralt videokartya? azoknak alapvetoen a 3D-vel van gondja..

b) multkor kiderult, hogy Vistabol csak talan az Ultimate-et (esetleg meg egy felsokategoriasat) lehet downgrade-elni. szoval legalisan csak ugy, ha veszel hozza.

c) Celeron azert Celeron, mert nem vesz vissza. (legalabbis regen egyertelmuen igy volt, es csodalkoznek, ha ez valtozott volna.)

Nofrit: szerintem neked egy hasznalt, de felsokategorias lenne a megfelelo! esetleg egy rebuild/refurbished, aminek meg garanciaja is van. (az altalad leirt igenyeket kielegiti az en p3-as 320M-as Compaq-om is, szoval egy picit ujabb mar vegkepp!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 02. 10. 22:50 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#101 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 23:02

bogdan, koszi szepen!

a, azt tudom, hogy ujabb GF es Ati csalad hardwaresen tamogat bizonyos formatumu videok lejatszasat, azt hittem, hogy anelkul a 720p is eselytelen. De ha nem, akkor az tok jo. ;)

b, igen, sajnos a masik topicban megkerdeztem es valoban ez a helyzet. OS nelkuli gep lesz veve es kulon lesz hozza XP.

c, oksa. Akkor szerintem ez kizarva. Meg amugyis, ahogy neztem nem sokkal dragabb ha 2magos T2030 vagy hasonlo procival vesszuk meg a gepet. Akkor mar inkabb legyen a gyorsabb.

Van 5letetek, hogy Kaposvaron (vagy somogyban valahol) hol lehetne HP 530as gepet megnezni eloben? Kepek alapjan kedvesemnek is meg nekem is nagyon tetszik, edigital arai szinten bejonnek szoval a jovo heten valoszinuleg meglesz veve a cucc, csak gondoltuk eloben nem artana lecsekkolni a cuccot.

#102 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:47

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 17:07

Van ra mod, hogy XP prof-ra lehessen legalisan downgradelni?

Lehet kapni vista nélkül is, olcsóbban.

Pl. itt
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#103 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:05

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:02

a, azt tudom, hogy ujabb GF es Ati csalad hardwaresen tamogat bizonyos formatumu videok lejatszasat, azt hittem, hogy anelkul a 720p is eselytelen.

az ati 9650-es nem a leguljabb csalad, es a 1080-as full HD is megy a 32 bites AthlonXP-n (1750MHz), bar en is csodalkozom rajta. (bizonyara segit, hogy linux aloli mplayerrol van szo..)
a forum ma:

#104 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:48

Ertem, koszi! Gondolkodtam rajta, hogy egy Ubuntut rakok fel a gepre, de szerintem abba asszonypajtas belehalna. Valoszinuleg az lesz, hogy kicsit az en gepem ele ultetem, aztan ha tetszik neki akkor esetleg megprobaljuk azt. Igy egy OS arat megtudnank sporolni.

#105 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:52

hm.. vegulis amit leirtal, arra jo a linux. en a magam reszerol a dual rendszer hive vagyok: van amihez sajnos nem jo a linux, de egy dual rendszer is megteheti a hatasat, abbol jol latszik, hogy a linux is jo sokmindenre am!
a forum ma:

#106 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:46

Elhiszem en azt... nalam van fent Fedora8 es XP SP2. De ismerem asszonypajtas kepessegeit, es hogy mire lesz hasznalva a gep. Hidd el, felraknek egy ubuntut szerintem lehalna a kis draga. :Đ (Nem szidom, de neki kell az msn messenger, kell, hogy ha word ele ul, akkor csak es pont ugyan az a word kinezet legyen, amit megszokott... nem hulyejany, kozgazdasz lesz a dragambol de a gepekhez olyan szinten ert, hogy az en laptopomon is kereste a bekapcsolo gombot, az asztali szamitogepem meg a reset gombbal akarta inditani. Ezek utan en felnek Ubuntut adni ala. :) )

Node ez itten off topic.

Nemtud valaki somogyban olyan helyet, ahol eloben meglehetne nezni egy HP 530at? Vagy soksok kutyut egyszerre egy helyen? Pecsi Arkadig tokre nincs kedvem utazni. :omg:  :Đ

#107 Felhasználó inaktív   fetishsaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 17:58

sziasztok

a változatosság kedvéért én is laptopot szeretnék venni

van egy konkrét ötletem: Acer Travelmate 5520G-402G16Mi

de tetszenek a toshibák, HP-k, dell-k, és még az asusok is
legszívesebben toshibát vennék, de az acerhez hasonló konfiguráció túl drága,
illetve, hogy +garanciát mennyire szükséges vásárolni (szervízigény, szériahibák, stb...)

használnám internetre, filmnézésre, SPSS+DATA, és mivel most hagyott el a barátnőm :reklamacio:
smilie(, ezért lehet, hogy játszani is fogok

az összeg maximum 200ezer Huf bruttó

köszönöm

#108 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:20

laptop javitasa nagyon draga, igy 1 ev garanciaval venni ertelmetlenseg. 2, de inkabb 3 ev legyen rajta fuggetlenul markatol, statisztikatol!
a forum ma:

#109 Felhasználó inaktív   solar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:56

sziasztok!

lenne nekem is egy kis dilemmám. le szeretném cserélni a mostani laptopomat egy kisebbre. jelenlegi egy hp pavilion zd7000. amiket kinéztem egyszer egy dell a másik pedig egy toshiba lenne. az ár úgy 300k körül és a kijelző max 14.1es legyen illetve lehetőleg xp legyen rajta. kiváncsi lennék ezekről a gépekről mik a vélemények illetve hogy a fenti kritériumoknak megfelelően milyen jöhet még szóba.

előre is köszi!

#110 Felhasználó inaktív   fetishsaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:10

miután megvettem, később lehet hosszabítani, tapasztalatok?
gondolkodik.gif

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.